Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye Aile Desteği Programı

Merhaba
Yapılan bu aile yardımı uzatılacak mı ? Yoksa Temmuzda bitecek mi ? Konu hakkında bilgisi olan var mı ?

sosyal yardım türkiye aile destek paraları yatmadı?

Merhaba, Erken maaş verildi engellilerin maaşı yattı ama bizim bu 950 tl aldıgımız türkiye aile destek paramız yatmadı ? neden? sizinde yatmadı deil mi diger ay vermeleri gerekiyor verdik diyip yemesinler bizi sonra.

theboy

10-14 Temmuz arasında yatacaktır. Sadece engelli, evde bakım ve yaşlı aylıkları erken ödendi. TADP ödemeleri için geçerli değildi bu. Kaldı ki TADP muhtenelen Temmuz ayında sonlanacak. Ağustos veya Eylül ayından itibaren yeni bir yardım programı açıklanabilir deniyor fakat netleşen bir şey yok. Yeni bir torba yasa gelecek galiba meclise Temmuz ayı içerisinde. Takip ediyorum ben gelişmeleri.

Gülsüm kartal

O zaman onlarda da geçerli değilmiş. SYDV'ler kurban bayramına özel birçok haneye 750 TL ödeme yaptı bu arada onu da kontrol etmenizi öneririm.

ALBiNOGER
Merakla bekliyorum editlerseniz sevinirim bu yeni gelecek destek hakkında %68 engellim var.

450 tl mi ne halkbank atm'lerine yattı zar zor alabildim 450 tl için öldük ya resmen sırada nasl bir ülkede yaşıyoruzç Yazık hepimize.

theboy
Ziraat Bankası danda çekebilir Diniz ücret kesintisi yok.

ALBiNOGER
Siz evde bakım maaşı aldınız mı şayet aldıysanız bize niye verilmedi vallahi deliricem nasıl sistem bu kimine veriliyor kimine verilmiyor.🤔

TADP ÖDEME NEDİR?

aile destek programı bu yılda devam edecek,ilk mesajımda bir müjde vermiş olayım :)

theboy
Ziraat Bankası danda çekebilir Diniz ücret kesintisi yok.

ALBiNOGER
Siz evde bakım maaşı aldınız mı şayet aldıysanız bize niye verilmedi vallahi deliricem nasıl sistem bu kimine veriliyor kimine verilmiyor.🤔

TADP ÖDEME NEDİR?

Ben engelli maaşı ve TADP (Türkiye Aile Destekleri Programı) ödemesi almaktayım. TADP diye kısalttım ama aile destek ödemesi işte. Aile destek ödemesi bu yıl da devam edecekmiş bu arada, sayın cumhurbaşkanımız böyle bir açıklama yaptı dün.

ALBiNOGER
Merakla bekliyorum editlerseniz sevinirim bu yeni gelecek destek hakkında %68 engellim var.

450 tl mi ne halkbank atm'lerine yattı zar zor alabildim 450 tl için öldük ya resmen sırada nasl bir ülkede yaşıyoruzç Yazık hepimize.

Muhtemelen kısa vadede vatandaşlık maaşı yürürlüğe girmeyecek zira TADP uzatılmış. Uzatılmasa, aile desteğin yanı TADP'nin yerine vatandaşlık maaşının gelebileceğini düşünebilirdik ancak TADP uzatıldığına göre şu an bu yeni program biraz uzak ihtimal gibi duruyor fakat umarım olur.

......Muhtemelen kısa vadede vatandaşlık maaşı yürürlüğe girmeyecek zira TADP uzatılmış. Uzatılmasa, aile desteğin yanı TADP'nin yerine vatandaşlık maaşının gelebileceğini düşünebilirdik ancak TADP uzatıldığına göre şu an bu yeni program biraz uzak ihtimal gibi duruyor fakat umarım olur.

