Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@dmndmn,

Merhaba ;

Rapor yenilemeyin derken son yasa ile birlikte engelli raporu son 6 aya ait değilse tekrar rapor çıkartmak gerektiği belirtiliyordu.
örneğin benim 2 yıl önce alınmış raporum var, bu raporu doğrudan heyete verip emeklilik işlemlerini başlatabiliyor muyum?

@strazyevsk, malesef ise yaramıyor emeklilik icin durum bildirir raporu istiyorlar vereceğiniz raporlari belki SGK kıyas yapmak icin degerlendirir eski raporlarınızı

Hastanede 2 yıllık raporlari olarak durum bildirir raporlari olarak geçerli süre verilmiş bu rapor SGK tarafından istenildiğinde çıkan rapor ,
Sizin söylemiş olduğunuz normal engelli heyet raporunuzu hastaneye verip yeni rapor talep etmeniz durumunda tekrar yeni rapor vermez hastahane Yeni kontrollere girmeniz gerekecek bölümleri gezeceksiniz muhtemelen cunku raporunuz durum bildirir degil engelli heyet raporu oldugu icin süreli veya süresiz verilmiştir bu işlem icin alınmıştır vergi indirimi kaldırılınca isler bu yönden de degismis oldu

Son düzenleme:
@Manemm,

Karmaşık hastalıklar için dediğiniz doğru olabilir ama son 6 ay da alınmış raporu SGK kabul ediyor. Bu şekilde başvurusu son aşamaya gelmiş arkadaşım var. Şu an kurulda.

@santomarine,
Muhtemelen arkadaş 2 yıllık engelli raporu nu heyete verip hastaneden direk sevk ettiği hastaneye raporu verip SGK uzerinden emekli olabilirmiyim diyor dogru anladıysam

@Mehmet005,

Bugün gidip sonucu öğerendim Ek 1 listesinde göre çalışma gücünü kaybetmediğine kara verilmişir
raporum %55
50puan kalp
10 puan hipertansiyon
Ef%45
6 kere kalp krizi geçirdim stent var

EFyuzde 45 HT+ KLAS 1 KAH KLAS 3

itraz etsem fayda sağlamı ? nasıl yapayım fikir verebilimsiniz

@Antepli2,

Kardeşim yeni yasaya göre itiraz sürecini bilemediğimden yanlış yönlendirme yapmak istemem.
Konu hakkında bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

@Antepli2

SGK Hastalık Listesi'ne baktın mı ?
Kalp (Kardiyoloji) ile ilgili bölümdeki şartları karşılıyor musun ?
Şayet şartları karşıladığını düşünüyorsan itiraz et tabi ki.
Yine de hastalık listesindeki ilgili alanı iyice bir incele, sonra itiraz edersin.

İtirazlarda kabul edilme oranı %1 felandır.

Prof. Doktor temel yeni bir güne bir deney yaparak başlamış. Deneyde bir "pire" kullanan temel yanında not defteri ile deneye başlamış.

Önce pirenin 1 bacagını koparıp pireye "zıpla" demiş ve pire zıplamış.

Ardından pirenin 2. bacagını koparıp pireye "zıpla" demiş ve pire zıplamış.

Sonra pirenin 3. bacagını koparıp pireye "zıpla" demiş ve pire zıplamış.

En son pirenin 4. bacagını koparıp (son bacak) pireye "zıpla" demiş. Pire zıplamamış. tekrar zıpla demiş pireye ama sonuç aynı pirede haraket yok!

Temel Elini çenesine koyup yanındaki not defererine şunları yazmış:

Yaptıgım deneyde pirenin 4 bacağı koparıldığında pirenin "sağır olup duymadığı" gözlemlendi.

