Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Bilgi Hazinedir

2.5 yıl öncesine kadar sgk dan sadece 944 günü olan biri olarak nasıl emekli olurumun araştırma sürecine girdim,o kadar çok araştırdım ki okulda bu performansı gösterseydim şu an farklı bir yerlerde olabilirdim :) Bu süreçte epey bilgi sahibi oldum,lakin son 7 yıl içindeki primlerde1239 gün bağkurum vardı (2018 de yapılandırma çıkınca silinen bağkur günlerimi ihya ile ödeyip geri aldım) 1800 günden fazla günüm olunca malulen emeklilik için başvurdum,sil baştan hastane kurul vs red geldi 5 ay sonra,halbuki %73 süresiz raporum vardı zaten,malulukte işe yaramıyormuş onuda öğrendik.Sonra yine işe girdim,%73 olan raporla vergi indirimine başvurdum,onaylandı geldi,iş kaldı günleri tamamlamaya.Bu forum olsun,alo 170 olsun,bulunduğum sgk olsun sorduğum da,bana hep son 1261 günü sgk statüsünde ödemem gerektiği yönündeydi,son 3 aya kadarda hep böyle bildim,buna göre de bu ağustos ta emekli olacaktım,kasım ayında il sgk ya gidince öğrendim ki,bağkur günlerim 1261 gün den az olduğu için son 3.5 yıl şartına tabii olmadığım,ocak ayında emekli olabileceğim söylendi.Konunun üstüne gitmeseydim 6 ay ve 18.000 tl kayıp demekti bu.Şu an bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.

teşekkurler arkadaşlar bilgi için
o zaman hadi ankara cabuk biraz 1700 tl 1500 e düşmeden bitirin şu evrak işlerini

musti1973
Kardeşim benim süreç acayip farklı ben iş kazasından 21 yıldır sürekli iş göremezlik maaşı alıyorum. Oranım meslekte kayıp oranı 22...Başka rahatsızlıklarda olunca geçen sene martta vergi indirimine başvurdum 55 süresiz giden rapor 1 yıl süreli olarak geldi 1.7.2022 hastaneye sevk olarak birde oranı 43 düşürmüşler şimdi benim kontrol muayenesi 40 üstünde olursa sıkıntı olmaz herhalde. Şimdi asıl mesele 25.1.2021 de Denizli Sgk il müdürlüğüne evrakları teslim ettim bana hemen mesaj geldi tahsis talebiniz alındı diye bugün aradım ses yok diye yapılandırmalar varmış bilmem neler işte. 1993 girişliyim8500 günüm var her şey uygun yani. Sıkıntım şurada çıktığım iş yerine giriş yapamıyorlar çünkü sürekli iş göremez geliri alıyor görünüyor ve emekli olarak giriş yapamıyor Sgk ile görüştüm emeklilik işlemi tamamlanınca o zaman giriş yapabilirler deniyor anlayacağın Allahtan hep sabırlar diliyorum.

Bilgi Hazinedir
Merhaba bilgi hazinedir kardeşim şimdi benim rapor Ankaraya 55 gitti süresiz 43 geldi 1 yıl sonra kontrollü geldi. Kontrol muayenesi kaç çıkarsa benim indirimi devam eder teşekkürler şimdiden cevabın için.

alpertuncer
benim raporda süreli 02.06.2022 de kontrol diyor yapacak bişey yok zamanı gelince kontrole gideceğiz hastalıklar devam ediyor zaten kontrol muayenesi yetişirse zamaninda maaş kesilmez zaten yetişmesede kesilirse tekrar onaylanınca birikmiş olarak alınıyor bundan önceki süreçteki gibi yaklaşık 8 ay boş bekleme olmıyacak hakkımızda hayırlısı artık

alpertuncer

Merhaba,sizinde belirtiğiniz gibi kontrol muayenesi sonucu engel oranı % 40 ve üzeri gelmesi sizin için yeterlidir.Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Ben teşekkür ederim.

Saygılar.

Emeklilik başvuru tarihi : 15 Ocak 2021
bugün (2 şubat 2021) ek ödeme belli oldu 78.11.- tl
maaş ödeme günü ayın 19 u

az önce SGK dan mesaj geldi : talebinize istinaden aylığınız bağlanmış olup 1.218.- tl birikmiş aylık tutarınız ödenmek üzere xxx bankasına gönderilmiştir.

e-devlette henüz bilgi yok,ödeme günleri ayın 19 u yazdığına göre yatan bu tutar 18 günlük sanıyorum,buna görede 1.218 bölü 18 = 67,66.-
57,66 x 30 = 2.030.- tl aylık maaş (zaten ek ödeme x 26 yapınca da sonuç bu çıkıyor)

https://emeklimaashesapla.weebly.com/# sitesin de hesaplattığım ile bire bir doğru çıkıyor.

işe giriş : Ekim 1989
Vergi indirimi : %73 (primler en düşükten yattığından maaşa etkisi olmadı)
Toplam gün : 3603
Gösterge : 9475
2000 öncesi: 731 gün - toplam kazanç : 644.08.- ABO1 : 60
2000-2008 arası : 1902 gün - (1240 günü bağkur) toplam kazanç : 16.024.- ABO2 : 60
2008 sonrası : 970 gün - toplam kazanç : 83.018.- ABO3 : 30

darısı bekleyenlerin başına...

