Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

arkadaslar promosyon ödemeleri güncelleniyor yavaş yavaş şu an yüksek TEB bi bakıverin revize ettirin derim.

Bayyusuf

Kardeş ister 1 haziranda başvuru yap ister 30 haziranda yap hiçbir fark yok hertürlü 1 temmuz itibarıyla maaşın işlemeye başlayacak o yüzden haziran ayı na ait herhangi bir ödeme almayacaksın umarım anlatabildim

hak kaybı olmuyor mu bu durumda? bende 1 temmuzda başvurdum.
şimdi adam 30 haziranda başvuruyor 1 temmuzda işlemeye başlayacak benim temmuz ayı buharlaşacakmı bu durumda?
ağustosta mı maaş alabileceğim? bir gün için bir maaş kaybım mı var yani?

şimdi adam 30 haziranda başvuruyor 1 temmuzda işlemeye başlayacak benim temmuz ayı buharlaşacakmı bu durumda?

Malesef öyle oluyor kardeşim aylık başlangıç 1 ağustos olacak keşke haziran sonu başvuru yapsaydın yâda yapamadan önce fikir edinseydin neyse hayırlı olsun Emekliligin

zamanyolcusu Konu yanlış yere gitmiş ben diğer yusuf ile karıştırdım bu arkadaşımızı :):) 17 haziranda dilekçe veren arkadaşla karıştı... :D:D:D:D:D

Son düzenleme:
Malesef öyle oluyor kardeşim aylık başlangıç 1 ağustos olacak keşke haziran sonu başvuru yapsaydın yâda yapamadan önce fikir edinseydin neyse hayırlı olsun Emekliligin

nasıl yapayım haziran sonu 1 temmuzda hak ettim emekliliği doğum günüm olduğu için.birikmiş tutar falan olmayacakmı?
deasn12 mantıken sizin dediğiniz gibi olmalı zaten hak kaybı olmaması için.
emekli aylıkları peşin ödeniyorsa şayet, atıyorum ayın 25 i maaş günüm olsun. 1-24 temmuz için birikmiş tutar. 25 temmuzda da tam maaş ödemesi yapılması gerekmiyormu?

nasıl yapayım haziran sonu 1 temmuzda hak ettim emekliliği doğum günüm olduğu için.birikmiş tutar falan olmayacakmı?

Ee ozamanda temmuz sonu yapmalıydın çalışıyorsan eğer temmuzun primini ve maaşını işyerinden tam almış olurdun bu sitede dikkatini çekmedi yâda görmedin emekli başvurusunu genelde ay sonu itibarıyla yaparlar

mantıken sizin dediğiniz gibi olmalı zaten hak kaybı olmaması için.
emekli aylıkları peşin ödeniyorsa şayet, atıyorum ayın 25 i maaş günüm olsun. 1-24 temmuz için birikmiş tutar. 25 temmuzda da tam maaş ödemesi yapılması gerekmiyormu?

Malesef öyle olmuyor,eğer yaşınız 30 haziranda dolup başvursaydınız temmuz ayı maaş kaybınız olmayacaktı

şu durumda 1 ağustos itibari ile başlayacak maaşınız,ağustos başında bir miktar birikmiş alcaksınız (1 ağustos ile maaş ödeme günü arasındaki tutar) sonra da ağustos ayında maaş gününüzde normal maaşınız alacaksınız (oda örnek 25 ağustos 25 eylül arasındaki maaşınız) temmuz ayı ile ilgili bir ödeme olmayacak maalesef

deasn12 mantıken sizin dediğiniz gibi olmalı zaten hak kaybı olmaması için.

zamanyolcusu aynen öyle oluyor kardeşim.. E-devlette gözüküryor zaten sabır et biraz yeter.

zamanyolcusu arkadaşı yanıltmayın.. Kardeşim hak kaybın felan yok senin merak etme. Emekli maaşları her zaman peşin aylık olarak ödenir. Örnek ben 28 ocakta başvuru yaptım 5 gün sonra 23 günlük maaş ödemesi 2 şubatta birikmiş ödeme olarak ödendi yani şubat aylığı.. 26 şubat da mart maaşımı aldım.. Sende 17 haziranda başvurduğun için ortalama olarak 22 günlük ödemeni alacaksın.
Temmuz ayında da ağustos maaş ödemesini alacaksın.

