Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

ek odeme

slm dostlar 6 ay sonra emeklilige hak kazaniyorum benim sorum sgk da ek odemem 80 gorunuyor ek odemeyi 26 ile carpin alacaginiz emekli maasini gorursunuz diyorlar bilgisi olan varsa yardimci olurmusunz

Ek Ödeme Miktarı Doğru mu?

Merhaba %65 engel oranı ile emekli oldum. Şu an 1623TL net maaş alıyorum. E-devlet üzerinden baktığımda;
Aylık Tutarı: 1,545.81
Ek Ödeme Tutarı: 77.29

olarak görünmekte. Benim sorum şu. 2. derece engellilikte vergi indirimi ile emekli oldum ve ek ödeme 2. derece engellilerde 77.29 doğru bir oran mıdır? SGK bu konuda bir yanlışlık yapmış olabilir mi? Daha önceden emekliliği forumda araştırırken daha yüksek rakamlardan bahsedildiğini görmüştüm. Beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Saygılarımla.

anesteziker

Merhaba,Engelli Vergi indirimi ile Emeklilik,Malulen Emeklilik veya Engelli Emekliliği farketmeksizin herhangi bir sistemden emekli olan arkadaşımızın emekli maaşı ellerinden bulunan engelli sağlık kurulu raporu veya engelli vergi indirimi belgesi oranına göre tespit edilmemektedir.

Ülkemizde her ne şekilde emekli olursanız olun,emekli maaşı hesaplaması SGK kurumuna çalışma hayatınızda adınız yatırılan veya kendinizin yatırdığı SGK prim tutarlarının düşük-orta veya yüksek olmasına,ayrıca toplam SGK prim gün sayınıza bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bunların dışında emekli maaşı hesaplamasında uygulanan ABO(Aylık Bağlama Oranı) sistemi ise;

* 1999 Yılı Öncesi / Aralık ayı 1999 yılı arası =ABO-1
* 2000 Yılı / Ekim ayı 2008 yılı arası = ABO-2
* 2008 Yılı Ekim ayı / Günümüze kadar =ABO-3

şeklinde ayrılmıştır.

Bu dönemler içinde olan SGK primleriniz kendi ABO (1-2-3) dönemlerine özel ayrı ayrı hesaplanır ve emekli maaşı ortaya çıkmış olur.2008 yılı Ekim ayında sonra (ABO-3) aylık bağlama oranları çok düşmüş ve ABO-3 döneminde diğer dönemlerden fazla SGK prim günü olan ve bu dönemde adına yatırılan SGK primleri düşük olan vatandaşlarımızda emekli maaşları düşüktür.

Size açıklamaya çalıştığım emekli aylığı hesaplama sistemi içinde engelli oranı veya engelli vergi indirimi belgesi derecelerinin bir önemi veya katkısı bulunmamaktadır.

Emekli aylığı hesaplamasında ana etken adınıza yatırılan SGK prim tutarlarının yatırıldığı dönemde açıklanmış asgari ücret seviyesinden yüksek veya daha fazla (en az 3,5 kat asgari ücretten yüksek) yüksek olması ile yoğun etkileşim içindedir.Bunlarla beraber size bahsettiğim SGk priminin yatırıldığı ABO dönemlerinin konuya ayrı bir etki ve katkı bulunmaktadır.

Saygılar.

Not:bu durumu gerçek bir örnekle açıklamak daha yararlı olacaktır.

2 arkadaşımın emekli maaşlarını örnek vermem gerekirse;

Her ikisinin SGK prim günleri çok yakındır.(5.000 - 5.500 SGK prim günü arası)
Her ikiside engelli vergi indiriminden emekli olmuştur.

1. arkadaşımızın SGK prim günü diğer arkadaşımızdan 200 gün az ,engelli vergi indirimi derecesi 3. derece ,SGK primleri tavana yakın yatmış (Asgari ücretin 5-6 kat arası) ,bağlanan emekli maaşı 5.500 TL dir.

