Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@avci0606,

a) 7 nci maddesi 21/12/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde,
b) 12 nci ve 21 inci maddeleri yayımını izleyen ayın başında,
c) Diğer maddeleri yayımı tarihinde, yürürlüğe girer.
bu 27.madde kardeşim bunu okudu sende 17 anlamışsın

@exgratia,

Hocam yasa geçerken ilk aklımdan siz geçtiniz. Maalesef 2 hafta uzatılacak yasayı 1 günde geçirdiler. çok geçmiş olsun ne diyeyim.

@Tevafuk7,

Okadar hizli okuyup gectilerki cikarilan madde ve onerge oylamasinda umarim sizin dediginiz gibidir cok tesekkur ederim

Son olarak vergi indirimi ile emekli olan süreli vergi indirimi ve süreli raporu olan kmt ye cagrilanca eski mevzuat geçerli olacak değil mi böyle anladım ben madde 17 ile

@kalua33,

gene gidicem 13.01 tarihinde bakalım ne diyecekler , resmi gazete belki 10 gün sonra yayınlanır bakalım artık , sağolasın

17.maddeye yayimi izleyen aybasi demis olabilirmi cunku 17.madde dedigini cok iyi duydum

@Senyorsen,

valla bende uzayacak diye düşündümde sınıf başkanı seçer gibi yasa geçirdiler , resmi gazete sürecini bekleyeceğim bi o kaldı bakalım , sağolasın

Çok yazık göz göre göre hak ihlali yapıldı ve kimsenin gıkı bile çıkmadı.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Yasa geçti.bütün maddeler geçti arkadaşlar
Geçmiş olsun 🥺 Akp ve MHP Bütün Engellilerin Emeklilik Haklarını Gasp ettiler.

Duyma işini boş verdim Mantık yürütüyorum 17 . Madde de bir değişiklik yapılmak istenseydi ilk önce önerge verilmesi sonra komisyona sorulması sonra oylanması gerekmez miydi ben dilekçeyi 6 Ocakta verdim son dakika bizi stese sokuyorsun be güzel kardeşim

@mstf1919, 2 aydır bu platformda kıçımızı yirttik kimse destek olmadı bide beni engellediler.yorumlarimi sildiler. Bide bu yasayı öven arkadaşlar oldu. Yazıklar olsun

Görüşülmekte olan 175 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 27'nci maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz."Madde 27 - Bu Kanunun;a) 10'uncu ve 17'nci maddeleri yayımını izleyen ayın başında,b) Diğer maddeleri yayımı tarihinde, yürürlüğe girer."

tutanakta bu var bu ne demek

@avci0606, Doğru duymuşsun 17 madde yürürlüğe girme tarihi değiştirilmiş.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan 175 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 27'nci maddesinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

"Madde 27 - Bu Kanunun;

a) 10'uncu ve 17'nci maddeleri yayımını izleyen ayın başında,

b) Diğer maddeleri yayımı tarihinde, yürürlüğe girer."

BAŞKAN - Komisyon önergeye katılıyor mu?

SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU BAŞKAN VEKİLİ ORHAN ATEŞ (Bayburt) - Takdire bırakıyoruz Sayın Başkan.

BAŞKAN - Önergenin gerekçesini okutuyorum:

Gerekçe:

Önergeyle tekliften çıkarılan maddeler nedeniyle yürürlük tarihleri yeniden düzenlenmektedir.

BAŞKAN - Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Önerge kabul edilmiştir.

Kabul edilen önerge doğrultusunda 27'nci maddeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... 27'nci madde kabul edilmiştir.

@exgratia, Kurtarabilirsiniz tarih olarak bu ay resmi gazetede yayınlansa bile 17. Madde izleyen ay başında yani Şubat itibariyle yürürlüğe girecek.

@avci0606, Dediğiniz gibi 17. Madde resmi gazetede yayınlandıktan sonraki ay başı itibariyle yürürlüğe girecek.

@BnymnYldz,

Bunyamin bey

@Tevafuk7,

Videyu izledim

27.maddeye 17.madenin yasaonaylandigi tarih ayim basi itibari ile degistirdiler bu yuzden 1 ocaktan sonra basvurular iptal bence videonun 10.23 dakikasinda soyluyor izleyin derim

Poşet zammı kadar kıymet görmedi yasa.
Ne kimse itiraz etti nede ses çıkardı.Birde sıkılmadan kapanışta resim çektirme telaşına düştüler.Çok yazık...

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@BnymnYldz,

sinirden stresten ağlamak üzereyim , 13.01.2025 tarihinde sürem doluyor gerçekten dediğniz gibi kurtarabiliyor muyum , şubatta mı çıkar ?

@avci0606, @exgratia,

10. Ve 17. Madde için

yayımını izleyen ayın başında yürürlüğe girer diyor

Yayınlandığı ay başı demiyor

Daha resmi gazetede yayımlandı mı hayır

Ocak ayı içerisinde resmi gazetede yayınlanırsa, Yayımını izleyen ay başı bir sonraki ay Şubat başı olur

Arkadaşlar Lütfen yazacaklarımı dikkatle okuyup benim durumumu sizde bir yorumlar mısınız??? Ben mi yanlış anlıyorum.
30.04.2008 işe girişliyim %54 süresiz raporum var. Yasa resmi gazetede yayınlanınca 16 yılda emekli oluyorum o tarihte 30.04.2024
17. madde izleyen ayda yürürlüğe girecekse Ben bu yasa resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz (16.madde yürürlüğe girer girmez) başvuru yaparsam Vergi indirim raporumla hak kazanıyorum diye düşünüyorum.
Lütfen yorumlayın sizde

Evet 1 subat itibariyle galiba vidouuu tekrar izledim

10.ve 17.madde yayimi izleyeb ay basi olarak degistirilmis

Doğru gibi yasanın geçerli olduğu tarihten önce bu hak kullanılabilir gibi en azından YASAL olarak size kazanılmış bir hak tanıyabilir @Senyorsen,

Üst Alt