Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Bu duruma göre ilk ne kadar alacağım?

8 / 2021 Dönemi için xxxxxxxxxx Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A Emekli Ödeme Bilgilerinde de aşağıda ki gibi bilgiler mevcut.

Ödeme Dönemi 202107
Ödeme Günü 23
Net Aylık Tutarı 4274.84 TL
Aylık Tutarı 2371.37 TL
Ek Ödeme Tutarı 164.37 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 1739.1 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

Bende 13 temmuzda müracaat ettim 29 temmuzdan sonra hiç bir hareket görünmüyor e-devletten de göremiyorum.

Merhabalar bu gün e-devletten maaşımı görünce çok üzüldüm. Tavuk Karası Hastalığı (retinitis pigmentosa) Görme engellim ve Duyma engellim var. Görme engellim gittikçe ilerlediği için 2021 Şubat ayında asgari ücretle çalışıyor iken vergi indiriminden yararlanıp, Sağlık kurumundan %94 raporum istinaden Temmuzun 7 sinde 'Engelli Emekliliği' için başvura da bulunmuştuk. Sonucu sizin dediğiniz hesaplamalarla
Ek Ödeme Tutarı: 71.43 (26) günle çarptığımızda 1857,18 çıkıyordu.
Bu gün gördüğümüz tabloda maaşımın Aylık Tutarı : 1,257.81.
Neden aylık tutar sizin dediğini gibi çıkmadı sizce neden olabilir.?
Birde itiraz etsek bir sonuç alabilir miyiz?
Cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Aylık Başlangıç Tarihi
01.08.2021
Dönem
AĞUSTOS/2021
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı : 60.00
2000 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı: 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı: 34.92
İntibak Aylık Bağlama Oranı: 0.00
2000 öncesi Gün: 386
2000 2008/10 arası Gün: 406
2008/10 sonrası Gün: 4091

Toplam Gün : 4883
Göstergesi: 9475
Hisse Oranı: 1/1
Aylık Tutarı : 1,257.81
Birikmiş Aylık Tutarı : 796.67TL
Ek Ödeme Tutarı: 71.43
Kesinti Tutarı: 0.00
5510 Ek 19 Miktarı: 170.76

Son düzenleme:
Osman76

Merhaba,emekli maaşı hesaplamanız da anladığım kadarıyla bir problem yok.

Ülkemizde genel bir bilgi olan emekli maaşı ek ödeme oranı %4 olarak bilinmektedir.Ancak SGK kurumu emekli maaşı tutarı 1.500 TL tutarında yüksek vatandaşlarımızın ek ödeme oranını %4 olarak hesaplarken sizin gibi emekli maaşı 1.500 TL altında olan vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak ek ödeme oranını %5 olarak belirlemektedir.Bu durum SGK yönetmeliklerinde belirtilmektedir.

Sizinde yazdığınız herkesin söylediği çarpan olayı şu şekildedir;

Ek ödeme oranı %4 (emekli maaşı 1.500 TL den fazla olan vatandaşlar) olan kişilerin 100/4=25 şeklinde çarpana birde ek ödemenin kendisi eklenerek emekli maaşı+ek ödeme toplam tutar=26 şeklinde çıkmaktadır.Bu durumdaki vatandaşlarımız ek ödeme tutarını 26 sayısı ile çarptıklarında emekli maaşı + ek ödeme toplam alacağı tutarı hesaplayabilmektedirler.

Ek ödeme oranı %5 (emekli maaşı 1.500 TL ve altında olan vatandaşlar) olan kişilerin 100/5=20 şeklinde çarpana birde ek ödemenin kendisini eklenerek emekli maaşı+ek ödeme toplam tutar=21 şeklinde çıkmaktadır.Bu durumdaki vatandaşlarımızın ek ödeme tutarını 21 sayısı ile çarptıklarında emekli maaşı + ek ödeme toplam alacağı tutarı hesaplayabilmektedirler.

Sizin emekli maaşınız 1.500 TL tutarının altında olması nedeni ile ek ödemenizi 21 sayısı ile çarpanız gerekmektedir.Bu durumda 71.43*21=1.500 TL tutarı çıkmaktadır.Burada dikkat edilmesi gereken konu gerçek emekli maaşınızın 1.257,81 TL tutarında olmasıdır.Emekli maaşı dökümünün en sonunda yazan 5510 Ek 19 Miktarı bilgisi ise emekli maaşının 1.500 TL den az olan vatandaşlarımıza devlet hazinesi tarafından aylık maaşlarının 1.500 TL ye tamamlanabilmesi için yapılan düzenli destek tutarınının yazmasıdır.