2. arkadaşımızın SGK prim günü diğer arkadaşımızdan 200 gün fazladır,engelli vergi indirimi derecesi 1. derece,SGK primleri asgari ücretten 1,5-2 kat aralığından ödenmiştir.Bağlanan aylık oranı 2.050 TL dir.

Burada dikkat ettiğiniz üzere engelli vergi indirimi derece olarak en yüksek ve SGK primi az da olsa fazla olan arkadaşımın SGK prim tutarları diğer arkadaşıma göre daha az olması nedeni ile emekli maaşı diğer arkadaşımıza nazaran daha düşüktür.

Bunun sebebi burada tamamen SGK prim tutarlarının yüksek ve düşük olması ile ilgilidir.

Saygılar.

iyi akşamlar arkadaslar bende katıldım emekliler kervanına 27.08.2021 de tahsis nomu aldim.09.09.2021 de birikmis diye para geldi .emekli maasim ne kadar hicbiryerde goremiyorum.tahsis no sonu 21 normal emekli maaşım nezaman başlar.7884 prim günüm var yüksekten odenmis.ilk maas yarin çekicem kismetse biraz once tlf. mesaj geldi

Son düzenleme:
bilgi hazinedir evvela vermiş olduğun bilgiler için tşk ederim adın gibi bilgilisi
benim bir sorum olacak cevap verirsen memnun olurum
Mart ayında 5 ay sonra inşallah emekliyim mart ayına kadar ocak zamından faydalabilecekmiyim şimdiden tşklr

ercan 34

Merhaba, 2022 Mart ayında emekli olduğunuz takdirde yeni emekli olurken hesaplanan yıllık enflasyon oranı+ülke büyüme güncelleme katsayısı+2021 yılı Ocak ayı zammı dahil hepsi hesaplanarak emekli aylığınız bağlanacaktır.

Sorunuzun cevabı evet,2022 Ocak ayında emeklilere yapılan 6 aylık enflasyon zammı sizin emekli maaşınız hesaplamasında dikkate alınacaktır.

Saygılar.

# Bilgi hazinedir çok teşekkür ederim vermiş oldugun güzel bilgiler için..

ercan 34

Bu iki sene önce yazdığım bir mesaj ve o site artık güvenli değil ne yazık ki

hanifeaydin
ömür gidiyor hanife hanım sayılı günler tez geçer inşallah hep birlikte o güzel gunleri görürüz.

hozgul
teşekkürler cevabiniz icin

Bu iş gerçekten karmakarışık.bana emekli olmam durumunda 3275 TL bağlanacağı söylendi.ama SGK sitesinde 2500 TL hesaplıyor.memuriyet başlama tarihi 16.09.2010..emekli dilekçe tarihi 16.09.2021.2000 öncesi 548 gün.2000-2008/2010 1988 gün.2008/2010 sonrası 4270 gün.kadro yardımcı hizmetler.derece en son 5/2 önlisan. Ne bağlanır maaş ve eğer gerçekten 2500 ise iptal etme durumu var mı.memurluga dönmek için..

@[FONT=sans-serif]Bilgihazinedir [/FONT]Merhaba bir bilgiye ihtiyacım var.
14.08.2021 de sgk dan emeklilik başvurumu yaptım ama şu ana kadar e devlette hiç bir şekilde maaş veya ek ödeme görünmüyor sadece 27.09.2021 tarihinde bankaya adıma sgk birikmiş tutar olarak 8.706 tl gönderdi benim maaşım acaba ne dir ?
44 günlük birikmiş tutar 8.706 tl ise o zaman günlük 197.86 tl ye gelmiş oluyor bu mantıkta hesap yaparsam 197,86X26=5,144 tl eder yoksa ben mi yanlış hesaplıyorum acaba?

