Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

%55 iki hastalıktan raporum var. 4 aralıkta vergi indirimi için dilekçe verdim. Emeklilik için yıl ve prim tutuyor. Sizce yetişir mi? Vergi indirimi yazısı ne kdr sürede geliyor gelenler bi cevaplayabilir mi? sadece şirkete mi geliyor mesaj gelmiyor mu? Ardından vergi indirim belgesi ile direkt sgk ya gitmem mi gerekiyor ? Bir de tahsis no için bekleyecek sanırım.

@Thyshine,

4'ünde başvurduysan 24 'üne kadar vergi indirimin onaylanır, şirketine de yazı gider, aslında IK ile sürekli dirsek temasında olmanda fayda var, gelir idaresi önce şirkete bildiriyor bildiğim kadarıyla. Akabinde de hızlıca emeklililk başvurusunu yaparsın, aksilik olmazsa emekliliğiniz yıl sonuna kadar yetişir, çok sanslısınız.

@PMB,

Gerçekten mi yahu ben vergi indirimi 3 ayda sonuçlanıyor diye biliyordum. Ümidini kesmiştim açıkçası. Ben muhasebeye sormaya başlarım o zaman 15 gün sonra. Umarım dediğiniz gibi yetişir

@Thyshine, Standart söylenen bir cevap o sadece. 20 gün civarı sürüyor. Sms geliyor telefonunuza, şirketin gib adresinden baktırabilirseniz baktırırsınız yada vergi dairesine gidip sms geldiğini belirtir ve yazıyı istersiniz. Sonrası aldığınız yazılarla direk sgk ve emeklilik inşaallah

Bence bu yasa büyük infial uyandırır engellilerle birlikte aileleride geniş kitle var bence bu yasa geçmez gibime geliyor. Rahmetli demirelin sözü geldi aklıma boş tencere her zaman hükümet devirir diye

Burada yalan yanlış insanları yönlendirme yapanlar izlesin iyi de bir ders olsun D

Hocam yorumlarım kesin bilgi değildir kimseyi yanlış yönlendirmem asla zaten bende bir sürü cevap arıyorum burda halada ne yapacağımıza karar veremedim bilmeden yanlış bir şey söylediysem uyarın gösterim düzelteyim asla kimsenin hakkına girmek istemem böyle bir ciddi durumda zaten hepimiz aynıyız

Arkadaşlar bu kanunun geçmemesi için izlenen yolun yanlış olduğunu düşünüyorum.

Niye olduğunu açıklayım, ben dahil burada ki pek çok kişi itirazlarını ya akp ya chp milletvekillerine yaptı/yapıyor. Ancak hatırlatmak isterim ki, tüm Türkiyenin ayağa kalktığı sokak hayvanları kanununda medya, stk'lar farkındalığın kralını yaptılar, yürüyüşler vs ama akp tek bir akşamda o yasayı geçirdi. Yani chp etkisiz eleman kalıyor çünkü istediği kadar itiraz etsin, yasanın geçmesine teknik olarak engel olması imkansız.

Geriye kim kalıyor biliyor musun, mhp ! Şu anda iktidar mhp ne dese uygular, mhp neye karşı çıksa bi durup düşünüyor. Yahu terörist başını meclise davet ettiler, akp'den ses çıkabildi mi ? Yani biz bu tepkileri derdimizi mhp'li milletvekillerini ablukaya alacak şekilde mail, tivit, meclis ziyareti, instagramdan dm vs aklına gelen her yol ile duyuyursak BAKIN BU İŞE DUR DİYEBİLECEK TEK PARTİ MHP şu anda! Chp yapmayın etmeyin dese bile inadına geçirecek bi iktidar var karşımızda. Ama iktidar ortağını biraz uyandırırsak bu yasanın geçmesine engel olacak tek parti onlar. Hem itiraz ederek hemde kabul oy sayısına etki ederek.

İnanın bu yasanın geçmesine muhalefet engel olamaz, akpli vekillerde olamaz hazırlayan onlar. Ama mhp milletvekillerine bu kanunun engellileri düşüreceği duruma "farkındalık" yaratırsak ve bu Devlet Bahçeli'ye ulaşırsa işte o zaman değişir herşey.

