Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yutamama fobisi (korkusu) hastalığım var. Tedavi önerilerinizi bekliyorum?

Konular
19
Reaksiyonlar
12
Merhaba arkadaşlar

2016 yılında bilgisayar karşısında daha önceleri yaptığım gibi cips kola yiyip içerek youtubeden videolar izliyordum oyun falan oynuyordum vs.

Patates cipsi nin boğazıma takılması kaçması sonucu bi öksürme bi öğürme bi boğulma korkusu yaşadım o gün neredeyse sabaha kadar evde boğazıma takılı şeyi rahatsız eden şeyi aşşağı indirmeye çalıştım beceremedim ve acile de gitmeyi düşündüm fakat gitmedim çünkü nefes alabiliyordum fakat boğazımda birşeyin takılı olduğunu hissediyordum.

tabi sonra boğzım tahriş oldu ve 1.5 hafta sonra o tahriş anca düzeldi. fakat yutma fobim o günden bugüne iyileşemedi.

Kulak burun boğaz da fiziki muayene yapıldı boğazım incelendi , Gastroenteroloji'de endoskopi yapıldı. , Nöroloji'de beyin mr çekildi.gibi branş ve tetkiklerim yapıldı sonuç temiz kronik gastrit dışında herhangi bir sorun saptanmadı.

Her T.C vatandaşı gibi benimde Psikiyatri doktoruna gitmek istememe gibi düşüncem vardı.

Bakdım zayıflıyorum dogru düzgün birşey yiyip içemiyorum hatta suyu bile içemediğim zamanlar oluyordu bazen boğulur gibi oluyordum ağzıma aldığım besini geri çıkarıyordum falan.

En sonunda ölecek duruma yaklaştım bari gideyim psikiyatri dr una dedim gittim. durumu izah ettim. 10mg paxera yazdı 1 ay sonra gel dedi. ilacı kullanmaya başladım ilacın mg si düşük olduğu için yutmam çok zor olmuyordu. fakat ilacın faydasını göremedim her sofraya oturduğumda yemek yemem gerektiğinde aklıma yutamayacağım boğulacağım öleceğim geldiği için korku ile yutabiliyordum oda çok az ve çok çok uzun sürede ve döke saça.

Vücudum yemek yemeye çalışırken yutma aşamasına şekilden şekle giriyor. Örnek : elim kolum ani hareketler yapıyor, etrafımda bir su şişesi bulunduruyorum gözlerim suya bakıyor boğulma halinde suyu içebilmek için , oturma şeklim değişiyor, ensemde ağrı oluyor oda çeneme ağzıma vuruyor lokmaları çiğnerken yoruluyorum. beynim dişlerimle öğüttüğüm besinleri artık yutmam gerektiğine karar veremiyor ben yutmak isteyipde ağzım çenem ve beynim karışıklık yaşıyor buda besinlerin yemek ve soluk borusu arasında bi yerde durup beni öksürtmesine ölüm korkusu yaşamam neden oluyor.

İlacı içerkende bunları yaşadım bi faydasını göremedim. Sonra 1 ay oldu doktora gittim iyileşmediğimi hatta durumun daha kötüye gittiğini söyledim. O'da il merkezinde bulunan büyük bir ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesine sevk etti. Ve birde seni hastanede yatırırlar dedi.

Neyse gittim sevk ettiği büyük hastaneye , sıra alırken dedim en başarılı doktotunuz hangisiyse hastaların memnun kaldığı ondan sıra ver dedim verdi . şansıma bayan doktor çıktı :D :D :D

