Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

arkadaşlar sabah sgk ya engelli emekliliği hesaplaması için gittim elimde vergi indirim kağıdım yoktu oran farkı olabilir diye onu istediler
şirketimi aradım muhasebe ayrıca malimüşavir kendisi vergi indirimimi uygulayıp uygulamadığından emin değil bana dediği senin sigortanı ayrı bir numara üzerinden yatırıyoruz belki odur halkalıdan ikitelliye küçükçekmece ilçe vergi dairesine gittim 100 tane adam oturmuş var biz bilmiyoz vermiyoruz dediler hiç bir bilgileri yok, müdür yardımcısına sordum il vergi dairesi veirir dedi bastım gittim vatana, ordan aldım sonra tekrar sgk ya gittim gösterdim halkalıda küçükçekmece sgk ya bi memur hesapladı sabah grdiğim odaya alınmadım 2028 yılında olucaksın dedi dedim yeni rapor almak istiyorum raporumda kullandığım tibbi chazlar işlenmemiş vergi indirimne itiraz edicen dedi onunlada çözemeyeceğimi anlayınca , sonra sabah konuştuğum iki bayanın odasına girdim sağolsunlar ilgilendiler onlara itiraz edicen falan diyor girişdeki arkadaş dedim, memurlar gerek yok tekar vergi indirime başvur sil baştan tekrar eğitim araştırma hastanesinden rapor al gel dedi, yeni yasa çıkıcak nasıl olacak peki diye sordum 6 aylık raporlarda geriye yada ileriye dönük sıkıntı çıkmaz süreli süresiz fark etmez biz altı ay içindeki raporu işleme koyarız merak etme dediler zaten işlem başlatmamız içinde en geç altı aylık rapor olması gerekli dediler pazartesi yeni engelli vergi indirimne başvurucam hayırlısı ile bakalım

@ozzykarakus,

aynen öyle yeni yasa çıksın çıkmasın pazartesi tekrar vergi dairesine gidip engelli emekliliği için sevk isteyeceğim

@Onlylife Sadece arastirma hastanesi mi yapiyor bu islemi tam teşekküllü devlet hastanesi olmuyor mu yani ?Birde sadece doktoruma değil 20 kişinin önüne çıkıyorsun heyet kurulunda ona ayrı bir gün veriyorlar

@Aliemin,

Cevap için çok teşekkürler. Endişem bazı mesajlarda kontrol muayenesi sonrası balthazart kullanılmayacağını iletenler. Bende net olarak değişiklikte hak edilmiş hakların korunacağını anlıyorum. Umarım herkesin dileği gibi olur tüm sonuçlar.

mrb, öyle yapacağınıza hastaneden yeni oranlı şekilde sağlık raporu alıp, yen, oranlı raporlar vergi indirim yazısına başvurmak daha kolay olmaz mı?

Bana eğitim ve araştırma ya da üniversite hastanesine gideceksin denmişti. Devlet hastanesi de aynı şey demektir belki. Aradaki farkı bilmiyorum.

Emekli değilsen gir maaş hesaplama kısmına gör birde ocakta gir bak bakalım bağlanacak aylık düşmüş mü emekli isen de boş boş konuşma ocak da konuşuruz

@PMB Yetişir ise hem rapor hem vergi indirimi gidip rapor almak daha mantıklı

Bu hesaba göre o zaman her yıl düşüyor böyle birşey olamaz
Üstadım ,

Yazımda belirttim.

Enflasyon çıkıyorsa Ocak ayında artıyor, Enflasyon düşüyorsa Ocak ayında düşüyor ne yazık ki.

Şimdiki düşüş fazla olunca Ocak ayındaki düşüş fazla olacağı için dikkat çeken bir fark oldu.

Yükselme döneminde bu durumun tam tersi oldu. Yıllardır 2 farklı sonuç oluştu.

Bu durum SGK Kurumunun maaş hesaplama formülü sebebiyle oluyor,senden ricam yazımı okumandır.Eğer istersen SGK emeklilik servisine sorabilirsin aynen söylediğimi sana anlatacaktır.

