Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olmadıkları halde zihinsel engelli kategorisinden sınava giriyorlar!

swed

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar içimde bir sıkıntı var sizinle paylaşayım dedim.Şimdi ekpss kursları vardır ya hani bizde onlardan birine gidiyoruz geçen gün sınav yerleri ve hangı alandan girilecek sınav süreleri falan açıklandı.Sorun şu herkesin sınav yerine sınav süresine bakarken bi kaç kişide sınav süresi 80 dk kategorisinde de zihinsel yazıyordu o zihinsel yazan kişilere baktım benden akıllıydılar dayanamadım sordum sorunun var mı raporda yazıyor mu falan yok dediler soruyorum size bu haksızlık değil mi?

ben genel ortopediden gireceğim sürem 60 dk o kadar çalışıyorum birde benimle eşit olanlar var onlarda ortopedık ama zihinsel yazıyor bölümlerinde eve gelince baktım sorulara zihinsellerın ınanılmaz kolay emınım onlarda yapabilir o derece yanı bırde genel engellı sorularına baktım zıhınsele gore zor burada eşitlik nerede siz soyleyın ustelık benden 3 4 kat kolay soru çözüp 20 dk fazlaları olacak?Yazık gerçekten yazık buyuk haksızlık!

Onlar başuna çabalıyorlar
Mental şizofreni olmadıktan sonra

Haksızlığın alası bu. Biz onca emek verirken birilerinin hakkı olmayan bir konuma gelmesi. Ama ilahi adalete güveniyorum. Elbet bir gün bahsettiğimiz bu insanlar hakkımıza girmenin bedelini ödeyecekler...

IQ Testi olmayan kişilerin sınava Zihinsel Kategorisinden alınmaması lazım klavuzdaki hüküm bu yönde lâkin dikkatsiz memurlarca Zihinsel sınav başvurusunda zihinsel seçildiği için Zihinsel kategorisinden girebiliyorlar.

Genelde anladığım kadarıyla atama ve atamaya kadar olan süreçte yakalanmadıklarında atamaları yapılıyor.
Şikayet veya köklü temizlik olmadığı sürece böyle devam edegeliyor süreç...

Mental retadasyon olması gerekiyor zihinselden girmesi için.bipolar bozukluk ,şizofreni zihinsel hastalık değil.genelden girmesi lazım ruh hastalarının.haa onlara gelince.zeka geriliği teşhisi olmadığı halde zihinselden girerse bakanlık atamasını yapar ama kurum atamayı yapmaz.iptal olur sınavı.

kurum atama yapmasa da tercihlerde kontenjan işgal edecek

bir sürü psikiyatrık hastalık var zihinsel sayılıyor yanı zihinle alakalı hastalıktır.bu hastalık özellıklerı zıhınden gelır. bu yüzden raporlarda da zihinsel işaretlenıyor ve sınava en yüksek puanı psikiyatrıdense bu şekılde giriyor,sizin düşündüğünüz gibi zihinsel demek sadece zeka gerılıyı demek deyıldır....psıkıyatrının her hastalıgı deyıl bıldyım kadarıyla ösym kayıtttan sonra raporları ıncelıyor ve sınava gırmeden önce zıhınsel olmayanların durumunu duzeltıyor ve mesajla bıldırıyor .eger deyişmemişse sınava kadar ozaman sorun yok demektir ösym doktor heyetı onaylamış demektır ....

2016 ekpss sınavına sosyal hizmetlerdeki görevli benide zihinsel engelli den yazmıştı ama sonra direkten döndüm düzelttirdim keşke düzelttirmeseydim belkide şimdiye 2 senelik memurdum... :( :( şansıma tükürm....

Raporlarda ruhsal ve duygusal seçeneği de var. Buna rağmen zihinsel işaretleniyorsa memurun hatasıdır.