Neyse doktorun hastası benim gittiğim saatte yokmuş direkt beni çağırdı içeri girdim .Durumu izah ettim böyle böyle eddim. O da bana seni yatırmayı düşünmüyorum dedi canın sıkılır burda dedi. Canını sıkma dedi uğraşacak bişey bul dedi Misol 50 mg yazdı gönderdi :D 1.5 ay sonra gel dedi. Eve gittim kadının benle konuşması iyi geldi . Karnımda aşırı derecede açtı eve geldim ekmek arası köfte ekmek almışlar o açlıkla ve kadınla konuşmanın verdiği huzur mutluluk özgüvenle yalnızca toplamda 2 yudum ayran kullanarak köfteli ekmeği yuttum bitirdim. Sonra misol 50 mg ye başlamadan paxera bitmemişti daha ona devam ettim birden iyileşir gibi oldum büyük oranda hastalığı yendim yemekleri yemeye başladım el kol hareketımde azalma korkularımda azalma oldu. Sevindim ama misol 50 mg yede kullanmaya başladım . sonra 1-2 ay sonra ara ara yutma korkumun geldiği zamanlar oldu senin öyle bir problemin yok dedim kendime yutmaya devam ettim. Ama katı yiyecekleri yiyebilecek kadarda tam anlamıyla iyileşmemiştim. Yani susuz bi ekmeği yiyemiyordum. Fakat işsiz güçsüz olduğum için kederim çok olduğu için psikolojim bigün yine bozuldu gene bi yutma korkum başladı bu sefer ona benim böyle bi rahatsızlığım yokda diyemedim. desemde farketmedi hastalık tekrar ilk günlerdeki gibi alevlendi. Ciddi şekilde yutamamaya başladım tekrardan. Şuanda da halen yutamıyorum dogru duzgun yiyemiyorum içemiyorum. Ayrıca 1.5 yıldır yutma fobimle birlikte ağız kuruluğuda başladı. Bunun için diş fırçalamaya başladım , sakız çiğnemeye başladım, bol su içmeye çalışıyorum.

Şimdi o son gittiğim büyük hastaneye gidip doktora iyileşemediğimi söylersem yutma korkumun devam ettiğini söylersem acaba bu sefer beni hastaneye yatırır mı bu konuda merakım var ? Yani eğer iyileşeceksem benim hastanede yatmakdan korkum yok fakat Öğretmenlik düşünüyorum atanma durumum olursa sağlık raporu alırken bu rahatsızlığım kayıtlarda çıkınca bu görevi yapabilmem konusunda doktorlar tarafından uygun görülmeyebilir mi o endişemde var yani hastanede yatmam sıkıntı olur mu o açıdan ?

Birde kardeşim bu nasıl iş bi doktorda hastalımızı tedavi etsin :D tek yaptıkları hap yazıp göndermek yokmu başka yolu çaresi googlede kendim arıyorum kendim yollar bulup deniyorum yine olmuyo :D http://www.turkpsikolojiyazilari.com/PDF/TPD/20/09.pdf en son davranışçı yaklaşım maruz bırakma tekniğini uyguladım kendıme daha doğrusu uygulamaya cçalıştım 1-2 kez uyguladım 3. ye korku pskolojik bozukluk uygulamaya ızın vermedı :D bunu doktorun düşünüp bana uygulaması lazım psikoterapist eşliğinde falan :D

googlede bana yazılan paxera yı misol u araştırıyorum ekşisözlük vb yerlerde yorumlamışlar. Yok uyku yaptı, yok iyileştirdi, yok rahatladım.

Yav bana hiç bir etkisi olmadı ne farklı bünyem varmış arkadaş ilaç işlemiyor :(

Eskiden 1 adet somun ekmeği 1 tabak zeytinle yerdim ve 1 damla su kullanmazdım hem ağız kuruluğum yoktu hem yutma fobim. En kuru gıdaları rahatlıkla yutardım sıvı kullanmadan . Yemek yiyenlere hayranlıkla bakar oldum çünkü ben doğu düzgün yeyip içemiyorum. İyileşmek İstiyorum....

Bu hastalığı yaşamış ve iyileşmiş olan, veya tedavi önerisi olan var mı ?

Merhaba durumunuz nedir? 5 yıl aradan sonra yaklaşık 2 haftadır bahsettiğiniz sorunların aynısı başladı. Bugün psikiyatriye gittim ve hap da içemediğim için prozac 20 mg şurup verdi. Yarın kullanmaya başlayacağım bakalım durum ne olacak. Ne güzel 5 yıldır sorunum yoktu aniden tetiklendi yine.

