Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işitme cihazı alacağım. Önerilerinizi ve fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Cihaz Danimarka ürünü olduğu için herhangi bir parça kullanılması eski performansı sağlamaz size.. Bu nedenle bu kadar pahalı açıkçası. Gerçekten yapılmalı mı hiç emin değilim. Teknik servis her türlü fatura çıkarır. Gerçekten yapılması gerekli bozuk olan parça mı sadece yoksa yanısıra bozulmamış ama yapılsa daha iyi olur denilen ek parçalarda masrafa dahil edilmiş mi bilemedim. Bu kadar yüksek bir rakam tek parça değildir. Eğer öyle ise cihazın amplifikatörü ( yani beyni diyorlar ya halk arasında ) o parça arızalıdır. ya da mikrofon ve hoparlör.. Cihaz 2 seneyi doldurmuş ki ücrete tabi tutulmuş. garantisi bitmeden olsaydı iyiydi. Ama bence müşteri hizmetlerini bi arayın ve bilgi isteyin. Sonra da bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz bana diye sorun. Tüm ses konuşmalar kayıt altındadır. Gerekli yerlere iletilip çözm yoluna gideceklerdir. Cihazı iade isteyerek kendinizi zor durumda bırakmayın derim.. ;)

ayyy betul haniiim cok sevindim sizi burda gorunce. bizi terkettiniz sandimdi. insallah iyisiniz. sizden edindigim bilgilerle mehmet beyin tavsiye ettigi merkezden bende chili 7 aldim cok memnunum ama. o tekerlegin numaralarini cokca degistirerek daha rahat kullaniyorum. cihazim bozulacak diyede odum kopuyo valla. zaten idis sen duymuyorsun diye cihaz satmadi bana. o kadar nazlarini cekipte bi alacak oldukta. bu tekerlek cabul bozulurmu. hazir sizi burdayken bilginizden istifade edeyim.

shukufe;

:)) Canım benim merhaba , buralardayım , bırakmadım elbette sizi.. Uzaktan sessiz bir takip yaptım bu arada.. Tekerlek dediğin şey VOLÜME CONTROL ya da SES AYAR düğmesi.. :))) Ne kadar az uğraşırsan ses ayarı ile ilgili olarak sen de kulağında daha rahat eder. Bir kere bu kesin. Cihaz değiştirdiğin için şimdilik ilk zamanlarında bu kadar sık oynama ihtiyacın normal. Bir süre sonra normale dönecektir herşey. Bozulmasından korkma. Herkese söylediğim gibi , garanti sürenizi iyi takip edin. Garanti bitmeden 1 veya 2 ay öncesinden cihazı bir genel kontrole gönderin servise.. Eğer değişmesi gereken bir parça , arızalı parça vs var ise , garanti kapsamında iken işlemlerinizi ücretsiz yaptırmış olursunuz. Çünkü cihazlar nankördür :))) garanti biter 2 ay sonra bi arıza çıkarır , sinir olursunuz.. Sen korkma şimdi cihazından. Düğmesi de hemen bozulmaz öyle .. Bilinçli bir kullanıcısn sen, biraz dikkat edersen hiç bir sorun olmayacaktır.. ;) Buralardayım Shukufe cim. İstediğin zaman özelden de yazabilirsin. Mail olarak haberiniz geliyor bana. Sevgiler canım ;)

iste bizi terketmeden ilgilendiginiz icin cook sevindim, hemde bilgiler icin tesekkur ederim. cihazi aldim alali hic sikayetsiz sevinerek kullaniyor. hic cikarmiyorum. cok olduda. bizim kulak terkediyo iste. az seslerle rahat oluyorum. uzun surli konusmali yerlerde bende konusmalara katilma zevkiyle sesi yukseltiyorum. cihazdan hic yabancilik cekmedim. tekerlegide tabi nazikce ceviriyorum. bozulmanin cabul olmayacagini ogrendimya. bu bana yeter. millet sagirsin diye kulagimizi begenmiyo. cihazda satmiycaklar bana. parayi verecegimde. orasi sorun degil betul hanimcigim.

shukufe;

