Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@aligumus maalesef rapordaki en yuksek oran hangisi ise ona bakıyorlar, bununla da kalmıyor ek 1 listesini öne sürüyorlar, orda da hastalığınız olsa bile bu seferde hastalığınızın sizin çalışmanıza olan etksine bakıyorlar, yani emekli etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar

tesekkür ederim

@olgunbodur,

hakkımızda hayırlısı artık dr %48 vermisti yanlız kesinti yaptılar 39 a düsürdüler dr yapmıs oldugu olcum degerlerine göre tabloyu incelediğimde orta düzeyde iş gücü kaybına es deger geliyor bakalım hayırlısı artık

Moderatör tarafında düzenlendi:
@aligumus, söylediğinize göre insiyatif olarak çalışma gücü kaybında listede olan birisini emekli etmeyebileceklerini söylüyorsun boyle bir durum mümkün degil mevzuatta SGK sağlık kuruluna insiyatif kullanıp karar verme yetkisi olduğuna dair herhangi bir duzenleme mevzuat yasa bulunmamaktadır boyle birsey yapan SGK sağlık kurulu olursa usulsüz emeklilik kararını engellemekten kendisine dava açılacağı icin riske girme durumu cok yüksek hiçbir SGK çalışanı boyle bir riske giremez

Burada bir kişinin tanısı var emekli etmemişler net gerekçesi öğrenilince( tabi ben bilmiyorum ) eger gerekçesi çalışma gücü kaybı yoktur denildi ise ben yerinde olsam bu kararı alan kişilere dava açarım geriye dönük hakların tazimini talep edebilirdim ve Yaptığı is ile ilgili dava açarım kararları mevzuat çerçevesi dışında karar verdiği icin cunku SGK sağlık kurulu bu kararı vermeye yetkili degil sadece duzenleme çerçevesinde tanıya göre karar verme yetkisi var kararlar ve düzenlemeler de açıktır bu kararın dışına çıkması sozkonusu olamıyor

Son düzenleme:
@Manemm,

valla kardesim ben basvuru yaptım sonucu bekliyorum buradaki yazıları okudugum için oyle yazdım ne bileyim kımse ssk da birsey bilmiyor muhattap olunacak biri yok cevap veren yok yasayı bilen yok cok karmasık bir hal aldı hakkımızda hayırlıs artık allah yardımcımız olsun

@aligumus, evet karmaşıklar var bende izliyorum birisi listede oldugu icin emekli edilmemiş ama gerekçesi tanı olmasına rağmen edilmiyorsa burada hukuksuz işlem var demektir cunku SGK son aşamada nihai kararı verirken yasal çerçevede vermek zorunda kendi fikirlerini beyan edemez bu konuda nihai kararı verirken boyle bir yetkisi olduğunu ispatlamaları gerekiyor bunun hukuken önü açık ve boyle karar verecek kişileride kamuda usulsüz işlem yapmaya kadar götürür ben kimsenin bu riske gireceğini sanmam suan ben hala 15 ocaktan sonra emekli olan birisini görmedim belkide vardır birisi olduğunu söylemişti ben inanmıyorum kendisine cunku ters ters konuşmuştu, cok ilginç bir durum kendimde neredeyse son aşamadayım 1 aya kalmaz emeklilikleri duyabiliriz benim gibi burada son aşamada olan cok kişi var söylemlerden bildiğim kadarıyla insaallah hepside emekli olur

@Manemm,

insallah kardesim ben sgk nın malulen emeklilik mevzuatını ınceledim orada ek 1 diye bir liste var o listeden baktıgımda asnkilozon spondilit hastalıgı ortapedi kısmında var insallah oluruz sürec cok yavas ılerliyor 25 gündür dosyam aynı yerde duruyor umarım dogru listeyı ıncelemisimdir

@aligumus,

İnsaallah olumlu gelişir,

Son 6 aylık raporla mi basvuru yaptınız ?
Yoksa sevk ettikten sonra basvuru yapıp sonuc mu bekliyorsunuz ?durumunuzu bilmiyorum o yuzden sordum

@Manemm,

gecen yıl süresiz raporum vardı kabul etmedi ssk bana yeni rapor al dediler tekrardan rapor aldım yeni raporla basvuru yaptım bu yıl verdikleri rapor 5 yıllık eski raporda toplam oran %59 du simdiki raporum ise %51 e düstü eski raporum suresiz olmasına ragman neden kabul edilmedi onuda anlamıs degilim .memur ısrarla yeni rapor al dedi sevk yazısı ver dedim gerek yok randevu al yeni rapor al dedi

