Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işitme cihazı alacağım. Önerilerinizi ve fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Fatma Hanım merhaba,
işitme kaybınızın kaç db olduğunu biliyor musunuz? kayıp oranınıza göre çeşitli duyma seviyesine göre kanallarda değişiklik gösterilen(2,4,6.....) kanallı cihazlar bulunmaktadır...
isterseniz ofisimiz Haseki hastanesi ACİL çıkışı yanındadır,tramvay'dan indiğinizde yolun karşısında tabelamızı görebilirsiniz
ofisimize geldiğinizde sizin için önemli olan tüm sesleri duyabilmenizi sağlayacak cihazı ve ayarlamayı yapabiliriz
ERA İŞİTME MERKEZİ/533 245 39 16 / 532 291 09 10

)) nedir bu odyometristlerden çektiğimiz yaaaaa :)))) bahsettiğin tekerlek şeklindeki , ses kontrol düğmesi. Çevirdiğin ( yuvarladığın ) zaman sesin azalıp artması gerekir. Eğer değişmiyorsa , bilgisayardan bu düğmeyi kilitlemiş olabilir. O zaman düğme döner ama ses değişmez. kendisi otomatik olarak ayarlıyor demektir. ya da düğme bozulmuştur. Ben de bundan sonra Phonak ile çalışmaya karar verdim.. Haberiniz olsun.. İyi markadan asla vazgeçmem , oticon beni de üzdü.. o yüzden artık sadece Phonak cıyım... Bir de Marmariste şube açıyorum bu hafta.. Oticon vermeyeceğim ama , tüm ayarlamalarınızı yapabilirm , yolunuz düşerse.. Yaz sezonu orada olacağım en azından.. Görüşmek üzere.. ))

Tesekkurler bilgiler Icin betul hanim, valla volum kontrollu cihazin volumunun kilitlendigini nerden bilirdik. o tekerlekli cihazlari kullanan phonaki begenmez, begenenleri az kayiplilardir bence. cok Ileri Isitme
kaybim var, o tekerlegin nasil derdimize derman oldugunu size acikliyamam, cunku cok Ileri Isitme
kayiplilar konusma seslerinden daha cok gurultu duyuyorlar,rahatsiz edici sekilde. Isitme cihazinin en sadik musterileride ben gibi cok Ileri Isitme
kayiplilardir. cevremde oyle 50 60 db duyanlar cihazin ayari Iyi olamiyor genelde takmiyorlar cok mecbur kalmadikca, ama ben mecburum sesler gurultuler kulagimi acita acita takiyorum, duyanlari kizdirmamak Adina. size yeni yeriniz
ayirli olsun diyorum, oticondan vazgecmemenizi tAVSIYE EDIYORUM. BEN SAHSEN VOLUM KONTROLU OLMAYAN PHONAKIN YUZUNE BAKMAM BIDA.

harikalık;

harikalık maxtonede hangi model denedin gaesde hangi model denedin ?

shukufe phonakta volum control yok demıısnde bu control ne demek ben starkey x serisi widex dream serıs phonak audeo serısı arasında kaldım en net dogal ses ve gürültu baskılama hangısınde var

en net dogal ses saglam kendi kuaginizda olur
kulagimiz rahat etsin isitmemiz zarar gormesin isitme cihaziyle konusulani iyi anlayayim derseniz tecrubeli odyometrist markadan once
ben phonaki hic sevemedim eskisehir demissiniz idisten alin ben oticonu cok sevdim ama sagolsun odyometristim isitme cihaziyle beni baristirdi
phonakta size bir ses yapiyorlar ses kisamiyorsunuz israrla soyleyincede oyle cihazlar uretilmiyor bu otomatik gecis diyorlar insan gurultulu yerlerde sesleri kendi kontrol ederse cihaz daha rahat oluyor
ama oticonlarda resoundlarda var ses kisma starkey hic denemedim

benimde ihtiyacım var yeni bir işitme cihazına eylül ayında almayı düşünüyorum ama işitme cihazı ne marka almalıyım bilmiyorum

yaklaşık 10 yıldır cihaz kullanan biri olarak hemen hemen bir çok markayı kullandım ben,işitme cihazlarında markanın çokta öenmi yok,öenmli olan size satıştan sonraki verilecek hizmet,bu sektörde bütün bilindk markalar hemen hemen aynı özelliklere sahip.ben 4000 tl ye aldıgım cihazı 2 ay bile kullanamadım.ama 1500 tl aldıgım cihazı 1 yıldır kullanıyorum ve gayet menmunum:),ve ögrenmiş oldumki çok paraya güzel cihaz alınmıyormuş:) cihaz alırken mutlaka deneme süresi isteyin,en az 3 marka cihazı deneyin mutlaka deneyin,hangisi uygunsa size ona göre karar verin...