:)) biraz bilgi ve tecrübe sahibi olmak gerek malesef Shukufe.. piyasada elekten geçmesi gereken çok insan var. benim burada bulunma amacım da bu zaten. kimseden bir çıkarım söz konusu değil. Ancak bilgi sahibi olduğum noktalarda , yardımcı olabileceğimi düşünerek aranıza katıkdım. Bilmiyorsam yanlış yönlendirme yapmama gerek yok. Bilene danışmak gerek. Mehmet hocam iyi ki var. Saygıyla selamlar yolluyorum ona buradan tekrar. O yüzden çok şanslısınız hepiniz, yeter ki kulak verin;)

Ama dediğim gibiymiş değil mi , kulağına takıp tecrübe etmeden anlayamazsınız iyi mi değil mi. Çünkü her cihaz her insana uymaz. Çok sevindim mutlu olmana. Hayat enerjin yükselmiş , çok belirgin şekilde hissediliyor. Pozitif olmaya devam et lütfen. Bu halinle çok daha tatlı oluyorsun inan buna :)))

çok teşekkür ederim Betül hanım.
müsteri hizmetlerini arayıp durumu sordum garanti süresi bittiği için cihazın tamiri 690 lira ve içinden ne değişeceğini söylemedi. cihazı iade istedim, ileriki zamanlarda durumum düzelirse taksitle yaptırabilirim inşallah. ama cihazın ses frekansından ve gürültü önleyici özelliği olduğundan çokta memnundum.

Mehmet bey iyiki var burda/ oyle cok faydalaniyorumki kendilerinden sizdende tekrar tekrar donup okuyorum yazdiklarinizi size ilave birde sevgili hunsalcigim hic yazmasada isitme cihazi hakkinda butun ogrendiklerlerim sizlerden
belki benimle beraber ne cok isitme cihazi kullananlar faydalaniyor sizlerin yazdiklarinizdan sag olun var olun allah yazdiklariniz bizlere ogrettikleriniz hicbir cikar gozukmeden burda bizlere bedavadan ust limitten ogrettiklerinizi icin sizlerden razi olsun eger kurs acsaydiniz bu kadar faydali olamazdi okuyarak ogreniyoruz
bu arada boyle bir olanagi bize sunan bulent beyede tekrardan tesekkur ederim
ISITME CIHAZI BIZ ISITMEYENLERIN HAYATIDIR ama bilgi olmadan is hem zor hemde yipratici oluyor IYIKI VAR ODYOLOJI DUNYASI

Merhabalar dün oğlumu cerrahpaşaya götürdüm kulaklık denemesi yapıldı. Yarım saat kadar hastane bahçesinde dolaşın ne tepki vereceğine bakın dediler. Ben oğlumda çokta bir farklılık göremedim. Odyolag ne oldu diye sordu ben bişey farkedemedim dedim. Kulaklığı çıkartmaya çalıştımı diye sordu bende hayır çıkartmaya çalışmadı dedim.Bu önemli bişeydir dedi. Sonuç olarak bize phonak naida q70 önerildi. Maxtone den 4500 tl ye aldık. İnşallah faydasını görürüz.

oğlunuzun kulağında cihazları var iken , sizi göremeyeceği bir noktada dikkatini çekecek bir ses yapın. sıralı olarak devam edin sese.. mesela bir kalemi kapıya sürekli olarak vurun.. Ya da sesli oyuncaklarından birini ( görmeyeceği şekilde ) arkasında çalıştırın mesela.. Eğer etrafında ses aramaya başlıyorsa , yüz mimiklerinde değişiklik farkediyorsanız veya bu sesleri duyduğunda birşeyler değişiyorsa bilin ki cihazlardan ses alıyordur. Kaç yaşında bilemiyorum oğlunuz. Ancak sese tepki vermesini takip etmelisiniz. Cihazların ses düzeyi yüksek olursa rahatsız olacağı için kulağından çıkarmak isteyecektir. Ama bu hemen olmaz. İlk olarak ses duymak onu rahatsız ettiği için de bu tepkiyi verebilir. Başka şeylerle oyalayıp da cihazı kulağında tutmaya çalışın. Baktınız ki bir türlü taktırmıyor , o zaman ses ayarının yüksek oluşu düşünülebilir. Yalnız , çocuğun duyamayacağı kadar da az ses olmamalı cihazda. O yüzden iyi bir gözlemci olun bu aralar. Takip neticesini de uzmanınızla mutlaka görüşün derim . Sevgiler , geçmiş olsun paşamıza.. ))

