Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
@Aliemin,Madde 17 var orda yazıyor oda görüşülecek mecliste
19. Sayfa Ceyda Hanım'ın yorumu aksini düşünenler iyi okusun
Türkçesi
Bu raporda, özellikle engellilik durumları ve bu kişilere iletilen haklarla ilgili bazı hukuki düzenlemeler hakkında bilgi verilmektedir. Ana hatlarıyla şu noktalar belirtiliyor: 1. **2008 Öncesi Haklar 2008 yılı öncesinde kazanılmış olan engellilik haklarının kaybolmadığı ve bu hakların sağlıklı olduğunu koruduğu vurgulanıyor.
Dipnot şahsım olarak; iki ayri hastalık mevcut böbrek 1 ortopedi 2 rapor istenirse alınır hallolur. Ama günlerdir demek istediğim. 2008 süresiz rapora sahip olan engelliler almış oldukları haklar kayıp olmayacak ve vergi indirimi yazısı ile müracaat edebilecekler. Süreli rapora sahip olanlar ise süreç bitmeye yakın ssk bilgilendirme sonrasında yeniden SGK sevkli heyete girip yeni rapor işlemlerini baslatacak.
19-20-21-22-23 sayfalar dikkatli okuyun
Ceyda Hanım kusura bakmasın ama ya bilerek boş konuşuyor ya da sahiden boş. Hak kaybı olmayacak ne demek yahu! Maddeyi ortalama zekaya sahip herkes okuduğunda bunu anlar. Türkiye’de engelli statüsünde emekli olacak kişilerin %70’ini emeklilik dışında bırakacak bu yeni sistem. Bu net.
@OturanBoğa,
Yasayı öneren getirenlerin başında gelen kişi önerisini paylaşıyor. Boş konuşuyor diyorsun getiren kişi o sunan kişi o neyin boşu dolusunu çözemediniz üstad. Bu arada 19-24 sayfaları okuyun paylaşmış olduğum ibareye takılı kalmayın
@ucuncubahar,
Görüşürüz üstad yasa çıktığında 19-24 sayfaları oku 19 da takılı kalma
19-20-21-22-23 SAYFALARI OKUYUN OKUMAK İYİDİR REK 19. SAYFAYA TAKILMAYIN HADE BYYY
@ozzykarakus,
Boş konuşmuyor, booooom boş konuşuyor. 100 engellinin sadece 30’u engelli statüsünde emekli olabilecek. Tasarı maddesi cillop gibi açık. Bu maddeyi sunan da oy veren de bunu çok iyi biliyor. Ama bu açık maddeye rağmen bunu “yok yok değildir” diye anlamamakta ısrar eden sizin gibi arkadaşlar bunu neden yapıyor işte onu anlamak güç. Bu değişiklik sakat camiasının tarihteki en büyük kaybı olacak. Akp ayak hareketlerini gösterip sağdan bi kroşe çakacak, camia nakavt!
o zaman üstad yasa çıksın hayırlısıyla o zaman yazışırız
@OturanBoğa,
Burada sizin gibi arkadaşlar neden yapıyor cümlenize cevabım doğru anlamaya doğru yorumlama doğru bilgilendirme peşindeyim. yasa çıkmadan siz nasıl yorumlar yapıyorsanız benim de görüşüm farklı olabilir ben genel olarak bakarım olaylara bireysel bakmam o tip yorum yapanlarla aynı kategoride de olmam ne dedim size yasa çıksın yazışırız. ok üstüne daha da yorum yazma bişey kazandırmaz insana iyi günler
@ozzykarakus,
Tamam ama konu yoruma kapalı. Madde o kadar net ki: 1) Emeklilerin hakkı korunacak, 2) emekli olup kontrole tabii tutulacaklar eski hastalık listesine göre değerlendirilecek, 3) ama geri kalan herkes yeni düzenlemeye, SGK Hastalık Listesi'ne tabi olacak.
Bunun yorumlanacak bir yanı yok. Yorumlamak anlamsız. "Sizin gibi arkadaşlar"dan kastım da ısrarla yorum yapmaya çalışanlar. Adamlar "hepinizi öldüreceğim" diyor, siz "ama ben Erzurumluyum, bana bişey olmaz" diye umut ediyorsunuz. Etmeyin. Hepimizi öldürüyorlar.
@MeTePe,
O zaman burada binlerce yasa ile ilgili bildirim yapan yöneticisinden tutun üyesinin yapmış olduğu komisyon tutanakları orada geçen diyaloglar hepsi YALAN.
Artık burada da fikir görüş bildirmekte boş.
Tek sonuç bekleyip çıkan yasanın maddeler halinde okuyup prosedürlere göre raporları yenilemek.