-------------------------------

Hala birileri pirenin 4 bacağı koparılınca, pirenin sağır olduğunu iddia ediyor, gerçekten ilginç :)

SGK son 6 ay içinde alınmış raporları kabul ediyor. Hastaneye sevk edilme sebebi raporun önceden alınmış olması kesinlikle değil.
Rapordaki eksik tahlil, epikriz yazısı, test, vs.
Yani SGK kendi sevk ettiği hastaneden alınan raporla başvuru yapıldığında da ara karar verip bir başka hastaneye gönderebiliyor. Yoksa pire sağır falan değil :)

Son düzenleme:
Dostlar bugün ittire kaktıra SGK nın sevk ettiği hastane sürecini tamamladım. Bir aksilik olmazsa cuma mesai sonuna kadar SGK nın eline geçermiş. Son aşamada bir kağıt verdiler üzerinde e-rapor yazan. Ben şubat başında ilk başvurumu yaparken başvuru formunda engeli erken emeklilik ile ilgili olan seçeneği işaretledim. Sözlü de birkaç kez teyitleştik SGK daki memurla. Dys de falan maluliyet diye geçiyor bu herkes için aynı zaten ona da eyvallah. Ama bugün çıkan üzerinde e-rapor yazıyor dediğim sonuç kağıdının sol üst köşesinde rapor türü: maluliyet-iş kazası-meslek hastalığı yazıyor. Doktor görüşünü not ettiği kısımda da hasta malulen emeklilik için başvurdu diye başlamış yazısına. Ama doktorlarla hiçbir muayenemde de ağzımdan malulen emeklilik için geldim lafı çıkmadı.

Bir sıkıntı çıkar mı sizce? Sizlerde de özellikle rapor türü yukarıda yazdığım gibi mi geçiyor? Malulen emeklilik istesem daha önce olabilirdim. Şartlarını karşıladığım için engelli erken emeklilik talebiyle bu yola koştuk. O öyle yazdı bu böyle anladı derken günün sonunda tebrikler malülen emeklisin demezler umarım. Calışmam da gerekli çünkü emekli maaşıyla çeviremem evi. Kiracıyım ve çocuk okutuyorum.

Engelli emeklisi için başvurulduğunda artık iş guciu kaybı tespiti yapılıyor bunların hepsi maluliyet adı altında yapıldığı için her yerde maluliyet geçiyor ancak değerlendirme İş gücü kaybı tespiti şeklinde yapacak SGK kurulu 15 ocak'ta çıkartigi yönetmelige göre birçok engelli emekli olamayacak zaten SGK'nın da planladığı ve yürürlüğe koyduğu sistemde bu zaten İnşallah emekli olursunuz hayırlısı olsun

@DutchvanderLinde, benimkinde engelli erken emekliliği ama SGK skr düzenlemesi maluliuet uzerinden yürütüyor aynı yazılar benim raporunda da mevcut vergi dairesi aradayken o sekilde yapıyorlardır bu sefer vergi dairesi aradan çıkınca skr maluliyet diye sevk edilip islemler o sekilde ilerleyip SGK sağlık kurulu son aşamada çalışma gücü kaybından neticelendiriyor endişen olmasın bende sordum aldığım cevaplar bu yonde

@mehmet-41,

Mutabıkız hocam aynen her yerde nöyle geçiyor artık da işe iş gücü kaybı maluliyet falan yerine bu kez kabak gibi malulen emeklilik notunu görünce bir işkillendim. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Allah hepimizin sonunu hayreylesin bu mübarek günde. Bu engelli insanların ahını alanlarda inşallah benim sosyal yaşamda gördüğüm zorlukları yaşarsa belki içim soğur. Yaşadığım bu ülkeden bile beni nefret ettirdiler. 1 Aydır SGK'da evraklarım hala sonuçlanmadı. Bu kadar olumsuz haber görünce kendi kendime bende büyük ihtimal red mi alırım korkusu ve stresiyle yaşıyorum.

@Manemm,

Evet bende burada k tecrübelere dayanarak böyle olduğunu düşünüyordum ama arkadaş özellikle rapor yenilemeyin randevu alıp doğrudan heyete gidin şeklinde bir fikir sunmuş.
Gerçekliği olup olmadığını merak ettim.