Kardeşim kendin söylüyorsun sende ay sonu başvuru yaptın ozaman 1 şubatta başvuru yapsaydın neden ay sonu yaptın
Bu arkadaş 1 Temmuz başvuru yapmış temmuz 31 e kadar herhangi bir ödeme alamayacak 1 ay kaybı olacak ne var bunu anlamayacak
Bu açıklamayı oturanboğa sürekli söylüyor odamı boş konuşuyor

Malesef öyle olmuyor,eğer yaşınız 30 haziranda dolup başvursaydınız temmuz ayı maaş kaybınız olmayacaktı

şu durumda 1 ağustos itibari ile başlayacak maaşınız,ağustos başında bir miktar birikmiş alcaksınız (1 ağustos ile maaş ödeme günü arasındaki tutar) sonra da ağustos ayında maaş gününüzde normal maaşınız alacaksınız (oda örnek 25 ağustos 25 eylül arasındaki maaşınız) temmuz ayı ile ilgili bir ödeme olmayacak maalesef

ama maaşlar peşin ödeniyorsa niye 25 ağustos-25 eylül dönemini bekliyorum :) 25 temmuz 25 ağustos dönemini ödesin bana 25 temmuzda..o zaman peşin ödenmiyor..
deasn12 arkadaşımız tam aksini söylüyor ki, onun teorisi daha mantıklı.

ama maaşlar peşin ödeniyorsa niye 25 ağustos-25 eylül dönemini bekliyorum :) 25 temmuz 25 ağustos dönemini ödesin bana 25 temmuzda..o zaman peşin ödenmiyor..
deasn12 arkadaşımız tam aksini söylüyor ki, onun teorisi daha mantıklı.

Bu işler mantıkla değil prosedür ile işliyor diyeceğim o ki temmuza ait tek kuruş alamayacaksın kesin ve net
Hayırlı olsun
Saygılar..

Kardeşim kendin söylüyorsun sende ay sonu başvuru yaptın ozaman 1 şubatta başvuru yapsaydın neden ay sonu yaptın
Bu arkadaş 1 Temmuz başvuru yapmış temmuz 31 e kadar herhangi bir ödeme alamayacak 1 ay kaybı olacak ne var bunu anlamayacak
Bu açıklamayı oturanboğa sürekli söylüyor odamı boş konuşuyor

zamanyolcusu ercan 34

İşten ayrılmadan emekli aylığı bağlatmak isteyenler, dilekçe verebilecekleri tarihi kesinleştirmek için öncelikle bağlı bulundukları sosyal güvenlik merkezine başvurmalı. Örneğin 17 Nisan’dan itibaren emekliliğe hak kazandığı bildirilen kişi, işvereni bilgilendirmeli. İşveren 30 Nisan’da çıkış, 1 Mayıs’ta da sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ile çalışmak üzere işe giriş işlemi yapacak.

İşveren işten çıkış bildirimini sisteme girdiği anda aynı gün emeklilik dilekçesi verilecek. Koşturmaca olmaması açısından işveren 30 Nisan’da öğleye kadar çıkış işlemini gerçekleştirirse, çalışan da öğleden sonra SGK’ya giderek emeklilik dilekçesini verebilir.

Emekli aylığı kural olarak emeklilik dilekçesi verilen tarihten sonraki ay başından başlatılır. Bu da özel sektör için ayın 1’i, kamu sektörü için ise 15’i anlamına geliyor.

Örneğimizdeki kişinin 1 Nisan’da veya 30 Nisan’da dilekçe vermesi sonucu değiştirmez, emekli aylığı 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere bağlanır. Aylık bağlama işlemi ne kadar sürerse sürsün hiçbir hak kaybı olmaz. Örneğin ilk emekli aylığı ödemesi 18 Haziran’da yapılırken 1 Mayıs’tan başlayarak hak kazanılan aylıklar topluca ödenir.

yanlışınız var,yukarıda yazdım detayını,temmuz ayına ait bir ödeme alamayacak arkadaşımız

De-Kont dostum sizde ercan arkadaş gibi düşünüyorsunuz benim bir ay buharlaşıyor yani bir gün için?
bu durumda; maaş günüm ayın 25 i olsa eğer 1-24 ağustos arası için birikmiş tutar muhtemelen ağustos başı yatar, 25 ağustosta da tam maaş alacağım. doğru mudur?

zamanyolcusu ercan 34

İşten ayrılmadan emekli aylığı bağlatmak isteyenler, dilekçe verebilecekleri tarihi kesinleştirmek için öncelikle bağlı bulundukları sosyal güvenlik merkezine başvurmalı. Örneğin 17 Nisan’dan itibaren emekliliğe hak kazandığı bildirilen kişi, işvereni bilgilendirmeli. İşveren 30 Nisan’da çıkış, 1 Mayıs’ta da sosyal güvenlik destek primi (SGDP) ile çalışmak üzere işe giriş işlemi yapacak.

