Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yutamama fobisi (korkusu) hastalığım var. Tedavi önerilerinizi bekliyorum?

Yeni arkadaşlar katılmış.Herkese çok geçmiş olsun.Benim kızımın durumu halen aynı.Gerçi eskiye oranla minnacık iyi gibi.Sanırım kullandığı psikatri ilacı Lustral sayesinde sadece depresyon ağlama vs geçti.Yoksa yutma korkusu geçmedi.Boğulma korkusu geçmedi.Yine aynı yemek yerken 2 saat sofrada yutabilmek için abuk subuk hareketler dediğiniz aynı şeyleri yaşayarak,şekilden şekile giriyor.Ne kadar istesede ne kadar zorlasada her yemekte boğazımda takıldı hissi hiç geçmiyor.Hala ilaç içerken odalara kapanıyor ani seslere karşı dikkatli oluyor ki,o anda yutamam diye.Daha çok yemeklerin suyu ile besleniyor katı gıdalar yok zaten.Şimdi ilginç olan tek başına iken,sokakta iken,seslerden etkilenme vs vs yemek yiyemeyen kız,gariptir tahin helva yiyor.Neymiş efendim o ağızda eriyormuş.eeee birde simit.tavada önlü arkalı hafif kizartiyorum ketçap mayonez karıştırıp simiti bandıra bandıra yiyor.Bana diyor ki emerek yutuyormuş.Direk yutamıyorum diyor.Bunların dışında bir gelişme yok.Bu aralar devamlı tasikardi carpinti yaşıyor.yanlışlıkla bir kere tam yutma yapsa sanki her şey düzelicek gibi geliyor bana ama...ne zaman bitecek bu korku bende bilmiyorum artık.

Geçmiş olsun.Ben doktor değilim ama lustral çocuğa niye veriliyor hangi amaçla veriliyor ki? Bence çok saçma. Yine hatim olmadan şunu söyledim cesaret verici ve zekasını kullanmaya yardımcı ilaçlar var. Bu sayede çocuk kendi zekasını ve cesaretini kullanarak yutabilir.

15 yıldır cesaret edemedim her şeyi şu 5 ayda cesaret edip yaptım.

marangozz Teşekkür ederiz.Kızım 25 yaşında.Yutma problemleri başladık dan sonra KBB -Noroloji-Gastro -vs bir çok doktora gittik.Endeskopi ,Baryumlu yutma çekimi, gibi bir çok muane den geçti.Sonunda psikatri doktoruna yönlerildi.Bir çok psikatri ve psikolog gezdik.Anksiyete bozukluğu ve Panik Atak teşhisi kondu.İlaç başladılar.Korkusunu yenmesi için cesaret verici bir ilaç var mı bilmiyorum.Hiç bir doktor bahsetmedi.Bugüne kadar ilk defa sizden duydum.Siz nasıl yendiniz?

Doktora danışmadan ilaç almayn.
Öz güven, cesaret, Zeka, enerji, veren bir ilaç var zaten bu ilacın muadili benzeride yok.
Lustral gibi debresan ama içeriği farklı.

marangozz Doktorun bilgisinde ve önerisinde olmadan asla ve asla ilaca karşıyız zaten.Bilgilendirme ve ilginiz için teşekkür ederiz.

Merhaba hepize geçmiş olsun geçmiş olur umarım psikolojik nedenlerden önce lütfen dahiliye doktoruna gidip kalsiyum magnezyum demir ve D- vitamini değerlerinize baktırın ekstrem sağlık sorunları doğum anomalisi vs haricinde sorunun kaynağını bulmanız daha kolay bir tedaviyle sorunu kökunden çözmenize yardımcı olacaktır özellikle kalsiyum ve magnezyum eksikliğinde yutma sorunların yaşandığını kaynaklar yazıyor d vitamini kalsiyumun vucutta kullanımını sağlar 30 ng/ml düzeyini normal kabul eden doktorlar var siz bunu 60 ng üzerinde tutun. avrupadaydı sanırım yutma sorunu olan bireylerin tedavi edildiği bir mezkezde yiyeceklerine yapılan takviyeler kalsiyum mağnezyum demir çinko d vitamini sonuç merkezde hastalık tedavi edilmiş oluyor yaptıkları eksik yapıtaşlarının takviyesi sadece.

Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için herkese çok çok teşekkür ederiz.

@Marjinalinizdeniz Kızım biz yarın sabah Koç Üniversitesi Hastanesine Fatih Aslan'a muayene ye gidiyoruz.Fakat sigorta geçmiyor.Ücreti 620 TL miş.Sen ne zaman gitmiştin çok mu zaman geçti.300 tl ödedim demiştin.SSK geçiyor muydu senin gittiğinde.Birde senden istedikleri 2 testi Koç Üniversitesi hastanesinde mi yaptırdın.Baryumlu 120 özafagus 2000 demiştin. Özafagus zor bir test mi acı duyuluyor mu.Ne kadar sürede yapılıyor.Biz internetten baktık burundan giriliyormuş uyuşturuyorlar mı:(

benimde bu aralar kafam kötü. kafam kötü yani moralim bozuk olduğu zaamn aynı zamanda yutma guclugu yemem içmemde kötüleşiyor bozuluyor. kendime ilaç arıyorum bide farklı bi ilaç deneyeceğim. burdaki doktorlar ne eft biliyor ne emdr ne bişey. varsa yoksa hap yazıp gönderiyorlar.

Bu problem yüzünden yıllar önce D vitaminim diplerdeydi şu an yine o yöne doğru gidiyor. Yemeğin suyu ya da yağına ekmek batırmakla yetiniyorum. O da ekmeğin içiyle..

Merhaba konunun başını okudum ama devamini getiremedim gecmis olsun. Gözlerim ağrıdığı icin okuyamadim kusura bakma.
Ben bu fobiyi duydugumda ck şaşırmıştım. Psk.danismanlik okudum hic derslerde görmedik. Ama gecen gun Barış muslu yu takipnederken bunu yasayan insanlar varmis bu sayede öğrendim. Siz de bir bakin istersemiz bu tur sorunlari olup noroformat deneyen kisiler var. Ben de deneyeceğim bazi sorunlarimda

Bende de aynı sorun var ve bu ara özellikle çok arttı nolur şuna bir çözüm bulunsun benim bulabildiğim tek yöntem mama

Evet ne yazık ki ilaçlardan bir mucize bekliyoruz.Ben anlamıyorum gerçekten neden bunun doğru düzgün bir tedavisi bir ilacı yok.Çok kişi ile tanıştım korkularını yenen insanlar var.2- 3 ay gibi bir sürede doktor nokta atışı yapıp düzgün bir tedavi uygulayabiliyor ama bu kişiler maddi durumları çok iyi olduğu için vizetesi çok pahalı doktorlar sayesinde iyileşme göstermisler.Bizim de denemediğimiz psikatri ilacı kalmadı deneme tahtası olduk 3 senedir.İlaçların yan etkilerinden başka bir şey görmedik.Emekli maaşımı Barış Muslu'ya gidip bırakıp onu da denedik.Hiç bir şey değişmedi.Tek çare dediğiniz gibi mamalar yemek suları ekmek içleri.D vitamini eksikliği kızımda da oldu.Nerden buldu bu hastalık bizi nasıl bir süreçden geçiyoruz bilmiyorum.Biz hala bunun başlama noktasını araştırıyoruz.Yutma kasları yada beyne giden sinirlerle mi alakalı mı diye.Kedi tırmalaması sonucunda,kuduz aşısı sırasında verilen ağır serum verilmişti kızıma.Vücud da sinirlere kaslara bir şey mi yaptı belki sonrasında da yan etkileri geçse bile korkusu fobi mi oluşturdu.Boğulma korkusu ölüm korkusu yutma korkusu derken geldiğimiz bu durum çözümlenemiyecek mi..Vitamin eksikliği mi yapıyor bu hastalığı yoksa aşırı hareketsiz bir yaşam mı kasları etkiliyor.Yoksa çok fazla a sosyal kişiler mi yaşıyor bu hastalığı.Çocuklugunda yaşadığı bir üzüntü bir travma mı sebep acaba buna.Yoksa mutsuz insanlar mı bu kişiler. Yada bir Eli yağda bir eli balda olmak mı sebep oldu.Yok mu çok iyi bir doktor,bunun ilacı yok diyecek ya da gerçek bir çözüm önericek.