Son düzenleme:
Emekli ödeme bilgisi görünüyor mu arkadaşlar bnm bulunamadı dioda sormak istedim normalde sıfır yazardı

Merhaba, ben emeklilik talebinde bulunmadan önce SGK sitesinden hesaplattığımda 5300 civarında bir emekli maaşı görünüyordu.
31 Ağustos tarihinde başvuruda bulundum. Eylül ayının son günlerinde PTT hesabına 5300 ve 4400 TL tutarında iki ücret yatmış.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

cabbarehlinamus

Merhaba,01.09.2021 tarihi itibari ile hesaplamaya başlanmış.Ancak merak ettiğim Eylül ayı içinde başka ödeme yani emekli maaşı aldınız mı?

Bu tutarın için 1 Eylül - Emekli maşı ödeme günü+ Eylül emekli maaşı tutarı olursa emekli 41 günden fazla yapar.Çünkü emekli maaşı ödeme günleri 17 yada 18 gibi başlıyor sanırım.

Sizin ödeme gününüz hangisi ise bir gün eksik +Eylül ayı başka ödeme almadı ise oradan da 30 gün size aldığınız toplam tutarı bölüm tekrar 30 günle çarparsanız daha doğru bir rakama ulaşacaksınız.

Benim tahminim 50-55 gün arası bir tutar yatırıldı size ama en doğru bilgi emekli maaşı ödeme tutarı üzerinden ulaşılabilir.

Saygılar.

@Bilgi Hazinedir Merhaba, 14 Ağustos dan itibaren sadece 27.09.2021de 8,706 tl yattı başka hiç bir şey yatmadı.
bugün de e devlete alttaki bilgiler düşmüş ve ben gene hiç bir şey anlamadım:confused:
10 / 2021 Dönemi için 2108XXXX Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz

AdXXXX
SoyadXXXX
sicil No34092003XXX
Ödeme Dönemi202109
Ödeme Günü20
Net Aylık Tutarı489.37 TL
Aylık Tutarı0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı489.37 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Ödeme Tutarı0.0 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

cabbarehlinamus

Bende bu tablodan anlamlandıramıyor ve gerçek emekli maaşını hesaplamıyorum.

Ancak Eylül ayında sizinde farkettiğiniz gibi hem birikmiş hemde normal emekli maaşını toplu almışsınız.Eğer ayın 27. günü emekli maaşınız ise (tamamen bir tahmin) 26 günlük birikmiş + 30 günlük tam emekli maaşı toplam =56 günlük ödeme yapar.

8.706 TL / 56 = 155,46 TL *30 =4.664 TL çıkıyor.Tekrar belirtiyorum bu tahmin tamamen emekli maaşı ödeme gününüzün 27. gün olduğu varsayımından hareket ederek yürüttüm bir önermedir.

İnşAllah en kısa sürede emekli maaşınız netleşir ve sistemde görebilirsiniz.

Saygılar.

Merhabalar
Emekli başlangıç: 01.09.2021
Ek ödeme ise: 243.62
Maaş günü 23
Ne kadar birikmiş ve aylık maaş alırım acaba ve de ek ödemem net olarak nedir

Merhabalar...
Emekli başlangıç: 01.09.2021
Ek ödeme ise: 243.62
Maaş günü 23
Ne kadar birikmiş ve aylık maaş alırım acaba ve de ek ödemem net olarak nedir

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Bilgi Hazinedir Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. bu gün de e devlete bunlar düştü?

@De-Kont Teşekkür ederim dediğiniz gibi çıkıyorsa maaş o zaman bir süre iş aramama gerek yok dinlenmeye çalışayım:eek: e devlete yeni bilğiler düştü maaş konusunda belki daha net bir yorum yapıla bilir mi acaba?