Şartları yumuşatmış olabilirler mi acaba sizce?
Geçen programda iki kez başvurmuş ve 'muhtaç olmama durumu' gerekçesiyle red yemiştim. Halbuki Engelli Aylılığı alıyorum. Muhtaç olmama durumu olsaydı, engelli aylığı ve elektrik desteği de alamazdım. Nereden baksan tutarsız ve keyfilik var sanki.
Biraz fazla ödenek ayırmış olabilirler mi? Gerçi seçim meçim de artık yok kısa vadede?
Bu 2.'sine başvursak alabilme olasılığı var mı?

Sessiz Dünyalı

Yani bir deneyin isterseniz ama genel itibariyle bence sonuç SYDV'nin insafına kalıyor her halükarda. İkamet ettiğiniz bölgedeki SYDV'daki memurlar biraz insaflıysa olabilir. Gerçi sadece memura da kalmıyor, mütevelli heyeti karar veriyor neticede.

İşimiz insafa kaldıysa...
Halbuki başvuru metnini çok dramatize yazmıştım, "gıdasızlıktan kilo verdim, vitaminsizlikten dilimde yara çıktı, neredeyse bir öğün ekmek-salça, diğer öğün ekmek-margarin... " diye. Düşünün artık bu mütevelli heyetin insafsızlığını!
Engelli aylıklarında "sıyın cımhırbışkınımız bir sıprız ıçıklıyıcık" diyorlar. Bakalım oradan ne çıkacak. Yoksa işimiz yaş.

Çok iyi yapmış devlet size sosyal yardim vermemekle!

Sessiz Dünyalı

Şartları yumuşattık diye açıklama gelmediyse pek umutlanmamak gerek bende iki defa red almıştım hatta cimere falan da yazdım pek değişen bir şey olmadı

Merhaba arkadaşlar,yardımı kesilen var mı?benim yardımı bugün kesmişler,sebebi ise gss tespitinin güncel olmaması nedeni ile yazıyor,ne demekse artık.

ogz
Vakıfa git gelir durumunu çalışma engelli raporu vs anlat onlar bakarlar gss yi düzenlerler

Evet vakıfı aradım onlarda aynısını söylediler,umarım yeni başvuru yaptırmazlar.

Dostlar, şuan 15300 TL maaş alıyorum bu ay zam gelirse ortalama 20.000 TL olacak maaşım elime geçen. Kiram 8750 TL. Engelliyim eşim çalışmıyor, çocuğum doğacak 2 ay sonra. Bu şartlar altında ben bir sosyal yardım desteği alabilir miyim maddi olarak ? izmir.

Sardonyx35
Çalıştığın için biraz zor ama bulunduğun yerdeki sosyal yardım vakfına ya da e devlet aile bakanlığından yardım başvurusu yap şansını dene yine de

Merhaba yüzde 73 engelliyim kiradayiz eşim 11.500 maaş alıyor engelli maaşı başvurusu yaptım alabilir miyim
Bir de bir tane bebeğimiz var

Emd yanlış yönlendirmeyim. rapor olabilir ama raporda 2022 yasasından yararlana bilir yazmalı. benim bilgim bu yönde...

Sardonyx35 ALLAH analı babalı büyütsün hayrını göstersin. sen değilde eşin baş vurursa doğum ve aile destek den yararlana bilir. gerekceyi kira ve gider göstermesi yeterli. benim arkadaş 2 yetişkin çocuğu var ev babasının gitdi derdim bu dedi. hem elektirik hemde aile destekten faydalandı. hesabını iyi yap sunumunu yani derdini söyle.

fkrtce ben evlenmeden alıyordum maaş daha sonra adres değişikliği sebebiyle kesildi o ara eşimin maaşı yüksekti çocuk ve iki kişiydik diye olmadı şimdi tekrar bir başvuru yaptim

Emd bağlı olduğun adrese yakın sosyal yardımlaşla görüş. e devlet başvur hikayesiyle uğraşma. iyi memura denk gelirsen yardımcı olur. bu işler karar vericek memura vicdanına kaldı....

Üst Alt