Neşe hanım naçizane tavsiye olarak lütfen d vitaminin hafife almayın yaşlı bakım evindeki yaşlılara bu takviye yapılmazsa toplu salgınla anında giderler yedikleri mamalarda vitaminlerinde en çok d vit vardır seviyeleri 60 ng mlve üzerindedir pubmedde buna dair yüzlerce çalışma sonuçları vardır 30 ng ml seviyesi çok düşük bi seviyedir en yakın arkadaşım meme kanseriydi süreç boyunca 80ng ml ye sabitleyip değeri korumak için günlük 20 damla alması zorunluydu her gün ömür boyu ve bir yıldır temiz şükür. nörodejenratif hastalıklarda psikolojik hastalıklarda bu vitamin hep eksik bulunmaktadır hayvansal ürünlerden geçen hormonların aşılanmış hayvanların hayvansal yemlerlebeslenen hayvanların et ve sütlerini tüketiyor bu halk yıllardır yani direkt besin yoluyla yıllardır zehirlenioruz insan vucudu öyle güçlüki yıllarca direnebiliyor ve bi yerde sinyal vermeye başlıyor bizler ancak o zaman nedir ne oluyor araştırmaya başlıyoruz kendim ve kızlarım yaz kış her ay bir dvit ampul kullanıyoruz eczanede 2 tl ampulu kırıp ekmek içine damlatıp tüketmek kendi anne babama dr enfeksiyonlardan korunmaları için ilk başta eksik olduğu için gün aşırı iki ampulu sonrasında ayda bir her ay bi ampul almasını reçete etti 60ng ml ve altında enfeksiyondan korunmak imkansız diyen doktorlar var psikolojik nedenleri vucut kimyasından ayrı değerlendirilemez düşünce bozuklukları yaşam koşulları vs bunlar bireyin kimyasındaki değişimlerlede etkilidir şöyle düşünün alkol almadan önce gayet sakin pasif birini alkol aldktan sonra kavgacı saldırgan görebilirsiniz aldığı kimyasalın beyindeki değişimlerine en basit örnek sadece düşünce yapısıyla genetikle olmaz psikiyatriyi devreden çıkarın demiyorum eksik yapıtaşlarına öncelik verin dediğiniz gibi gençlerin yetişkinlerin çocukların yaşam kalitesi sıfıra indi akşama kadar ekrana bakarak temiz oksijen tüketmekten aciz oldular önce bu eksik değerleri normal seviyelere getirip sonrasında yine kendiniz yabancı yerli bu konuda yapılmış araştırmaları tarayarak bi çözume ulaşacaksınız illa, kızınıza ve diğer arkadaşlara tekrar geçmiş olsun ve lütfen bu çalışmayı okuyun

https://www.notmilk.com/kradjian.html zehirli gıdaları gıdaları dünya sağlık örgütü eliyle nasıl tketiyoruzbu çalışma 1994 te yapılmış araştırmalar veriler ve örtbas edilen gerçekler var ezber bozmanın vakti geldi bakın sağlık ocakları dvit fazla tüketiliyor diye testini yapmayı kaldırdılar neden ilaç kartellerinin geliri düşmesin sizin hasta olup olmamanız onların umurunda olmaz samimi doktorları tenzih ederek söyluyorum fakat bu yapı doktorlarında,devletinde üstünde bi güç
kendi deneyim ve kullanımımı yazdım benki su yutmaya korkan biriydim bir yudum suda insan boğulurmu yutamayınca evet her insanın farklı olduğunu düşünerek karar size kalmış en azından samimi bir doktor gözetiminde bi aile hekimi bu değerlere baktırıp yine onların gözetiminde kulnabilirsiniz araştırın kaynakları