ösym doktor heyetı sınav öncesı ınceleme yapıp uygun olmayanların sınav dan önce mesajla şu alandan gırceskınız dıye deyışıtırıp mesajla bıldırıyor kaç tane öyle denk geldı burda sanalda bıle kaç kişinın deyıştıyı bılgısını aldık....herkes bir şey dıyor burda...sadece googleye zihinsel hastalıklar desenız o bıle cevabını verıyor...

pasini

zihinsel engelli zeka geriliği olan demektir.ben de bipolar bozukluk hastasıyım.ruhsal ve duygusal engelli kabul ediliyorum.bilmiyorsan öğren.

Benim raporumda da ruhsal ve duygusal yazıyor ve genelden girmiştim. Hatta memur bile bilmiyordu ben söylemiştim zihinsel olmadığını genelden gireceğimi.

kardeşim zaten eger raporunda zıhınsel kısmı işaretlı deyılse bana görede genelden gırılmelı ,sanırım o ösym nın düzlelttıyı raporlarda bu ruhsal duygusal olupta en yuksek puan sayılıp memur tarafından zıhınsel yazılanlardır dıye düşünüyorum....

Kurumda bile zihinsel yazmışlardı gittim onu da düzelttirmiştim. Zihinsel değil benim ki Ruhsal ve duygusal diye. "Burada öyle seçenek yok" demişti. "Orada diğer yazıyor onu seçin"demiştim :)
Zaten aynı şeyi diyoruz. Bunları bile bile düzelttirmeyip zihinselden girip basit soruları çözmek hak yemeye girer.

pasini

sana şöyle açıklayayım.hastanede raporu düzenleyen memur doktor değil.bipolar bozukluk,şizofreni gibi hastalıklarda zihinsel işaretliyorlar.beni de öyle işaretlemişler.zihinsel.ama bu ruh hastalığı.ösym kılavuzunda zihinsel kategorisi de yazsa tanıya göre karar verilir diyor.tanı bipolar bozukluksa zihinsel de işaretli olsa genelden girmek zorundayım.zaten öyle yapacağım.zihinsel kategorisinden girmek için "mental retadasyon" tanısı gerekiyor.anlatabildim mi?Mental retadasyon olmayıp da zihinsel kategorisinden girenin sınavı iptal olur....

benim raporda + sosyal hizmetlerde ki ön taahhütte + ösym de bile zihinsel işaretlenmişti ama ben ösym kılavuzunu okuyunca hastalığımın zihinsel olmadığını anladım

yazıyor apaçık şizofreni vs bunlar zihinsel işaretli olsa dahi baz alınmaz, tanı esas alınır. tanı da ise yazıyor kimlerin zihinsel hasta olduğunu yani ösym kılavuzu her şeyi yazmış şu şudur diye ap açık yazıyor ve ilerde oluşabilecek durumlarda sorumluluk tamamen adaya aittir diye üstüne basa basa belirtiyor.

ama bizim milletimiz ya boş ver memurun hatası bir şey olmaz diyor, adamlar hem aile sosyal politikalar bakanlığındaki sözleşmeye hemde ösym kılavuzunu okudum anladım yazan yere imza attığınız yere açın bakın kılavuzları sorumluluk adaya aittir, ilerde bilgilerinde tutarsızlık olanlar yanlış yanıldıcı beyanda bulunanlar ve kılavuzdan doğacak sorumluluk tamamen adaya aittir, başka hiç bir hak iddaa edemezler diye okudum anladım yazan yere imza attırıyorlar...

bana da zihinsel yazdılar elli kere gittim ösym merkezine ve sosyal politikalar bakanlığına hayır siz zihinsel den gireceksiniz dediler yine sonra ben durumu belirten dilekçe yazdım ösym merkezine gelen cevap aynen şöyle, evet hata yapılmış siz ruhsal ve duygusaldan girmeniz gerekirken hem ön taahhüt formu hemde ösym zihinsel işaretlenmiş bunun düzeltmesi yapılacak ve ilerde atama esnası veya atama sonra oluşabilecek kontrollerde sorumluluk adaya ait olduğu için bu düzeltmenin gereği uygun bulunmuştur diye belirtmişler.