Ali Tezel eski SGK BAŞ Müfettişi olan uzmanın istersen yazılarını veya videolarını seyretmeni tavsiye ederim.Ne demek istediklerini göreceksin.

Üzgünüm bu gerçek Üstadım,ve ben bunu yıllarönce bu foruma yazdım ve benden önce kaç kişi yazdı bir bilsen.

Bu sistem tamamen sakıncalı sonuçlar doğuruyor.

Saygılar.

@Bilgi Hazinedir,

Emeklilik hakkını 2025 de kazanacağı için, sanki bu yüzde 30 düşüşe biz neden oluyormuşuz ki, hem bizi suçluyor, hem küfür hakaretler.

En güzelini şurda demişin ; yazımı oku! Çünkü okumuyor..

@cuneytdj,

Üstadım,her birimiz saygı çerçevesinde yazıp ifadede bulunmalıyız.

Arkadaşımızın bu konudaki beklentileri ile farklı bir açıklama yazmamız onu etkilemiş olabilir.Yazılarımızı okursa durum ortaya çıkacaktır.Yıllardır gerçekleşen bir durumu yazıya döktük sadece.

SGK emeklilik servisine bu konu sorulunca memur arkadaşlarda bizimle aynı konuyu onlarda paylaşacaktır.

Ali Tezel bu konuyu sayısız kez yazdı ,video çekti.İnternette mevcuttur.

Saygılar.

arkadaşlar bir şey soracağım yüksek derece kifos skolyozum var buna bağlı astım koah ve cihazlar kulllanıyorum sabah sgk da malulen emekli olmak istiyorum beni sevk et tekrar rapor alıcam dedim, kadın bana senin prim günün yüksek senin doğuştan engelin var sonradan değil dedi lakin koah ve astımı sonradan oldum çalışırken oldum dedim dosyan yanmasın engelli daha kolay olursun sen engelli emeklisi ol diye ısrar etti kadınla tartıştım skolyoz kifoz bunlar ağır iş gücü kaybı diye anlatamadım

Çok bilgi kirliliği var aslı astarı nedir kimse bilmiyor çok sıkıntılı durum

Son durum nedir mecliste yasalaşmadı ise oturum veya oylama ne zaman gelişme ile ilgili bilgisi olan varmı ?

Arkadaşlar, mevcut emekliler kaygılanmasın... Yasalar yayınlandıkları tarihten sonrası için geçerlidir. Kazanılmış haklar iptal edilemez. Edilse de mahkemeden döner.

Yeni düzenlemeler yayınlandıktan sonra emekli olacak kişileri kapsar.

Yasa çıkmadan önceki vergi indirim raporlarını etkilemez yani hocam

Böyle saçma bir durum nasıl olabilir benim kazanışmış hakkımı elimden alamaz bu anayasaya aykırı kanunlar geriye doğru işlemez kazanılmış hak geri alınamaz, iş mahkemesine taşınır bu durum bence