Betül Hanım oğlum 19 ekimde 1 yaşında olucak. phonak naida q70 doğru tercihmidir. Bize bu cihazın çocuklara çok veridiğini söylediler. Neden pediatrik ürün verilmediğini anlamadım. pediatrik ürünlerde pilin bittiği ışığın yanıp sönmesiyle bildiriliyor bizim aldığımızda pilin bittiğini nasıl anlıyacağız.

siz neden dogru gidip maxtoneden aldinizki cihazi. medersciler tabi isitme cihazi ise yaramiyor dicekler:psiz kendiniz kullanmiyacaksiniz, derdini anlatamayan bebek kullanacak. pediatrik diye bangir bangir bagiran markalarin cihazi varken pil bittigini siz gormezken bu zorluk oldugu besbelli. medersciler size koklear implant kakaliyacaklar, isitme cihazindan faydalanamiyor bebek diye. onlarin dedigini almak zorunda degildiniz. oticonun sensei cihazi kalibi yanlis taktikta bile ebeveynleri uyaran biseysi varmis. safarinin lambasi varmis pil bitince yanan. neden oticon almadiginizi anliyamadim.koklear implant firmasina gidersen olacagi odur.

Merhaba arkadaşlar, bende yeni bir cihaz almayı planladım bu konu altında okuduklarım beni pek tatmin etmedi yaklaşık 6 yıldan beri Siemens marka kullanıyordum en son 1 yıl önce cihazı yeniledim am cihaz 1 yıl dolmadan arızalandı şimdi bu cihazın sorunlarıyla boğuşuyorum bir türlü ayar tutmuyor garanti kapsamında yenisi ile de değiştirildiği halde yine olmuyor. Param boşuna gitti. Şimdi yeni bir cihaz arıyorum almak istediğim cihaz küçük mini ve 312 pille çalışan gerçek doğal sesi verebilecek bir cihaz olsun istiyorum işitme kaybım bir kulak tamamen yok diğeri ise çok ileri derece işitme kaybı var. Geçen yıllarda Siemens i çok övmüştüm ama istediğim gibi bir cihaz değil. Öneri bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

ozan sana benim hicbir sorun yasamadan 7 yil bakiim bile yaptirmadan cok guzel sesler veren cihazim RESOUND CANTA 780 D yi tavsiye ederdim ama.piyasada yok, yok olmasindan baska elimdekini tamir ettirince ayarini bilen odyometrist yok:confused:dort dondum bu cihazimi tekrardan almak icin:mad:yok allah yok.
benim pesleri begenmiyor odyocular sen o sesleri duymuyorsun diye kalin sessiz ayar yapiyorlar:(buna ragmen chili 7 den oldukca memnunum, ama ahhh resoundum.
senin pesler biraz iyiyse her markanin var iyi cihazi ama saglamlikta resound diyorum. oticon chili daha yenice, bakalim bu eski cihazim kadar saglam olacakmi:confused:
.
cihazimizin bozulmasi evet para ama, alistigimiz cihazi bulamamak cok can yakiyor

Shufuke arkadaş işitme cihazları pek tamir edilmiyor özellik son yeni çıkan mini işitme cihazları hiç tamir edilmiyor. Sizin kullandığınız eski bir model olsa gerek. Resound marka öneriniz teşekkür ederim ama denemek lazım. Bana tek cihaz yeterli gelmiyor kablosuz bluetooth bağlantı kuran bir sistem özelliği olan cihaz olursa anlamayı %100 sağlıyor kullandığım cihazda bu özellikler olduğu için çok kolaylık sağlıyordu. Televizyon isleyebileceğim telefonla rahat konuşabileceğim bir cihaz arıyorum umarım bulurum. Resound cihazı sanırım gaes firması pazarlıyor internet sitesinde cihazları ve bayileri hakkında pek bilgi yok iletişimden yazdım bakalım bir cevap gelirmi.

