Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yutamama fobisi (korkusu) hastalığım var. Tedavi önerilerinizi bekliyorum?

halinize üzüldüm benimde tükürüğüm kaçar tükürüğümle boğulacam bir gün kulak burun boğaza gittiniz mi sadece öneri

Kızınızın haline çok üzüldüm gittikçe psikolojik olarak yıpranmış emdr tedavisi değişik yöntemlerle yapılabiliyor gözler kapalı bi şekilde ses dinletilerek yada kalem takip ettirilerek kötü anlar üstüne gidilip rahatlama tekniği gibi bişey yapılıyor bende pek işe yaramadı bu yüzden de hipnoz bioenerji uzmanına gidicem umarım iyi olur bende aynıyım sosyal Hayatım yok insanların önünde yemek yiyemiyorum hap içmem gerekirken içemiyorum arkadaşlarımla sadece alışveriş yaparsam çıkıyorum o kadar yemek falan olayı olduğu zaman yanlarında durmuyorum bu durumu kabullendim önceden bende ağlardım sınır krizi geçirirdim ama kabullendim çare arıyorum gittiğim doktor akalazya olduğumu söylemeseydi hala neyim olduğunu bilemicektim şimdi hiç değilse psikolojik değil hasta olduğumu biliyorum bunu bilmek beni rahatlatıyor hastayım ondan yiyemiyorum diyorum kızınız bence psikolojik yanı dışında hastada olabilir fatih aslana bi gidin derim her yönden size nesi olduğunu söyleyecek bir doktordur eğer kızınızda bişey yok psikolojik derse ona güvenin çünkü alanında gerçekten iyi bi doktor hiç değilse gerçekten hasta olup olmadığını öğrenmiş olursunuz

Bana insanlar nasıl yiyemiyorsun ye gitsin işte nolcak dikkat çekmeye çalışıyorsun psikolojik bu gibi gibi bir çok şey söylediler ama halden anlamayan insanlar o kadar çok ki bunları duymak kaçınılmaz oluyor söyledikleri sözleri önceden çok takardım ama sonra o insanlarla ilişkimi kestim beni anlamayan bana iyi gelmeyen insanlarla yolumu ayırdım bir buçuk yıldır bu hastalığı çekiyorum ve aç olsam bile yemek yemeye çekinir oldum eğer gittiği psikolog iyi gelmiyorsa değiştirmenizi öneririm iyi gelmeyen doktor sadece vakit kaybı oluyor

emreden Marjinalinizdeniz ebubekir58 SuskunMutsuzUmutlu 5 6 kez kulak burun boğaz farklı doktorlar tabi.2 3 kez gastro,genel cerrah,3 psikatri değiştirdik 2 psikolog değiştirdik.Dahiliye,iç hastalıkları,diş doktoruna dahi gittik.En Son geçen hafta Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Yard.Doç.Dr.Fizyoterapist Çetin Sayaca gittik Yutma ile ilgili 2 saat teste tabi tuttu.Mükemmel derecede ilgilendi.Büsküvi yerken su içerken inceledi dakika tuttu.Bazı baş ve boyun hareketleri yaptırdı.Sonuç olarak kaslarının da çok zayıf olduğunu söyledi.Egzersizler verdi evde uygulaması için ve besinleri zorluk derecesine ayarlayarak beslenme şekli verdi.Tüm gün sakız çiğnemesini önerdi.2 ay sonra kontrole gidicez.Gelişmelere göre ne olduğuna kadar vericek sanırım.Ama benim kızım o kadar fazla deprosyandaki bu verilen listeyi yapmıyor bile.benim zorlamamla kavga bile ediyoruz.Marjinalinizdeniz gerçekten insanlar bu konuda çok anlayışsız.Yutamıyor diyorum isteyerek yapmıyor diyorum.Üstüne düşme deyip beni suçluyorlar.Bu nasıl bir görüş dür bu nasıl bir anlayış.Birde kızım 6 ay önce iyileşmeye geçmişti.Tekrar gündeme gelmesi başa dönmesi çok daha yıpratıcı oldu.Bu sefer seslerden de etkilenme başladı.o yemek yerken yada ilaç içecek se biz çıt çıkarmıyoruz evde.konstre olmaya çalışıyor sevdiği bir müzik açıyor kendine.Haberleri bile izlemiyor ölüm korkusu yaşatacak boğulma ile ilgili her şeyi duymaktan kaçınıyor.Olaki ani bir ses oldu kapı çaldı o anda yada biri yüksek sesle bir şey söyledi yutma olmuyor o anda diyor.Siz Fatih aslana randevuyu nerden aldınız 182 değil değilmi.Özel bir numarası var mı sizde.

