Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işitme cihazı alacağım. Önerilerinizi ve fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Ben, Mehmet Akşit...
Hani Phonak, Rexton, Siemens, Oticon ve Bernafon işitme cihazları;
Nucleus, Neurelec, Baha, Ponto ve Sophpono implantları;
Duysel, Oticon, İdis ve Erişçi firmalarında çalışan Mehmet Akşit...
Hala tanımadın mı?!? :)

Yazdığınız markalardan oticon ve idis e gittim doktor bey, 3-4 kere kadıköye 1 kere de bakırköye gittim. Ama sizi tanımıyorum.

doktor beyi tanimiyorsunuz ama sagirligi isitme kaybini pekte iyi bildiginizi tahmin edemiyoruz:eek::p

selam
ben yeni üye oldum sol kulağımda %80 duyma sorunu çıktı. doktor işitme aleti al dedi bir şirketin kağıdını verdi. acaba direk o şirketemi gitmeliyim? ne yapmalıyım bana yardım edermisiniz

teşekkür ederim

80 db isitme kaybinla hic cihaz kullanmadiysen cok dikkatli olarak degisik markalari dene. bide odyometristcikten degilde odyometristten almaya bak. bosa paran gitmesin. doktora pek inanma. pazarlamacilardan avanta saglayanlari oluyor cunku.

"odyometristcik" ve "odyometrist" nedir anlayamadım?

Merhabalar ben bugün yeni üye oldum.
Benim 10 aylık oğlumda işitme kaybı var. Sol kulak 80 desibel, sağ kulak 85 desibel. ileri bera testi cerrahpaşada yapıldı 25 temmuzda bir ay sonrasına 26 ağustosa açık alan testi randevusu verdiler. Şimdiden 3 aylık zaman geçti hala işitme cihazı kullanmıyor. Oğlum işitme cihazıyla konuşmayı öğrenebilirmi birde hangi cihaz bebekler için iyidir.

geçmiş olsun.. acil şifalar inşallah.. bebek oldğundan dolayı çok iyi marka çok iyi yetkili satıcı çok iyi doktor ve çok iyi odyometrise ihtiyacınız var ama en büyük sorumluluk sizde kendinizi iyi hazırlamanız ve bebeğinize bilinçli annelik daha da önemlisi öğretmenlik yapmanız gerek h,ç bir cihaz Allahın yarattığı kulak verimi vermiyor..

80 85 db isitme kaybiyle konusabilir konusmalari anliyabilir. siz gayret edeceksiniz.birde ben cocuklarin isitme olcumunu tam yapilabildigine inanmiyorum. olsa bile iyiniyetli paragoz olmayan isten anlayan bilgili bir ODYOLOG bulmalisiniz.
bunlarin alayi koklear implanta coktu simdiki durumda.
koklear implant cok belali bisiy:mad:

shukufe sizin cihazınız nedir konuşulanları iyi bir şekilde anlayabiliyormusunuz. işitme kaybınız doğuştanmı sonradanmı.

simdiki begendigim cihazim oticon chili 7. bunun cocuklar icin olani safariymis
ama yeni cikan alta nero daha iyi ayarliyabiliyorlarmis cocuklara. ayrica siz cihazi yanlis taktikta uyaracmis gibi bir seyler okumustum.inceledigim kadari sizin kaybiniza yeter bunlar.
benim kaybim kendimi bildigimden beri telefon televizyon radyo hicbirsey anlamazdim. baska odada cikan sesleri duymazdim. kapi caldigini filan hic bilmezdim. okulda cok zorluk cekmisimdir ogretmenin benim icim yanima gelip ozel ilgisiyle soylediklerinden baskasini hic anlamazdim.
simdi koklear implant taktirilani olu kulak tek kulak daha kotu oluyor ama. bir taneside benim icin cooook iyi. bu kulagima bin sukur.