dudak okumayla daha cok mesgul oldugumdanmidir bilemem o sizin dediginiz kablosuz bluetooth denen seyden haberim yok ne ise yaradiginin. ama eski cihazim resoundla skeype gorusmelerinde sesi duyar dudak okumayla baya bi konusma anlardim. bu chilide nedense bilgisayardan gelen sesler az oluyor, konusma anlamak icinde ses duyarsam daha iyi inliyorum dudak okuyarak. bazen kafami kurcaliyor, acaba bu oticonun streamermi nedir oyle biseyi varmis, ondan alsammi diye:confused: istersen sen bi oticon dene. ben mithatpasa selis isitme cihazlarindan aldim chiliyi. vallahi onunla gozumu actim phonak nanesinden ikra gelip.
ankara mesrutiyet caddesinde gaes var. simdiki odyocusu bilemiyorum. samet bey vardi orda isi iyi biliyordu. askerden gelmesine az kaldi.
gaeste oyle guzel cihazlar varki vitrininde, agzimin suyu akiyo, ammaaa naparsinki benim pes seslere yetmiyo bunlar:( onlarinda var oyle kablosuz cihazlari.

selis isitme resoundda satiyor bilginize.

İşitme cihazlarında yüzlerce marka yüzlerce model var her hastaya her işitme cihazı olmuyor her marka kendine göre bir model üretiyor. Artık cihazlar kablosuz iletişime göre üretiliyor çoğu marka bu özelliği eklemiş benim kullandığım eski cihazımda bile var elinde tek kumandayla ister telefonla konuş istersen tv izle istersen mp3 çalarında müzik dinle. Bu özellikte bir cihaz arıyorum kablosuz iletişim sağlamayan bir cihaz bana uymuyor. Dünyanın en pahalı cihazı da olsa bana her şeyi anlaştırmıyor. Gaes adresini gördüm ama resoundu denemek lazım.

shukufe, stremar bloethoote aparatıdır. Elektronik cihazla cihazın arasında bağlantı kurmayı sağlar. Cep telefonunun sesini, TV sesini , Bilgisayar sesini , Müzik sesini , doğrudan işitme cihazına almanı sağlar. üzerinde sesini açıp kısabilmen için de buton vardır. Senin cihazın üzerinden yaptığın ses ayarını , stremar üzerinden yapailiyorsun. Üstelik ses açma butonuna 3 sn süre ile bastığında , çevre seslerini tamamen kapatıp , sadece tv müzik pc den gelen sesleri dinleyebiliyorsun. Haberin olsun.

dortgoz79 , allah bağışlasın oğlunuzu.. en tatlı yaşları şimdi :) cihazın pilini bittiğini ancak cihazdan gelen sesle anlayabilirsiniz şu durumda. 1 pilin ortalama kaç günde bittiğini gözlemleyin. bu da size bir fikir versin. ancak belki pil arızalı çıktı bilemezsiniz. cihazın pilini taktıktan sonra bekleyin, pil devreye girdiğinde ıslık sesi gibi bir ses verecektir. Ya da bozuk radyo dalgası gibi. Bilin ki pil dolu. Cihazdan hiç ses çıkmıyorsa pil boştur. Veya da pil ölçer temin etmeniz gerekir. Çocuk yanınızdan geçerken elinizi cihazın üstüne kapatın. Yine bir ıslık sesi gelecektir. Bu da cihazın çalıştığına işarettir. Keşke ışık uyaranlı olanını alsaydınız, çok daha rahat ederdiniz. Neyse ,değiştirme şansınız varsa , talep edin. Yoksa dediğim şekilde takip edebilirsiniz cnm.. Sevgiler ))

Kesinlikle Oticon tavsiye etmem kalitesine bişey diyemem ama. Satış sonrası hizmet sıfırın altında. Oticon safari 600 kullanıyor oğlum 2 kez servise gitti garantisi yeni bitti ve 1070tl masraf çıkardılar, içi tamamen yenilenecekmiş. Ohalde 2250tl verip aldığım cihazın 1200tl kabına para vermişim. Ses firması saçmalıyor tam anlamıyla

Oticon GoPro tedavülden kalkmış bir cihaz. 2015 liste fiyatı da 1100 TL. Yani pazarlık yapılsa yenisi 800-900 TL'ye alınabilir.
Bu duyurunun forumdan çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.