Bende doktorun özel numarası yok ama koç üniversitesi hastanesi sitesinden iletisim numarasindan gastroentroloji bölümü fatih aslana randevu istiyorum dediginizde sekreterine yönlendiriyorlar o da size en yakın tarihe randevu veriyor o şekilde randevu almıştım.

Psikolojik olarak aşırı yıpranmış ya çok üzüldüm bu kadar çok düşünmemeye çalışsın dicem ama olmuyor bende de mesela ilaç içerken ses istemiyorum bu konuda aynıyiz haber de izlemem kötü şeylere hiç gelemiyorum hemen etkileniyorum kızınızla aynı sorunları yaşıyorum ama kabullenmesi gerek ben kabullendigim için böyle kendime hakim olabiliyorum

Np beyin hastanesinden yutma terapistine randevu almıştım ama ssk geçmediği için bi muayeneye 550 lira istedikleri için gidememiştim yutma zayıflığı bende de yemedigim için oluştu çok zor ya Allah yardımcımız olsun cidden dayanilcak gibi olmuyor hayattan soğutan bi durum her an aynı düşünceler her an kaygı her an bişey olcak düşüncesi insanı yoruyor inşallah bu zamanlarda geçer

dr. un dediklerini mutlaka uygulatın kızınıza. yapmazsa daha kötü olacağını söyleyin güzel bir dille anlatın ikna edin. bende berbat halleri yaşadım ama inanın şuan çok daha iyiyim hastalık devam etsede. o da atlatacak sadece olumlu huzurlu güzel şeyler yaşamasına dikkat edin. ve sözünüze gitmesini sağlayın doktorun dediklerine uysun ne istiyorsa uysun. bu işin şakası yok. eğer sizin dediğinizi yapmıyorsa bence bir süre ona karışmayın iletişim bile kurmayın. herşeyin bir yolu vardır. en azından bizim gibi olur oda normalleşmeye çok yakın bi seviye yani. bizim gibi olmak için bile çaba göstermeyene acımayın. bi süre konuşmayın iletişiminizi kesin bakalım ne yapıyor.

Merhaba bu sorun bendede 1buçuk aydır olmaya başladı, sizinkisi geçtimi? Ben psikiyatriste gittim ilaç verdi fakat kullanmak istemiyorum.

@merve_61 Merhaba kızım.Psikatri doktoruna gitmeden önce KBB,Gastro,yada herhangi bir doktora gittin mi?Benim kızım 2 senedir yoğun yaşıyor bu durumu.Seninki nasıl başladı.sadece katı gıdalara karşı mı yutamama.

@Suskun Mutsuz Umutlu dediklerini uygulamaya çalışıyorum işte ama bir yere kadar,anne yüreği dayanamıyorum.Söylediklerde çok haklısın.Bu hafta SSk psikatri randevumuz vardı.İlaca hiç başlamak istemiyordu ama başka çaresimiz kalmadı.Bu akşam başladık.Doktor başta yan etkileri olucak ama 1 hafta içinde alışırsın dayanacaksın dedi.Geçen sene dayanamayıp 6 ay kullanımdan sonra doktor kontrolünde bırakmıştı.Bu sefer bırakmayı düşünmüyoruz.Çünkü bu sefer katlanarak daha yoğun biçimde geliyor bu yutamama korkusu.

Ayrıca toplu terapi için istek yapmasını istedik.SSK ya bağlı senede iki kere başvuru yapıp kayıt olabiliyormuş.Kontenjan alımı,mart ve agustos aylarında başlıyor ve hemen doluyormuş.6 ay ve haftanın her günü süren bir terapi.Birde kitap aldım ona.Evde kendine terapi uygulaması için.Çok kişi memnun bu kitap dan faydasını görmüş.Dr.Dennis Greenberger in EVİNİZDEKİ TERAPİST kitabın adı.

