Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

o birikeni zaten aldik...sadece normal maasimiz bankaya yatacak ssk oyle soyluyor

deasn12

Bakmak ile görmek arasında
Duymak ile dinlemek anlamak arasında
Çok büyük fark var
O yüzden buradaki son 2 sayfayı tekrar oku,ne sormuşsun ne cevap almışsın bir gör.

SGK boşuna o rakamları yazmamış ama sanırım ben boşuna kafa patlatıp yazmışım

Sibelemir

Sizin birikmiş eksik yatmış gözüküyor.Normalde 1088 yerine 1666 tl birikmiş almanız gerekirdi.
Bana da ilk birikmişteki 23 tl eksik 2 ay sonra yatırılmıştı (ki oda maaş hesabına değil TC numarasına yatmıştı)

De-Kont :):) sırf bu yüzden 5 dk önce sgk emeklilik servisini aradım e-devlette gözüken rakamı orda yazan net tutarları felan herşeyi ama herşeyi sordum sonra benden tc numaramı aldılar kontrol ettiler :)

verdikleri cevap = henüz net birşey gözükmüyor şuanda birşey söyleyemeyiz :):):):):) 22 şubat veya 23 şubatta tekrar arayın
buda demek oluyorki sgk emeklilik servisinde çalışan personel robot istemedikçe hiç ama hiç birşeyi net göremiyorlar :):)

deasn12

23 şubatı bekle,belli mi olur 4228 tl yatırıverir sgk hesabına ;)

Ha bu arada, o görüştüğün sgk emeklilik servisine inanıp bekleseydim 6 ay geç emekli oluyordum.

Allah herkese zihin açıklığı versin...

deasn12

23 şubatı bekle,belli mi olur 4228 tl yatırıverir sgk hesabına ;)

Ha bu arada, o görüştüğün sgk emeklilik servisine inanıp bekleseydim 6 ay geç emekli oluyordum.

Allah herkese zihin açıklığı versin...

De-Kont haaa unutmadan söylemeyi unuttum. sgk personeli arkadaş diyorkii... e-devlette yazan rakamlara bilgilere fazla güvenmeyin inanmayın o rakamlar değişiyor sürekli güncelleniyor :):):) bizde yazan rakamlar önemlidir.... :):):):)

ewet 23 aralikta basvurdum 18 ocakta 1088 yatyi 26 ocakta 2500 yatti evet 452 tl gibi bi rakamla maasim 2500 onu biliyorum ama ilk maasim subat 21 de edevlette neden noyle onu anlamadim

yani simdi normal maasimmi yoksa burda gorunenmi yatacak onu anlayamadim

Benimki de 19 ocakta 1050 yattı 27 ocak da 2500 yattı Ocak ayı Paralarını Bankadan Aldım

Bu gün 170 aradım sordum Emekli Günlük Ödeme Sorgulamada Birikmiş 5228 tl Yazıyor dedim Ben Bu ay ne kadar maaş alacağım dedim
Artık bu Şubat ayı birikmiş ne eksik ne fazla 2500 tl maaşınız dan başka ödeme gözükmüyor dedi
22 Şubat Maaşı ise artık 2500 tl olacakmış
22 Şubatta Bankaya Giderim Kimlik ile Maaşı Çekerim o zaman Maaş t.c. yemi yatmış Banka hesabına mı yatmış Net Ne Kadar Yatmış o zaman belli olur

turan1977

Bizler yeni emekli olduğumuz için Allah herkese nasip etsin inşallah ilk maaşımızı almak için heyecanlandığımız için bazı şeyleri çok araştırmaya çok sorgu suhal yapmaya koyulduk ama bir gerçeği öğrenmiş olduk :):)
Türkiye'de emekli olduğumuz zaman cebimize girmeden elimize geçmeden hiç ama hiç bir şeye inanmamız gerekiyormuş...!!!

Bence artık bir gerçeği konuşma vakti geldi de geçiyor.

Bu portal tamamen yardımlaşma amacı ile kurulup bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşların bilgi sahibi olmayan arkadaşlara destek olması amaçlıdır. Fakat son zamanlarda sadece ayda 1 kere görünüp insanları soru yağmuruna tutan ve neredeyse hesap soracak hale gelmiş olanlar, yada tamamen gönüllü yapılan bilgi paylaşımı gerçeğini unutup yardım edenlerin sanki göreviymiş buna mecburmuş gibi davrananlarla doldu.

Arkadaşlar, burada kimse bir bilirkişi değil ve bazılarımız vakit ayırıp Kanun, kurallar vesaire okuyup bu birikimleri bizlerle paylaşıyor ve bazılarımız bu iyi niyeti süistimal ederek hem ortamın gerilmesine hem de bilgi paylaşanların soğumasına sebep oluyor.

Dışarıda ücret karşılığı bu işleri yapan müşavirler/danışmanlar var, bu derece ortam gerecek veya bilgi paylaşıyoruz yardımlaşıyoruz diyerek her ay Edevlet'te bir sonra ki ayın maaşı göründükten sonra kaybolup bir sonra ki ay dönümü gelince ortaya çıkanlar!
Cüzi bir miktar ücret ödeyip hem bilgi alabilir, hem de istediği gibi hesap sorabilir. Biz de "yani forumu düzenli takip edenler" boşuna gerilmemiş oluruz!

