Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olmadıkları halde zihinsel engelli kategorisinden sınava giriyorlar!

Yazayım tek zihinsel değil işitmede var

Doğuştan işitme olup belge vermiyen

Bu iki engelden belge vermiyenler var

İkisinin sınavı kolaydı

Bu ekpssyi herkesin çözeceği şekilde tek sınav yapsalar iyi hepsine ayrı ayrı :(

Lise düzeyini

zihinsel engelli olmayıp sınava zihinselden girenler(konuyu taşımayın lütfen)

yöneticilerden ricam konuyu taşımamaları başka bir konuda bu meselenin aralarda kalması hiç doğru değil arkadaşlar dikkatle okuyun ve lütfen cimere metni gönderin....

OKUYUN!!
arkadaşlar bu mesele kadro sayısı kadar önemli sınav başvuru esnasında belkide yüzlerce psikiyatri ve nörolji hastası görevli veya kendi hataları ile sınava zihinsel kategorisinden girdi yani çok kolay sorulardan sınav alıp yüksek puan aldılar belki bilerek belkide bilmeyerek az olan kadroyu da bu arkadaşlar dolduracaklar özellikle ortaöğretimde böyle bir sıkıntı olduğunu tespit ettik atandıktan sonra yanlış bilgi verdikleri için(ösym sorumluluk kabul etmiyor görevli kağıt imzalatıyor verdiğiniz bilgiler doğrudur diye) hem atamaları iptal olacak ama atandıkları kadrolar boşa gidecek ve ösym sınavlarına belli bir süre girememe cezası alacaklar lütfen ihmal etmeyin bu yazıyı cimere gönderin ve paylaşıp diğer insanlara, yakınlarınıza göndermelerini rica edin en azından kendimiz için bunu yapalım
ÇOK ÖNEMLİ NOT: RAPORUNDA ZİHİNSEL İŞARETLİ OLAN KARDEŞİLERİMİZ HİÇ MERAK ETMESİNLER BU KONU ONLARI İLGİLENDİRMİYOR HATTA ONLARINDA YARARINA

CİMERDEN YAZİN
METİN;

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlıgi

( Personel Dairesi başkanligina )
Ekpss mevuzaat yöneltmeliginde her engelli birey kendi engelinde etik olarak yarışabilmesi için üç engel gurubu oluşturmustur ve sınavlar bu düzen ile yapılmaktir.Zihinsel engellilerin kendi aralarında yarıştigi katagoride ilgili yonetmeligin maddesin' de açıkça yazdığı gibi sadece (IQ) seviyesi alt düzeyde mental sorunu bulunan engelliler bu alanda yarisacaktir. Diğer (Ruhsal duygul bozukluk, bipolar, şizofreni,epilepsi,diğer psikiyatri ve nöroloji hastaları) engel raporlarında mental retardasyon veya zihinsel engel olarak belirtilmemesine rağmen sınava "zihinsel kategorisinden" görevli veya kendi hataları sebebiyle girmiştir. Yarişin etik olması icin raporunda mental retardosyan olarak belirtilmeyen engellilerin "Genel engelli" katagoride sınava girmesi gerektiği açıkça Ekpss yönetmeliğin de yazmazsina rağmen yukarıda parantez içinde yazdığım engeli bulunanlar 2018 Ekpss ye" zihinsel engelli" katagorisinden MEMUR HATASI veya kendi hataları yüzünden girip binlerce engellinin hakkını gasp etmiştir haksızlığın giderilmesi hususunda mevzuata göre usulsüzlukle zihinsel sorunu(mental retardasyon) olmayıp bu kategoriden girenlerin Ekpss sınavının atamadan önce iptal edilip mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. Atama yapıldıktan sonra kurum tarafından red edilseler bile az olan kadro sayısı boşa gidecektir bu sebeple erken önlem alınması gerekmektedir. gereğinin yapılmasını arz ediyorum