@Marjinalinizdeniz NP beyin Hastanesindeki fiyatlar malesef bu şekilde.Bende babasından gizli emekli maaşım dan verdim öyle gittik.Şimdi tekrar ssk ya döndük.Ama önümüzdeki ay koç hastanesinede gidicez inşallah.Her şey para malesef.Bu akşam ilaca başladık ama bir sürü yan etki gösteriyor bile şu anda.Nefes alamıyorum diyor.İnşallah iyi gelir çok yan etki yapmaz.Bir türlü alışamıyor bu psikatri ilaçlarına.Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Evet her şey para oldukça var oluyor bu hayatta çok haklısınız. Benim durumumda düzelmiyor hap kullanamıyorum bu yüzdende hastalığım gittikçe ilerliyor hapı yutma korkumu yenmek için bioenerji hipnoz uzmanına gitmeye başladım o da çok pahalı aileme yük oluyorum bi işe yaramıyorum diye hep kendime kızıyorum her hafta gittikçe 400 lira seans ücreti alıyor iyi olmak için çok çabalıyorum geceleri bazen öyle oluyor ki anksiyettem arttığı zaman tükürüğümde bile boğulup yutamicakmışım gibi geliyor. Şimdi iki seans oldu bu terapiste gideli ama henüz bir faydasını görebilmiş değilim. Daha iki üç seans daha lazım dedi ama umarım bi faydasını görürüm :(

Kızınız inşallah iyi olur koç üniversite hastanesini önerdim çünkü alanında gerçekten iyi doktorlar var anksiyette için bende damla kullanmıştım nefes darlığı iştahsızlık yapmıştı ilaca alışana kadar yan etki olur demişlerdi ama ben kullanmayı yarıda kesmiştim. Yutma korkusu yada düşüncelerimi geçirmek yerine iştahımı kapatınca kullanmayı bıraktım yaşadığımız psikolojik olarak yıpratan dayanılmaz bi durum Allah yardımcımız olsun insanın her gün kendisiyle mücadele etmesi gerçekten çok zor ve yorucu oluyor..

Merhaba merve daha yolun başındasın ilerlememesi için şimdiden kendin için bu düşünceleri atıp yemeye çalışmalısın bunuda psikiyatriden anksiyete ilaçla birlikte psikolog tedavisiyle başarabilirsin iki tedaviyide aynı anda yürütmeni tercih et derim daha hızlı iyileşme sürecin olur eğer hap kullanamıyorsan damla halinde olan ilaçlar var ondan yazdirabilirsin keşke bende baştan bu şekilde yapsaydım ben hep kendi kendine geçer diye bekledim ondan böyle zaman kaybettim ve farkında olmadan ilerledi geldiğim nokta sürekli kendimle mücadele etmek zorunda kalıyorum

@Marjinalinizdeniz Sanki sen bi sözleri yazarken,aynı kızımın sözleri o yazıyor gibi geldi.Kızım da bana yük olduğunu düşünüyor.Bir işe yaramıyorum diyor.Bu parayı her hafta kendime bize harcasak daha mutlu oluruz diyor.Çok üzülüyor seans ücretlerini o kadar yüksek tutuyorlar ki.Ama inan ailen olsun ben olayım,sizler bizim evlatlarımız için hiç önemli değil. Yeterki iyi gelsin iyi olun.Bizde gittik Koşuyolunda rözanans terapi diye bir yere.Bio enerji için.Kızım da bir işe yaramadı hatta tersine daha kötü hissetti kendini.Oradaki uzmanlar imkansız dedi daha kötü yapmaz dedi.Hatta kizimın haline o kadar üzüldü ler ki ücretsiz devam etmesini istediler.Hatta bir keresinde sizde girin dediler bana.Bir kereligine girdim.kızıma olumlu olsun diye.Ama bende bir şey hissetmedim.

Birde her seans da sorular,nasıl hissettiniz diye.yoooo hiç bir güzel his bir degisiklik olmuyor olmadı yani.Ne bekleniyor anlamadım da.İnşallah sen bir faydasını görürsen bizde koşa koşa gittiğin yere geliriz.yeterki fayda gör kızım.Her şey şu beyinde bitiyor.Ama dediğin gibi biz baştan iyileşir diye düzenli olarak ne psikolog nede psikatri tedavisini birarada yurutemedik.Keşke baştan devam etseydik ki.Geçen sene kızımın psikologu kadıköy de kubilay bey,kızıma gerçekten çok yardımcı oluyordu.Beraber oturup onunla yemek yeme çalışmaları yapıyordu.Hatta kızım sayesinde nasıl olduysa hiç bir şey yiyemez ken oturup künefe yemişti.Biz şok ama yedi.bunu başardı kubilay bey sayesinde.Şimdi bugün tekrar ona başlıyoruz.Nerde biraz fayda gördüye artık o yolu izliyecez.

