Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olmadıkları halde zihinsel engelli kategorisinden sınava giriyorlar!

benimkini de zihinzel işaretlyecekti bana söyledi normalmiş gibi dedim ben zihinsel engelli değilim sadece psikiyatri engellisiyim son anda düzelttirdim o vicdan azabıyla ne sınava girebilirdim nede sınavı kaçırdığım için bir daha kendime gelebilirdim gerçekten iş bilmez insanlar var.

Yani zihinsel engel raporuna konu olan zeka geriliği konusunu "zihnin sonradan gerilemesi" diye tanımlayıp tartışmaya açarak ne yapmak, nereye varmak istemektesiniz? Hiç gerek yoktu. Anlayamıyorum belki de zihinsel engelimden dolayıdır. Önce "Zihinsel gerileme diye bir şey yoktur" diyorsunuz, sonra "Belli hastalıklar dışında" diye ekliyorsunuz, daha sonra "onun da araştırması yapılmamıştır" diyerek "demek ki yoktur" sonucuna ulaşıyorsunuz. Var mı, yok mu araştırılmadan kesin hüküm vermek ne kadar doğru?

Büyük travmalar sonucunda zekanın gerilediğini okumuşsunuzdur. Kaldı ki konumuz zihinsel gerileme değil, zeka geriliği. Ayrıca zihinsel engel, zihinsel gerileme, zeka geriliği gibi kavramlar birbirine karışık olarak anlatılıyor. Bu şartlar altında sağlıklı bir "fikir alış-verişi" yapmak takdir edersiniz ki mümkün değil.

Ekpss için gittiğim kursta insanlarla tanıştım çok ağır kendini belli eden zihinsel arkadaşlarda vardı orta zihinsel durumda olan arkadaşlarda birde zihinsel olduğu anlaşılmayan arkadaşlar vardı 10 kişiden 3ü oturup kalkmasıyla konuşmasıyla davranışlarıyla zihinsel raporu verilmesi doğru olmayan kişilerdi ama verilmiş. Bu 10 kişi içindeki 5 kişininde sınava girmesinin bir anlamı yok durumları hiçte iç açıcı değildi.

sleeping beauty

bazı psikiyatrik hastalıklar(özellikle bipolar, şizofreni) zeka gerilemesine sebep olabilir misal ben hastalanmadan önce zekamla herkesin dikkatini çeken bir insandım ama şuan üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım ama bu benim zihinsel engelim olduğu anlamına gelmez bence bu ince çizgiye dikkat etmek gerekir bence zihinsel engel çok daha ileri bir durum mesela kağıt paraların miktarını bilememek gibi vsvs.

ama oturup ders çalışamayan birisi zihinsel engelli olarak değerlendirmek yanlış olur ben de ders çalışamıyorum bunun sebebi üniversite sınavına geç kalmam travmaya sebep oldu ne zaman ders çalışıyım desem midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum ama zihinsel engelli değilim allaha şükür.

sleeping'e sonuna kadar katılıyorum burada avukat gibi yazanların hiç biri ben zihinselim demesin vallahi ayıp ederler :)

bende şizofreniyim her yer de zihinsel yazmalarına rağmen düzelttirdim hem vicdanım rahat olsun dedim hemde ilerde kanunen önüme çıkmasın
kimse kimseyi kandırmasın, zihinselin ne olduğunu ösym kılavuzunda bile yazmışlar (kimler zihinsel kabul edilir diye) hatta ve hatta raporun arka yüzündeki işaretlerin yani zihinsel tik işareti olanlar dahi dikkate alınmayacak direk tanı esas alınacak yani raporun ön yüzünde ıq testi düşük ve zeka geriliği vardır gibi muhakkak bir yazı yani tanı olması gerekir diye belirtmişler, ilerde oluşabilecek tutarsızlıklar ve yanlış bilgiden dolayı sorumluluk tamamen adaya aittir yazıyor

he şimdi siz gidin girin zihinselden ilerde anlarsınız başınıza gelince :))
ben gittim düzelttim kardeşim dilekçe yazarak düzelttim hemde
ne ekersen onu biçersin bu hayatta

ilerleyen yıllarda bir soruşturma açılır vay efendim benim haberim yoktu vay efendim memurun hatası diye çıkıp mağdur edebiyatı yapmayın, aldığınız maaşları faizi ile geri ödeyip oturur ağlarsınız ben ne yaptım diye
unutmayın BURASI TÜRKİYE...