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım ve hâlâ da biraz olsun yaşıyorum.Bundan seneler önce yaprak sarması boğazımda kaldığı için korkuya kapıldım,aylarca boğazımda birşey var düşüncesiyle sadece sulu yemekler yedim ve hızla kilo verdim.İlaç içtim fakat çok da faydasını göremedim.

Şimdi ise sorun biraz da olsa devam ediyor özellikle de psikolojim bozuk olduğu zaman.Sırf bu durumum yüzünden internette defalarca heimlich manevrasını izledim :) Olur da boğazıma birşey kaçarsa ne yaparım diye.Uzun lafın kısası hâlâ bu soruna tamamen çözüm bulabilmiş değilim..

ULUKAYIN geçmiş olsun. umarım iyileşiriz :)
plüfovil93 heimlich i bende öğrendim evdekilere de öğretmiştim boğazıma nefes boruma bişey kaçarsa uygulayın diye ambulans gelene kadar gerçi ambulans gelene kadar ölünür:D :D :D

not : farklı bir psikiyatri doktoruna gittim. oda zestat diye bi ağızda eriyen ilaç yazdı. sonuç o da fayda etmedi. denemediğim psikiyatrik ilaç kalmıcak bu gidişle hiç biri yaramıyor ?

hala doğru düzgün yutamıyorum. zayıfladım. yemek yiyenlere ve yemeklere hayranlıkla bakıyorum. param var satın alıp yiyemiyorum :D

Allah şifamızı versin. Bu hastalığın çaresiniii bulsunlarrrr.

Allah şifalar versin. Ben yemek borusu yokluğu ile doğdum hocam. 3 günlük iken ameliyat ile birleştirildi fakat ara ara daralma oluyor katı yiyecek takılıyorrdu. Takılınca boğulma falan olmuyor sadece genişletme operasyonuna kadar katı yiyecek yiyemiyor sadece sıvıyla besleniyorsunuz. Öyle büyük bir durum olmuyor takılsa bile. Operasyonda 30-40 dakikalık bir şey zaten. Bende takılmalar oluyordu hastalığımdan dolayı çok şükür ölmedim. :) Aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Allah şifalar versin tekrardan.

vakanüvis_faruk

sanada geçmiş olsun üstadım. üstadım pskolojik bozukluk neticesinde tabi birazda gerçek hepsi psikolojik değil beyin yutup yutamamaya karar veremiyor ve besini nefes borusua yakın yerlere gotururuyor taşırıyor vs oda öksürmeye öğürmeye sebep oluyor otomatikmen ölüm korkusu başlıyor.

kesinlikle EMDR yaptır senin durumun yutamama değil nasılsa. yutmaktan korkma emdr ile kesin çözümmm!!!

merhaba

yazını okudum ve birebir aynısını ben yaşıyorum şuan çok kötü durumdayım bunun için ne yaptın iyileştin mi bana lütfen yardımcı olur musun ?

ttnc

iyileşmedim ama çok şükür boğulmadımda. hastalıkla yaşamaya devam ediyorum. En son yukarıda not: diyerek karşısına yazdığım durumdayım.

sana tavsiyem profesör unvanında bir psikiyatri doktoruna muayene olman. Fobiler konusunda özellikle yutamama fobisi konusunda tecrübeli olup olmadığını araştır öyle randevu al. Bende öyle düşünüyorum ama şuan zamanım yok havalar bir ısınsın bende araştıracağım.

gitmediğim doktor kalmadı benim de 2014 yılıında cok korktuğum halde bir endeskobi yaptırdım. sonuç gastrit cıktı ilaç aldım düzeldi
2016 yılında bu problem bir daha nüksetti ilaç kullandım geçti mideyi cok ac bıraktığımda yutkunamama cıkıyordu sonrasında bu durum psikolojik olarak ilerledi. Şuan aslında yutabilceğim şeyleri yutamaz durumdayım.aslında önemli olan şey sanırım altında yatan sebebi bulmak neden böyleyim çünkü kafa rahat olunca yutabiliyosun aslında sanırım bunun sebebi de stres :(