De-Kont
Hayırlı olsun
benimde ek ödeme e devlette 109.39 görünüyor buna göre maaşım 2844 oluyor benim ödeme günü 20 si o zaman bende 19 günlük birikmiş 1801 lira yapıyor banada gelir heralde haftasonuna kadar mesaj bakalım
Verdiğin link %99.9 doğru hesaplıyor herkes bu linkten hesaplamasını tavsiye ederim tekrar tesekkürler bu link icin
Bu mesajı yazarken sgk dan mesaj geldi birikmiş ücretim 1801 tl bankaya gönderilmiş 😀😀😀

musti1973

Birikmişi çektiniz mi, hesabınızda gözüküyor mu?
Bana da mesaj geldi ama hesabımda göremedim, ayrıca banka ya gitmek mi gerekiyor acaba..

Ferhat.A.
Benim hesabımın olmadığı bi banka seçildi bende göremiyorum bankaya gideceksin kimlik numaranla kontrol ettir ilk maaş burdaki daha önceki yazışmalardan öğrendiğime göre hesap harici geliyormuş bende bugün gideceğim çekmeye kimlikle kontrol ettir görünmüyor derse gelen mesajı göster diğer ödemeler olarak baksınlar görünürmüş daha ö ceki arkadaşların yazdıklarından anladığım kadarıyla.
Şimdi gidip çektim birikmişimi gişedeki memur para görünmuyor dedi bende burdaki arkadaşların tecrübelerinden dedim bu normal maaş değil birikmiş ücret olduğu için bu sayfada görünmüyor dedim uğraştı bulamadı en sonunda başka memur diğer ödemeler bişeyler yaptı gördü ve birikmişimi aldım sgk dan mesaj gelince hemen bankaya gidiyor bilginiz olsun

Son düzenleme:
musti1973

Haklıymışsın..
Dün mesaj gelmişti, birikmiş yattı diye..
Az önce banka şubesine uğradım, parayı normal hesabıma aktardılar.
Teşekkürler bilgi için.

Arkadaşlar,şimdi maaş ödeme günüm ayın 19 u, hesabama yatan tutar 1.200.- küsür tl,yani 1-19 şubat arası 18 günlük birikmiş ilk tutar oluyor sanırım bu,normal maaşı 19 şubat tamı alacağım yoksa 19 mart tamı ?

emeklilik

Merhabalar

Engelli emeklilik hakkı kazandim sgk yq basvurdum. E devlette 1 subat maas baslangici odeme gunu 21 i yaziyor.ek odeme 145.78 yaziyor.emekli maasim ne kadar olur. Yardımlarınızı rica edebilir miyim? Cok tesekkurler

Bu dogru mu baska bi yerde ek odeme yo 50 ye bolup 2275 cikartti.hangisi dogrudur acaba

Emekli maasi hesaplama exellinde verileri girdim 3559 tl cikti ek odemeyle genelde dogru mu hesapliyor o tablo

cemko

Merhaba cabbarehlinamus arkadaşımız paylaşımları doğrudur.Ek ödeme tutarını 25 ile çarparsanız emekli maaş tutarınıza ulaşırsınız.26 ile çarparsanız (emekli maaşı+ek ödeme ) toplam alacağınız emekli maaşına ulaşabilirsiniz.

İçinizin rahat etmesi için SGK emekli maaşı hesaplama modülüne bakabilirseniz size alabileceğiniz emekli maaşı hakkında bilgi verecektir.Ayrıca emekli maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.(vergi v.b.)

Saygılar.

Cok tesekkurederim ssk modulunde 3200 cikigordu. Artik emekli maasi baglandigi icin hesaplama yapılmamaktadır diyor. cok tesekkurler

cemko

Rica ederim.Excel emekli maaşı hesaplama formülü sanırım daha yakın bir tutar vermiş.Genelde yanılma payı ile doğruya yakın cevaplar verebilen bir programdır.

Saygılar.

ne hesaplarsa hesaplasın. 1500 tl alır otururuz işte.

Merhaba benim e devlette aylık bağlanmıştır diyor ama hiç bir ödeme bilgisi yok

Ödeme Dönemi 202101
Ödeme Günü 23
Net Aylık Tutarı 0 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 0 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL
bir haftadır edevlette böyle duruyor aylık bağlama oranları maaş bunları nerden ne zaman öğreneceğiz

Üst Alt