@strazyevsk, oyle bir durum olabiliyor ise denemekte fayda var kendisi yapmis mi acaba yapan birisinin yaptığına şahit olmuş mu oyle bir duruma hiçbir hastane zannimca onay vermez kendim sevk üzerine rapor çıkardım boyle olsaydi mutlaka bizde yapabilirdik kendilerine ben eski raporumu gösterdim sevk olduğum hastaneye 2016 raporunu dedikleri şey sende dursun biz bunlari bilerek raporu çıkarıyoruz tabiki heyet doktoru bunu söyledi yinede bir konuş hastanenin heyet bölümü ile veya hastalığının oldugu bölüm ile

Sadece hastanenin engelli olduğum bölümü kanaat getirmek için eski raporuma baktı yine test yaptı ve kanaatini doktorlar ile istişare etti yinede bir durum bildirir raporu çıkardım eski raporun hükmü yol izlemek olabilir tahminimce

Merhaba Dün maluliyet tespiti için SGKnin gönderdiği Ankara üniversitesi tıp fakültesinde kurula girdim. Durum bildirir rapor ne zaman çıkar ve e devletten gorebilirmiyim?

E-Devletten; Doküman Yönetim Sistemi Evrak Takip Sorgusunun (DYS) yapılması gerek. Oradan takip edebilirsiniz.

Vatandaşların kullanımı için geliştirilmiş Doküman Yönetim Sistemi Evrak Takip Sorgusunun “Evrak Arama” sayfasıdır.

@Eskimo, durum bildirir raporunu e nabızdan raporlar bölümünden görebilirsiniz sisteme 1 hafta içinde düşebiliyor gecikme yaşanır durum bildirir raporlari e devlette gorunmuyor bende oyle oldu

@Eskimo, Geçen sene Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi tarafından düzenlenen raporum sisteme yüklenmeden direk SGK'ya gönderilmişti. Üniversite hastanelerinde sistem biraz farklı işliyor belki sizde göremeyebilirsiniz.

@Manemm, Bazı hastaneler SGK'ya gönderirken sisteme de yüklüyor ve E-devlet üzerinde görülebiliyor.

@BnymnYldz, e nabızda rapor durum bildirir olarak çıkıyor benim gibi bir kac kişinin e-devlet sisteminde erişkin rapor olarak kayit bulunamadı diyor ilginç neye göre bu durum oluşuyor bilginiz varmi ?

@Manemm,
Aynen kişiden kişiye ve hastaneden hastaneye değişiyor demek. Ben de şimdi yazdıklarınıza istinaden merak edip baktım e devletten bende de gözükmüyor. Oysa ki daha bugün çıktı olarak verdiler. Belki de e-devlete yüklemeye üseniyorlar veya geç yüklüyorlar.

@DutchvanderLinde,
Bir kac ay bekleyelim düşmez ise durum bildirir hastaneye göre sisteme düşüyor olarak anlaşılır düşerse sistem bazlı olabilir hayırlısı
E-devlete düşmesi benim işime gelir 2 yıllık süreçte en azından görünebilir

@Manemm, E-devlet üzerinde Erişkin olarak aratıp bakmayın orada görünmez. Yukarıdaki verdiğim link üzerinden deneyebilirsiniz veya e devlet arama kısmına imzalı durum bildirir yazıncada bulunabilir yüklendiyse.

Alınan rapor kurum sevkli olduğu için hastaneler bazen sisteme yüklenmeden bu süreci kendi aralarında tebligat yolu ile hallediyorlar.

@BnymnYldz, evet simdi gordum erişkin raporunda e-devlette çıkmıyor durum bildirir olarak çıkıyor enabizdaki gibi bunu öğrendiğimiz iyi oldu boşuna e imzalı sağlık kurulu erişkin raporuna bakıyoruz bizde
Durum bildirir sağlık kurulu olarak yazmak lazım
Eger kisi tek hekim raporu aldıysa onun içinde
Durum bildirir tek hekim raporu olarak görünüyor

Teşekkürler bir bilgi daha edinmiş oldum

@Manemm,
E devlete girin DYS yazın, orda birşey çıkıyor, işinize yararsa..

@Dertli58,
Başvurdum, süreci bekliyoruz, sonuçlandığında paylaşacağım, temmuz - Ağustos u bulucak galiba netleşmesi ;(

Üst Alt