Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Selam,

Hocam biz maça başladık 11 'e 11, sonradan karşı takım 70. dakikada 1-0 öne geçince FIFA maç devam ederken birden karar değiştirip, bu maç 75.dk da sona erecek diye bir karar alıyor ve 1-0 'dan sonra oyuna en iyi oyuncularını sokacak olan, son 20 dk için hayaller, planlar kuran rakip takım, oyuncular, başkanı vs ne yapacağını şaşırıyor, böyle bişi nasıl absürd ise , şuan 2008 öncesi girişli süreli veya süresiz vergi indirimi alıp, emeklilik hayalleri kuran, işlerini , geleceklerini planlayan insanların da bu şeytanca cıkarılacak kanun ile hak gasplarına uğranmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2008 öncesi girişli engellilerin ne sucu ne gunahı var, neden onlarda kendisinden önceki senelerde giriş yapanlar gibi emekli olup, maaşlarına 3 kuruşl daha eklenecek diye sevinirken bu yapılan nedir? Şahsen konu hakkında her türlü yargı yolunu kullanacağım. Bu forumda ne yazık ki belli başlı kesim hariç herkes ohh ben rahatım tamam o zaman diyerek kılını kıpırdatmıyor, özellikle de vergi indirimiyle emekli olmuş olanlar.

Gelin birlik olalım, hakkımızı arayalım, yok mu bize yol gösterecek güçlü bir engelli derneği, bir avukat, iş bilen biri?

@samedo99,

kardeş bol keseden derken yaşın kaç kardeşim 28 yıldır çalışıyorum ben neden bahsediyorsun doğuştan engelli olmama rağmen daha yeni rapor aldım 25 yıl bir fiil çalıştım o yüzden üslubuna dikkat et adamın asabini bozma sensin seytan benim suçum mu kardeşim emekli olmam he

@PMB,
haklısınız diyecek bir şey bulamıyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: PMB
@AHMET FATİH ERYILMAZ Yaran mi hocam neden gocunuyorsun sana birşey mi dedik ne yapalım doğuştan engelliysen bizde engelliyiz bizde yıllarca calistik yasim 36 yaşa göre mi oluyor bu işler

###Arkadaslar asagidaki yazımı vekillerin kimine maille kimine sosyal medyadan yazarak yada twitterde etiketleyerek ulastirmaya calistim.Lutfen sizlerde #engellihaklarıkorunsun tagı ile bu yazıyı kendinize uyarlayarak paylasın.Aglamayan cocuga meme yok.Yasa cikarsa iş isten gecmis olur.Lutfen sesimizi bolca duyuralım###

Ak Parti İzmir milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ve Sivas milletvekili Hakan Aksu tarafından Sağlık,Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi içerisindeki 17. maddede 2008 öncesi 4/A'lılar için vergi indirimi belgesi esas alınarak yürütülen emeklilik işlemlerinin
çalışma gücü kaybına göre belirlenmesi ve sosyal güvenliğe ilişkin uygulamanın da SGK tarafından yürütülmesini hedeflenir ibaresi vardır.Teklif içerisinde her ne kadar 2008 öncesi 4A lı çalışanların haklarının korunacağı belirtilsede kanun teklifi maddesinden anlaşılan,2008 öncesi sgk girişi olupta sonraki yıllarda sürekli engelli raporu ve vergi indirimi alsa dahi bu belgelerin emeklilik işlemlerinde baz alınmayacağı görüşü hakimdir.Benim gibi özellikle kronik birçok hastalığı olan ve emekliliğine gün sayan elinde sürekli engelli raporu ve vergi indirimi belgesi olan binlerce engelli vatandaş bu sorunun cevabını merak etmektedir.Özellikle sosyal medyada bu kanun teklifi ile ilgili birçok karşıt görüş bulunmaktadır.
Tüm bu yazdıklarım ile ilgili olarak akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla;

***___Yeni kanun teklifinin 17. maddesi kabul edildiği takdirde 2008 öncesi sgk ilk tescili olupta 2008 den sonraki yıllarda sürekli engelli raporu ve vergi indirimi belgesi alan engelli vatandaşlar ellerindeki belgeleri ile emekli olabileceklermidir.Yoksa yeni kanun gereği tekrardan sgk sevki ile hastaneye giderek iş gücü kaybına göremi emeklilik işlemleri sonuçlanacaktır.Kendimden örnek vereceğim.Benim 2006 eylül ayında ilk sgk tescilim başladı.2024 ocak ayında sürekli yüzde 53 engelli raporu ve aynı dönemde sürekli vergi indirimi belgemi aldım.Bu kanun maddesi olduğu şekliyle çıktığı takdirde ben elimdeki rapor ve vergi indirimi belgem ile emekli olabilecekmiyim___***

Lütfen bu konuda bizlere bilgi verin ve akıllardaki soru işaretinin kalkmasını sağlayınız

şuan 2008 öncesi girişli süreli veya süresiz vergi indirimi alıp, emeklilik hayalleri kuran, işlerini , geleceklerini planlayan insanların da bu şeytanca cıkarılacak kanun ile hak gasplarına uğranmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu hak gaspı daha önce bir kaç kez yapıldı ve ne yazık ki anayasa mahkemesi tarafından da onaylandı. Daha önce kademeli emeklilik diyerek insanların işe giriş tarihini esas alıp emekliliklerine 2-3 bin prim gün sayısı ve 10-15 sene eklediler.