Evet aynen tespit edilip önceden iptal edilsin

[FONT=sans-serif]Benimki gtmedi hotmaili yazıyom olmuyo

[/FONT]
Ben yollucamda gtmiyor epostaya yazıyorum hotmaili

Boyke bI durumla karsilasip basvurusu donen atamasi oluo geri cevrilen varmi acaba bilgilendirme yapilsa insanlari ona gore durum bildirse. Sinava ilk defa girip bu durumdan bihaber olup suanda ogrenen hatta bu konunun farkina varip memura soyledigi halde durumu degismeyen arkadaslarda vardir eminim. Cunku ulkemizde hicbir konunun netligi yok herkes cok biliyor herkes kafasina gore hareket ediyor. Olan bizlere oluyor. Ve bazispor kesimde cikmis hirsizlar serefsizler ithamlarinda bulunuyor. Kim gidipde beni sinava zihinselden sok der memura ya da hangi memur bunu kabul eder.. sacma sapan ithamlarda bulunuyosunuz insanlara. Bi sorun.varsa enine boyuna tartisin ama kimseye iftirafa bulunmayin. Bu sekilde atamasinda sorun cikan bi engelli kardesimiz varsa bizleri aydinlatsin lutfen..

zihinsel olmadan girenler elbet bir gün soruşturma geçirecekler sonra vay efendim ben duymadım etmedim haberim yoktu mağdur edebiyatı yapmasın kimse
o gün geldiği zaman hep birlikte daha beter olsunlar diye yazacağız burada...

Sahtekarlik yapan elbet birgun ortaya cikacakdir. Ama bencillik baska birsey burda bilmeden magdur olan ki haksiz olduklarini sadece iddaa ediyoruz onlarin haklari ne olucak cok adaletliyseniz bundan da bahsedersiniz ki insanlar samimiyetinize inansin..

Ben sunu hatirliyorum benden bir iki sira ondeki kardesimiz bu konuyu basvuru sirasinda dile getirdi memurun verdigi cevap burda zihinsel yazilmasi sizin zihinsel oldugunuz anlamina gelmez sadece sinava bu kategoride giriceginiz sartlari tasidiginiz anlamina gelir birden fazla engel grubunda olan arkadaslarin sadece bir engel grubu dikkate alinir bu engel grubu dikkate alinirken orani en yuksek engel orani dikkate alinir. Yani bu soylediginiz arkadaslarin birden fazla engel orani oldugu icin ve zihinseldeki sartlari tasimaya musait oldugu icin ve bu engelleri birtek kategoride belirtemedigi icin aile ve sosyal pol Olarak bu kategoriyi tercih etmeleri belirlenmisdir. Yani bir insan hem isitme engelli hem de psikolojik engelliyse bu adam genelden veya sadece isitmeden nasil sinava girebilir. Nasilki devlet hastanesinden aldiginiz raporla askerden muaf tutulmuyoruz ayri bi kurumun kendi sartlari icin (askeri sartlar) burda da ekpss icin ayri sartlara tabi oluyoruz.. normalde ben isitme kaybindan oturu engelliyim. Ama askere giderken engelli degilim askeriye icin elverisliyim. Bu durumda bundan ibaret

Ama bu konu icin pazartesi tekrar aile pol. gidip bi arasdirma yapicam. Paylasilan bilgiyi sizlerede sunarim. Ona gore yol aliriz

gkhntygl senin dediğin farklı biz onu kast etmiyoruz o konuda haklısın birden fazla engelli durumu olduğunda engel oranı hangisi yüksek ise o yazılır

ama ÖSYM KILAVUZUNDA AÇIKÇA YAZIYOR ve diyor ki zihinsel işaretli olsa dahi engelli adayların mental ve zeka geriliği tanısı yoksa raporunda GENELDEN girecekler ve ilerde doğacak sorumluluk tamamen adayın kendisine aittir diyor