Uzun zamandır yoktum çünkü kendimi iyi etmek isterken artık daha beter oldum gitmediğim psikolog emdr nlp tedavisi kalmadı gitmediğim gastroentroloji genel cerrah nöroloji kalmadı ümidim tükendi artık yorulduğum zamanlar sinir krizi atakları geçiriyorum Bu durum psikolojimi çalışma hayatımı çevremi çok etkiliyor bazen olmuyor böyle nereye kadar diye düşündüğüm çok oluyor bundan 4 5 ay önce fatih aslana gitmiştim akalazya teşhisi koymuştu verdiği ilacı kapsül olduğu için yutamadim kullanamadım belki onu içebilseydim şimdi iyi olmuştum ameliyat ederim istersen demişti ama pahalı bi ameliyattı ben bu hastalıktan çok yoruldum eskisi gibi gülmeyi mutlu olmayi hiç düşünmeden yemeyi içmeyi çok özledim eski fotolara bakıyorum bazen bir de şimdiki halime o kadar çok zayıfladım ki evden çıkacak hali çoğu zaman kendimde bulamıyorum çırpınıyorum ama nereye kadar hiç bilmiyorum

@Neşe_94 ben yazın gitmiştim sigorta geçiyordu o yüzden muayeneye 300 lira ödemiştim üstelik iki testi de orda yaptırdım onlarda da sigorta geçmişti gittiğinizde doktor ne dedi herhangi bir teşhis koydu mu kızınıza peki merak ettim

Öncelikle limonçiceği verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim.Çok duyarlı çok iyi birisiniz.Yazdıklarınızı dikkate alıp D vitaminine başladım.Zaten kızımda da vitamin eksikliği var.Demir özellikle düşük çıktı.Birde doktor çinko verdi.Ayrıca balık yağı da içiyorum Marjinalinizdeniz kızım Fatih Aslana gittik.Artık sigorta geçmiyor.600 tl muane parası ödedik.Kızıma Akalazya teşhisi koymadı.Ama aklımızda soru işaretleri kalmasın diye burundan girilerek yapılacak olan monometreli testi uygulayalım dedi.Bu test tede sigorta geçmiyor muş 5000 tl fiyat verdiler.Bende özel sigorta Allianz yaptırdım.5000 tl yi veremiyecegim için en azından 8 taksit ile 1 senelik sağlık sigortası olsun diye.seçenek olarak ayakta tedavi ve testleri sınırsız karşılıyor.Başka çare bulamadım.Şimdi bize bu ayın 9 una gün verdiler testi uygulayacaklar.Birşey çıkmazsa beyne giden sinirlerle alakalı nöroloji de iyi bir doktora yönlerdirecegini söyledi Fatih bey.Senin durumun için,şimdi sen neden o kapsül ilacı kırıp içindeki tozu yemeğine karıştırmıyorsun.Tehlike yaratırmı kırıp içmek? Sonuçta midede de kapsül eriyor.Bunu doktora danışıp başka çare olmadığını anlatsan.Başka dortorlara da sor kapsül diye illa midede mi erimesi gerekiyor meyve suyuna karıştırılarak içilse.Sen çok güçlü bir kızsın bak birde çalışabiliyorsun.Benim ki ona bile cesareti yok.Pes etmek yok.Ben kızıma her sabah ve her akşam mikser de yaptığım karışımı içiyorum.Kilosunu onunla dengede tutuyorum.Bir bardak süte 5 -6 tane bebe bisküvi,1 tane yada yarım muz,1 yemek kaşığı bal yada keçi boynuzu pekmezı, 1 çay kaşığı bira mayası(toz olandan)isteğe göre içine çikolata yada bıldırcın yumurtası atabilirsin.Olmasada olur.Mikser den geçir.Sonra süzgeç den tekrar geçiriyorum sıvı hale gelsin diye.Bunu yap iç sana kuvvet vericek ve tok tutucak limonçiceği arkadaşımızın dediklerini de oku ve uygula.Bir şekilde bir yolunu bulucaz Marjinalinizdeniz kızım.Ben araştırmaya devam ediyorum geçicek biticek.Bu neyse bulucam onu.Vücud da eksik olan neyse ya da bu zehir neyse bulucam onu.
Marjinalinizdeniz kızım içeceği önce günde 1 bardak ile başla.Ağır gelmesin sonra.Gaz yapabilir geç vakit içme midene dokunmasın.Güçlü gelebiliyor ölçekleri az tut.