@izotonik
Sevindim sizin adınıza hayırlı olsun, 2 aralık da başvurdum sonuçlanmadı henüz. Sizin ki baya hızlı sonuçlanmış 🙏

@cuneytdj,

ÇOK DOĞRU VE MANTIKLI bir bakıç açısı, ülkemizi en etkili engelli dernekleri federasyonu vasıtasıyla ulaştırabilirsek belki bir netice alınabilir. Bilen varsa yazabilir mi, bu konuda en etkili ve buyuk engelli derneği nedir, kimdir, nasıl ulaşabiliriz?

• Beğen
Reaksiyonlar: cdj
Ya bi kere mantiksal olarak engelli bireyler nasıl 60 yaşına kadar emekliligi bekleyebilir bu zor hayat şartlarında gerçekten bu yasa patlak verecek bakın görün

Arkadaşlar benim vergi indirim kağıdımla engelli raporum aynı oranda 52 çıkmış yasa çıkarsa ve tekrar rapor alırsam 52 alırmıyım sizce alırsam emekliyim çünkü

@grafakir,
Bu botla sorulan soru video bende dinledim süreli rapora sahip engelli arkadaş yine yanlış yönlendirme peşindesiniz. Video 3.27 ye kadar dinle yeterli

@ozzykarakus
Benim lafım sana değil çünkü sende bilgi alma uğrasinda olan vatandaşsin

@grafakir
Maksatlarını aynı oranda rapor vermemek olduğu gibi çalışma gücü kaybını da mümkün olduğunca düşük gösterip emeklilik sayısını düşürmek gibi görüyorum ben.Benzer durumda olan çok kişiyiz.Hepimiz için iyi sonuçlar olmasını umud ediyorum

@grafakir
Aynen öyle yeni yasadan sadece süreli rapora sahip olan engelliler iş gücü kaybı olarak değilde eski kriterlere göre değerlendirilecek diyor açık ve net

@cuneytdj,
Yüzde 100 💯 katılıyorum. Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. Daha dün arkadaşlar arasında bunu konuştuk.. Devlet bahçeli ne derse onu yapıyorlar çünkü. Ama varsa aramızda mhp li yada mhp ye yakın tanıdıkları olan biri ancak o zaman sesimizi duyurabiliriz.

• Beğen
Reaksiyonlar: cdj
Arkadaşlar Hayırlı olsun engelliler yüzyılında artık çok kişinin trenkart ta iptal olma durumu var şimdi eryaman tren bilet satış memuru söyledi artık bakanlık karar verecek miş galiba sadece engelli emekliler yararlanacak

Bakın son geçerlilik tarihlerinize 2025 ocakta dolmuş oluyor ben sürekli engelli raporum var

Kanun tasarısı meclis gündemine ne zaman gelecek bilgi var mı?

yani bu tantanayı süreliler yapıyor diye yorumladım

@avci0606,
Hayır süresizlerde sıkıntı yok onlar emekli olacak ama süreli raporlarda sıkıntı var sağlam yerlerden öğrendim ve böyle de olması gerekiyor net !

@frkn5906,

Hocam nasıl net biz bizim süresiz vergi indirimi var yeni ysa bizi otomatik emeklimi edicek yoksa bizde tekrar sgk ya başvurup çalışma gücü oranımı alacağız

2023 te süresiz yüzde 48 raporum var vergi indirimi de yüzde 48 süresiz verildi 20 yılım doldu pirim 4400 primi bekliyorum 6 ayım kaldı... Benim sorum yeni düzenlemeye göre prim yıl uyuyor tek hastalık dan yüzde 42 verildi 6 puam bsika hastalık yizdr 40 tek hastalık süresiz rapor da var ama sgk tekrar rapor ister mi yüzde 42 alamazsam diye düşünüyorum herkesin kafası karışık ama nmyke durumda olan nr olacak süresiz raporum var ama sgk tekrar rapor ister mi

Süresiz raporu olanlar için yeni yasa ya göre prim yıl ve tek hastalık dan yüzde 42 var raporum var tekrar rapor için sevk yspsrmı sgk çslışma gücü raporu ayrı mı oluyor

Üst Alt