Bugün endeskobi yaptırdım sonuç gastrit ve reflü yutkunma problemi yapıyor. Yemek yeme korkusu diye birşey yok aslında tamamen midede problem ve yediklerine içtiklerine dikkat etmen gerek mideyi cok doyurmamak ve aç bırakmamak gerek az ve sık yemek baharatlı yiyecekleri kahve çikolatyı kesmek en önemlisi ilaçları düzenli kullanmak ve sonuç YAŞASIN YEMEK YEMEK diğer türlüsü tam anlamıyla büyük eziyetmiş Allahım kimseye dert verip derman aratmasın çok geçmişler olsun bence en kısa sürede tekrar endeskobi yaptırman ve düzenli ilaçlarını kullanman ;)

Baya fobi etmişin kendini kaçcak diye:) vade Allahtan kaçış yok bende kılçıklı balık yemem pek takıntı haline getirme yani başedemen

Tabiki vade Allahtan sadece vade değil hastalığın her türlüsü ondan şifasıda onda sen yeterki inan o yüzden her hastalığı yada kaldırabilecek yük sadece insanlara özel bize ait senin kaldırabileceğin yükü acıyı ben kaldıramayabilirim benim kaldırabilceğim yükü acıyı sen kaldramazsın belki onu Allah bilir o yüzden Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez sen gönlünü ferah tut benim fobimle cokta ilgilenmene gerek yok o yüzden

SELAMUN ALEYKÜM, Bu hastalık 5 yıldır bendede var ☹bende bilgi alayım sizlerden bi şekilde lütfen mesaj falan atın..

Bu konu için üye oldum diyebilirim bende de hapın nefesime kaçmasıyla başladı bi buçuk yıl yeme bozukluğu yutma sorunu çekiyorum ama bana hep doktorlar psikolojik dediği için 6 7 ay boyunca psikologa gittim ama durumum ilerleyince tekrar hastaneye gitmek zorunda kaldım ve özel hastanede yapılan testlerde akalazya hastası olduğumu öğrendim yutma sorunum psikolojik değil bi hastalık olduğunu ablacığım da giden aylarıma yaşadığım sıkıntılara üzüldüm bilmeden ameliyat olma sınırına gelmişim bana hap verdi sadece hala karşı olan psikolojimi yenemiyorum çünkü herşey bi hapla başlamıştı verdiği ilacı üç ay kullanmam gerek ama kaygı bozukluğum ortaya çıkıp panik oluyorum tek bu hap içme fobim yüzünden tekrar psikoloğa gitmeye karar verdim yemek yeme sorunum artarak devam ediyor belki sizdeki de psikolojik değildir tekrar iyi bit doktora tedavi olun diye tavsiye vermek istedim..

Hızlı yazdığım için bazı yerlerde yazım yanlışlarım olmuş ama ameliyat sınırına gelmişken doktora gittim ya hap ya ameliyat dedi hap fobim içinde iyi bi psikoloğa gidicem umarım şu hastalık geçer hayırlısıyla..