Allah yardımcımız olsun ya gerçekten çok zor bir durumdayız ben kapsülü kullanamıyorum içini açarakta içmemin zararlı olduğunu söylemişti başka bi ilacıda yokmuş bi türlü içmeyi başaramadım bir de bende aynı kızınız gibi çalışamıyorum önceden çalışabiliyordum ama onuda bi kaç aydır durumum yüzünden bırakmak zorunda kaldım verdiğiniz tarifi evde denicem teşekkür ederim kilo problemi çok yaşıyorum dediginiz karışım belki benim kilomuda toplamama yardımcı olur bir de d vitamini eksikliği bende de var suda eriyen bi ilaç kullanıyorum onun içinde vitamini dengede tutmaya çalışıyorum her şeyin hayırlısı nereye kadar böyle gidicek bilmiyorum

Bu rahatsizlik sadece bende vAr saniyodum, yanliz olmadigima sevinsem mi uzulsem mi bilemedim. Sirf bu sayfaya yorum yapabilmek icin uye oldum. Hepsini okudum ve cogu seyi bende yasiyorum. Zamaninda cok kotu gunler gecirdim, surekli agladim ve hep icime attim o yuzden mi yutamama sorunum basladi bilmiyorum. Bi gece yarisi sakiz yuttum diyerek uyandim ve bogazima yapisti dusuncesiyle basladi. Yurtdisinda yasiyorum burda ve trde bi cok doktora gittim, reflüden baska bisey cikmadi. Cogu zaten pskolojik dedi. Ama ben hala bogazimda bisey var, kati bisey yerken bogazimda kalcak saniyorum, ve cesaret edemiyorum :( bu dusunceden kurtulamiyorum yemek yemeyi ozledim. Cok kilo kaybetmistim ama pekmez, bal, balik yagi, corek otu yagi ve vitaminlerim sayesinde azda olsa kilo alabildim sükür. Sebzeleri haslayip corba haline getirip oyle iciyorum. Boyle yasamak zor gercekten Rabbim yardimcimiz olsun.

Insallah bi cozumunu buluruz hepimiz butun tavsiyeleri okuyorum kilomu sabit tutmanin yontemini ariyorum nerdeyse hareket dahi etmiyorum kilo kaybetmemek icin corbadan biktim artik diyebilirim ama benim gozlemim nisanlimin yaninda az da olsa kati yiyebiliyorum o bana guven veriyor sanirim once kafa olarak rahatlatacak seyler bulmamiz gerekiyor tabi organik bir neden yoksa.

Benimde hemen hemen ayni sekilde oldu seftali yerken kabugu bogazima yapisti boguluyorum sandim elim ayagim titredi kan cekildi resmen o gunden sonra kademe kademe yemek yemeyi biraktim ancak ne zaman nisanlimla yemek yesem onun telkinleriyle nispeten daha rahat yutabildim

yutkunma sorunu

Merhaba
bir tecrübe olması açısından ben de bu sorun bende ne zaman nasıl başladı nasıl seyrediyor sebepleri konusunda neler düşünüyorum ben de yazmak istedim

