Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. EKPSS ataması ne zaman olur, kaç kişi alınır?

sabır

ya bu 2 tercihler ne zman olacak bilgisi olan var mı

Mart-Nisan aylarına kadar geri sayım başlat. Olursa o aylarda olur. Daha bismillah Eylülde tercihler açıklandı, işine başlayanlar tam manasıyla yok, az sabır, durun hele. Sizler herşey anında ve çabuk olsun istiyorsunuz, sonra kadro az olunca mırın kırın ediyorsunuz. Bir 6 ay geçsin hele, kadrolar talepler çoğalsın. Kpss lise önlisans kadrolarını gördünüz mü onu diyin bana. 1 milyon üstü basvuru yapan oldu o sınava, lise açılan kadro 500 küsür, önlisansa açılan kadro sayısı 775, ne kadar az!

2015 ilk atamalarında

arkadaşlar merhaba 2015 de ocak, şubat yada mart ayında yapılacak atamalarda sizce kaç kişi alırlar

2015 ekpss 1. Atamalar

Değerli forum üyeleri işsizlik gerçekten çok zor.büyük umutlarla hepimiz ekpssye girdk. şimdilerde atanmayı bekliyoruz.kamuda hiç doldurulmayan 25 bin boş engelli kadrosu var.ve en son atamalarda ortaöğretim mezunlarını hiçe sayacak bir sayı 1450 kadro verdiler. çok az bir kadro. Zira bu ortaöğretim mezunları o kadarda vasıfsız değiller şüphesiz.50 binden fazla ortaöğretim mezunu var bu sınav giren sayı yanlış olabilir kusura bakmayın ama her halükarda ortaöğretim engelli mezun sayısı fazla ve yapılacak olan yeni atamlarda orta öğretim kadro sayısının fazla olaması gerekiyor. Bir olup bu saynın artması için birilerine bu durumu bildirmemiz gerekiyor.saygılarımla.:):):)

ilk okul mezunlarınada kadro cok verılse ıyı olur

Başbakan'dan beklenen #EKPSS kadro müjdesi gelmedi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısından önce gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorusu üzerine ''Grup toplantımda sürprizlerim var. Dinleyin, bekleyin'' dedi.

Engelli memur adayları, Başbakan Davutoğlu’nun bugünkü grup konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, EKPSS 2015 alımına yönelik tarih ve yüksek kadro müjdesi bekliyordu. Ancak beklenen müjde gelmedi. Umutlar yarına kaldı...

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
2010 yılında engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013'te özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 artırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Sadece Türkiye'de değil dünyada devrim mahiyetinde bir adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilere sahip çıktı. Ayrılan bütçeyi 83 kat artırdık. Çarpıcı bir rakam.
Engelliler için ücretsiz toplu taşıma
-Türkiye bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir milletin devletidir bu devlet. 3,3 katrilyon lira ödeme yaptık sadece evde bakım hizmeti olarak. İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma için gerekli kararı alacağız.
Engelliler Sitesi - Başbakan'dan beklenen kadro müjdesi gelmedi!

