arkadaşlar zihinsel engelli olmayıp sınava zihinselden girenler bunlar psikiyatri ve nöroloji hastaları bende nörloji ve psikiyatri hastasıyım beni de görevli zihinselden yazacaktı ben engel olmasaydım lütfen bu yazıyı cimere gönderin emin olun bu arkadaşlar genelde 90 ve üzeri aldılar ihmal etmeyin ne olacakki demeyin sonra çok üzülürüz zaten kadro çok az bir de bu şekilde hakkımız gasp edilmesin.
CİMERDEN YAZİN(zihinsel olmyıp zihinselden sınava girenlerin sınavının iptal edilmesi için)
metin;
Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlıgi
( Personel Dairesi başkanligina )
İlgi; Engeli Memur atama yerleştirmelerinde uygulanan (EKPSS) sınava ile kamuya alımlar yapılmaktir.
Ekpss mevuzaat yöneltmeliginde her engelli birey kendi engelinde etik olarak yarışabilmesi için üç engel gurubu oluşturmustur ve sınavlar bu düzen ile yapılmaktir.
Zihinsel engellilerin kendi aralarında yarıştigi katagoride ilgili yonetmeligin maddesin' de açıkça yazdığı gibi sadece (AQ) seviyesi alt düzeyde mental sorunu bulunan engelliler bu alanda yarisacaktir.
Diğer (Ruhsal duygul bozukluk, bipolar, depresyon, şizofreni,epilepsi,ms, konuşma bozukluğu, ve diğer psikiyatri ve nöroloji hastaları) engel raporlarında mental retardasyon olarak belirtilmemesine rağmen sınava zihinsel kategorisinden görevli veya kendi hataları sebebiyle girmiştir. Yarişin etik olması icin raporunda mental retardosyan olarak belirtilmeyen engellilerin " Genel engelli" katagoride sınava girmesi gerektiği açıkça Ekpss yönetmeliğin de yazmazsina rağmen yukarıda parantez içinde yazdığım engeli bulunanlar 2018 Ekpss ye "zihinsel engelli " katagorisinden MEMUR HATASI veya kendi hataları yüzünden girip binlerce engellinin hakkını gasp etmiştir haksızlığın giderilmesi hususunda mevzuata göre usulsüzlukle zihinsel sorunu(mental retardasyon) olmayıp bu kategoriden girenlerin Ekpss sınavı iptal edilip mağduriyetin giderilmesini;
Gereğininin yapılmasını arz ederim