Biz dün gece hiç uyumadık sabah hala çarpıntı var diyor bu yeni başladığı şurup yüzünden.gelde dayanması nı bekle işte bu psikatri ilaçlarına.Ama hepiniz için söylüyorum lütfen Moral çok önemli.Biliyorum çok yorucu,sabahtan yatana kadar kızımın şikayetlerini yaşadığı deprosyonu bizzat bende yaşıyorum.Bana diyor ki Anne ben iyileşmeyecek miyim.Hep böyle mi kalıcam.Ben ne zaman iyilesicem.Bakın çocuklar böyle kalmıyacak sınız.Buna emin olun.Evet tabiki iyileşticek siniz.Belki bugün bir anda.biraz daha sabır.Belki hayatınızda güzel gelişen sizi çok etkileyecek güzel bir şey olucak.Belki bir dua.Belki bir insan.Belki kendiniz buna sebep olucak.Ama inanın bu zor günler geride kalıcak.Mücadeleye devam.Ben burdan hepinizi tebrik edicem tek tek.Daha güçlü hissedicez bir bir başardıkça.Allah yardımcımız olsun hepimizin.

arkadaşlar korkmayın sadece hayatta mutlu olmaya çalışın ve bir işle meşgul olun. bu hastalığın birçok hastalıkta olduğu gibi ilacı mutluluk ve bir uğraş edinmek. Youtubeden heimlich manevrasını kendiniz ve yakınlarınıza öğretin boğulma endişeleriniz varsa. Ama korkuların üzerine gitmeden korkulardan kurtulamazsınız. Bende %100 yenemedim ama yukarıdaki arkadaşlardan çok daha iyi durumum. Olay şu yutkunacaksınız gerisi otomatik yemek borusuna geçiyo.Boğazına mı takıldı bi daha yutkun . Su iç öyle yutkun bitti gitti.

Merhabalar benim bir anda başladı sanırım biraz üzüntüden nasıl oldu anlamadım katı gıdaları küçük küçük yiyebiliyorum bazen aşırı korkum olduğunda su bile içemiyorum bazen çok rahat içiyorum ne bilim çok tuhaf bir durum yutacağım zaman kalbime bir korku oluşuyor aslında boğazımda falan hiçbir sorun yok hortumda atıldı midemdede sorun yok en ufak. Bazen farkında olmadan yutabiliyorum birileriyle konuşurken kesinlikle Psikolojik olduğunu düşünüyorum aşmaya çalışıyorum.Misol 50mg verdi onu kullanmaya başlayacağımda nedense ilaç içmeye çekiniyorum alışırım diye sonrasında ilacı bırakınca tekrar başlar diye.

Birde ben tatlı şeyleri yiyebiliyorum akşam yemeğe oturunca korku çöküyor bana çünkü kafamda nasıl belirlediysem onu yaşıyorum.en iyisi ilaca başlayayım belki düzelirim.Gerçekten çok saçma geliyor insana yutamamak nedir yaaa çevremde herkes rahatlıkla yiyip içiyor bakıyorumda ben niye bi anda böyle oldum diyorum

Neşe hanım umarım kızınız bir an önce iyileşir okudum yazılarınızı gerçekten kendimden daha çok onun düzelmesi için dua edeceğim 🙏🙏

Merhaba kardesim yaklaşık 7 haftadir ayni sikayetleri bende yasiyorum dun kbb gittim kamerayla baktilar girtlagimsa bir sorjn yok fakat ben yiyemiyorum corba disinda bisey ekmegi.bile yiyemez oldum sicak cikolata ve krem.corba disinda bisey yemedim 5 gündür lokmagi azima.aldigkm.andan itibaren yutsmiucam gibime geliyor.migdem bulaniyor oguruyorum oysa okadar cok severdim yemek yemeyi cok bunaldim takilma.hissi yumru hissi var sizde durum nasil düzeldiniz mi bana doktor spazmalgon isimli ilac verdi stres kaygi spazm yapiyor girtlakta dedi bisey yok baska su an bas ağrısı ile zor zar duruyorum 2 evladjm var napcam bana akil verin nolur :(

ama takiliyor gibi oluyor sanki su bile gir gir zor gecior gitmediğim doktor kalmadi bisey bulunamiyor hafif faranjit disinda 7 gundur ac beyam geziyorum bas agrisi halsizlikte cabasi ogurme geluyor yemwj yemeye calisirken

kafanız,dikkatiniz yutma dışında başkanyerdeyken yemek yiyebilidğinizi yutabildiğinizi farkediyorsanız psikolojiktir bence çünkü bende öyle oluyor.

