arkadaslar promosyon ödemeleri güncelleniyor yavaş yavaş şu an yüksek TEB bi bakıverin revize ettirin derim.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bayyusuf
Kardeş ister 1 haziranda başvuru yap ister 30 haziranda yap hiçbir fark yok hertürlü 1 temmuz itibarıyla maaşın işlemeye başlayacak o yüzden haziran ayı na ait herhangi bir ödeme almayacaksın umarım anlatabildim
hak kaybı olmuyor mu bu durumda? bende 1 temmuzda başvurdum.
şimdi adam 30 haziranda başvuruyor 1 temmuzda işlemeye başlayacak benim temmuz ayı buharlaşacakmı bu durumda?
ağustosta mı maaş alabileceğim? bir gün için bir maaş kaybım mı var yani?
hak kaybı olmuyor mu bu durumda? bende 1 temmuzda başvurdum.
şimdi adam 30 haziranda başvuruyor 1 temmuzda işlemeye başlayacak benim temmuz ayı buharlaşacakmı bu durumda?
ağustosta mı maaş alabileceğim? bir gün için bir maaş kaybım mı var yani?
Malesef öyle oluyor kardeşim aylık başlangıç 1 ağustos olacak keşke haziran sonu başvuru yapsaydın yâda yapamadan önce fikir edinseydin neyse hayırlı olsun Emekliligin
nasıl yapayım haziran sonu 1 temmuzda hak ettim emekliliği doğum günüm olduğu için.birikmiş tutar falan olmayacakmı?
nasıl yapayım haziran sonu 1 temmuzda hak ettim emekliliği doğum günüm olduğu için.birikmiş tutar falan olmayacakmı?
mantıken sizin dediğiniz gibi olmalı zaten hak kaybı olmaması için.
emekli aylıkları peşin ödeniyorsa şayet, atıyorum ayın 25 i maaş günüm olsun. 1-24 temmuz için birikmiş tutar. 25 temmuzda da tam maaş ödemesi yapılması gerekmiyormu?
deasn12 mantıken sizin dediğiniz gibi olmalı zaten hak kaybı olmaması için.
emekli aylıkları peşin ödeniyorsa şayet, atıyorum ayın 25 i maaş günüm olsun. 1-24 temmuz için birikmiş tutar. 25 temmuzda da tam maaş ödemesi yapılması gerekmiyormu?
zamanyolcusu aynen öyle oluyor kardeşim.. E-devlette gözüküryor zaten sabır et biraz yeter.
zamanyolcusu arkadaşı yanıltmayın.. Kardeşim hak kaybın felan yok senin merak etme. Emekli maaşları her zaman peşin aylık olarak ödenir. Örnek ben 28 ocakta başvuru yaptım 5 gün sonra 23 günlük maaş ödemesi 2 şubatta birikmiş ödeme olarak ödendi yani şubat aylığı.. 26 şubat da mart maaşımı aldım.. Sende 17 haziranda başvurduğun için ortalama olarak 22 günlük ödemeni alacaksın.
Temmuz ayında da ağustos maaş ödemesini alacaksın.
Malesef öyle olmuyor,eğer yaşınız 30 haziranda dolup başvursaydınız temmuz ayı maaş kaybınız olmayacaktı
şu durumda 1 ağustos itibari ile başlayacak maaşınız,ağustos başında bir miktar birikmiş alcaksınız (1 ağustos ile maaş ödeme günü arasındaki tutar) sonra da ağustos ayında maaş gününüzde normal maaşınız alacaksınız (oda örnek 25 ağustos 25 eylül arasındaki maaşınız) temmuz ayı ile ilgili bir ödeme olmayacak maalesef
ama maaşlar peşin ödeniyorsa niye 25 ağustos-25 eylül dönemini bekliyorum 25 temmuz 25 ağustos dönemini ödesin bana 25 temmuzda..o zaman peşin ödenmiyor..
deasn12 arkadaşımız tam aksini söylüyor ki, onun teorisi daha mantıklı.
Kardeşim kendin söylüyorsun sende ay sonu başvuru yaptın ozaman 1 şubatta başvuru yapsaydın neden ay sonu yaptın
Bu arkadaş 1 Temmuz başvuru yapmış temmuz 31 e kadar herhangi bir ödeme alamayacak 1 ay kaybı olacak ne var bunu anlamayacak
Bu açıklamayı oturanboğa sürekli söylüyor odamı boş konuşuyor
yanlışınız var,yukarıda yazdım detayını,temmuz ayına ait bir ödeme alamayacak arkadaşımız
zamanyolcusu ercan 34
İşten ayrılmadan emekli aylığı bağlatmak isteyenler, dilekçe verebilecekleri tarihi kesinleştirmek için öncelikle bağlı bulundukları sosyal güvenlik merkezine başvurmalı. Örneğin 17 Nisandan itibaren emekliliğe hak kazandığı bildirilen kişi, işvereni bilgilendirmeli. İşveren 30 Nisanda çıkış, 1 Mayısta da sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ile çalışmak üzere işe giriş işlemi yapacak.
İşveren işten çıkış bildirimini sisteme girdiği anda aynı gün emeklilik dilekçesi verilecek. Koşturmaca olmaması açısından işveren 30 Nisanda öğleye kadar çıkış işlemini gerçekleştirirse, çalışan da öğleden sonra SGKya giderek emeklilik dilekçesini verebilir.
Emekli aylığı kural olarak emeklilik dilekçesi verilen tarihten sonraki ay başından başlatılır. Bu da özel sektör için ayın 1i, kamu sektörü için ise 15i anlamına geliyor.
Örneğimizdeki kişinin 1 Nisanda veya 30 Nisanda dilekçe vermesi sonucu değiştirmez, emekli aylığı 1 Mayıstan geçerli olmak üzere bağlanır. Aylık bağlama işlemi ne kadar sürerse sürsün hiçbir hak kaybı olmaz. Örneğin ilk emekli aylığı ödemesi 18 Haziranda yapılırken 1 Mayıstan başlayarak hak kazanılan aylıklar topluca ödenir.