Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yutamama fobisi (korkusu) hastalığım var. Tedavi önerilerinizi bekliyorum?

Sen hasta değilsin ki psikolojiyi bozmuşsun tertip yemek bogazimda kalir kalirsa ölürum diye... yemek yerken sakin ol ve yemegi yutacagin zaman iyice cigne ve ogle yut yaninda da gene su bulundur... aslinda sendeki bu sendromun bir nedenide ölum korkusu besmele cek ve yemegini ye...tekrar soyluyorum iyice cigne yut ustunede suyunu ic...zamanla alisirsin ve yemegini rahat yersin....allah sifa versin....

Merhaba

Suskun Mutsuz Umutlu

Nasıl oldunuz ? Geçti mi ?

Merhaba, gelişme kaydettiniz mi şu an durumunuz nasıl acaba ?

Herkese merhaba,
Ben bu süreçte yaşadığım onlarca tecrübe oldu. Herkese yardımcı olmak isterim lakin benim durumum da şu an için düzelmiş değil. Gitmediğim psikolog kalmadı maalesef %50 gibi bir iyileşme kaydettim kendimde lakin inişli çıkışlı dönemler yaşıyorum. ( Benim söyleyeceğim şey bu konuyla alakalı irtibat kurmamız ve paylaşımlarımdan yararlanmak dolayısıyla bu whaatsap olur , instagram olur. Bir şekilde bu sorunu yaşanyanlar olarak tecrübelerimiz ve iyileşme yolunda ilerlememizi bir birimizle paylaşmayı hedeflemek.

Brk067

Üstat %80 oranında yendim. %20 lik kısım ise genellikle moral bozukluğu gibi durumlarda yutma güçlüğü tekrar nüksediyor.

Merhaba nasil başardınız 4 gündür bu durumdayım su da icemiyorum yemekte yiyemiyorum çok endişeliyim. Hiç böyle olmamıştım geçen hafta tıkanıyordum icecegimi yutamadım bi an ondan sonra böyle oldu. Milim milim su içiyorum o da dün toplasanız 1 bardak içtim yemek hep sıvı corba yada süzme peynir yoğurt onları da minik minik yutkunur gibi yiyorum psikolojim hiç iyi değil.

Suskun Mutsuz Umutlu
Merhaba nasil başardınız 4 gündür bu durumdayım su da icemiyorum yemekte yiyemiyorum çok endişeliyim. Hiç böyle olmamıştım geçen hafta tıkanıyordum icecegimi yutamadım bi an ondan sonra böyle oldu. Milim milim su içiyorum o da dün toplasanız 1 bardak içtim yemek hep sıvı corba yada süzme peynir yoğurt onları da minik minik yutkunur gibi yiyorum psikolojim hiç iyi değil.

Melike ediz

geçmiş olsun. peki bu olay bir anda mı başınıza geldi bu durumu tetikleyen birşey olmalı benimkine benzer ? yapılacak pek birşey yok. zaman lazım sadece. hukuk bana doktora gitmenizi söylememi istiyor. Doktora gidin.

Merhaba banada yardımcı olabilir misiniz şuan bende Melike hanım bahsettiği gibiyim bi kaö gördüğüm haberden sonra yavaş yavaş bi baktım ki etkilenmişim çok aç olmama rağmen elim yemeğe gitmio :( bişi yesem bile oda yumuşak şeyler ve onları Bile ağzımda o kadar çiğniorum ki yinede yutmaya karar veremiyorum ve çok yoruluorum soğuorum artık o yicekten bırakıyorum duruo duruken bianda böle kötü oldum anksiyetede yatkınlığım var bide zaten :( psikiyatrik hap iyi gelirmmi napmalıyım lütfen yardım

Doktora gitmediyseniz doktora gideceksiniz.

Psikiyatrik bir durum olduğu çok belli,ancak bu durumu elemek için önce nörolojiye sonra psikiyatriye.
Papatyasu

Hastalık hakkında pek bir bilgim yok fakat hepinize çok geçmiş olsun demek istiyorum. Çok zor bir durum umarım her biriniz kısa zamanda düzelirsiniz

Merhaba nasıl yendiğinizi anlatırmısınız lütfen detaylıca buna ihtiyacım var da çok çiğnemekten yoruldum artık :(

Ne yaptıysam bu korkuyu yenemedim. Geçen yıla kadar biraz düzelme yaşamıştım ama özellikle son zamanlarda iyice kötü oldum. Bu rahatsızlığı yenenler nasıl başardıklarını anlatırlarsa çok mutlu olurum..

@Papatyasu, zamanla , iş ile uğraşarak , arkadaşlarla sohbet ederek, Allah'a dua ederek. Zamanla bu yutamama olayı baya bir azaldı. Sadece moral bozukluğu ve sinirlilik hallerinde meydana geliyor diğer zamanlar süperim.

Üst Alt