Biraz panik atak kaygıya çevirmiş şikauetleriniz anneminde çok kaçar ne yese yavaş ye diyom dinleyen yok

Bende küçük balıktan huylanıom kılçıklı sevmiyom hiç

ebubekir58 merve_61 Suskun Mutsuz Umutlu Tükendim Marjinalinizdeniz çocuklar uzun zamandır yazamadım,kusuruma bakmayın..Annem ameliyat oldu Babamın da Akciğerde kötü huylu(adını yazmak istemedim)tedavisi ile uğraşıyorum.Kızımın durumu aynı hiç bir değişiklik yok.Tek değişiklik psikatri ilaçlarına başladığından beri artık ağlamıyor intihar düşünceleri bitti.Ama boğulma korkusu ve yemekleri yutakdan gönderememek aynı.emerek yemeye çalışıyor.Su içiyor zorlada olsa ilaçlarını bir kaç deneme ile ziyan olsada ilaçlar yutuyor.çorba içiyor.bardakta olursa daha rahat içiyor,çorba şehriyeli vs olmamak şartı ile..benim hala anlayamadığım yiyecekler boğaza nasıl takılır..takılıyor işte diyor.sanki mıknatıs gibi her şey mi yapışır ben anlam veremiyorum.Katı gıdaları da dilim le geri itemiyorum.sanki istem dışı yutagımı kapatıyor dilim.yutma refleksim yok benim diyor.Çok istiyor yemek yiyebilmeyi herkes gibi her şeyden yemeği,korkmadan..hemde çok sever yemek yemeği,kendince mücadele de ediyorum diyor..ama nedennn beyin bunu kabul etmiyor.Ben çok yoruldum anne olarak ona belli etmemeye çalışıyorum ama sanırım bazen sabrım tükeniyor sert davranır oldum.Çok üzülüyorum çokkk.Ebû bekir güzel düşünmüş watsap grubunu,tecrübeleri paylaşmak güzel olur ama benim kızım bu yapılan paylaşımlardan bile etkileniyor(Yani boğulma yada yutamama hakkında yaşananlardan)okuyamıyor yazıları.Belki sadece iyileştirici rahatlatıcı paylaşımlara katılır.

Son düzenleme:
Neşe_94 iyi bir kbb profösöre gösterseniz :( küçük dili nasıl büyükmü

Hem mutsuz hem umutlu olan arkadaşım daha iyi ya zayıflarsın diyetisyene gitmeden....Suskun olduğunu da sanmıyorum açtığın konuya öyle çok şey yazmışsın ki....
Ben psikiyatri hastanesinde çalışıyorum.Bu yaşadığın fobi yani yemek yerken aklına gelen kötü anı ilaçla değil korkunun üstüne cesurca giderek tedavi edilir.
Trafik kazası yapan birinin tedavi süreci şöyledir.Kazadan hemen sonra arabaya bindirilir.Hatta kendisinin arabayı sürmesi istenir.O bunu yapmayı reddeder.Israrla arabaya bindirildiğinde öyle acı çeker ki.Terlemeye başlar,eliyle arabanın kenarlarını tutar.Kas katı kesilir,bu şekilde yolculuk yapmaya devam eder eder eder sonra korkusundan kurtulduğunu görür.Yani çivi çiviyi söker.Önceden yaşadığı kötü anı yok oluncaya kadar iyi anı yaşaması gerekir.Ama tam anlamıyla iyi anıya geçebilmek için baya bir acı çeker...
Suskun Mutsuz Umutlu hipnoz tedavisiyle de iyileşebilirsin.