Yani yapabilirler mi... evet, yapabilirler.

Bunu maçın ortasında karar değişikliği gibi değil, sezonun ortasında yapılan değişiklik gibi düşünün. Yani oynanan maçlar oynandı bitti, yeni oynanacaklar 75 dakika.

Bu arada, bu düzenleme malülen emekli olacakları etkilemeyecektir. Çünkü onlar zaten eskiden de çalışma gücü kaybına göre emekli olabiliyordu. Sadece vergi indirimiyle emekli olacakların aleyhine olacak.

Kanımca, bu kişilerin yarıdan çok daha fazlası emekli olma hakkını kaybedecektir. SGK öyle kolay kolay emeklilik hakkı veren bir kurum değil.

@AHMET FATİH ERYILMAZ Bir tane duzgun karşı çıkan bir yazınızı görmedik sana suçun var dedik mi desteklemiyorsaniz moral bozucu şeyler yazmayın derim ben yinede siz bilirsiniz

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Hocam kazanılmış emekliliğim var. Bu ay içinde yada ocağın ilk haftası emeklilik dilekçemi vereceğim sürekli vergi indirim raporum mevcut ve 4a statüsündeyim

@eminserin,
yılın ve primin tam mi ? e o zaman neden başvuru yapmıyorsunuz ocağın ilk haftası demek daha 1 ay var gibi anlam ifade ediyor daha yılınizin dolmasina bir ay mi var yada şuan doldu mu

Bu ay içinde yada ocağın ilk haftası emeklilik dilekçemi vereceğim

Önceki sayfalarda bazı arkadaşlar 2025'i beklemeden bu ay vermenin daha yüksek aylık getireceğini yazmışlar. Bence o mesajları okuyun. Doğru olabilir.

@Barbut,

çok güzel, işte böyle hareket edelim, bunu bir metin haline getirip, twitter'da tüm iktidar, muhalefet ve muhalif medya'ya göndermek lazım, ben mail ve tw çalışması yapıp buradan paylaşacağım tekrar. Şahsen akp izm. mv ceyda çapsızına sürekli yazıyorum ama cevap bile vermyr, konuya hakim olduğunu da sanımıyorum.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Hocam belirttiğiniz gibi benimde korkum, uykularımı kaçıran bu olay. Şimdi yasanın ne zaman çıkacağını bilmiyoruz. Ocağın 1 inden sonra yasalaşırsa Allah korusun gitti bizim emeklilik

@MeTePe,
Ben kamu kurumunda çalışıyorum 14 ocağa kadar emeklilik hakkım mevcut.

Sigorta girişim 2006 yılında 5641 prim günüm var. Malulen emekli olsam aylık bağlanma oranı yüzde kaç olur bilen biri yazabilir mi?

Hastalık listesinde MS var ama sağın solun tutmayacak derecede ise diye okudum ben sadece MS yeterli değil sanırım? Ki normal raporum %68

@eminserin,
Kıdem tazminatı yükseltmek uğruna öyle bir risk alıyorsun ki, bu yasa sabah bi uyanmışın gece meclisten geçmiş. Bu ülke çok gördü gece yarısı meclisten geçen kanunları. Ve kıdem tazminatı yükseltmek uğruna emeklilik hakkını yakabilirsin. İyi düşün derim.

@eminserin,

Kardeş bence sen daha mantıklı olanı yap, emekliliğe başvur. Kıdem tazminatın ne kadar yükselebilir ya. Aman diyeyim. Ben rahatsız oldum vallahi

Arkadaşlar lutfen bu yaziyi kendinize uyarlayarak rapor orani vs gibi seyleri degistirerek yada silerek paylaşın.Milletvekilleri size cevap vermez ama emin olun bu paylasimlar onlarin onune dusuyor.Bursa milletvekili Kayihan Pala genel kurulda bizim durumumuzdakilerin hakkinin korunmasin icin madde eklenmesini dile getirecegini soyledi.✋

Arkadaşlar vergi indirimi ile emekli olanlar, başvuru sonrası kaç gün sonra sonuçlandı, kaç gün sonra tahsis numarası oluştu ?

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

çok iyi çıkmış 4 günde. 2 aralık başvurdum hala ses seda yok. çıkışı aldığım iş yerine, tekrar giriş için tahsis numarası istiyorlar ondan acelem aslında. dys evrak takipte 4 gündür ''gelen evrak dosyasına kaldırılmış'' yazıyor.

Üst Alt