Arkadaşlar hepinize Merhaba...Hepinizi merak ediyorum.Ne durumdasınız neler yapıyorsunuz.Daha iyi yada daha kötü bir gelişme varmı? Biz kızım için en son Monometri testini yaptırdık.Çok zordu.Allaha sükür ne boğazda ne yemek borusunda bir şey çıkmadı.Şuna inandım artık ben hiç birinizin kesinlikle sağlık sorunu yok.Tek sorun KORKU.fakat bu korkuyu bitirecek bir sürü doktor gezmemize rağmen çözüm bulamadılar.Ne kadar kendi kafasında bitirmesi gereksede..olmuyor olmuyor tek başına olmuyor arkadaşlar.Destek şart.Artık aklımı ben kaybedicem.Yol aramak dan yol kalmadı. istanbul da bildiğiniz çok çok çokkkkkk iyi psikatri doktoru varmı?

Gerçi kullanmadigimiz psikatri ilacı da kalmadı ya..Artık yorulduk ça sinir krizi geçiriyor.Deneme tahtası yaptılar.Ben devlet hastanesi yada üniversite yada araştırma Hastanesi psikatri bölümlerine artık inanmıyorum.Bu işin gerçek uzmanı mutlaka vardır.Yutma Fobisi diye hastalık varsa uzmanı da olmalı!!!!

Korku : Nefes borusuna kaçıp öleceğini düşünmek.

Neşe Hanım bende de kızınızdaki gibi yutma fobisi başladı. Buraya da sırf bunu yazmak için üye oldum. Yalnız benimki nefes borusuna kaçma korkusu değil, yutttuktan sonra boğazımda kalır mı acaba diye endişelenmeye başlıyorum. Bu fobiyi biraz araştırdım sonra youtubeda İbrahim Bilgen isimli bir psikiyatristin videosuna denk geldim. Kızınızdaki gibi yerken nefes borusuna kaçma korkusu olan bir hastasını ilaçsız sadece konuşarak ve aşama aşama bir şeyler yutmasını isteyerek tedavi etmiş. Yemek yerken nefes borusuna kaçmayacağını, sadece yemek yerken konuştuğumuzda, güldüğümüzde veya nefes aldığımızda bunun meydana geleceğini görsel üzerinden anlatmış. Şu an o hastası normale dönmüş artık rahatça yemek yiyebiliyormuş. Biraz pahalı olabilir ama çok iyi bir psikiyatrist olduğunu duydum. Denemekte fayda var. Umarım kızınız ve bu fobiyi yaşayan hepimiz bu sıkıntılı zamanları atlatıp tekrar normale döneriz.

irenerdal çok çokk teşekkür ederim.Hemen önerdiğiniz doktor hakkında bilgi edinicem.Bende bu konuda her türlü araştırmayı yapıyorum.Ayrıca Burda bu fobisi olan yeterli beslenemeyen arkadaşlarım için her gün bir kaşık tahin yemelerini öneriyorum.Beyin ve sinir sistemi için de çok faydalı...Çoook çok önemli.
KARDIOLOG arkadaşımın kaleminden...

Çeşitli ülkelerde farklı şekilde tüketilen tahin ülkemizde ise genellikle pekmezle karıştırılarak yenir.

Günde 2 kaşık tahin yemenin vücuttaki zehirleri yok edecek etkiye sahip olduğunu belirten beslenme uzmanları kahvaltı soflarımızdan eksik olmayan tahinin faydalarını şu şekilde sıralıyor.

Tahin vücuttaki zehiri yok edebilen tek besin.
Günde iki kaşık yenilen tahinin bir kilo biftekte yer alan proteinin olduğu söylenmektedir.

Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Tahin, çok iyi bir bakır, manganez ve amino asit metiyonin kaynağıdır. Tahin, birer sağlıklı yağ asidi olan, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bakımından da iyi bir besin kaynağıdır. İyi bir protein kaynağı olan tahini, vejeteryan olarak beslenen kişiler rahatlıkla tüketebilirler. Üstelik tahinin şeker ve doymuş yağ oranı oldukça düşüktür.