neyse tüm kurumlara yazı geldi zaten, atama esnasında yeniden rapor istenecek (durum bildirir raporu değil) herkesten istenmiyor, sınava girdiği alan ile ilgili tutarsızlık olanlardan tekrardan tam teşekküllü hastaneye sevk edilip yeni rapor istenecek canızı sıkmayın, bimerden gelen yazı da aynen bu şekildedir, kurumlara da aynen böyle gitmiştir

alacakları puan yanacağı için artık 4 sene boyunca da o puanı kullanamayacaklar, kendi kendilerine yazık edecekler...

geçmişe dönükte seçimden sonra büyük bir araştırma yapılacak canızı sıkmayın ben de isterdim zihinselden girmeyi ama araştırınca bugünün yarını da var, aradan 5 sene geçer bir soruşturma başlatılır (burası Türkiye) hadi bakalım devletten aldığın maaşı faizi ile geri öde buna benzer kamu da haksız atanan kişilere yapılan böyle uygulama çoktur, elinizin altında internet var araştırın

İyi de sen o an o insanlarda IQ testi mi yaptında senden akıllı olduklarını biliyorsun? Zihinsel engellilerin hepsi görünüşünde sorun olmayabilir. Savunma mekanizmaları kuvveti olabilir. Buda ne anlama geliyor? Seninle konuştuğu zaman sanki IQsünde sorun olmadığını sanarsın ama muhabbet esnasında seni anladı mı dediklerini tekrarlamasını istediğinde aslında seni anlamadığı ortaya çıkabiliyr.

Savunma mekanizmaları bizim toplumumuzda olmasıda doğal. Kendilerini bormal bir birey göstermek istiyorlar gerizekalı damgası yememek için.

Zihinsel engellilik doğuştan vardır ve sonradan zihinsel engelli olmazsın. Hayatı kolaylaştırmak için IQ testini 18 yaş öncesi yapmak makbul olur.

özgür kız hocam yanlış anlamayın ama zihinsel engelli olanlar şayet ıq testinden bahsederseniz yanılırsınız, çünkü yeğenim sınırda mental seviye olmasına rağmen ve orta okula gitmesine rağmen para üstünü bile bilmiyor, renkleri bile bilmiyor ve her yerde zihinsel hasta olduğu belli oluyor
dikkatinizi çekerim sınırda mental seviye yani daha bunun bir altı orta seviye, onun bir aldı düşük onunda bir altı çok düşük

yeğenim sınırda olmasına rağmen düşük seviyenin bir üstü ve her yerde belli olurken, siz normal psikiyatri hastalıkları olan kişileri lütfen zihinsel gibi görmeyin

zihinsel hasta olan kişileri bir saniye de anlarsınız bu kadar basittir...
yeğenime saat şu anda resimde kaçı gösteriyor desen bilmez

okulda zaten ayrı ders görüyor, ve dediğim gibi yüzde 25 raporu var doktorlar sınırda zeka geriliği var, yani düşüğun bir üstü, yani düşünsenize düşük ıq 'lü olan ve daha düşük ıq olan kimbilir nasıldır ???

Zihinsel engel sonradan da ortaya çıkabilir, "sonradan zihinsel engelli olamazsın" diye bir şey yok.

Serhat79

Kaynak? Sonradan zihinsel engellilik olmaz efendim. Zihin kendi kendine gerilemez. Yanlış bilgiler yaymiyalım.

Kaynak: ben.
Burada hastalığımı tartışmaya açacak değilim.

Skolyoz23

Yanlış anlaşacak bir durum yoktur. Yeğeninizde neye göre zihinsel engellilik belirlendi? IQ testinin çeşitleri vardır. Zihinsel olarak güçlü olabilir ama sosyal duygusallığı gelişmemiş olabilir. Veya tam tersi. Disharmonik profil oluşabilir.

Ben psikiyatrik hastalıkları ASLA zihinsel engellilik gibi görmüyorum bunun altını çiziyorum.

Kaynak: ben.
Burada hastalığımı tartışmaya açacak değilim.