Merhabalar ben bugün yeni üye oldum.
Benim 10 aylık oğlumda işitme kaybı var. Sol kulak 80 desibel, sağ kulak 85 desibel. ileri bera testi cerrahpaşada yapıldı 25 temmuzda bir ay sonrasına 26 ağustosa açık alan testi randevusu verdiler. Şimdiden 3 aylık zaman geçti hala işitme cihazı kullanmıyor. Oğlum işitme cihazıyla konuşmayı öğrenebilirmi birde hangi cihaz bebekler için iyidir.

merhaba öncelikle geçmiş olsun diyorum 90 doğumluğum, benimde doğuştan işitme kayıbım var sol 90 sağ 95 desibel imkanınız var ise eskişehirde Anadolu üniversitede içem vardır gitmeniz faydası olacaktır, işitme engelliler araştırma merkezi diye geçiyor sanırım, 2 yaşından beri gitmekteyim ve cihaz bakım onarım ve kualk kalıpları için halada gitmekteyim çünkü hem maliyeti ucuz hemde severek ve bilerek işi yapmaktadırlar...

burada chelix' e kesinlikle katılıyorum " en büyük sorumluluk sizde kendinizi iyi hazırlamanız ve bebeğinize bilinçli annelik daha da önemlisi öğretmenlik yapmanız gerek " çünkü ailemin büyük desteği ve eğitim aldığım sonuçları şimdiki iş hayatımda ailemin bana ne kadar değer verdiklerini daha iyi anlıyorum çünkü düzgün eksiksiz bir şekilde rahatça kendi başıma konuşabiliyorum ...

koklear implant tavsiye edilir ise bebek yaşında hiç düşünmeyin derim ...

simdiki begendigim cihazim oticon chili 7. bunun cocuklar icin olani safariymis
ama yeni cikan alta nero daha iyi ayarliyabiliyorlarmis cocuklara. ayrica siz cihazi yanlis taktikta uyaracmis gibi bir seyler okumustum.inceledigim kadari sizin kaybiniza yeter bunlar.
benim kaybim kendimi bildigimden beri telefon televizyon radyo hicbirsey anlamazdim. baska odada cikan sesleri duymazdim. kapi caldigini filan hic bilmezdim. okulda cok zorluk cekmisimdir ogretmenin benim icim yanima gelip ozel ilgisiyle soylediklerinden baskasini hic anlamazdim.
simdi koklear implant taktirilani olu kulak tek kulak daha kotu oluyor ama. bir taneside benim icin cooook iyi. bu kulagima bin sukur.

bende geçen hafta yeni işitme cihazı aldım

karar vermek çok zor oldu sizin oticon chili 7 beğendim ve phonak Q50- UP modelini 2siarasında kararsız kaldım oticon sesleri azda olsa tok alıyordum ancak kalite ve dayanılık konusundan dolayı phonak seçmek zorunda kaldım analog cihazlarından tam dijitale geçmek bayağı zor :/

canere sonuna kadar katiliyorum. rahmetli babacigimin ozveriyle okula giderken butun ogrenilecekleri bana ogretip gonderdigi hic aklimdan cikmaz. bide topal olan canim arkadasim nurlar icinde yatsin, duymadiklarimi butun bana sabirla anlatirdi okulda. ne faydaki 5 i bitirince vefat etti.
birtek annem cok koruyucuydu, isitme cihazini takmiyor diye hic kendibasima disari salmazdi. o zamanki analog cihazlar varken koklear gerekliydi, ama simdiki dijitaller varken satayim koklear implanti.

caner okul hayatın boyunca çok zorluk yaşadınmı. Bide normal okula mı gittin engelli okuluna mı. sanırım siz implantı tavsiye ediyorsunuz varmı tanıdığınız işitme cihazından daha mı iyiymiş.

ben 7 yil kullandim koklear implanti. doktor kapisindan eksilmeyeceksiniz, o firmadan baska firmanin degil koleari kablosu bile uymuyor, bide firma idlas etti satildi ceremesini siz omur boyu kulaginiz biseye yaramadan kor sagir yasarsiniz, yane koklear firmasinin namusuna devamina kalmissinizdir. ama isitme cihazini onu begenmezsiniz paraniz olmaz, olsun genede az birsey kendinize yetecek ses duyarsiniz paraniz oluncada hangi cihaz olursa onu alir kullanirsiniz.
koklear implanta bir kulak bir kere bidaha yok 10 sene sonrada ise yaramayabiliyor, birde ben gibi hastane koselerinde sove sove donersiniz.

dortgoz79;

Bu zamana kadar hep normal okulda okudum liseyi işaret dilini merak ettiğim ve öğrenmek istediğim için işitme engelliler lisesine kayıt olmak istedim ancak oradaki okul müdürleri ve rehber öğretmenleri beni kabul etmek istemediler çünkü düzgün konuşabildiğimi gördüler ve kayıt olur ise sınıf arkadaşlarıyla işaret öğrencek, işaret dili konuşacak ve ister istemez düzgün konuşmayı unutabilir dediler ve normal lisede okudum, Okul hayatımda tabiki bir kısım zorluklar çektim ancak öğretmenlerimizin ve ailemin desteği ile bunların üstünden gelebildim...