İşte tahinin faydaları

1.Kalp Sağlığı

Harvard Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, yağ türlerinden biri olan doymamış yağların sağlık ve kalp sağlığı açısından faydaları bulunmaktadır. Kardiovaskuler hastalıklar riskini düşüren tahin, omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Tahin içermiş olduğu omega 3 yağ asitleri sayesinde, iltihaplara bağlı olarak gelişen kardiovaskuler hastalıkları önlemektedir.

2.Bağışıklık Sistemi

Tahin, bağışıklık sistemini destekleyen 4 ana madde olan, çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengindir. Günlük sadece 1 tatlı kaşığı miktarında alınan tahin, günlük alınması gereken bakır miktarının %26’sını, günlük alınması gereken çinko miktarının %9’unun, demir ve selenyum miktarının ise % 12’sini sağlamaktadır.

3.Kemik Sağlığı

Susam kemik sağlığını koruyucu etki göstermektedir ve dolayısı ile susam yağından elde edilen tahin de kemik sağlığını korumaktadır ve kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır. Tahin, yüksek oranda kalsiyum, bakır ve magnezyum minerali içermektedir. 1 tatlı kaşığı tahin, 88 miligram kalsiyum içermektedir. Tahin, özellikle kalça ve omurga kemiklerini korumaktadır.

4.Anemi

Tahin ve tahinin ana maddesi olan susam, anemiye karşı koruyucu etki göstermektedir. Sadece bir tatlı kaşığı tahin, 2 miligram demir içermektedir. 2 miligram demir ise, günlük alınması gereken demir miktarının yaklaşık %15 ine denk gelmektedir.

5.Kolesterol

Fitosteroller, bitkilerin bileşiminde bulunan bir kimyasal bileşendir ve kolestrol ile çok benzer kimyasal özelliklere sahiptir. Yeterli miktarda alınan fitosterollerin, kandaki kolestrol seviyesini düşürdüğüne inanılmaktadır ve hatta kanser riskini düşürdüğü konusunda fikir ortaklığı bulunmaktadır.

6.Vaskuler ve Solunum Sistemi Sağlığı

Yapılan birçok çalışma, tahinin yapısında bulunan magnezyumun, solunum yolları hastalıklarını önlediğini desteklemektedir. Tahin, içeriğinde bulunan magnezyum minerali yardımı ile, yüksek tansiyonu düşürmektedir ve kalp krizine yol açan faktörler ile mücadele etmektedir. Felç oluşumu riskini düşüren tahin, trigeminal kan damarı spazmını önlemeye yardımcıdır. Trigeminal kan damarı spazmı ise, migren ataklarını tetikleyen bir etki göstermektedir.

7.Beyin Sağlığı

Tahin içeriğinde bulunan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri yardımı ile, duygusal optimize sağlığını destekler ve beynin bilişsel fonksiyonlarını destekler. Alzheimer hastalığı gelişimini yavaşlatan, omega 3 yağ asitleri, hafızayı ve düşünmeyi geliştirir. Tahinin yapısında bulunan manganez minerali de, sinir hücrelerinin ve beynin fonksiyonlarını destekler.

8.Romatizmal Hastalıklar

Bakır minerali, romatizmal artrit den kaynaklanan, kemiklerde şişkinlik ve ağrılar şeklinde kendini gösteren hastalıkların şiddetinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Bakır bakımından zengin bir besin kaynağı olan tahin, eklem kemiklerinin sağlığını koruyarak romatizma riskini azaltır.

9.Kas Sağlığı

Tahin, %20 oranında saf protein içermektedir. Bundan dolayı tahin, kasların güçlü kalmasını sağlamaktadır. Özellikle ağır antrenman ve egzersiz sonrası tüketilen tahin, kasları güçlendirir ve korur.

10.Karaciğer Detoksu

Tahin, özellikle karaciğerin zararlı maddelerden temizlenmesi için ideal bir detoks özelliği olan besin maddesidir. Omega 3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağ asitleri bakımından zengin olan tahin, karaciğeri temizler ve karaciğerin daha sağlıklı işlev görmesine yardımcı olur.