otıcon acto pro kullanıyorum eskısehır ıdısten aldım cok memmunum phonak ı denemedım. bte kaba rite uyarsa kulak ıcınde hoporlor olan hem kıbar hem sesnetlıgı daha ıyı olacagını dusundugum ıcın otıcondan vazgeçtim Widex dream 2014 cıkıslı ve küçük deneyıp memmun kalırsam alcam Actoyu Da almak ısteye uygun fıyata verebılırım.yalnız cıhazı alırsam =)

şukufe insanlari yalniş yönlendiriyorsun.İyi dinle,1-2 ay önce Azerbaycan vatandaşi bana yazarak cihaz konusunda bilgi istedi.Email adresimi bu siteden goturduğunu dedi.Bak ne diyor,Şukufenin yazisini okuyunca cihaz konusunda hayal kirikliğina uğradik dedi.Biraz pozitiv konuşsana cihaz konularinda.Ayrica phonak naida s9 up kullaniyorum ve volum kontrol var,neden yok diyorsun?

gardas azerbeycana selamlar:eek: kim hangi marka isine yararsa o dayimdir:eek:sagir oldunmu azicik isitmeyi degerlendiren, insan arasinda mutlu mesut yasayip konusmalari anladigimiz isitme cihazi dahada dayimdir. sen biliyormusun:eek: benim chiliyi iyi bir sekilde uygulayan odyometristim hepsinden daha dayimdir, haaa dayimi cok severim ondan diyorum. burdan SELIS ISITME CIHAZLARINA kocaman sevgilerimi tesekkurlerimi yolluyorum.

Aleykum salam.naida s9 aldim tek kulağa karşi karşiya iyi anliyorum ama cihazi çikarinca çok kötü oluyurum,sanki kulaöim yeni sağirlaşmiş.o yuzden hiç çikarmiyorum

hadi hayirli olsun. gule gule kullanda ses kisma yok diymi:eek: benim naidada soylecik dugme varda, yalvardim yakardim 7 tane odyocu eli optum o cihazlada hicbiri dugmeyi isletemedi. otomatik gecismis.:p tak tak sesleriyle aran iyimi.

geçmıs olsun orta ve ılerı derece ısıtme kayıplı kısıler ıcın hangı cıhazı onerırler bılmıyorum fakat suan için hortumu olmayan wıdex super 440 modelı çok ileri derece kaybım için tavsıye edıldı 108 95 ve şimdiye kadar phonak otıcon sıemens ve dıgerlerı denemek için hiç bır fırma kaybımdan dolayı cıhaz vermedı ama super 440 slıkon kalıp olmamasına ragman cıhazını deneyebılmem ıcın verecekler bence de buyuk degılse tavsıye edebılırım en kaliteli 3 marka wıdex otıcon ve phonak modelleri

banada kimse vermedi denemek icin. aklima yatar gibileri olmadi degil. bir gun deneyeyim diye rica ettim kimse vermez dediler, denemeye veren olursa alin ondan dediler. hele idis cihaz bile satmadi bana:mad: sen duymuyosun diye.gel seni selise gotiriim ankarada.

selıse de gıttım cok zamandır gıtmıyorum orada ıdıs benı gorurse bı daha dukkana sokmaz yakınlar bırbırlerıne

Sağol Shukufe.benim naidamda ses kisma var sesler çok olduğu yerde kisiyorum.bende de otomatik şimdilik,zamani gelince otomatikden çikacağim.

Ekrem widex estetik ama bana tavsiye etmedi yakin arkadasim.çekisi ağirmiş.bir de simens micon mi 7 deneyin.Şu ruslar beni aldatdi denemeye izin vermediler

gardas sen cok para verdin 9 ama onda ses yumusatma varmis sen ondan sevdin cihazi.

ekrem siemens nitro denemeistim ben sesi cok hosuma gitti budur dedim ama 3900 liradan milim inmedi. iyiki inmedi chili 7 daha iyi oldu bana.

benimde ihtiyacım var yeni bir işitme cihazına eylül ayında almayı düşünüyorum ama işitme cihazı ne marka almalıyım bilmiyorum
İşitme kaybınızın durumuna göre cihaz önerileri değişecektir...Bir de tabii bütçeniz önemli...
30 senedien fazladır işitme cihazı kullanıyorum şu marka iyidir diyemem.. Tamam öne çıkan markalar var ama kel alaka markaların bazı insanlarda çok ii sonuç verdiğini biliyorum....
Hatta bende her iki kulağıma farklı marka takınca daha iyi oluyor...
Denemeden karar vermeyin...