Bu arada implat öneriyorum diye bir konudan söz etmedim ben kullanmıyorum, kulak arkası cihaz kullanmaktayım, doktorlarım bana implant önerselerde sıcak bakmıyorum, size bunu dememin nedeni sadece bebek yaşında onun ne duyduğunu ve neler hissettiğini anlatamadığı için söyledim, ileri zamanlarda kayıp oranların değişme olasılığı olabilir iyide gidebilir kötüyede, bunları tespit etmek için arada bir odyo testi yapmak faydası olacaktır...

shukufe;

implat'ın kulak kemiğe bir mıknatıs yerleştiklerini duydum ancak cihaz bozulma durumunda ve herhangi bir yeni cihaz alımından sonra mıknatıslar uyum sağlıyormu sağlamazsa tekrar ameliyat mı gerekiyor inan bu konuda hiçbir fikrim yok :/ ancak dediğiniz gibi "isitme cihazini onu begenmezsiniz paraniz olmaz, olsun genede az birsey kendinize yetecek ses duyarsiniz paraniz oluncada hangi cihaz olursa onu alir kullanirsiniz." kesinlikle katılıyorum ;)

bende hep isaret dili ogrenmek kolay tarafindan konusmalari anlamak istemisimdir ama aile dost cevremde hic isaret dili bilen yok caner
cihaziniz hayirli olsun. chili 7 ile phonak arasinda duymakta konusma anlamakta bir fark gorebildinizmi
koklear implantin salyangoza yerlestirdikleri elektrodlar cikarilamaz. baska markanin alicilarina yaramaz. uyum yokkki doktorlar hep az bir sorun olursa o kulaktaki kokleari aliyorlar.
obur kulaga takiyorlar. ben kabul etmedim obur kulaga. 6 yil oldu hala israrla obur kulaga takayim diye gicik ediyor doktorum kolestoatom ameliyatlari takibi oluyorum
hastanede karsilastigim koklear implanti alinanlarin obur kulagina taktilar. ben kbb servisinin abonesiyim.

caner_1616
Eskişehire gidiyorum diyorsun. Acaba bilgin varmı testleri 1 haftada yapıyorlarmı. Ben oğlumu cerrahpaşaya götürüyorum 2 ay olucak artık hala cihaz alın denmedi. Birde işitme cihazlarını aldığınız yermi yoksa kontrole gittiğiniz hastane mi ayarlıyor.

siz cok telaslanmayin. birkac ayla birsey olmaz. sabirli hareket edin. icem egitim icin iyi . imkaniniz elveriyorsa eskisehirde is olanaklari ayarliyarak eskisehire tasinin. okul cok iyi oldugu soyleniyor ordan cikanlar daha iyi egitim aliyorlar. birde cok kucukten baslaniyor.

dortgoz79;

içemde test yapmaları lazım ama kaç gün sürede yapıyorlar hiçbir bilgim yok, cihaz ayarlarını cihazı aldığınız yer yapmaktadır, cihaz alımından sonra garanti süresi bitmeden ayar için başka bir yere götürürseniz garanti dışı kalabilir, ha cihazın kendi markasının başka şubesine götürürseniz bir sorun olmaz sanırım , hastaneden sadece odyo sonuçlarını alıp cihaz alacağınız yere götüreceksiniz onlarda kayıp grafiklerine göre cihazı ayarlayacaklar ;)

shukufe;

shukufenin içem hakkında bilgisi varmış :D eğitim için oldukça uygun bir yer, orada ana okuluda, normal eğitimde mevcuttur ;) telaş yapmanıza gerek yok siz yine şanslısınız kayıbı erken tespit edilmiş, ben 2 yaşından sonra duymaya başlamışım, cihaz alımından sonra sizin tek yapmanız gereken sık sık eğitim vermeniz gerekecektir, bu arada başka çocuğunuzda varmıdır bilmiyorum eğer var ise onada bir okadarda değer vermeniz gerekebilir :)

icemle mavi hastane birbirine hizmet veriyordu ben koklear implant ameliyati oldugumda.zaten ikiside yanyana. mavi hastanenin odyolgu vardi hemde cihaz satiyordu. simdi nasillar bilemiyorum
iceme basvurmak icin eskisehirde yasamak lazim galiba. ki takip okul icin gerekli

