Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

Hepimize geçmiş olsun. dünyanın bütün ülkelerinde uygulanan engellilerin araç alımında vergi avantajından yararlanması hakkı akp döneminde ulu reis tarafından çooooook büyük oranda elimizden alındı.

evet, bu da gol!

başta akpseviciler olmak üzere camimıza hayırlı olsun.

@karakaya senin dediğin oldu sahiden de! reis duruma müdahale etmiş ve %20 olan yerlilik oranını %40’a çıkartmış. Bu hassasiyeti için kendisine ayrıca teşekkür etmek gerek.

Mevcut araçlarimizi 10 yıl sonra mi satabilecegiz. Bugunden itibaren alınanları mı. Allah bildigi yapsın. Suistimal edenleride bu kanunu cıkarankarida allaha havale ediyorum. Olan ortopedik engelliye oldu.

Buna göre alınabilecek araçlar şöyle; Fiat Egea grubu, Renault Dacia, Renault Clio, Renault Megane, Toyota Corolla, Hyundai i10-i20 ve Bayon ve TOGG.

Bir kaç güne 10 yıl olarak da düzeltilir.
Ben belirtmiştim. akp erdoğanın geri çevireceği teklifi hiç sunar mı ?
ben zaten faydalanamıyordum :)

Yakında engelli araçlarından MTV de alırlar ise şaşırmayın, yaparsa REİS en iyisini yapar, durmak yok yola devam..............

5 yıl şartı aynı kaldı,sadece yerlilik orani arttırıldı.resmi gazetede yayinlandi.yaziklar olsun.

Merhabalar,

2020 yılında araç almıştım. 2025 yılında yenilemeyi planlıyordum. Bu kanun değişikliği bizim 2025 yılında ÖTV muafiyetli yeni araç alımımızı etkiliyor mu ?

Sanırım şu an için en mantıklı seçenek yurtdışından ithal etmek kaldı...

resmi gazeteden önce alınan araçları 10 yıl etkilemez,şuan için alacakları etkiler 10 yıl

Allah bu yasayı çıkarmada emeği geçen herkesin çoluğuna çocuğuna torununa %40 oranda yerli üretilen bu Hyundai i10 almayı nasip etsin...Amin...

Raporum yeni çıktı.
Şimdi 4 gün içine satın almaya çalışsam işlemler biter mi? Ruhsat kaç güne çıkar?
Satın alma için başvurduğum tarih 27 Aralık 2024 olduğu için bu kanun beni kapsamaz mı?

@redboy345,
10 yıla çıktı, nasıl okuyorsunuz

@EnemyHunter,
hayır bundan sonra alacağınız 10 yıl olur

@SU35,
mevcut araç 5 yıl geçerli yeni alınacak 10 yıl oldu

arkadaşlar şuan itibari ile alınacak arabalar 10 yılda satılabilir eskileri etkilemez,ruhsat tescil tarihi yeni olanlarda geçerli olacak

günaydın kardeş , kanunların geriye dönük yürütülemez diye bir ilke var bu nedenle önceden almış olanlar 5 yıl bitince aracını satabilir, bu kanun resmi gazetede yayınlandığı andan itibaren ötv muaf araç alan kardeşlerimiz aracını 10 yıl satamayacak durum bu

Özel tüketim vergisi muafiyetiyle satın alınacak taşıtlarda yerlilik şartı yüzde 20'den yüzde 40'a çıkarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla ÖTV muafiyetiyle alınan araçların satış süresi de 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı. Daha önce Meclis düzenlemesiyle bu araçlarda yüzde 20 yerlilik şartı öngörülmüştü.

Cumhurbaşkanına verilen yetki çerçevesinde yerlilik oranı yüzde 40 olarak belirlendi.

@xkatip74,

Hükümet isterse kanunu geçmişe dönük yapabilir. Mesela Sürücü olur raporu veriliyor. Sürücü hakkı alıyorsun ama başka bir hastaneye engelli raporu için 1 hafta sonra gittiğinde ise sağlığında hiç bir değişiklik olmadığı halde kazanılmış sürücü olur raporu iptal ediliyor.