5510 sayılı kanunun Ek 19. maddesi der ki; ülkemizde emekli maaşı 1.500 TL altında hesaplanan herkese emekli maaşının 1.500 TL ye tamamlamak için hazineden her ay düzenli destek ödeme yapılır.Yani ülkemizde en düşük emekli maaşının yasayla 1.500 TL yapılması mevzuatının kanun maddesidir.

Size bahsetmiş olduğum mevzuat ve ilgili hesaplamalardan dolayı emekli maaşınızın çarpanının 21 olması ve ek bilgiler ışığında emekli maaşınızın herhangi bir yanlışlığı olmadığı kanaatindeyim.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

De-Kont

Üstad merhaba,arkadaşımızın olayı tamamen ek ödeme oranının % 5 olması ile ilgilidir.Bende ilk senin düşündüğün gibi sanmıştım.Ancak emekli maaşı dökümünün en altında 5510 EK 19 Miktarını görünce anladım.

Saygılar.

@Emre Ekrem

aylık net maaşınız bilgilerde de yazıyor

2371 tl

@Bilgi Hazinedir

Doğrudur üstad 1500 tl nin altında bu oran %5
E devlette ilk maaş bağlandığında sadece ek ödeme çıktığından ek ödeme oranının %4 yada %5 mi olduğu tahmin edilemiyor.Birikmiş maaşında hesabı var bu ilk ek ödeme tutarında.Bunuda 26 ile çarpınca sonuç yüksek çıkıyor.

Bilgi Hazinedir Göremediğim için bu yorumları oğluma yazdırıyorum. Çok teşekkür ederim yanıtınız için. 45 yaşındayım görme kaybım arttığı için Engelli Emekliliği için başvurdum. Bir oğlum var kiradayım annem babam destek oluyor. Yaşlılar onlar olmasalar ben ne yapacağım diyorum. Evin ihtiyaçları asgari ücretle çalışıp şuan çalışamıyor olmak üzücü. Bu emeklilik maaş miktarını bize reva gören hükümete diyecek sözüm kalmadı.

De-Kont

Sağolasın Üstad,senin maaş hesaplama bilgilerin gerçekten çok yararlı oluyor.

Saygılar.

Osman76

Rica ederim.

Size daha yararlı sonuçları paylaşmak isterdim ancak doğru olan bilgiler bunlardır.Sizi çok iyi anlıyorum,bulunduğumuz dönem itibari ile emekli maaşlarının başta kişinin kendi yaşamanı idame ettirmesi olmak üzere aile yaşamını sürdürebilmesi konusunda elverişli gözükmemektedir.Bu durumun düzeltilebilmesi en büyük dileğim ve isteğimdir.

İnşAllah sizin ve ailenizin hakkında herşeyin hayırlısı olur.Size sağlıklı,mutlu ve huzurlu günler dilerim.

Saygılar.

30temmuzda dilekcemi verdim birikmiş tutar gönderildi diye mesaj geldi ama e devlette maaş tutarlari vs yazmıyor hâlâ?

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9 TEMMUZDA emeklılık dılekçesı verdım hıçbır hareket yok benım gıbı bekleyen arkadaş var mı

9 temmuzda dılekçe verdım halen emeklılı olamadım hicbır işlerm yok

onurkan344

Bence telefonla bi sor ,ulaşamazsan gitmeni tavsiye ederim.5 iş gününde sorgulama ekranın da hareket olması gerekiyor,evrak eksikliğinden beklerler bekleki haber gelsin

sgk ya gıttım yazışmaların cevapları gelmış dedıler eksık bışeyım var mı dedım yok dedıler eylül ayı içinde sonuçlanır dedıler

Konya Ereğli bnm sadece ek ödeme yazıyor maaş ödeme bilgisinde sizinde mi öle

benimde aynı sibel hanım muhtemelen hafta sonundan sonra pazartesiden sonra detaylı gözükür

Konya Ereğli ödeme bilgisi göründügünde buradan yazarsanız sevinirim benm hala gözükmüyor sadece ek ödeme bilgisnde şimdiden teşekkürler

slm abi emekliligime 6 ay kaldı hayırlısıyla benim sorum sgk nın sitesınde ek ödemem 80 görünüyor 80 çarpı 26 mı yapacam maaşı hesaplamam için

sayin oturanboga 6 ay var emekliligime benim sgk sitesinde ek odemem 80 gozukuyor bunu 26 ile carpinca 2080 tl ediyor ama aylik maaş 1606 tl gorunuyor yani 26 ile carpinca farkli cikiyor yardimci olurmusun

Selam 4/A 2004-2006 YILLARI ARASI 750 GÜN
4/B 2013-1015 YILLARI ARASI 799 GÜN
4/C 01.07.2015 itibariyle memur oldum hala devam ediyorum %52 raporum var emekli olmayı düşünüyorum. Ne kadar maaş alabilirim hesaplayabilecek arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevnirim. Vergi indirim var.

Üst Alt