Sayın Cumhurbaşkanımız, Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin engelli vatandaşları olarak, 5510 sayılı Kanun’a eklenmek üzere hazırlanan ve şu anda Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan Madde 17 düzenlemesinden derin bir endişe duymaktayız. Bu maddenin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi, biz engelli bireylerin “vergi indiriminden yararlanarak emekli olma hakkını” ortadan kaldıracak, hali hazırda kazandığımız haklarımızı elimizden alacaktır. Mevcut Durumun Önemi ve Hak Kayıpları 2008 yılından önce sigortalı olan engelli bireyler için, vergi indirimi esas alınarak yapılan emeklilik işlemleri, bizlere uzun yıllardır hak edilmiş bir güvence sağlamaktadır. Bu hak, sadece bir mali indirim değil, aynı zamanda engelli bireylerin sosyal güvencelerini sürdürebilmeleri ve yaşam standartlarını koruyabilmeleri için hayati öneme sahiptir. Ancak Madde 17, vergi indirimine bağlı emeklilik haklarımızı kaldırmakta ve bunun yerine SGK sağlık kurullarına yeni rapor alınması şartı getirmektedir. Bu durum, bizlerin mevcut haklarının kaybına ve gereksiz mağduriyetlere yol açacaktır. Yeni sağlık rapor süreçleri, hem uzun süreli bürokratik işlemler yaratacak hem de farklı değerlendirme standartlarından dolayı birçok kişinin mağdur olmasına neden olacaktır. Talebimiz 1. Bu düzenlemenin, sadece yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra sigortalı olan engelli bireyler için geçerli olması; hali hazırda hak sahibi olan bizlerin kazanılmış haklarının korunması. 2. Engelli bireylerin mağduriyet yaşamaması adına, yeni düzenlemenin daha açık ve net şekilde yeniden değerlendirilmesi. Mağduriyetin Etkileri Engelli bireyler olarak bizler, zaten yaşamın birçok alanında zorluklarla karşı karşıyayız. Vergi indirimine bağlı emeklilik hakkının elimizden alınması, bu zorlukları daha da derinleştirecektir: • Maddi Güvence Kaybı: Mevcut emeklilik güvencemiz risk altına girecek. • Hukuki ve Sosyal Adaletsizlik: Kazanılmış hakların sonradan iptali, anayasal haklarımızı zedeleyecektir. • Psikolojik Etkiler: Sürekli rapor ve inceleme süreçlerine maruz kalmak, engelli bireylerin yaşam kalitesini düşürecektir. Bizler, Cumhuriyetimizin ve devletimizin adaletine olan inancımızı koruyarak, bu maddenin engellilerin kazanılmış haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Saygılarımızla, Türkiye Cumhuriyeti Engelli Vatandaşları EK: Hukuki Görüş 5510 sayılı Kanun’un yeni düzenlenen Madde 17’si, yürürlük öncesinde vergi indirimi esasına dayalı emeklilik haklarını ortadan kaldırmaktadır. Bu durum, Anayasa’nın 2. maddesinde güvence altına alınan “hukuk devleti” ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Hukuk devletinde, kazanılmış haklar korunmalı ve yasal düzenlemeler geriye dönük olarak mağduriyet yaratmamalıdır. Bu kapsamda yapılacak düzenlemeler, yalnızca yürürlük tarihinden sonraki dönemi kapsamalıdır.

@eminserin,

Nereye taşırsan taşı birşey yapamazsın, çünkü kanuna mahkeme birşey yapamaz, öyle olsaydı biz de itiraz ettik 2008 önce girişi olanlar 2008 sonraya göre 3 yıl daha fazla çalıştık

Böyle saçma bir durum nasıl olabilir benim kazanışmış hakkımı elimden alamaz bu anayasaya aykırı kanunlar geriye doğru işlemez kazanılmış hak geri alınamaz, iş mahkemesine taşınır bu durum bence
hocam yanlış anlama kazanılmış hak nedir ? vergi indirimi almışsınız eyvallah süresiz ise zaten çalıştığınız sürece devam edecek indiriminiz .sadece vergi indiriminden yasadan sonra emekli olamayacaksınız. Kazanılmış bir emekliliginiz var mı yıl ve priminiz yeterli mi anladığım kadarıyla değil o yüzden burada kazanılmış haktan bahsedemezsiniz kusura bakmayın ,kazanılmış hak emekliliğe yasadan önce başvurmuşsunuzdur yada emeklisinizdir bu kazanılmış haktır . Lütfen beni yanlış anlamayin maalesef böyle

@eminserin,

Emeklileri olmuş kişileri etkilemez... yeni emekli olacakları ise etkiler. Emeklilik için o raporun artık bir hükmü kalmayacak. Rapor, kazanılmış bir hak değil. Durum gösterir belge.

Vergi indirimi başka konu. Buradaki düzenleme sadece emeklilik haklarıyla ilgili.

Emekliler bol keseden konusuyor ne güzel nede olsa onlara ucu dokunmuyor haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandir.Baska diyecek kelimem yok kalın saglicak ile

Üst Alt