İşveren işten çıkış bildirimini sisteme girdiği anda aynı gün emeklilik dilekçesi verilecek. Koşturmaca olmaması açısından işveren 30 Nisan’da öğleye kadar çıkış işlemini gerçekleştirirse, çalışan da öğleden sonra SGK’ya giderek emeklilik dilekçesini verebilir.

Emekli aylığı kural olarak emeklilik dilekçesi verilen tarihten sonraki ay başından başlatılır. Bu da özel sektör için ayın 1’i, kamu sektörü için ise 15’i anlamına geliyor.

Örneğimizdeki kişinin 1 Nisan’da veya 30 Nisan’da dilekçe vermesi sonucu değiştirmez, emekli aylığı 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere bağlanır. Aylık bağlama işlemi ne kadar sürerse sürsün hiçbir hak kaybı olmaz. Örneğin ilk emekli aylığı ödemesi 18 Haziran’da yapılırken 1 Mayıs’tan başlayarak hak kazanılan aylıklar topluca ödenir.

hocam bir önce kendi sölediğini bir sonra yazdıklarınla çürütüyorsun zaten :)

mantık aramak zaten yapmayacağımız şey olmalı bu ülkede değilmi :)

eyvallah kardeş hayırlısı artık.

De-Kont

Konu yanlış yere gitmiş ben diğer yusuf ile karıştırdım bu arkadaşımızı 17 haziranda dilekçe veren arkadaşla karıştı... sende hemen çürütüyorsuna bağlama.. :p

deasn12

Kardeşim temmuz ayına ait maaş ödemesi alırsan lütfen bizide bilgilendir ozaman bizde bir ilk yaşayalım mutluluktan sevinelim ama olmayacak duaya amin denmez
Hasan kendin bile yazmışsın nisan ayının ister 1i ister 30u başvur farketmez maaş 1 mayıs itibarıyla başlar geriye dönük nisan ayına ait ödeme alamaz
Aynı dili konuşuyoruz aynı şeyi anlatıyoruz sıkıntı ne anlamadım

ercan 34
sıkıntı felan yok.. yusuf ile karıştı arkadaşımız. hatırlarsın yusuf 17 haziranda vermişti. konu uzayınca onu gördüm direk ona cevap vermiştim ben

deasn12

İnsanları doğru yönlendirmek gerekiyor değil mi ! Genel olarak yazdıklarıma inanmama gibi bir eğiliminiz var ,hatırlarsanız maaşınız bağlanmadan size maaşınızı,oradaki rakamları vs izah etmeye çalışmıştım ikna olmamıştınız.1 ay sonra dediğim gibi çıkmıştı :)

29 sene bekledik bir ay daha bekleriz sorun değil :)

şimdi maaş hesaplaması da yaptım sgk sitesinde zam yansıtılmış maaşa.

ek ödeme dahil 5910 tl çıktı bakalım ne kadar bağlanacak gelişmeleri yazacağım arkadaşlar sağolun.

Arkadaşlar, emeklilik aylık bilgisinde ek ödeme tutarı 196.04
Aylık ödeme 17 sinde maaş ne olabilir..

İİskender
arkadasim ben yeni emekliyim bnm ek odeme 191.46 yani 4977 tuncay arkadasimiz maasini yazmis o rakam senin maaşın

Ercan slm kardesim bnm bilgiler cikti 246 birikmis odeme diyor o parayi alacak miyim yoksa siradan bi yazimi saygilar

devrimci

A selam dostum bildiğim gelecek ay zamlı alınacak üzerine temmuz farkı eklenecek bendede birikmiş gözüküyor ama ağustosta alacağız
Saygılar.

Arkadaşlar, emeklilik aylık bilgisinde ek ödeme tutarı 124,48
maaş ne olabilir..

Üst Alt