sınava girecek tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum...

Buraya avukat gibi yazanların "geçmişte" neler yaşadıkları hakkında fikriniz var mı?

Serhat79 senin yazılarından net bir şekilde anlaşılıyor zihinsel olmadığın kafa zehir gibi tamam vardır bir rahatsızlığın ama inan araştırılsa sana zihinsel olarak rapor kimse vermez.

sleeping beauty
Bu bir argüman değil.

akar_ahmet
Ben şu an zihinsel engelli değilim zaten. İkinci üniversitemi okuyorum. Tabi arada anlamadığım şeyler hala oluyor ama genel olarak iyiyim.

Yukarıda zihinsel engelimdem dolayı demişsinde neyse başarılar

İroni yapmıştım. Hafif de olsa hala etkisi var. Neyse konu ben değilim.

Arkadaşlar size sadece şunu söyleyeyim sahte raporlarla memur olan yaklaşık 10 bin kişi görevden alınacak. Şimdilik operasyonlar devam ediyor seçimden sonra hız kazanacak. Gönlünüz ferah olsun hakkımızı yiyemezler

kurumlara gelen yazı var zihinsel olmadığı halde ösym merkezlerinde zihinsel işaretli olanlar için tekrar yeniden kurum hastaneye sevk edip yeni rapor isteyecek

zihinsel hasta çıkmaz ise testlerde puanı yanacak 4 yıl boyunca o puanını kullanamayacak. tekrardan 2020 sınavına girmesi gerecek

vallahi hocam bizi ilgilendirmez kim ne ekerse onu biçer. hadi diyelim kurumun gözünden kaçtı fark etmedi gittin yerleştin, aradan yıllar geçer soruşturma başlatılır al başına belayı. bizi ilgilendirmez, DOĞRU DUVAR yıkılmaz, MAYANIZ SAĞLAM olsun gerisi gelir ALLAHIN izni ile

Elbette hocam. Bi de üstüne dolandırıcılık suçu eklenince aldıkları maaşı faiziyle geri ödeyip yargılanacaklar

yalnizadam

kesınlıkle bırsey olacagını dusunmuyorum zıhınsel engel yazıp kolay sorulardan mesul olup memur olurlar bızde boyle beklerız yazık gunah :S

Rahat olun bu hakkımızı yiyemezler. Devlet bu işi hafife almıyor az kaldı boğazlarında kalacak inşallah

[FONT=sans-serif]Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanınıngerçeğe uymadığı veya evrak üzerinde sahtecilik yaptığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçensüreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sınava veya kuraya katılma hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak veya kurada bir kadroya yerleşmiş olmak, görevememur olarak atanma hakkı doğurmaz. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen3adaylar, EKPSS/kuraya alınmış olsalar bile bu sınav/kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktanyararlandırılmazlar.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Sınav ve kura sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın bu kılavuzdaki tüm kurallarauyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavı/yerleştirme/kura sonucu geçersizsayılacaktır. Sınavdan/yerleştirmeden/kura sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların,sınav sonuçlarından doğan tüm hakları iptal edilecektir.[/FONT]

KULAVUZU HER OKUDUGUMDA YENİ YENİ ŞEYLER ÖGRENİYORUM

akar_ahmet

Zaten az kişi alıyorlar o 3 kişi de 100 alıyor giren 100 binlerce kişinin hakkına giriyor.2012 den beri zihinsel den girenlerden tekrar uzman hekimler bulunduğu hastanelerden rapor istenmeli durumlarında tutarsızlık bulunanlarin haklarında kamu davası açılmalı faiziyle aldıkları maaş geri istenmeli yok öyle memur işaretledi bende girdim demek.