Son düzenleme:
Engelliler, 3 Aralıkta kadro müjdesi bekliyor

Toplumda yaşayan on binlerce engelli vatandaşların genel sorunu olan istihdam edilememe maalesef günümüz şartlarında engellileri çok zor durumda bırakmaktadır. Çalışmak ve sosyal hayatta varlığını diğer bireylere göstermek isteyen engelli vatandaşlar bu sayede hem hayata tutulmak hem de var olan engellerini yendiklerini, kendisine ve topluma karşı faydalı bir birey olduğunu hissetmeleri açısından çok önemlidir.
Ancak engellilerin istihdamında Devlet Personel Başkanlığı tarafından gereken özenin gösterilmediği engellilerin ortak görüşüdür. Kaldı ki kamu kurum ve kuruluşlarında toplam çalışan memur sayınının % 3 oranında engelli memur çalıştırılması zorunluluğu var iken bu sayı çoğu kamu ve kuruluşları tarafından göz ardı edilmekte ve bunun için 07.02.2014 tarih, 28906 sayı ve 2014/5780 karar sayısı ile Resmi Gazetede çıkarılan yönetmelik uygulanmamaktadır. Burada en büyük sorumluluk da şüphesiz Devlet Personel Başkanlığına düşmektedir. Her yıl Ekim ayı sonuna kadar kamu ve kuruluşlardan engelli kontenjan sayılarını toplamakla mükellef olan Devlet Personel Başkanlığı, yeterli oranda (%3) verilmeyen engelli kontenjan sayılarının kontrollerini yapmamakta ve bu kontenjan sayılarını vermeyen kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli yaptırımlarla zorlamalarda bulunmamaktadır. Hal böyle olunca da mevcut verilen engelli kontenjan sayıları yetersiz kalmaktadır.
Burada Devlet Personel Başkanlığı (DPB)'nın yapması gerekenlerin başında, kamu kurum ve kuruluşlarının denetimlerini sağlayarak mevcut %3 lük engelli kontenjan sayısını gerekli yaptırımlar ve cezai müeyyediler sağlayarak elde etmektedir.
Kamuda 25 bin engelli memur çalıştırılması gerekilen açık kontenjanın var olduğu bilinirken, EKPSS tercihleri için engellilere verilen kadrolar şaşırtıcı ve bir o kadar da trajikomik bir hal almaktadır. Mevcut 25 bin engelli memur açık kontenjanının dolması için EKPSS tercihlerinde engelli memur alım sayılarının fazla olması engelli memur adaylarının talepleri arasında yer almaktadır. Ayrıca; engelli memur adaylarının daha önce de talep ettikleri çok önemli bir husus yer almaktadır ki bu da 2015 EKPSS alımlarının hangi tarihlerde yapılacağının resmi olarak duyurulmasıdır. ÖSYM tarafından yapılan KPSS alımlarında tercihler aylar öncesinde belirlenir ve resmi açıklama ile tüm kamuoyuna duyurulur iken EKPSS tarafından uygulanmayan bu uygulama tüm engelli memur adaylarını belirsizlikler içeresinde çaresizliğe ve beklemeye itmektedir.
Tüm bu hususlar dikkate alındığında, yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından, tıpkı atanmayı bekleyen öğretmen adaylarına vermiş oldukları "15 bin kadro müjdesi" gibi atanmayı bekleyen ve sosyal devlette yerini almak isteyen engelli memur adaylarına "KADRO MÜJDELERİNİ" vermeleri engelli memur adaylarının tek beklentisi ve arzularıdır.

Engelliler Sitesi - Engelliler, 3 Aralıkta kadro müjdesi bekliyor

başka bahara yani hayırlısıyla 2016 ya Allah ömür verirse tabi :)

Ekpss 2015 atamaları hk.

Merhaba arkadaşlar bir sorum daha olacak
2015 ekpss atamları tahminen nezaman olur ve lisans tan kaç kişi alınır taminlerinizi yazabilirmisiniz

atama 2015in ilk 3 ayı içinde, en geç martta yapılcak, DPB söyledi.. kadro konusunda çalışmalar sürüyor.. ben 3-4 bini geçeceğini düşünmüyorum.. 25 bin olsun çalışmaları var ama ... sadece hayal...

Arkadaşlar 2. Aramada 73 puanla şansım nedir? Birde yaptığımız tercihleri degistiremiyoruz dimi?

Gıda önlisans mezunu varmı arkadaşlar ...

ekpss de toplam kaç kez atama yapılıyor arkadaşlar

yılda en az 1 kere atama yapılmak zorunda... yapılacak etkili bir eylemle 2. atamayı koparmak zor değil... o yıla ait atama ilk 3 ayında yapılırsa o yılın ikinci 6 ayı içinde 2. atama yaptırmak daha kolay olur ancak engellilerin birlik olup güçlü bir ses çıkarması çok zor.. son süreçlerde bunu gördük..