Merhaba Arkadaşlar,herkese acil sifalar diliyorum öncelikle.Kızımı 2 sene önce yabancı ülkeden gelme yavru kedinin tırmalaması yüzünden kuduz aşısı,sonrasında ölmesi yüzünden kuduz aşısına ek tekrar 3 igne daha yapıldı.O günlerde de bogazına salatalık turşusu takılmıştı.o günlerden sonra kızım da yutma sorunu başladı.yemekleri yutakdan kendi yutmak istesede gönderemiyor.ilk olarak aşının yapıldığı hastanenin kapısını çaldık.bu verilen aşı ve ağır serumun bir yan etkisi var mı yada kaslara bir zararı olur mu diye.Malesef bize tatmin edici bir cevap veremedikleri gibi "geri dönüşümsüz yan etkisi olmaz"diye kafamızda soru işaretleri ile gönderdiler.Çalmadığımız doktor kapısı kalmadı.endeskopi yapıldı reflü tedavisi gördü.Ardından KBB arkasından nöroloji de "boyun düzleşmesi"var dediler yüzme önerdiler.Baryumlu röntgen denilen yiyecekleri ve içecegin geçişi ve tüm yemek borusu incelendi.yutma yapamadığı gibi gittikçe kötüleşiyordu.Korku panik atak anksiyete iyice bedenini sardı.psikatri tedavisine başladık.Hap içme korkusu yüzünden önce damla şeklinde,sonrasında bir sürü yan etkisi olan ilaçlar işe yaramadıkça değiştiriyorlardı.psikolog da yardımı ile zorlu müdacelemizde kızımı sadece süt bisküvi ve muz u robottan geçirerek sonrasında tekrar süzerek,Zayıflamasını önlemeye çalışsamda 1 sene boyunca 10 kilo verdi.Kim ne derse yapmaya çalışıyordum hocalara gitmedim kurban mı kesmedim.Düzelme olmayınca ilaçları bıraktırdım.Aldım kızımı sadece ikimizin baş başa kalacağı deniz kenarı bir köyde sessiz sakin bir ortamda geçen yaz bitiminde düzelmeye başladı.tam sevinirken,korkusu panik atak depresif durumu iyice duzelsin diye,bitkilerle manyetik tedavi diye,pozitif enerji veren bir yere goturdum.ilk seans dan sonra,daha iyi hissedecegini beklerden,tam tersine yemekleri yutma korkusu daha doğrusu yutakdan istem dışı gönderememesi tekrar bu yaz başladı.Sabah gözümüzü açıyoruz geç saatlere varan uykusuzluk ile konu hep bu korku,yemek yiyememesi,boğulma korkusu,boğazında birşey takılmış yada yapışmış hissi,aç gezmesi yüzünden yemek yiyen insanlardan nerdeyse nefret edicek duruma geldi.Hiç bir arkadaşı ile bu durumu yüzünden görüşmüyor.İş hayatına atılamıyor.daha dogrusu sadece benim yanimda ne yiyebiliyorsa rahat olabiliyor.Oda yiyecekleri emerek yutmaya çalışıyor.Fakat bir gerçek varki bu 2 senelik süreçte hiç tıkanmadı.boğazında nefes borusuna,bir şey kaçtığını zannetsede hiç bir zaman kaçmadı.Ama kendisi yinede sert öksürme yaparak kendini rahatlatıyor.Zaman zaman intahar etmek istemekten bile bahseder oldu.Yavrum o kadar yıprandı ki.Bir tek tutundugu dal oldum.Ben ne zaman düzelicem diye gün boyunca ağlıyor.bir tek kas testi yaptıramadık.Çok zor ve bir Çok iğne elektrik verilerek yapılan bu teste dayamazdı.

Kızınız kaç yaşında bende intiharı düşündüm ama çare değil düzelmek için çok uğraştım annem benim için çok yıprandı üzüldü bazen dayanamadigim zamanlar oldu ama onlar için dayandım kaygı bozukluğu panik durumları bende de var bişey yerken kimsenin yanında değil genelde evde birileri varken yiyebiliyorum ben akalazya hastası olduğumu öğrendim eğer kızınız boğulma takılma nefes darlığı öksürme yaşıyorsa bi doktor var alanında çok ünlü ona yönlendiriyim ona gidin isterseniz ben çok çektim kızınızdaki şeylerin aynısını yaşadım ve psikolojik etkileri de var tabi ama en önemlisi hastalığım olduğunu öğrendim eğer kızınızın durumu psikolojikse bioenerji hipnoz tekniğini uygulayan fobiler alanında uzman kişilere gitmenizi öneririm çünkü ben öyle birini buldum ve ona gidicem umarım bi an önce iyi olur ve iyi oluruz

@ebubekir58

çok geçmiş olsun.Hepiniz için tek dileğim çabuk atlatmanız tabiki geçmiş olacak inşallah. Bunun için elimden ne gelirse destek olmaya çalışırım sizler için.Bu arada burda çoğunun şikayeti birbirine benziyor.bi watsap grubunuz yokmu? Birbirinize deneyimlerinizi anlatabileceginiz destek olabileceğiniz...