ösym zaten gerekin yazmış gidip sorsanız ne olur sormasanız ne olur

ruhsallarında zihinselden farkı yok ösym evet ruhsalı zihinsel görmüyor şizofrenide agır bir hastalık allah yardım etsin kim neyden girerse girsin adam zaten zor durumda zihinselden girmişse ne olmuş yani

bu konu çok karmaşalı şizofreni var pipolar var okb var v.s şizofreni akıl hastalıgı pipolar duygu durum hastalıgı okb farklı v.s benim doktorum diyor şizofreni zihinseldir zeka kaybı vardır ösym deki doktorlar bunu ret ediyor doktorlar ayrılıga düşmüş bu konu karmaşık bir durum bırakın kim neden girerse girsin

benim tanıdıgım mentaller var şeytan gibi herşeyi biliyorlar asıl konu ösym engel guruplarını düzeltse iyi olur mentallerde o soruları hak etmiyor zihinsel çok kolay ilk okul sorusu soruların zorlugu kolaylıgı kime göre nasıl degerlendireceksin bana zor olan soru sana kolay gelebilir

zaten zihinsel olan bir hastada zihinsel soruları çözdügünde yüksek puan alıyor nasıl oluyor bu 100 puan alan zihinselden çıkıyor hepsi hikaye bu işlerin neden genelden çıkmıyor 1 ci

rahatsızlığının ne olduğunun önemi yok zihinselden sınava girmenin tek şartı raporunda "mental retardasyon" yazması yazmıyor ise giremez nokta... şunun veya bunun hatası görüşleri bizi bağlamaz zaten şartları biz koymadık devlet belirledi yazıdaki isteklerimiz uygunsuz ise işleme koyulmaz... ki yazı uzun uzun düşünüldü öyle hazırlandı.... lütfen ihmal etmeyin arkadaşlar emin olun her düzeyde sıralamanız değişecek zihinselden olmadığı halde zihinselden girenlerin sınavı iptal edilince özellikle ilk 1000'de çok fazla bunlardan var... ama karar sizin...

OKUYUN!!
arkadaşlar bu mesele kadro sayısı kadar önemli sınav başvuru esnasında belkide yüzlerce psikiyatri ve nörolji hastası görevli veya kendi hataları ile sınava zihinsel kategorisinden girdi yani çok kolay sorulardan sınav alıp yüksek puan aldılar belki bilerek belkide bilmeyerek az olan kadroyu da bu arkadaşlar dolduracaklar özellikle ortaöğretimde böyle bir sıkıntı olduğunu tespit ettik atandıktan sonra yanlış bilgi verdikleri için(ösym sorumluluk kabul etmiyor görevli kağıt imzalatıyor verdiğiniz bilgiler doğrudur diye) hem atamaları iptal olacak ama atandıkları kadrolar boşa gidecek ve ösym sınavlarına belli bir süre girememe cezası alacaklar lütfen ihmal etmeyin bu yazıyı cimere gönderin ve paylaşıp diğer insanlara, yakınlarınıza göndermelerini rica edin en azından kendimiz için bunu yapalım
ÇOK ÖNEMLİ NOT: RAPORUNDA ZİHİNSEL İŞARETLİ OLAN KARDEŞİLERİMİZ HİÇ MERAK ETMESİNLER BU KONU ONLARI İLGİLENDİRMİYOR HATTA ONLARINDA YARARINA

CİMERDEN YAZİN
METİN;

Ekpss mevuzaat yöneltmeliginde her engelli birey kendi engelinde etik olarak yarışabilmesi için üç engel gurubu oluşturmustur ve sınavlar bu düzen ile yapılmaktir.Zihinsel engellilerin kendi aralarında yarıştigi katagoride ilgili yonetmeligin maddesin' de açıkça yazdığı gibi sadece (IQ) seviyesi alt düzeyde mental sorunu bulunan engelliler bu alanda yarisacaktir. Diğer (Ruhsal duygul bozukluk, bipolar, şizofreni,epilepsi,diğer psikiyatri ve nöroloji hastaları) engel raporlarında mental retardasyon veya zihinsel engel olarak belirtilmemesine rağmen sınava "zihinsel kategorisinden" görevli veya kendi hataları sebebiyle girmiştir. Yarişin etik olması icin raporunda mental retardosyan olarak belirtilmeyen engellilerin "Genel engelli" katagoride sınava girmesi gerektiği açıkça Ekpss yönetmeliğin de yazmazsina rağmen yukarıda parantez içinde yazdığım engeli bulunanlar 2018 Ekpss ye" zihinsel engelli" katagorisinden MEMUR HATASI veya kendi hataları yüzünden girip binlerce engellinin hakkını gasp etmiştir haksızlığın giderilmesi hususunda mevzuata göre usulsüzlukle zihinsel sorunu(mental retardasyon) olmayıp bu kategoriden girenlerin Ekpss sınavının atamadan önce iptal edilip mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. Atama yapıldıktan sonra kurum tarafından red edilseler bile az olan kadro sayısı boşa gidecektir bu sebeple erken önlem alınması gerekmektedir. gereğinin yapılmasını arz ediyorum