Bana istanbulda , mümkünse avrupa yakasında iyi bir odyolog önerebilirmisiniz.

farumumuzda bizlere engin bilgilerinden faydalandigimiz. kendisinden minnettar oldugumuz, ara ara sereflendiren ama nedense bu siralar bizleri boslayan, odyoloji dunyasinin duayenlerinden sayin doktor odyolog MEHMET AKSIT hocamizin istanbul taksimde cocuklarin odyoloji degerlendirmelerinin iyi yapildigini hep tavsiye ettigi DUYSEL firmasini bende size tavsiye ederim. sahsen ondan sorarak gittigim ankarada selis isitme cihazlarindan cok memnun kaldim Mehmet beye cok tesekkur ederim.bizleri birakmacagini dilerim.

simdiki halde kalibi cok dert etme bence. firmalarin hepsi degisik zamanlarda yaptirabiliyor. kimilerinin kendi atolyesi oldugundan 1 2 gunde elinize verir. sizin olcumler ha diye hemen bitmeyebilir. sabir. cihazdan sonrasi sizin cocukla ilgilenmeniz onemli. duyan cocuklarla bir ilgileniliyorsa. isitme kaybi olan cocuklarla on ilgilenmeli. cunku isitme cihazi degil koklear implantta taksaniz cok bir degisiklik olmuyor simdiki dijitaller varken. cihazlandirdik duyuyor artik degil. ilginizin cocuga destek vermenizin onemini iyi anlamalisiniz. eger cevrenizde isitme engelli yoksa bu dediklerime dikkat edin. benim annem hala sen duyorsun der hicde sagir demez. nasil duydugumu bir ben bilirim.:(

beninde derdim o zaten. biran önce kulaklığı alalımki çocuk bizi duyup anlayabilsin. ben konuşurken ağzıma bakıyor ama anladığını sanmam.
eğitim programını hastane mi veriyor yoksa cihaz alınan yermi.

sizinki daha pek kucuk:eek: simdiki halde dikkatini cekmek onemli. zannederimki ondan kucucuk bebege cihaz illa alin diyorlar. konusmayi taklitle ogreniyorlarmis bebekler, bakin sizin bebek ordan iyi, dikkat derdiniz olmayacak.
cihaz alirken bizlere valla bi satis yapiim parasini elime geciriim ne hali varsa gorsun derler cogu yerde. ama son gittigim yerde hic karsilasmadigim olayla karsilastim. cihaz kullanan olsamda bak pilini soyle takcan boyle temizlicen. diye guzelce anlatti odyometrist.birde benle konustu bayagi nasil duduguma emin olmak icin. hatta dediki sen sesleri duyuyorsun ama dudak okuyorsun:eek: cunku agzini kapayarakta konustu biseycik anlamadim.
egtim programina daha cok var. hastane cihaz satan yer bununla ugrasamaz. artik sizi yonlendiren bi yere denk gelirseniz iste o.
siz devamli konusun bebekle.

Aydında yaşıyorum. 2 yıldır kullandığım oticon chili SP5 kulaklığım ses vermemeye başladı (garantisi mayısta doldu) Alsancaktaki şubeye verdim istanbul teknikservise gönderdi. ve telefonuma mesaj geldi cihaz tamir ücreti 690 lira :eek: kulaklık tamir ücretleri bu kadar pahalı mı :confused: cihazı yaptıramadım geri iade gelecek bana.
hatta aynı kulaklığın fiyatını sordum normalde 2200 lira fakat şimdi aralık ayına kadar indirim var 1300 küsur lira dedi. durumum müsait olsaydı alırdım.

şuan yedek kulaklığı kullanıyorum audio service astral12hp ile idare ediyorum. chilisp5 yedek kulaklığımdan çok daha iyi en azında gürültü önleyici var kalabalık içinde bile karşıdaki konuşanın sesi daha net geliyor.

Üst Alt