Emre Ekrem

Aynen katılıyorum.sadece ayın 10 da gelip emekli maaşım niye gözükmüyor diye 50 kişiye soranlar,cevabı alınca sonraki ayın 10 a kadar kaybolanlar,zaman ayırıp detaylıca cevaplandırdığınız yazılara inanmayıp atar-gider yapanlara kadar.Üslup yok,verilen emeğe saygı da kalmamış.

deasn12

sizde haklısınız bizde bu yollardan geçtik emeklilik için şafak sayarken şimdi üzerine 8 yıl geçmiş allah herkese nasip etsin.

deasn12

Bakmak ile görmek arasında
Duymak ile dinlemek anlamak arasında
Çok büyük fark var
O yüzden buradaki son 2 sayfayı tekrar oku,ne sormuşsun ne cevap almışsın bir gör.

SGK boşuna o rakamları yazmamış ama sanırım ben boşuna kafa patlatıp yazmışım

Sibelemir

Sizin birikmiş eksik yatmış gözüküyor.Normalde 1088 yerine 1666 tl birikmiş almanız gerekirdi.
Bana da ilk birikmişteki 23 tl eksik 2 ay sonra yatırılmıştı (ki oda maaş hesabına değil TC numarasına yatmıştı)

kesinlikle haklisiniz bitikmis odeme 600 gibi eksikti on gundur edevlette 600 civari bi rakam girunuyordu sonra birikmis 3100 civari oldu net aylikta 5600 civari oldu ama tek maas alicaz subatta bu birikmis gorunen bizim daha once aldigimiz ucret ilk maasda sifirlanacakmis hesaba gececek olan sadece maas

De-Kont

Arkadaşlar 10 ayda rapor sürem doluyor raporumu yeniletmek için nasıl bir yol izlemeliyim

efesan

Vergi indiriminde herhengi bir süre kısıtlaması yazmıyor ise süresiz anlamına gelir bak istersen
Rapor çıkarmak istemendeki amaç nedir emekli olurken kontrol süresi varmıydı

ercan 34
Emekli oldum raporda süre bir yıl yazıyor bir yıl 10.ayda doluyor emekli maasim kesilmesin diye tekrar rapor almak istiyorum.
Vergi indiriminde süre varmi yokmu bilmiyorum onu nasıl nereden öğrenebilirim.

ercan 34
Emekli oldum raporda süre bir yıl yazıyor bir yıl 10.ayda doluyor emekli maasim kesilmesin diye tekrar rapor almak istiyorum.
Vergi indiriminde süre varmi yokmu bilmiyorum onu nasıl nereden öğrenebilirim.

Dostum emekli olurken sgk kontrol koydumu onudamı bilmiyorsun sen emekli olurken vergi indirimin duruyormu fotokopisi veya resmi bir bak süre kısıtlaması yazmıyor mu eğer kontrol yoksa boşuna rapor alıp başına iş açma bence
Hiçbişey bilmyorsan sgk ya git emekliliğimde kontrol şartı varmı diye sor
Saygılar..

@ercan 34
Ercan kardeşim emeklilik başvurusunda bulunurken sgk ya verdigim 57 oranlı raporunda süre bir yıl yazdığı için her sene rapor almam gerekmiyormu.
Sabırla cevapladigin için ayrıca teşekkür ederim.

efesan

Kardeş vergi indiriminden emekli olduğun için SGK rapora değil vergi indirimin sürelimi değilmi ona bakar bu yüzden soruyorum
çok engelli arkadaşım var raporu süreli ama vergi indirimi süresiz olan ve emekliliğinde kontrol muanesi yok süresiz emekliler anlayacağın
hiç olmazsa SGK yı ara sor emekliliğimde kontrol muanesi var mı diye

efesan

Kardeş vergi indiriminden emekli olduğun için SGK rapora değil vergi indirimin sürelimi değilmi ona bakar bu yüzden soruyorum
çok engelli arkadaşım var raporu süreli ama vergi indirimi süresiz olan ve emekliliğinde kontrol muanesi yok süresiz emekliler anlayacağın
hiç olmazsa SGK yı ara sor emekliliğimde kontrol muanesi var mı diye

ercan 34
ercan kardeşim sgk yı aradım 10.ayda kontrol muayeneniz var diyor

o zaman yapacak bir şey yok vergi indirimin ve Emekliliğin süreli mecbur gidilecek kontrole yani yeni rapor alınacak
hayırlısı olsun hakkında
saygılar...

ercan 34

8.ayda gitsem maasım kesikmeden alsam olurmu birde giderken sgk veya maliyeden bir evrak almam gerekiyormu
ercan bey 8.ayda gitsem uygun olurmu birde giderken sgk veya maliyeden herhangi bir evrak almam gerekiyormu

Üst Alt