Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Aramızda sgk girişi 2008 sonrası olup engelli emekliliği onaylanmış kişi var mıdır?
Şu sorularımın cevabını bilenler yardımcı olabilir mi? 🙏
-İş gücü kaybı rapor sürecini merak ediyorum.
-Ayrıca 2008 sgk girişli engelli emeklisi olarak tekrar sgklı bir işte çalışma olanağı var mı?
- ve başvuru sırasında sgk lı olarak çalışmak zorunluğu var mı? İş yerinden bir yazı vs alınması gerekiyormu( vergi indirimi ile başvuruda olduğu gibi)

Kahihan pala nerde gördünüz veya yazdınız cevap mi verdi ?

@Barbut

Birde şunu merak ettim yasa diyelim onaylandı SGK gittigimizde SGK bizi yine tedavi oldgumuz tam teşekküllü hastaneye gonderir mi? yoksa maluluk için heyete girilen araştırma Hastanesi'ne mi gonderir bilen var mı ?Şuan da mesela SGK malululiyet tespiti için araştırma hastanesine gonderiyor

@cuneyt09,

dys ye geç düşüyor e devletten takip et 1 hafta içinde çıkıyor tahsis no ama tüm primlerin 4a ise

• Beğen
Reaksiyonlar: cdj
Benim bir ay’a yakin oldu basvurali hala hic bir netice yok. 4a-4b karisik ocagi bulur diyor sgk

@samedo99, bana kalırsa süresiz %40 rapor alanlar bu çıkan yasadan zarar görmicek.. Sıkıntı yaşıcaklar genelde süreli rapor alanlar olucak.. Umarım kimsenin gerçek hakkı yenmez..

@dejavu03, @frkn5906

Çıkacak yasanın önerisi 1. 2. sayfada yazıyor. 39 sayfa boyunca bir çok arkadaşımız defalarca anlattı. Kazanılmış hak nedir, ne değildir, yasa değişikliği kimleri etkileyecek hepsi bende dahil olmak üzere bir çok arkadaşmız tarafından dile getirildi.

İstiyoruz ki yasa henüz çıkmadan dilekçe verip emekli olma şansı olanlar varsa versinler ama hala ısrarla bana kalırsa, bence diye başlayıp etkilemeyecek diyorsunuz. Gönül ister ki etkilemesin hatta 2008 sonrasında da çalışma gücü kaybı yerine engel oranlarına göre yine 2008 öncesi gibi vergi indirimi ile emekli olsun. Engellinin emekliliği zorlaştırılacağına kolaylaştırılsın ama yazan yazı açık ve net. Elinde vergi indirim belgesi olanlar ve süresiz raporu bulunanlar kapsam dışıdır diye bir ibare var mı ? Yok.. Emekli olanları etkilemeyecektir deniliyor. Söylediğiniz gibi süresizi etkilemeyecekse, süreliyi neden etkilesin ? Bu mantıkla o da raporu alabildiği sürece devam eder. Doğmamış çocuklara mı çıkacak o zaman yasa ? Bir o kaldı çünkü artık söylenmeyen. Ben çalışmaya başladığımda bu yasaya tabiydim, kazanılmış hak geri alınamaz denilmedi sanırım şu ana kadar sadece. İnanın herkes aynı şeyi yazmaktan bıktı ama bir kişiye dahi ulaşabilirsek en azından o emekli olur diye devam ediyoruz. Bu yasa çıkarsa engelliler için artık erken emekli olmak çok zor olacak.

Bu işin sonunda engelliler mağdur olacak herzamanki gibi, demedi deme kazım:) bu iktidardan engelliler adina pozitif pek bişey göremedik.

Bülent bey SGK hastalık listesinde bir oran söz konusu olmuyor anladığım kadarıyla kendimden örnek alırsam diyabet hastası olarak nörolojik göz yada kalp damar rahatsızlığına komplike etmişse en az 3. Derece engelli oluyor muyum?