Aynı bunun gibi, işitme engeli ilköğretim öncesine dayanmadığı halde öyleymiş gibi beyanda bulunan ve "işitme" kategorisinden girenler de araştırılmalı. Çünkü onların soruları da normale göre bir tık kolay oluyor ve 80 dk süre veriliyor.

her sınav öncesı ve sonrası bu konu açılıyor ve atanamayanlar nıye atanamadım dıye dıyer gruplar hakkında yorum yapıyor ,bırlık olun engellı sayısını artıralım .destek olun tum engellılere bır çok kazanım saglıycak haklar kazanalım bırbırmızın ayagına taş koymak yerıne destek olalım. engell..ı raporları veren hastane kaç kişilık heyetten geçiyor ,insanlar orda hastane zıhınsel işaretı koymuşsa ordan gırer sınava ,zıhınsel deyınce sadece zeka gerılıyı sanan insanlar var burda ama bır uzmana sorun bakın hangı hastalıklar zıhınsel sayılıyormuş cevabı görürsünüz.

devlet sadece mr yi zihinsel saysa sizce lise zihinsel önlisans zihinsel yada lisans zihinsel kategorisi açarmı ,zeka gerılıyı olan ınsan lise ünüversite bitirebilirmi......? demekki bir çok psikiyatrık hastalıkta zihinsel grubunda yer alıyor ...yada işitme engellı görme engellı vs .bunları devletımız belırlıyor ,rapor sahte olan gırerse enınde sonunda bunun bedelını öder lakın bu sınavı kazanmayan herkesın sınav sonrası bu kategorılere saldırmasını anlamsız buluyorum.

böyle şikayetler yuzunden devlette bıktı engellılerden ve açılan sayı komık kalıyor ve saçma sapan kadrolar açmaya başladılar yok hayvan bakıcısı,hasta bakıcı ,şoför gıbı engellılerın almıyacagı kadroları yazıp engellı atamasını engellıyorlar böyle giderse yakında ekps ninde kalkacagını düşünüyorum.farkında olarak yada olmayarak kendı ayagımıza sıkıyoruz ...

Bipolar olup EKPSS'ye "zihinsel" kategorisinden nasıl giriliyor?

Buna anlam veremedim. Bipolar olanların bazıları normal E-KPSS ile giriyor. Bazıları ise "zihinsel" engelliden giriyor. Bunun kriteri nedir ? Bilen birisi varsa aydınlatsın...

Ben bipolarım ve genel kategorisinden sınava girdim, doğrusu da bu. Çünkü sadece raporunda MR (Mental Retardasyon) yazanlar zihinsel kategorisinden sınava girebilir. IQ'su belli bir sınırın altında olanlar ve bunu resmi ölçümlerle belgeleyenler zihinsel engelli sayılıyor. Bu apaçık bir şekilde kılavuzda yazıyor. Bu nedenle ruhsal duygusal engelliler zihinselden giremez ancak dediğim gibi zeka geriliği (Mental Retardasyon) olanlar girebilir.

Tamamen başvuruyu alan memurların bilgisizliği ve bazı uyanıkların (!) ses çıkarmamasından kaynaklanıyor.

Ama eninde sonunda ortaya çıkacak ve bu kişiler memur olsalar bile hakları elinden alınacak. Bu da kılavuzda açık bir şekilde yazıyor, bilgilerinde tutarsızlıklar bulunan adaylar bu durumdan "kendileri" sorumlu tutulacaktır ve hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir yazıyor.