Bu ölmekten korkmak mıdır aslında bilemedim, arkadaşlar eliniz ayağınız tutuyor korkularınızın üstüne gidin çok daha ciddi rahatsızlık yaşayan yatalak olan hiç bir işini tek başına yapamayan insanları düşünün iyice çiğneyin ve yutun bir kere yaşanmış ama hep yaşanacak diye bir şey yok can boğazdan gelir diye boşa dememişler yemenize içmenize dikkat edin vücudunuzun bağışıklığı düşerse en basit bir hastalık bile sizi süründürür ki bu çok daha kötü bir şey bence!! ayrıca bunun için ilacın verilmesi bana pek doğru gelmedi ilaç neyi düzeltiyor anlamadım iş sizde bitiyor korkularınızı yenin hayat çok uzun ama bir o kadar da kısa!!

LORA

Zayıf olmayı seven biri değilim çünkü zayıf insana elbise yakışmaz ve zayıf insan sağlıklı da olmaz. Suskun un aslında ama internette açılıyorum :D Hipnoz veya emdr adına ne diyorlarsa işte işe yarayabilir fakat bunu devlet hastanesi veya üniversite hastanesi bünyesinde uygulayacak hekim bulamıyorum.

eMeL_eMeL

güzel yazıyon iyi hoş da . ah bi yenebilsek :D

kendi kendime aştım üstüne gittim geçti gitti .zaten ben kendimi zora sokuyormuşum onu farkettim

Merhaba bende yutma güçlüğü yaşıyorum siz nasıl kurtuldunuz

Bi ara bu problemi asgari seviye indirmiştim. Ne yazık ki son zamanlarda iyice hortladı. Elimde para olsa bile istediğimi alıp yiyemiyorum. Resmen kâbus yaşıyorum. Korkunun üzerine git yen tarzı laflara da gülüyorum. O zaman bütün psikiyatri hastaları iyilesirdi böyle sorunlar çözülseydi.
Sürekli Youtube'dan Heimlich manevrasına bakıyorum. Hatta anneme bile izlettim :)
Doya doya yemek yiyenlere imreniyorum. Insan doğru beslenmezse vücudu dirençsiz oluyor ve bunu yaşıyorum. Sürekli çarpıntım var. Bazıları da benim numara yaptığımı düşünüyor. Ne yapacağımı şaşırdım..

3 aydır bu dertten müzdaribim 7 kilo verdim hala da veriyorum tartıya çıkmaya korkar oldum sanırım azalarak yok olacağım bana özafajit tanısı konuldu antibiyotik şurup herşeyi kullandım 3 aydır geçmemesi normal mi psikolojik olduğunu düşünmeye başladım

Akalazya teşhisi konuldu ise bu konuda türkiyede tek isim dr fatih aslan poem ameliyatı yapıyor

Geçenlerdede dereotu yiyom ben boğazıma kaçıverdi elimle çıkardım biraZ korkarak yedim sonrası dikatli yemek lazım

Kaçıcak diye yemezseniz pskolojiniz bozulur başka hastalığa davetiye çıkar

Kardelen07 bende kalıcı yok korku

Kaçacak diye bazen dikkatli yiyom

Yememezlik yapmıyom

Genetik heralde sülalede kaçıyo yerken😁

Korkmayın yiğin böle şeyler panik atak anoraksiyeyede çevriyı

1 2yerseniz geçer gider

Benimki bir anda başlamıştı şöyle ki sadece hap yutma korkum vardı yemek yememde sorun yoktu.Stresli bir dönemdeydim o sıralar kafamı yutmama takmıştım sürekli onu düşününce hiç yutamazsınız arkadaşlar birde kendim Boğazımı kasıyormuşum korkudan aslında yutmama müdahale ediyormuşum meğer.ilk başlarda yumru hissi vardı şimdi yok yani bendeki hep stresten. Doktora gittim hortum falan atıldı hiç bir sorunum yok. Antidepresan kullanmakda istemedim.

@plüfovil93

benim yaşadıklarımı sende yaşamışsın veya yaşıyorsun. bende minimum seviyesine kadar düşürdüm hastalığın etkisini ama yeniden alevlendi şuanda ağzımdan çıkarıp çöpe tükürüyorum geri :D paran var ama yiyemiyorsun aynen öyle o da kötü :(

@Kardelen07

Öyle bir his yok tamamen beynim duruyor yutma komutunu verip yutkunma işlemini yapıp yapmama konusunda ani korku ve abuk subuk hareket yaparak öylece kalıyorum.

Üst Alt