2805orb
2805orb.jpg
[/URL][/IMG]
l24lpmd.jpg
[/URL][/IMG]

1ymp9jb.jpg
[/URL][/IMG]

cabbarehlinamus

sizn sanırım kamu ve aylık başlangıcınız ayın 15 i gözüküyor ,bu durumda benim hesabım yanlış,ben 4a normal satütüden ve ayın 1 i başlangıç alarak hesapladım

cabbarehlinamus

e devlette gözüken ek ödeme 154.54.- tl yi 26 ile çarparsak 4018.- tl çıkıyor

birde şöyle heaspladım

ödeme gününüz ayın 20 si,maaş başlangıç ayın 15 i

ağustos 15 -20 arası 5 günlük maaş var
ağustos 20 - eylül 20 arası 30 günlük maaş
eylül maaşınında yattığını düşünürsek 30 günlük maaş da eylülde (maaşlar peşin ödenir)
toplam 65 gün

8706 : 65 = 133.93.- tl günlük maaşınız
133.93 x 30 = 4018.- tl aylık maaşınız

Arkadaşlar emekli ödeme bilgisi çıktı mı sizin simdiden teşekkürler

Arkadaslar cevap verirseniz sevinirim

Sibel catlak

Sibel hanım aylık bilgisi her ayın 10-12 si arası e-devlette düşer,her ay bu soruyu sorduğunuz için cevap verme gereği duydum,ayın 13 üne kadar görmezseniz o zaman panik yapabilirsiniz !

Merhaba arkadaşlar bende emeklilik hakkı kazandım Ama vergi indiriminden onay bekliyorum. İnş geldiğinde sgk ya emeklilik için başvurucam. Şuan hem hizmet süresi hem prim gün sayısı hemde rapor yeterli Ama mecburen sgk vergi indirimi şartı koştu. İnş bir haftaya kadar işyerine gelir diye ümit ediyorum. Fakat bir soru sorsam banada yardımcı olabilir misiniz? Maddi durumum düşük olduğu için malum bu piyasada nasıl iyi olabilir ki. Yinede hamdolsun Allaha. Sorum şu; emekli maaş hesaplama konusunda banada yardımcı olabilir misiniz uyg. Sgk sayfasından hesaplama yaptım Ama takip ettiğim kadarıyla net bir bilgi değil. Diğer hesaplama sistemi Excel ile olan programdan da ben anlamıyorum. Hatta bir gün oturdum saatlerce uğraştım büyük fark çıktı. Örn: sgk sayfasında 1500 excelde ise 1900 filan. Ama yinede tatmin olmadım çünkü Hem pc olmadığı için tlfndan denedim hemde exelden hiç anlamiyorum. Burdan takip ettiğim kıymetli De-Kont Bey ve BilgiHazinedir acaba yardımcı olabilir misiniz bana. Gerekli bilgileri veririm Tşkler saygilar

Merhaba arkadaşlar bende emeklilik hakkı kazandım Ama vergi indiriminden onay bekliyorum. İnş geldiğinde sgk ya emeklilik için başvurucam. Şuan hem hizmet süresi hem prim gün sayısı hemde rapor yeterli Ama mecburen sgk vergi indirimi şartı koştu. İnş bir haftaya kadar işyerine gelir diye ümit ediyorum. Fakat bir soru sorsam banada yardımcı olabilir misiniz? Maddi durumum düşük olduğu için malum bu piyasada nasıl iyi olabilir ki. Yinede hamdolsun Allaha. Sorum şu; emekli maaş hesaplama konusunda banada yardımcı olabilir misiniz uyg. Sgk sayfasından hesaplama yaptım Ama takip ettiğim kadarıyla net bir bilgi değil. Diğer hesaplama sistemi Excel ile olan programdan da ben anlamıyorum. Hatta bir gün oturdum saatlerce uğraştım büyük fark çıktı. Örn: sgk sayfasında 1500 excelde ise 1900 filan. Ama yinede tatmin olmadım çünkü Hem pc olmadığı için tlfndan denedim hemde exelden hiç anlamiyorum. Burdan takip ettiğim kıymetli De-Kont Bey ve BilgiHazinedir acaba yardımcı olabilir misiniz bana. Gerekli bilgileri veririm Tşkler saygilar

Excell tablosuna hizmet dökümünüzü kopyalayın kaydedin sonra yollayın bir bakalım

Üst Alt