Ekpss ile atanan öğretmenlerınde puanlarını açıklamıyor sanırım ösym yoksa benmı bulamadım

..bu bılgılerı bılıyorumda çokta yardımcı olan açıklamalar değil bence ayrıntılı olsaydı daha ıyı olurdu ben felsefe mesela 9 kişi olmış ama kaç puanla almış bu önemli endüşük kaçla almış.. paylaşım eksikliği olduğu için birçok öğretmen arkadaşım memurluk seçiyor acıkta kalmamak adına hem istediği gibi atama görmemiş oluyor hemde bır memurıyet seçecek arkadaşın hakkına girmiş oluyor haksızmıyım keşke tam olarak açıklasalar. İnsanlarda ona göre bir tahminde bulunup ona göre tercih yapsalar

2 cı atama olcaktır sınava gıren kardeslerımız ıcın alım ınsallah cok fazla olur ama kura alımları olurmu allah bılır gecen 240 kısı aldılar kuradan bu sefer 100 kısı alsalar ıyıdır :)

elbette istatistikler yayınlanmalı.. gerek ekpss sıralamaları, öğretmen alım istatistikleri... başvurup atanamayan 254 kişi var.. tercihte bulunmayan da 100 kşi olsa, 2015-2016da engelli öğretmen alımı olması kaçınılmaz...

Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin hayal kırıklığı

Dünya Engelliler Günü’nde bile karşılarına engel çıkardılar. Yeterli kadro açılmadığı için atanamayan engelliler, EKPSS 2015 kadrolarının yüksek olması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmek istediler. Ancak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ının yoğun programı nedeniyle görüşemediler.

Ataması yapılmayan engelliler Dünya Engelliler Günü’nde Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmek istedi. Tek arzuları, bir an önce engellilere uygun, EKPSS 2015 atamalarında yüksek kadro açılması ve atama bekleyen binlerce engelliye, kanun gereği hakkı olan iş imkanının sağlanması.

Bunun için ilk olarak Başbakanlık'ın kapısını çalmak istediler. Ancak, bırakın içeri girmeyi kapıyı bile çalamadılar.
Atanmayan engelliler adına konuşan Murat Öztürk, Ocak ve Temmuz ayında atama beklediklerini belirtti.
Engelli istihdamı oranın yüzde 8 olması gerektiğini hatırlatan Öztürk, İŞKUR'un engelli yurttaşlara sorun çıkardığını söyledi.
Bir engelli annesi de “Kızımın bakıma değil işe ihtiyacı var kadro açılmasını istiyoruz” dedi.
Engelliler daha sonra da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gittiler. Ancak burada da hedeflerine ulaşamadılar.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile yapılan daha önceki görüşmelerde, en geç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne kadar, atama bekleyen binlerce engelliyi rahatlatan bir açıklama yapılacağı söylenmişti. Ama malesef beklenen açıklama bir türlü gelmedi.

Atama bekleyen yaklaşık 120 bin engelli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, günün anlam ve önemine binaen sabahtan akşama kadar, 2015 alımları ile ilgili müjdeli bir haber verilir umuduyla, televizyon ve internet başında beklediler. Ancak, ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne Devlet Personel Başkanı ne de Aile Bakanı, hiçbirinden böyle bir müjde gelmedi. Yetkililer, bilindik kalıplaşmış sosyal mesajlar dışında bir bilgi vermedi.

Onbinlerce engelli, bu anlamlı günde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Engelliler Sitesi - Dünya Engelliler Günü

2015 de seçimden önce Martta atama olur diye düşünüyorum, ben salı günü meclise gittim ,başbakan atama için bir şey söylemedi ama konfederasyon başkanı Turhan İçli konuşma yaptı başbakanın yanında , ''Ocakta ve Martta ikinci bir atamanın olmasını talep etti ve Faruk çeliğe de seslendi .Umarım bu talebi gayeye alırlar....