Ekpss gerçek zihinsel olmuyanların incelenmesi açısından mail adresi..

ankara@aile.gov.tr buraya yazın incelensin

Raporunda Zihinsel İşaretli olup, Ruhsal Genel olarak Sınava Giren Atananlar?

Arkadaşlar benim raporum da Zihinsel çeltik olduğu halde, Ben de mental durum olmadığını özellikle belirttim sınava Genel guruptan Sınııflanamayan Ruhsal olarak girdim.

Şimdi benim kafama takılan bir soru var ben atandığımda kurumum bana sen zihinselsin dermi bu durum benim atanmak istediğim kadroya ünvana atanmama engel olabilirmi ?

Tekniker ünvanına Teknik Hizmetler Sınıfına yani branşıma tercih verirsem sorun olurmu ?

Aynı durumda olan arkadaşlar dan lütfen bilgilerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.

zihinsel engelli olmayıp sınava zihinselden girenler

arkadaşlar zihinsel engelli olmayıp sınava zihinselden girenler bunlar psikiyatri ve nöroloji hastaları bende nörloji ve psikiyatri hastasıyım beni de görevli zihinselden yazacaktı ben engel olmasaydım lütfen bu yazıyı cimere gönderin emin olun bu arkadaşlar genelde 90 ve üzeri aldılar ihmal etmeyin ne olacakki demeyin sonra çok üzülürüz zaten kadro çok az bir de bu şekilde hakkımız gasp edilmesin.

CİMERDEN YAZİN(zihinsel olmyıp zihinselden sınava girenlerin sınavının iptal edilmesi için)

metin;

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlıgi
( Personel Dairesi başkanligina )
İlgi; Engeli Memur atama yerleştirmelerinde uygulanan (EKPSS) sınava ile kamuya alımlar yapılmaktir.
Ekpss mevuzaat yöneltmeliginde her engelli birey kendi engelinde etik olarak yarışabilmesi için üç engel gurubu oluşturmustur ve sınavlar bu düzen ile yapılmaktir.
Zihinsel engellilerin kendi aralarında yarıştigi katagoride ilgili yonetmeligin maddesin' de açıkça yazdığı gibi sadece (AQ) seviyesi alt düzeyde mental sorunu bulunan engelliler bu alanda yarisacaktir.
Diğer (Ruhsal duygul bozukluk, bipolar, depresyon, şizofreni,epilepsi,ms, konuşma bozukluğu, ve diğer psikiyatri ve nöroloji hastaları) engel raporlarında mental retardasyon olarak belirtilmemesine rağmen sınava zihinsel kategorisinden görevli veya kendi hataları sebebiyle girmiştir. Yarişin etik olması icin raporunda mental retardosyan olarak belirtilmeyen engellilerin " Genel engelli" katagoride sınava girmesi gerektiği açıkça Ekpss yönetmeliğin de yazmazsina rağmen yukarıda parantez içinde yazdığım engeli bulunanlar 2018 Ekpss ye "zihinsel engelli " katagorisinden MEMUR HATASI veya kendi hataları yüzünden girip binlerce engellinin hakkını gasp etmiştir haksızlığın giderilmesi hususunda mevzuata göre usulsüzlukle zihinsel sorunu(mental retardasyon) olmayıp bu kategoriden girenlerin Ekpss sınavı iptal edilip mağduriyetin giderilmesini;
Gereğininin yapılmasını arz ederim

ama zihinsel engelliyi her yer almaz öyle bi durumda var allah bilir 5 vakit namazında sakallı türbanlı biridir

bu hak yiyenler elbet birgün denetimde orda burda çıkacak o zamana kadar aldıkları maaş bi taraflarında patlayınca anlarlar anyayı konyayı

Dilerim Allahtan bu şekilde SAHTEKARLIK yapanlar varsa eğer, gerçekten Zihinsel Engelli olsunlar ve Akli dengelerini kaybetsinler!

Üst Alt