.bahadira katilmiyorum. kelalaka markalarin hizmeti ona gore olur. zaten cihaz denerken sagir kulakla ses duyduk diye MAL BULMUS MAGRIBI gibi sevinecegiz:eek: bide odyocunun buyulu sessiz odasinda konusma seslerini sahanne anliyacagiz. bize demiyolarki dis dunyada soyle gurultulerle o isitme cihazindan gelen seslerle konusma anlamak dursun teneke trampet seslerine bogulacaksiniz. bi ciktin disari vallah dunya amma gurultulu yer diycen. amma velakin parayi vermissen hapi yutmussundur:mad:
kaliyo o moktan cihazda senin ustune.

Aslında en çok tartışılan konuların başında geliyor bu.. İşitme cihazı alma aşamasında insanlar çok kaygı duyuyorlar.

Bende çok zor bir durum yok. Sonuçta dünya çapında bilinen üreticiler var, bu üreticilerin markalarının Türkiye'deki yetkili temsilcilikleri var..

Biraz araştırma yaparak dünyada kabul gören en büyük markaların;

Widex, Phonak, Oticon, Unitron, Bernafon, Sonic, ReSound, Siemens, Starkey..

olduğunu bulmak çok uzun sürmüyor.. Sonra da yapılması gereken çok kolay bu markalardan bulunduğunuz yerde yetkili satış noktası varsa gidip 1 saatinizi ayıracaksınız ve ücretsiz işitme cihazı denemesi yapacaksınız..

Zaten deneme yaparken gittiğiniz firma, marka, cihaz, model farkları ve fiyatları hakkında ön bilgiyi alacaksınız.. Satıcılar bu aşamada bizimle çok ilgileniyor zaten (cihazı satabilmek için)

3-4 firmaya gidip cihaz denediğinizde zaten ister istemez karşılaştırma yapacaksınız, hangi marka daha iyi, hangi firma daha ilgili ve fiyatları daha uygun..

Sonra karar verip optimum seviyedekini alacaksınız.

Hatta bazı firmalar cihazı 1 hafta 10 gün denemek üzere size veriyor..

Genelde ilk kez işitme cihazı alacaklar çok tereddüt yaşıyor ama benim gibi birden fazla cihaz alıp kullandıysanız deneme yaparken aradaki farkı çok iyi anlıyorsunuz..

Ayrıca bir markanın dünyaca bilinir olması tabi ki ürün ve hizmet kalitesi olarak daha güvenilir gelebilir ama sizin için önemli olan sorununuzu çözen ve bütçenize uygun olan en iyi markayı seçmek. Bunu unutmayın ;)

butcedeki parayi guzel bir sekilde yemek varken cihaza ayiriyoruz.isinize yaramadimi taaa icinize oturuyor bosa giden para. duymak icin butce filan dinlenmiyor. yaratiyorsunuz. cihazdan para kitarsan o butcede gelir getirmiyor. aman dikkat edin cihaz alacaklar.oyle uzun tafsilat verip ugrasmazlar, guler yuzle laf kivirtir bazilari.

.bahadira katilmiyorum. kelalaka markalarin hizmeti ona gore olur. zaten cihaz denerken sagir kulakla ses duyduk diye MAL BULMUS MAGRIBI gibi sevinecegiz:eek: bide odyocunun buyulu sessiz odasinda konusma seslerini sahanne anliyacagiz. bize demiyolarki dis dunyada soyle gurultulerle o isitme cihazindan gelen seslerle konusma anlamak dursun teneke trampet seslerine bogulacaksiniz. bi ciktin disari vallah dunya amma gurultulu yer diycen. amma velakin parayi vermissen hapi yutmussundur:mad:
kaliyo o moktan cihazda senin ustune.