maxtone iyidir bizde oradan almıştık. ceptelefonu televizyon vs için ayrı kablosuz aksesuarları var. kayınpeder epey faydasını gördü. en son yarı yarıya indirimdeydi hatta yanlış hatırlamıyorsam uyguna da getirebilirsiniz belki. kadıköy şubesine gitmiştim ben memnun kaldm

işitme ayarı yaptırırken bence program otomatik ayar yapsın odyolog oynamasın o zaman ayarlar daha başarılı oluyor 18 yıllık işitme cihaz kullanıcısıyım insan eli değince bozuluyor ayarlar

ışık06 öledemi oluyoki ama bazı sesler mikrofonik glyo söleyince düzeltiyor kendi sesimi

Ankaradaymışınız iyi ayar ypn biyer varmı

Benim çift cihaza. 5milyarverdik vaktinde şimdi olmuştur 8milyar çok pahalılar
yakamoz@06 nerden aldnki

hayırlısı olsun iyi marka almışsınız

işitme cihazı hakkında 1 alana diğer kulagına ihtiyacı varsa eğer sonuçta odyogramınız varsa eğer ve ihtiyacınız 2 kulak içinde gerekli ise heyet raporuna bakılmaksızın 2.cihaz evet ücretsiz vermekteyiz.

2.cihazı ücretsiz veriyor olmam neden yanıltıcı olsunki,sgk evet 1 cihaz şimdi 2.cihazıda 6 ay sonra ödeme yapmaktadır.ihtiyac 2 kulak içinse neden vermeyelim.Siemens-resound ve widex markalarında odyogramınızda 2 kulak ihtiyacı var gözüküyorsa talep ettiğiniz modele göre 2.cihazı evet ücretsiz veriyorum.

Ayrıca sgk 675 tl ödemesini artık sözleşmeli işitme merkezleri almaktadır.örneğin SİEMEN PRİMAX SERİ 24 KANAL 3PX pure 1b bt İŞİTME CİHAZI ALDINIZ LİSTESİ 6,000 TL dir.2.cihaz ücretsiz olarak verdiğimizde adeti 3bintl olmaktadır.1.cihaz için sgk ödemesi 675 tl düşülerek sizlerden 5325tl almaktayız.

2.öneri resoun linx2 561 seri receiver işitme cihazı aldınız 5850tlden çift cihaz vermekteyiz.

3.öneri widex cihaz aldınız adeti 3800 tl den .2cihaz ücretsiz veriyorum.

saygılarımla

@diakonsept medikal
Bazı duyurular yaparken yasal süreç ve uygulamaları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Örneğin, mevcut yönetmeliklere göre, Türkiye'de hiç bir kurum, işitme cihazı raporu ve reçetesi olmadan işitme cihazı satamaz.

İşitme cihazı raporu, KBB hekiminin de içinde yer aldığı bir heyet tarafından hazırlanır. Cihaz reçetesi ise hastayı muayene eden KBB hekimi tarafından verilir. Her hangi bir işitme cihazı ücretsiz olarak verilecek olsa bile bu rapor ve reçetelerin hazırlanmış olması gerekir.

Diğer bir konu, odyograma bakıp, cihaz gerekip gerekmediğine karar verme yetkisine sahip olduğunuzu sanmanız. İşitme cihazı firmalarının böyle bir yetkisi yok. İşitme cihazı firmalarında çalışan hiç kimsenin böyle bir yetkisi yok.

Site yöneticilerinin cihaz satış firmalarına tanıtım yapma konusunda esnek davrandıkları açık. Bu esneklik benim de hoşuma gidiyor. Ama bu esnekliği zorlayıp, nasıl yasal prosedürlerin dışına çıkacağınızı anlatmanız, üstelik bu siteden baş vuranlara kampanya duyurusu yapmanız sadece site sorumlularını değil, işitme cihazına ihtiyaç duyan insanları da mağdur edebilir.

Ticari hırsınızı biraz dizginlemeniz gerekiyor!

ben naida cihazimi raporla almistim. ise yaramayinca 3 4 ay sonra gibi odyo testimle chiliyi aldim. kimse bana rapor getir dememisti.
hicbir zorluk cikarmadan sattilar.

Ben ikitane aldım cihaz raporla aldık.ama raporsuz alanlarda var indirim ypyolar

@diakonsept medikal bu cihazlar çok pahalı ikinci cihazı bedava veriyomuşunuz ne karınız oluyo orjinal widexmi çok pahalı widexler

Üst Alt