@dejavu03,

Olması gereken o üstad dışardan birileri olarak çevreme anlatıyorum. Kazanılmış hak var herkesi kapsamaz diyorlar ki mantık olarak da öyle. 2008 yılı öncesi sigorta başlangıcı diyor evet ama malulen emekli olacak veya süreli raporları olanları kapsayacak görüşündeler. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Ahmet bey kazanılmış hak dediğiniz çalıştığımız kurumda vergi indirimi konusunda faydalandığımoz ek ücret aldığımız hak kucumsuyorsunuz yok sayıyorsunuz fakat bu haktan dolayı ekstra maaşlarda ücret alan engelli vatandaşlar var. En düşük ise 497 TL hatırlatıyim

@ozzykarakus, Güzel kardeşim; Hiç kimse almış olduğunuz raporları ve bunlara bağlı olan vergi indirim belgelerini yok saymıyor. Çıkacak yasa diyor ki: Ben vergi indirimi ile emekliliği kaldırıyorum. Bitti bu kadar özü aslında. Sizin daha önceden almış olduğunuz engelli sağlık raporuna ve vergi indirim belgesine bakmayacağım, yeni yasa ile emekli olmanız için "çalışma gücü kaybına bakacağım diyor"

Yeni yasa ile çıkacak olan emeklilik şartlarında vergi indirim belgesinin emeklilikte hiç bir anlamı yokken, bu belgenin elinizde olması nasıl olacak da sizi emekli yapacak bu yasadan sonra ? Tamam kazanılmış hakkınız var emekli olabileceksiniz diye yalan mı söylenilsin istiyorsunuz ? Peki etkilemeyecek sizi. Sayfalardır yalan söylüyoruz, boşuna her seferinde aynı açıklamaları yapıyoruz.

@HuYSuz79, Size birkaç gün önce şöyle demiştim durum aynı şekilde değişmeden devam ediyor. Allah kolaylık versin.

Konu içindeki mesaj 'Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)' Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Ayrıca bazı kişilerde bu konunun Süresiz raporu olanları etkilemeyeceği Süreli raporu olanları etkileyeceği konusunda bir düşünce oluşmuş ve benimsenmiş gibi görünüyor.

Emeklilik başvurusu yapıldığında süresiz raporu olanı eski sisteme göre, süreli rapor olanın çalışma gücüne mi bakılacak yani böyle bir saçmalığa nasıl inandırır insan kendini.

Süreli raporda süresi bitip yenileninceye kadar süresiz raporla aynı şekilde geçerlidir.

Süresiz raporu olan kişinin acaba raporu süreli olsaydı aynı şekilde mi düşünecekti.

Önce can sonra canan.

Son düzenleme:
@BnymnYldz, Bu konu ile ilgili yazıları cevaplarken kulaklarınızı çınlatıyorum merak etmeyin :) Aslında o gün bu başlığın takibini bırakmıştım. Ne dersek değişmeyecek demeye başladım sizinde söylediğiniz gibi malum bir yerde artık sabırda kalmıyor. Hele ki yazdığınız şey alıntılanıp tam tersi anlam yüklendiğinde. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi hepimiz bırakırsak belki ulaşabileceğimiz son kişilere yardımcı olamayacağız düşüncesi ile haydi son kez diyerek aynı şeyleri söylemeye devam etmeye çalışıyorum. Yoksa kanun teklifini veren şahıs gelip izah etse maalesef bazı kişiler yine kabul etmeyecek farkındayım.

İyi geceler
Uykusu kaçmış canı sıkkın benim gibi başvurup da bekleyen arkadaşlar ve yasa çıkmadan şartları doldurup başvuracaklar için bir bilgi paylaşmak isterim.

29 kasım da başvurumu süresiz 77 oranlı rapor ve süresiz vergi indirimiyle yapmıştım.

Şimdi 4a Emeklilik Kaydı sorgulama başlığından kontrol ettiğimde Yaşlılık aylığı tahsis numarasının oluştuğunu gördüm çok şükür.

Sonuç bekleyen ve başvuracak arkadaşlara örnek olması amacıyla paylaştım. 1 haftada sonuçlandı.

Sıkıntıya düşen işleri ters giden herkesin Rabbim yardımcısı olsun işleri kolaylıkla çözülsün ve önleri bir an önce açılsın inşallah.

Hayırlı geceler.

Son düzenleme:
@HuYSuz79, Forumda aramıza yeni katılmış, böyle bir durumun olduğunu yeni öğrenmiş arkadaşlara tabiiki yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bende maddeleri ilk okuduğumda şaşırmıştım normaldir. Bazı arkadaşlar tarafından konular çok farklı yerlere götürülüyor.

Arkadaşımızın birisinin yazdığı cevabı okudum tek bir kelimede yanlış görmedim mesela, adamı doğruları yazdı diye küçümsemekle yok saymakla itham etmişler.