11.Sindirim Sistemi

Diğer çoğu gıdalara göre, sindirim sistemi tarafından oldukça rahat şekilde sindirilen tahin, sindirim sistemini yormadığı için, sindirim sistemi organları için faydalı bir besin kaynağıdır.

12.Parlak Saçlar

B vitaminin hemen her çeşidini içeren tahin, sinir hücrelerini uyarmaya yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin sağlığını büyük oranda korur. Bundan dolayı tahin, saç köklerinin beslenmesini ve saçların daha sağlıklı, parlak olmasını sağlar.

13.Cilt

B vitaminin hemen her çeşidini içeren tahin, sinir hücrelerini uyarmaya yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin sağlığını büyük oranda korur. Bundan dolayı tahin, cildin beslenmesini ve yenilenmesini sağlamaktadır. Cildinizin daha aydınlık ve sağlıklı olması için, tahini kullanarak bir cilt maskesi yapabilirsiniz.

14.Antioksidan

Tahinin sağlığa olan birçok olumlu etkisinin altında, tahinin sahip olduğu antioksidan özelliğinin etkisi bulunmaktadır. Tahinin, anti-iltihap etkileri, astım ve solunum yolları problemlerine karşı koruyucu olması, bağışıklık sistemini koruması gibi birçok etkisi, tahinin antioksidan özelliğinden kaynaklanmaktadır.

Besin Değerleri

1 tatlı kaşığı tahin için besin değerleri şu şekildedir;

Kalori: 89

Toplam yağ: 7.95 g / % 12

Doymuş yağ: 1.113 g / % 6

Poli doymamış yağ: 3.485 g

Mono doymamış yağ: 3.002 g

Kolestrol: 0 mg / % 0

Sodyum: 5 mg

Potasyum: 69 mg

Karbonhidrat: 3.22 g / % 1

Lif: 0.7 g / % 3

Protein: 2.61 g

Vitamin A: % 0

Vitamin C: % 1

Kalsiyum: % 2

Demir: % 4

Rica ederim. Ben de her gün tahin pekmez karışımı yiyorum, çok faydalı. Bu tarz fobilerde ilaç tek başına yeterli olmayabiliyormuş. İlaç tedavisi ile birlikte psikoterapi uygulandığında başarılı sonuçlar elde edildiğini duydum. Aslında doktor araştırmasını da bunu göz önünde bulundurarak yapmak lazım. Psikoterapi uygulayacak bir uzmana gitmek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Gittikçe ilerliyor.. denemediğim yöntem kalmadı artık bıraktım insan yutma refleksini yapamaz mı ya olmuyor işte Önceden ekmek börek simit yerken zamanla bu yetimide kaybettim.. normal bir yemeği bile yemeye hasret kaldım ilaç terapi hastane doktor bi halta yaramadığı gibi o kadar tahlil röntgen tetkik yaptırdım kesin bir şey diyende yok sadece zaman geçiyor ve zamanla dahada fazla kötü olduğumu hissediyorum.. Bu sorun insanı güçten düşürüyor çalışma hayatını özel hayatını her şeyini etkiliyor öyle bir bela ki kendimle mücadele etmekten yorgun düştüm.. Ne bilim eğer benim gibi olup kurtulabilen varsa çözümünü yazsın bendeki çareler tükendi..

Arkadaşlar özellikle de şu koronavirüs belası benim daha da korkmama sebep oldu. Çünkü vücut direncimizin çok iyi olması lazım ve biz yemek yiyemiyoruz! Yutma fobisine çözüm bulabilen varsa lütfen bizimle paylaşsın..

Biriniz Duygusal Arınma Teknikleri kitabını alıp uygulayın, yutma fobinizi kalıcı olarak silin de diğerlerine örnek olun yahu.

Geçen mucize doktorda kadın vardı yemek yiğemiyo asla tam bakamadımda ameliyat ettiler düzeldi sonra anoraksiyeydi galiba yada başka en son bölümde

Üst Alt