@aligumus, yeni raporu sevk ederek alman gerekir aslında cunku durum bildirir raporu almalısın( bu engelli oran raporu degil oran yazar ama durum bildirir olarak hastane direk sgk ya iletir) sen oran raporu yanı heyet raporu alırsan bu sefer ara karar ile yine sevk etme durumu var( bu raporlar ne amacla isteniyorsa o amaca göre çıkarılan sağlık kurulu raporudur .
ki insaallah boyle olmaz,son 6 aylık raporu SGK nin kabul edebileceği düzenlemede varsada kac kişi boyle başvurup yine ara karar ile sevk edildi,
bu memurlar inanın her kafadan bir ses çıkarıyor Allah kolaylık versin

@Manemm,

bilmiyorumki kardesim 5 katlı ssk binasında gitmediğim yer kalmadı bana ısrarla sen randevu al yenisini al dediler memurların yasadan haberi yokki allah yardımcımız olsun bir yola girdik artık ne derseler onu yapacagı mecburen ama kimin kime hakkı geciyor ise mevlam onlardan cıkarsın bilmeden insanları yonlendirmeleride ayrı bir yanlış

Şaka gibi ya çıldırmamak elde değil. Bana ikinci kez yine ara karar vermişler. Daha bu seferki ara kararın ne oldugunu öğrenemedim ama bir daha hastaneye git sevk edicez derlerse yuh artık. 6 ayı geçmemiş rapor verdik beklettiler sonra kabul etmeyip ara kararla hastaneye sevk ettiler. Gittim onu da hallettim şimdi yine günlerce bekletip tekrar ara karar çıkartmıslar. Üçüncüye de hastaneye sevk ettilerse diyecek sözüm yok. Bir engelli vatandaşa üç kuruş emekli maaşı için bu kadar pinpon topu muamelesi yapmalarını Allah'a havale ediyorum.

@DutchvanderLinde,
Yazıklar olsun acaba SGK anayasa mahkemesi süreci için oyalama taktığı yapıp milleti emekli etmiyor anlamadık aklıma baska birsey gelmiyor ne biçim iş yeni rapora sevk et sevkin sonucunu al sevk et ! Yanı sevk etme hakları var diye ömür boyu millet sevk mi olacak ! Ne biçim iş ya gerekçeye ulasabildiniz mi acaba ?

Merhaba

ara karar sonrası muayene raporunu Cuma günü elden teslim ettim. Cuma günü İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK) dosyamı bugün aşağıdaki birime göndermiş. Bu aşamadan sonra en kötü 1 ay daha beklerim değil mi ? Yoksa gelecek hafta yine cimere şikayet yazıp hızlandırayım mı ?

Tespit - İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı14/04/2025 9:42 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ

@dmndmn,

Cimerin bir faydası olduğunu düşünmüyorum ben karar aşamasına geldim dosya SGK ya gitmesi lazım gitmiyor maalesef ağırdan alıyorlar işleri ve cimerin fayda sağladığını da gormedim

@DutchvanderLinde,
Hocam geçmiş olsun. Bu 6 aylık raporları göstermelik alıyorlardı zaten. Halbuki en başta söyleseler gidip yeni rapor alırdınız.
@Bertolocci,
Benim 2 aşamam Cimer ile ilerledi. Ayrıca ankara teftiş başkanlığına mail attığımda ara kararımın olduğu konusunda mail attılar.

@grafakir,
e-imzalı raporun çıktısını aldıktan sonra doktora sordum. Siz mi göndereceksiniz başka birşey yapmam lazım mı dedim. Ben de bilmiyorum sisteme girdim dedi.

Doktor emin konuşmadığı için SGK'ya kendim götüreyim dedim. SGK memuruna bunu dosyama ekleseniz olur mu dedim ? Dosyamdan kontrol etti kabul etti :)

Arkadaşlar ara karar sonrası tekrar hastaneye gittiğinizde dosyanız ne zaman sonuçlandı. mesela ara karar sonrası 10 günde işlemi tamamlanan var mı ?

27 Martta hastaneye gittim ara karar için rapor yazıldı medula sistemine hala rapor SGK ulaşmadı her aşama yaklaşık 1 ay galiba

Üst Alt