[FONT=sans-serif]ÇOK ÖNEMLİ NOT: RAPORUNDA ZİHİNSEL İŞARETLİ OLAN KARDEŞİLERİMİZ HİÇ MERAK ETMESİNLER BU KONU ONLARI İLGİLENDİRMİYOR HATTA ONLARINDA YARARINA

bunlarda topun ucunda kulavuz mental retardasyon olan zihinselden girer diyor TANI esas alınacak diyor ADAM ŞİZOFREN ZİHİNSEL KUTUCUGU İŞARETLİ BUNLARDA HATA KULAVUZ KUTUCUGA BAKIN DEMİYOR TANI ESAS ALINACAK DİYOR MENTAL RETARDASYON DİŞINDAKİLER GENELDEN GİRECEK NOKTA[/FONT]

KAPATTI!

haklısınız lakin infial olmasın diye böyle belirttim en azından zihinsel işaretli ise kurum git mental retarde raporu getir diyebilir direkt iptal edilmez ataması... belki mental retardede alabilir.

Kolay değil oraporu almak mental falan kaçtane testten geçiriyo

Zeka seviyesini ölçen testten geçiriyo

Normal zeka 85

85in altı geriliğe giriyo

Arkadaslar bu konuyla ilgili aile ve sosy p. Gittim rapor bilgileri raporda yazilanlar dahilinde girilir. girildikden sonra ogrencinin hangi alanla giricegi otomatik olarak belirlenir, biz kendi insiyatifimizde degisdirmemiz mumkun degil diyo. Yani bu konuda bizimle ilgili bi sorun yok diyo.bizlerin keyfine gore su bolumden girip girmemeniz ne sizin nede bizim elimizde diyor. Be bukadarini ogrenebildim. Sizde aile ve sos bakanliga gidip sorun bi bakalim diger yerlerde nasil bi aciklama yapiliyor.

Sunuda sordum haksiz rekabet sorular zihinselde daha kolay genelde daha zormus diye genel ve zihinsel konulari aynidir sorular ayni havuzda toplanir havuzdan rastgele secilir diyo. Sadece dogusdan engelli isitme konulari farklidir diyo.

Sunuda sordum haksiz rekabet sorular zihinselde daha kolay genelde daha zormus diye genel ve zihinsel konulari aynidir sorular ayni havuzda toplanir havuzdan rastgele secilir diyo. Sadece dogusdan engelli isitme konulari farklidir diyo.

Gidip ogrenmek isteyen arkadaslar bu sorulari sorabilir aldigi cevaplari burdan paylasabilir. Bizde konunun tutarliligina bakariz

Gidip ogrenmek isteyen arkadaslar bu sorulari sorabilir aldigi cevaplari burdan paylasabilir. Bizde konunun tutarliligina bakariz

ben memurum bizim bulunduğumuz personel birimine üst yazı geldi bakanlıktan

alınacak olan engelli kontenjanında ataması yapılan adayın sağlık raporunda zihinsel işaretli olup da (mental reterdasyon, zeka geriliği gibi tanısı olmayanlar) tekrardan tam teşekküllü devlet hastanesine gönderilecek, gelecek olan rapor doğrultusunda bu durumda olmayanların ataması iptal edilip gereken birimlere bildirilmesi gerekir diye yazı geldi

şu kendini zeki sanan yada kendini saflığa vuran arkadaşlara duyurulur

Tamam bu yaziyi paylasabilirsen diger arkadadlarada gosterilim. Konununm ozetini anlasinlar