Tartışma değilde fikir alış verişi. Yıllardır bu konu hakkında araştırmalar okudum araştırdım ama bu olasılığa rastlamadım. Öünkü böyle bir durum olamaz. Sonradan zihnin kendiliğinden gerilediğine bir kanıtlanmış araştırmalar yok.
Kendiliğinden diyorum. Belirli bir hastalıklar sonucundan bahsetmiyorum.

Ben ise "belli hastalıklar sonucunda" olan zihinsel gerilemeden bahsediyorum.

Bununda tam araştırmaları yapılmamıştır. Zihnin gerilemesini ölçmek için önceden zihnin seviyesini bilmelisin. Hani bazi hastalıklarda kullanılan ilaçlarda belirli yan etkileri oluyor. Ve bu yan etkilerde sanırsın zihnin geriler. Mesela unutkanlık olabiliyor. Bazi ilaçlar sanki beynini uyuşturup düşünemediğini saniyorsun. Ve bundan dolayı doğal olarak zihninin gerilediğini düşünebilir insan. Halbuki bunu öğrenmek için tedaviye başlamadan önce zihninin seviyesini ölçüp ilaç tedavisinden sonra tekrar zihnin seviyesini ölçmek. Ama sanırım bu yapılmiyor. Ki anormal bişeyde değil yapılmaması..

Zihin gerilemesinin tespit edilmesi için daha önceden bir test yapılmış olması gerektiği, tamamen sizin öznel değerlendirmenizden başka bir şey değil. Ben burada hastalığımı anlatsam siz durumu çok net algılayacaksınız ama ben bunu yapmak istemiyorum.

Serhat79
Zihninin gerilediğini başka nasıl tespit edebilirsiniz peki? Size hastalığınızı anlatın diye zorlamiyorum.

sleeping beauty
Kurgudan başka bişey değil. Ona bakarsan üniversite bitirememiş olanlar devlet yönetiyor : )

sleeping beauty
pisikiyatri yalandır zeka meka boş bu hayat boş aslında sizin dediginizde dogru hem kral hem zeka yoksunu olabiliyor böyle buna anlam vermek çok zor kurgu falan degil gerçekler böyle benim mahallemde var mental retardasyon 3 kadınla evlendi:cool::cool::cool::cool: biz 1 tane bulamıyoruz :D:D:D:D

ÖzgürKız
sizede katılıyorum üni okumamış devlet yöneten çok adam lise mezunu atadıgı doktor prof böyle yanlışlıklarda yapılıyor aslında böyle olmasının tek sebebi maddi güçtür paran varsa olursun

1. si sen doktormusunki bir kişinin zihinselden girip girmeyeceğine karar veriyorsun.

2. si zihinsel katogarisi işretli bir şizofrenin günde 10 dk bile ders çalışamaz sen ise ortapetik engelli olarak saatlerce ders çalışabiliyosun. 2 nizin aynı katogaride girmesi haksızlıktır zaten. sende saatlerce ders çalışıp kazanamıyosan senin zeka seviyenin düşüklüğüyle alakalıdır o . kimseye zihinselden giriyo diye kıskanmayın.kendileri seçmedi . bilgi ve birikimi olan yetkiller tarafından bu şekilde değerlendirildiler. ekpss ye 80 bin kişi giriyor . herkez kazanacak diye birşey yok.

ÖzgürKız, Bunu "zihnin gerilemesi" diye tanımlarsanız "Neye göre gerilemesi?" diye düşünüp bir referans noktası arayışına girersiniz ve daha önceden yapılmış bir test istersiniz. Problem burada kaynaklanıyor. Oysa "zihin (önceki bir duruma göre) gerilemesi" ayrı bir şey, "zihin geriliği" ayrı bir şey. Gerçekte böyle bir (zihin gerilemesi) değerlendirme/ölçüt/kriter yok ve olmadığını da kendiniz söylüyorsunuz.

ÖzgürKız
Kendileri ile konustum raporlarında zihinsel bi sorun yok kendılerınde de yok 3 aydır yanlarındayım sorunları ortopedık işte bunu anlamamak imkansız!

mehmet_ea
raporlarında zihinsel bi sorun yok kendilerinde de olmayacagını anlamak için doktor olmaya gerek yok.

Üst Alt