@Marjinalinizdeniz @ebubekir58

Çok geçmiş olsun.Kızım 25 yaşında.Şikayetleriniz birbirine çok benziyor.Bu öyle bir hastalık ki ucu öyle yok ki ne profösörü kaldı nede branş doktorlarını gezmemiz bitti.Maddi manevi bitirdi bizi.iki kere endoskopi oldu.bir tanesi ni daha geçen hafta oldu.gastrit ve reflü hastalığı tedavisini görüyor.Ama Akalazya demediler.psikatri psikolog derken bu sizin dediğiniz bi enerji nasıl bir şey bilmiyorum ama Manyetik rözanans diye bir yerde başına bantla elektro manyetik frekans yaptılar daha kötü oldu.Bugün NP beyin hastanesinde randevumuz vardı.Yutma üzerine bir doktor baya bir teste tabi tuttu kızımı 2 saat muane etti bisküvi yedirdi ki normalde evde yiyemiyor.şu içir di gozlemledi.bu arada kas hareketleri yaptırdı kasları çok zayıf çıktı.bir sürü evde çalışması için baş boyun çene hareketleri verdi bol bol sakız çignicek.yemwk listesi verdi sıvı ve Kolay gıdalardan zor gıdalara doğru zorlama olmadan geçiş yapıcaz.ordan çıktığında çok motive olmuştu.şimdi bir yerde oturduk ayran ile küçük bir poğaça deneme yapalım dedik.yiyemedi.morali sıfır şu anda öyle oturuyoruz.

Neşe_94
Ablacım bendede yaklaşık 5 yıldır var bu hastalık, ben çoğunluğunu atlattım aslında alıştım diyelim birazda size elimden geldiği kadar psikolojik destek olmaya çalışırım bu hastalığa öyle alıştım ki artık arkadaş gibiyiz. Isterseniz konuşma şansım varsa bide ben konusuyum çünkü onu sizden daha iyi anlıyorum..

Kızınızla aynı yaştayım koç üniversite hastanesinde fatih aslana gittim ve akalazya olduğumu öğrendim alanında en iyi uzman diyebilirim bi buçuk yıldır gitmediği doktor kalmamıştı ama o doktor iki testle bende ne olduğunu bulabildi

ebubekir58
Marjinalinizdeniz

Bu doktoru biliyorum.Bende araştırmalarım sonucu bulmuştum kendisini.Akalazya ile reflü nun çoğu kez karıştırıldıgını anlatan bir yazısını okumuştum.Ssk yada özel sigorta geçerli mi? Muanesi ne kadar birde nasıl testler yaptı sana.

Ssk geçiyor ama oma rağmen muayene ücretine 300 lira Ödedim iki test yapıldı biri baryum testi nu teste 120 lira Ödedim diğeri özefagus testiydi buna da 2000 bin lira Ödedim başka teste gerek duymadı herkes bana psikolojik diyip gönderirken o doktor bana akalazya olduğumu söyleyerek ameliyatın sınırında olduğumu söyledi alanında gerçekten iyi biri tavsiye ederim

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Marjinalinizdeniz senin olay farklı hacı en azından neden yutamadığının sebebini bulmuşsun. bende herhangi bir sorun tespit edilmediği için pskolojik dendi gerçektende öyle . Birde ağız suyum az tükürüklerim zayıf buda yemekleri çiğneme öğütme parçalamada zorluğa neden oluyor .
Neşe_94 mesajınızı okudum. aynı ve benzer şeyleri yaşadım. bi baryum testine girmedim o kadar. bende de reflü gastrit var. Bildiğiniz birşey söylücem kızınız korkmayacak ölümden korkmayacak boğulmayacağını rahatça yutacağını düşünecek ve yutkunacak dil yardımıyla besini geriye atıp yutkunacak son aşamalarda. Korkmayacak korkmazsa hastalığın etkisi baya azalır. Önce kendine değer verecek kendi için yapacak. Kendisi için birşey yapmazsa hiçbir tabip çare bulamaz.

ebubekir58 hastalığım aynı seviyede. birşeye canım sıkıldığında moralim bozuk olduğunda yutabilme yeteneğimde zayıflık oluyor mutlu olduğum zamanlarda daha iyi oluyor. yani hergün her an değişiyor. sıvısız kolay kolay herhangi bir gıdayı yutmaya kalkmıyorum çok nadir yutuyorum. mümkün olduğu kadar aç kalıp acıkıp öyle yiyorum ki yutmama fayda etsin diye. ekmek tarzı gıdaları sıvısız yutamıyorum. o günden beri ekmeği %90 yemiyorum.