Biliyorum katılmadığını aslında bende tecrübe etmemiş olsam yazmazdım zaten...
Eskiden philips s45 g kullanıyordum 2 tane... sonra biri bozuldu ve yenisini almam icap etti...
Sigorta bana viennatone diye bir marka verdi... Ki hala da adını duymuş değilimkimseden...
Ve hayatımda ilk defa tam olarak duyudğum günlerdi... Allahım aklıma geldikçe mutlu oluyorum...
Peki bulduğum firmanın teknik servisi iyi mi idi ? Maalesef hayır...
Garantisi bittikten sonra Tamir için neredeyse cihaz parasının yarısını istedi... Bende yaptıramadım öyle kaldı...
Ama 3,5 sene boyunca hayatımı yaşadım...
Sonra dijital cihazlar çıktı bu modelleri bulamadım... Mumla arıyorum...
O yüzden;
1. İki farklı markayı kulağa takıp denemekte fayda var... Bunu da duysel...vs gibi bir sürü mrkanın distirübitörlüğünü alan firmalardan yaptırabiliriz...
2. En iiyi cihaz en pahalısı değildir. Unutmayalım...
3.C,ihazın arkasında duracağına inandığınız firmadan alın... Marka önemli değil...

Ben son iki cihazımı alırken de gittiğim firmalar bana şöyle cihaz denedi;

İşitme kaybıma ve bitçemize uygun olan en az 2 modeli kulağıma göre bilgisayardan ayarladı ve taktılar. Sonra bilgisayarlarındaki programdan bana farklı sesler dinlettiler. Örneğin kalabalık bir restoran sesi, televizyon sesi, toplantı ortamındaki gibi karşılıklı konuşma sesleri vs.

Daha sonra işitme merkezinin kapısından dışarı çıkarak cadde önünde bir müddet dışarıdaki sesleri dinledik, o arada konuştuk sohbet ettik. Arabalar ve insanlar geçerken..

Buradaki amacın işitme merkezindeki sessiz deneme odasındaki ayarlarla dış dünyada gerçekte karşılaşabileceğimiz ses ortamlarını canlı yaşatmaktı.

Sonuçta sessiz bir odada cihazla daha rahat şekilde duyabiliyorsunuz, ama gerçek dünyada bir sürü zor koşul var, araba geçiyor, biri bağırıyor, müzik çalınıyor vs..

İşitme cihazı bu tür ortamlarda gerçekten iyi bir teknolojiye sahipse ve uzman kişilerce ayarlanmışsa gerçekten olumsuz seslerin bir çoğunu baskılıyor, sizi rahatsız etmeden sizin yerinize gerekli ayarları yapıyor ve kulağınıza veriyor..

Tabi unutmamak lazım ki en teknolojik işitme cihazı bile insan kulağının yaptıklarını yapamıyor.. En azından şimdilik. O yüzden beklentilerimiz de buna göre olmalı..

Ben ilk cihaz aldığımda dükkandan çıkar çıkmaz çok sesten rahatsız olmuştum, ama sonra odyometrist uzman bana dedi ki;

"Şimdiye kadar bu seslerin bir kısmını duyamıyordun, artık duyuyorsun. O yüzden bu aslında bir sorun değil, aksine normal.. Rahatsız olduğun tüm sesleri bende duyuyorum, duymak zorundayım."

Haklıydı, sonuçta işitme cihazı etraftaki sesleri alıp benim duyabileceğim şekilde kulağıma veriyor. Burada önemli olan iyi ayar yapılmış olması, yoksa çevredeki birçok ses rahatsız edici seviyede kulağınıza gelebilir.

Bu yüzden işitme cihazı alacaklar buna dikkat etsin, ben cihaz denerken bunları deneyimledim.. Zaten herkes böyle deneyimlerini paylaşırsa önceden birçok şeyi öğrenip ona göre hareket etme şansımız olur.

Eski olan İdi s işitme merkezi kadıköy (oticon bayisi), diğeri ise odyopark işitme merkezi (widex ve unitron bayisi) kadıköy

Her ikisi de yukarıdaki anlattığım şekillerde deneme yaptılar, üç aşağı beş yukarı..

odyopark çok daha iyiydi, odyometrist çok bilgili ve bana da çok ilgi gösterdi.

Son düzenleme:
olmayacagini bildigimiz kadar firma anlatan birini tabiiki ismen olmasa bile baska turlu taniyorsunuzdur doktor bey:eek:

Ben sizi tanıyamadım doktor bey, siz hangi hastanedesiniz

Üst Alt