Tercihler hakkında bir sorum olacak

Bir şey dikkatimi çekti. Yanlışsam düzeltin 2012 ÖMSS sonrası bir atama yapıldı, 2013'te bir atama yapıldı ve son olarak 2014'te 2012 ÖMSS alakalı bir atama yapıldı. Sadece bu üç atama var. Merak ettiğim şu; İlk iki atamada ortaöğretimde memur kadrosu açılmış. 2014'te yani üçüncü atamada sadece hizmetli kadrosu açılmış ortaoğretimde. Şimdi ben 2014 EKPSS'de 81,2 aldım. Gerçekçi konuşmak gerekirse ikinci atamalarda memur kadrosunun minimum seviyesinin 83-82 puan olacağı kanaatindeyim. Ve üçüncü atamalara kaldım diyeyim, memur kadrosu olmayacak mı üçüncü atamalarda? (tabii ki memur açığına göre kadro açılır. Üçüncü atamada da memur alımı yapılabilme ihtimali var bunda hemfikirim. Fakat 2012'de yapılan sınavın üçüncü atamasında sadece hizmetli kadrosu mevcut ortaoğretimde, açıkcası bu noktada kafam karıştı.)

Bu konuda bir şey söylemek isteyen buyursun.

daha 1 . atamadan yerleşemeyen arkadaşlar var. ben mesala sincan adliyesine evraklarımı vereli 77 gün oldu hala iş başı yapamadım. çok hantal bir devletimiz var arkadaşlar.Araya birilerini sokmazsanız işlemleriniz için kişilerin keyiflerinin gelmesini bekliyorsunuz.
şu hatırlatmayı da yapim
engelli raporunuzunun arka kısmında alınış amacı yazıyor. orda mutlaka istihdam kısmı evet olmalı

çalışamayacak işler niteliği kısmını doldurtmalısınız

İlk ıkıde herkes memurluk tercihi yapıyor haklı olarak kımse hızmetli kadrosu ıstemıyor 3. yede hizmetli kadroları da dolsun, yada yerleşim olsun dıye memurluk açmıyorlar bence ..birilerininde bu işi yapması gerek sonuçta ihtiyacı bu şekilde kapatmaya çalışıyor olabılırler benim fikrim bu yönde..

daha 1 . atamadan yerleşemeyen arkadaşlar var. ben mesala sincan adliyesine evraklarımı vereli 77 gün oldu hala iş başı yapamadım. çok hantal bir devletimiz var arkadaşlar.Araya birilerini sokmazsanız işlemleriniz için kişilerin keyiflerinin gelmesini bekliyorsunuz.
şu hatırlatmayı da yapim
engelli raporunuzunun arka kısmında alınış amacı yazıyor. orda mutlaka istihdam kısmı evet olmalı

çalışamayacak işler niteliği kısmını doldurtmalısınız

Arkadaşlar arkadaşın söylediği doğru mu?
Benim raporumun arkasında sadece Özürlü Kimlik Kartı Evet olarak işaretli. Diğerlerinde Değerlendirilmedi işaretli.. Özür grubumda Ortopedik.. Benim raporumun bana eksisi olur mu? %49 oranımda. Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği : İki elini birlikte kullanmasını gerektiren işlerde çalışamaz.

ÖMSS ile 2014'te 3. atama olmayacaktı.. eylem yapıldı, atama yapılmaya karar verildi ve alelacele kadro açıldı. malum en çok açık olan kurum MEB sadece hizmetli kadrosu açarak kadro sözü yerine getirilmiş oldu.. EKPSS mevzuatı gereği her yıl en az 1 atama olacak. nisan 2016'da EKPSS yapılacağı için, 2014-2015te 3. atama yapılacağı net değil. bu ancak yüksek sesli bir tepkiyle olabilir ancak... açılacak kadrolar hakkında da yorum yapmak anlamsız...

Üst Alt