Ankara Hacettepe Üniversite Hastanesinde prof psikiyatri dr larının telini aldım. aradım en ucuzunun saati 500 tl . 500 tl ye 1 saatte iyileştireceğini bilsem veririm. Ama sihirli değnek yok ellerinde 500 tl yi verdim mi moralim daha bozulur :) O yüzden prof a muayene olamadım. Normal poliklinik muayenesine gittim. O da bir damla ve ağızda eriyen hap verdi. Uyku yapıyor yorgunluk halsizlik yapıyor. Başka bi faydasınıda görmedim. Ben bu işin çaresini terapide görüyorum. Emrd tedavisi lazım bize. Onuda uygulayabilecek hekim bulamıyoruz ya paralı ya yok randevu alamıyoruz yakın zamana.

Marjinalinizdeniz ebubekir SuskunMutsuzUmutlu çocuklar ben kızımın gözümün önünde bu kadar fazla yıpranmasana dayanamıyorum artık.Ne yapacağımı nereye basvuracagımı şaşırdım.Çaresiz bir şekilde hep boğulma korkusu yaşayan,hayatında başka hiç birşey düşünmeyen,kendini herkesten her şey den soyutlamış biri benim kızım.Mücadele ediyorum olmuyor dediği halde bile mücadele gücü bile yok.Bakın burada bile sizle konuşan çözüm aramaya çalışan benim.Bu nasıl bir hastalıktır yarabbim.Birde etrafımızda insanlara laf anlatma var.Herkes anlamıyoŕ bizi.Sen üstüne düş me bu jadar sana yapiyor diye,bu olaya inanmayanlar oluyor.Hangi kisi rahat rahat yemek istemez.Şımarıklık gibi görenler bile oluyor.Marjinalinizdeniz senin dediğin fatih aslana da götürucem.olmadı maddi gücüm yettiği kadarı ile yetmiyor da psikolog tedavisi de aldırıyorum.Haftada 1 gün hiç bir işe yaramadı henüz gerçi.yemin ediyorum her hafta verdiğimiz paraya kendine harcasa daha mutlu olur gibimede geliyor.SuskunMutsuzUmutlu nun dediği gibi sanki mutlu olduğu zamanlarda daha iyi yiyiyor gibi geliyor bana.Ama o yemediğini sadece emerek yutma işlemini yapmaya çalıştığını söylüyor.Bugün yine başağrısı ilacı içeyim derken boğulma tehlikesi yaşadı hapı geri yutaktan dışarı çıkarmış.çok fazla korktu.Ağladı ağladı ben ne zaman normal bir insan olucam diye.ne zaman Diğer insanlar gibi mutlu olucam diye.yaşıtlarım hayata atıldı hedefleri var ama benim uğraştığım şeye bak,daha yemek bile yiyemeyen biriyim diye,bugün iyice deprosyana girdi.Zor bela kendine getirdim.Bu gittiğimiz psikolog güya emdr yapıcak yaptı mı ben anlamıyorum ki nasıl bir şey bu emdr.gözlerini kapattiriyormuş kızıma nerende rahatsız hissediyorsun derecelendir vs rahatlamış hisset vs.Kızıma bu da saçma geliyor.bir işe yaramıyor diyor.Ebubekir ile watsap dan konuşuyorlar arada.Sanırım sen buraz iyisin Ebubekir aşmışın.bu çok güzel.Ya valla bir araya getirsem keşke hepinizi.konuşun üsküdar da buluşalım dicem ama farklı şehirlerde misiniz bilmiyorum tabi.şimdi tekrar iyi bir psikatrist bulmam lazım,istemesemde mecburen tekrar ilaca veya damla ne verirlerse başlattırcam,durumu git gide daha kötüleşiyor,başka çarem yok.

Üst Alt