Zeka geriliği olan Nasıl memur olabilir nasıl iş yapabilir Allah'ını seversenız birileri anlattın Bunu
Var mı öyle şahıt hiç görülmedi kurumlarda

niye olmasın zorro donuk zeka , zeka geriliği ve mental reterdasyon olup grupta çok tanıdığım kişi var tamam üst düzey puan alamamışlar ama Allah'ın izni ile ikinci atama da atanacak kadar puanları iyi

yani zeka geriliğinin dereceleri var puan cetvel ölçütünde yazıyor

Kardesim gelen yaziyi paylasabilirmisin bizde bu konuya son noktayi koymus oluruz artik.

atama olduktan sonra iptal olsa noolcak sonuçta tercihlerde o kontenjanı işgal edecek başkasının yerine

Gelen yaziyi paylasirsa bizde herturlu hakkimizi arar bu konuya engel oluruz ama paylasmadi henuz

Habile zekayı konuşuyonuz doğuştan işitmede var

Kanıtlamayıp sınava giren

Okul öncesi işitme raporu belgeSi verildiğinde sınava girdiler işte
Sorun olan ne sahranil

Vermiyen var

Herkes kanıtmo verdi sanıyon

Ne yani sahtekarlıkmı var 😯
Okul sonrası işitme olanlar genel gruptan girmedi mi?

Ek atama olur herhalde
Sahtekarlar çıktıktan sonra

arkadaşlar zihinsel engelli olmayıp sınava zihinselden girenler bunlar psikiyatri ve nöroloji hastaları bende nörloji ve psikiyatri hastasıyım beni de görevli zihinselden yazacaktı ben engel olmasaydım lütfen bu yazıyı cimere gönderin emin olun bu arkadaşlar genelde 90 ve üzeri aldılar ihmal etmeyin ne olacakki demeyin sonra çok üzülürüz zaten kadro çok az bir de bu şekilde hakkımız gasp edilmesin.

CİMERDEN YAZİN(zihinsel olmyıp zihinselden sınava girenlerin sınavının iptal edilmesi için)

metin;

İlgi; Engeli Memur atama yerleştirmelerinde uygulanan (EKPSS) sınava ile kamuya alımlar yapılmaktir.
Ekpss mevuzaat yöneltmeliginde her engelli birey kendi engelinde etik olarak yarışabilmesi için üç engel gurubu oluşturmustur ve sınavlar bu düzen ile yapılmaktir.
Zihinsel engellilerin kendi aralarında yarıştigi katagoride ilgili yonetmeligin maddesin' de açıkça yazdığı gibi sadece (AQ) seviyesi alt düzeyde mental sorunu bulunan engelliler bu alanda yarisacaktir.
Diğer (Ruhsal duygul bozukluk, bipolar, depresyon, şizofreni,epilepsi,ms, konuşma bozukluğu, ve diğer psikiyatri ve nöroloji hastaları) engel raporlarında mental retardasyon olarak belirtilmemesine rağmen sınava zihinsel kategorisinden görevli veya kendi hataları sebebiyle girmiştir. Yarişin etik olması icin raporunda mental retardosyan olarak belirtilmeyen engellilerin " Genel engelli" katagoride sınava girmesi gerektiği açıkça Ekpss yönetmeliğin de yazmazsina rağmen yukarıda parantez içinde yazdığım engeli bulunanlar 2018 Ekpss ye "zihinsel engelli " katagorisinden MEMUR HATASI veya kendi hataları yüzünden girip binlerce engellinin hakkını gasp etmiştir haksızlığın giderilmesi hususunda mevzuata göre usulsüzlukle zihinsel sorunu(mental retardasyon) olmayıp bu kategoriden girenlerin Ekpss sınavı iptal edilip mağduriyetin giderilmesini;
Gereğininin yapılmasını arz ederim

devletin kurumuna gelen resmi yazıyı personel müdürü izni olmadan nasıl burada veya başka yerde paylaşayım kardeşim
devlet dairesi ciddi bir kurum, nasip olur girerseniz anlarsınız
öyle kafamıza göre hareket edemeyiz
memurluğumuz bile yanabilir Allah korusun...

Üst Alt