Ortada olumsuz bir konu var zaten. Aynı arkadaşımız bu olumsuzluklar hakkında bilgi veriyor bu seferde sen niye olumsuz şeyler konuşuyorsun demişler.

Bu getirilen düzenleme kimseyi kapsamıyor diye yorum yapan baştacı edilecek gibi. Hayırlısı olsun.

@izotonik, Gözünüz aydın hayırlı olsun emekliliğiniz.

Bir şey soracağım peki bu anlatılanlara göre velev ki engelli raporum olmasına rağmen sgk bana işgücü kaybı değerlendirdiğinde senin calismana engel yok devam derlerse o zaman benim dava açma hakkım yok mu bence bu iş anayasa mahkemesine kadar gider

@HuYSuz79,
ÖTV muafiyet konusunda bir Facebook sayfası var. Orada ki yazılanlara baksaydik biz ortopedi engelli olmamıza rağmen yarı doğru çoğu yanlış yorumlarla araç almıyor bu işlerden vazgeçiyorduk. Şuan 2016 yılından bu yana 2. Aracı almış oldum.
Dolayısıyla bu yeni kanun onaylansa da bu süreci yaşamadan net bilgi vs anlaşılmaz.

Malulen emeklilerde de süreli rapor sahiplerinde de vergi indirim belgesi gerekiyor.

Bende diyorum ki bu benim düşüncem bu kanun yapmış olduğum SSK danışmanı ve milletvekili danışmanı ile görüşmelerde bu taniya vardım.

SGK danışmanı direk raporun süresiz mi evet peki vergi indirimi yazın var mı oda süresiz mi evet emekli olursun cevabı verdi.

Burada yazılanlar kafa karışıklığından başka bir halta yaramıyor NET... Başta ÖTV muafiyet Facebook grubunda vermiş olduğum örnek gibi. Dün yine İstanbul Bağcılar SSK çalışanina soruyorum yazisiyorum hatta daha yasa onaylanmadi ve ne tür rapora sahip olanları kapsıyor belirsiz diyor. Ama bakıyorum burada ki bu konuda kendini uzman sananlara SSK çalışanı milletvekili danışmanından da daha bilgili maşallah.

Süreç yasa sonrası işlem yaptın mı diye sorsam yok (imkanı yok) ama yapmışsın süreci yaşamissin gibi anlatıyorsun.

Biz türk milletinde bilmiyorum kelimesi maalesef yok illa yorum katma filozoflasma moduna geçiyor milleti yanlış bilgiyi geçtim yönlendirebiloyorsunuz

Cimere yazı yazdim benim 49 süresiz raporum ve 49 süresiz vergi indirimim var..SGK dan gelen cevap siz 49 vergi indirimi ve 49 raporla 2027.10 ayında süreniz doluyor yani hakediyorsunuz diye.bu kazanılmış bir hak degilmidir.bu gelen yazı kazanılmış hakkı gostermezmi burada boş boş konuşanlar var.

@boyaci0074,
Bunu demek istiyoruz herkes burada SSK uzmanı herkes burada milletvekili yanlış bilgi vermeyin kardeşim bak aynı cevabı bende aldım. Benim buradaki maksadım doğru bilgiyi ulaşmak bilmiyorum kelimesi ayıp değil bilmiyorsanız yorum yapmayacaksınız. Bilmeyerek de yanlış yönlendirmek de daha tehlikeli bir şey %80'i bunun emekli olup da buralarda yorum yapanlar bana dokunmasin ben rahatım modunda olanlar. Kimse buraya uyup da ona göre işlem yapmaz akıl vericilere selam olsun burada soru soranları bilgisiz cevap verenlere uzman sanıyorlar 🤣🤣🤣🤣🤣 ÖTV muafiyet Facebook grubunda bir beni takip edin kaç kişiye vesile olmuşum kaç kişiye yanlış yoldan döndürmüşüm kaç kişiye vazgeçerken araç sahibi yapmışım bir görün allah herkesin işini rast getirsin burada daha yorum vesaire Benim için bitmiştir geç farkettim bu siteyi ama iyi ki geç kalmışım diyorum

@HuYSuz79,@HuYSuz79,

Herkese bu video seyretmeyi öneriyorum iyi hafta sonları herkese..

Söyledikleri çok ikna edici geldi bana... Habertürk yayınıdır.Bu engelliler kanunları hakkında her zaman kafa yoran kişilerdendir...

Son düzenleme:
Üst Alt