Arkadaşlar artık hepiniz uyanın.
İl Sağlık Sürücü olur raporu veriyor. Kodlara siz itiraz ederseniz 30 gün için de sizi Ankara'dan Kırıkkale gönderiyorlar Kırıkkale olumlu sonuçlanırsa Ankara'dan Samsun'a gönderiyorlar. Samsun olumlu sonuçlanırsa süper istediğiniz olabiliyor ama olumsuz sonuclanırsa futbol maçı gibi 2 - 1 oluyor ve 2 yıl itiraz hakkınız yok ama bir diğer yandan Sürücü olur raporu aldınız. Engelli raporunu yeniletmek istediniz aynı hafta Eğitim Araştırma hastanesine gidiyorsunuz DR'nin tek bir cümle ve kanaatine göre sürücü olur raporunuz iptal edilip Sürücü olamaz denilebiliyor ve itiraz hakkıda dediğim gibi 2 farklı şehire gönderiyorlar. Biz itiraz edersek süründürüyorlar ama onlar tek bir cümle ile başka bir hastane de sürücü olur raporunu iptal ediyorlar sizce bu normal mi ?

Ankara'dan Kırıkkaleye gitmek için en az 4 gün izin kullanmak gerekir. Samsuna gitmek için en az 6 gün izin kullanmak hatta harcanacak yol, yemek, otel masrafını saymadım. Büyük bir kısmımız asgari ücret alıyoruz. Yıllık izin biriktirip borç harç para biriktirip itiraz edeceğiz ve %80 olumsuz sonuçlanacak.

Benim gördüğüm kadarı ile kimse bu duruma karşı çıkmamış en baştan sarı öküzü kaptırdınız. Ben bu muhabbet yüzünden zaten ÖTV indirimi alamıyordum ama sağolsunlar şimdi çoğu kişi ötv indirimi alamayacak. 10 yıl satış yok yada ötv ne demek ?
Otomatik vites araç 5-6-7 yıl sonra zaten arızalanmaya başlayabilir arızaları pahalı sen ya o aracı 10 yıla kadar elinde tutacaksın arıza bakım masrafı artınca yeni araç alacaksın yada öyle uğraşacaksın diyorlar.
Bu sistem en başında yanlış. Ben sürücü raporu alırken benimle aynı skolyoz hastalığı olan çocuğa sürücü olur raporu vermediler hemde aynı anda oldu. Geçen hafta başka bir kod için gittim görüştüm orada ki arkadaş seni heyete sokarım ama aynı heyet sana tekrar sürücü olamaz diyebilir istersen hiç uğraşma o gün iyi günlerine denk geldin dedi.

Sizce bu durumlar normal mi ? Gerçek düşüncelerinizi söyleyin boş verin ÖTV yi falan adamlar en başından keyfi uygulama yapıyor çoğu kurul engelli sürücü adayını konuşturmuyor.

Malesef kanun yayımı tarihi itibari ile yürürlüğe girdi

@Polmiks,

Hukuk devletinde devlet, hukuk güvenliğini sağlama yükümlüdür. Hukuki güvenlik ilkesi kural olarak yasaların geriye yürütülmemesini gerekli kılar. “Yasaların Geriye Yürümezliği İlkesi” uyarınca yasalar kural olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar. Bunu da tınlamazlar ise ANAYASA MAHKEMESİ diye bir kurum var sonuna kadar gideriz, burası muz Cumhuriyeti değil, saygılar....

@xkatip74
Hocam geçtiğimiz aylarda instagramdı sanırım emin değilim bir konu yüzünden geçici olarak AYM sitesine bile erişim engeli gelmişti değil mi ? Gerçi erişim engeli olduğu kabul edilmedi. Ben her şeyi beklerim. Yapsalar kim neye nasıl karşı çıkar ?

Üst Alt