Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. EKPSS ataması ne zaman olur, kaç kişi alınır?

Sinav yeniden 2016 da yapilir2. Atama 2015 in ilk 3 ayi icerisinde

Sınavı sabırsızlıkla bekliyoruz, 1 sene daha var ama çalışmak Lazım.

Sn. Turan YILMAZ, Ne güzel özetlemişsiniz ağzınıza sağlık.

ben 2012 ekpss eski adıyla ömss 2. atamalarda yerleştim 2012 de yapılan sınavın 2. ataması 2013 mart ayında yapıldı nisan mayıstada iş başı yapıldı işe başlama süresi kurumdan kuruma değişebiliyor ben mayısta başladım. paylaşmak istedim inşallah hepiniz atanırsınız.

tercihleri değiştiremiyoruz dimi ösym sitesinden.

@sevda; hizmetli kadrosumu yoksa memur mu? Birde ücretin nedir? Pozisyonun nedir? İş ortamı nasıl? Ne iş yapıyorsun masa başı mı?

vhki kadro ünvanım yani memur ücret 1962 iş ortamı gayet güzel ben 14 ay acilde bankoda çalıştım hastalara giriş verdim son aylarda yerimi değiştim şimdide 2 hemşireyle beraber onların sekreterliğini yapıyorum çok keyifli. yine masa başı bilgisayar üzeri işim yani

@sevda; ne güzel. Biz özel sektörde asgari ücrete talim :(
@yalnızefe; teşekkürler.

keske bır ısım olsaydıda asgatı ugret e bıle razıydım oda< yok surunerek yasıyom

Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak?

Engelliler soruyor: 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; engellilere, kadro mücadelesine neden destek vermiyor? Neden gözlerini, kulaklarını tıkayayak engellilerin sorunlarına çözüm aramıyor?'
Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak? Binlerce engelli bu sorunun yanıtını merak ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM 10 Ocak'ta CNN Türk de Ankara Gündemi adlı programa katıldı. Program sunucusu, sayın Bakan'a 'Kurumlardaki boş kadrolar neden doldurulamıyor?' sorusu yöneltti.
Sayın Bakan verdiği cevapla, tıpkı Devlet Personel Başkanı gibi; "nitelikli engelli, nitelikli kadro" vurgusu yapmış ve engellilerin kendini geliştirmediğini ima ederek engellileri büyük hayal kırıklığına uğratmıştır. Görülüyorki, Bakan İSLAM'ın engellilerle ilgili hiç bir faaliyette bulunmadığı, kadro konusu ile ilgili tüm sorumluluğu Devlet Personel Başkanlığı'na atmaktadır.
Sayın Bakan'ın boş engelli kadroları ile ilgili sözleri:
"Kamuda 23 bin küsür boş engelli kadro var. Ama; MEB'deki kontenjan, 15 bin engelli öğretmen yok, onun için atanamıyor. Adalet Bakanlığı için engelli hakim, savcı, mübaşir yok! Diyanet'teki boş kadrolar için yeterli İlahiyat mezunu yok!"
Sayın Bakan, "Nereden bakarsanız bakın, engellerin kaldırılması 10 yıllık mevzudur" ifadelerini kullandı. Bu bile nitelikli engelli yetişmemesinin en büyük kanıtıdır. Buna rağmen, başta sayın Bakan ve devlet yetkililerinin hala "nitelikli kadro, nitelikli engelli" konusunda diretmesi düşündürücü.
Bakan hanımın unuttuğu veya görmemezlikten geldiği bir unsur da varki oda EKPSS yönetmeliği.
07.02.2014 tarihinde resmi gazetede imzalanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin 3. bölümünde yer alan madde 10'un 3. fıkrasında "Engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenir." ifadeleri yer almaktadır.
Buradan da görülmektedir ki nitelik konusu engellilerin sorunu değildir, asıl sorun engellilerin niteliğine göre kadro açılamamasıdır.
Gerek engelliye uygun kadro gerekse engellilerin sorunlarının ilk muhtabı Aile Bakanlığı ve dolayısyla sayın Bakan İslam'dır. Ama sayın Bakan, malesef üzerine düşen sorumluluğu görmezden gelmekte ve kulak kabartmaktadır. EKPSS kadrolarının açıklanması dönemlerinde; EKPSS kadroları için yapılan açlık grevi eyleminde, Sayın Bakan hep görmezlikten gelmiş, deyim yerindeyse 'kılını kıpırdatmamıştır'.

Engelliler Sitesi - Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak?

ekpss den 86 puan aldım 2. atamada atanirmiyim

Arkadaslar ekpss 86 puan aldım. Açık öğretim düz lise mezunuyum sizce atanma şansım var mıdır.

%50 yanı yarı yarıya sansınız var.

açık öğretim düz lise olarak iyi puan almışsın arkadaşım tebrikler inşallah atanırsın

2015 EKPSS Ataması ilgili Yeni bir Resmi Açıklama Yok ...

2015 Yılının İlk Ayı bitmek üzere ,Ama Atama ile İlgili 2015 yılı içerisinde bir resmi açıklama yok ...

yayımlandı bile

neden ikide bir kontrol etmiyorsunuz?

Kontrol ediyorum ama ikinci tercih gerçekten yayınlanacakmı ? Benim arkadaşımda ikinci tercihleri bekliyordu ama son bir aydır devlet kurumunda çalışıyor.arada bir kamu ilanlarınada baş vuruda bulunmamış.hep tanıdıkları alıyorlar bizde böyle kalıyoruz.onun için tercihlerin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda bilgim yok.

yarın yayımlanacak 3 şubatta başvuru bitiyor. 27Ocak-03 Şubat tarihlerde.

Erol bey, verdiğiniz bilginin kaynağını paylaşır mısınız?

Erol Taş;

ÖYM'de böyle bir bilgi yok..
Nereden çıktı bu bilgi?

Yayınlanmış bile diyo biz niye görmedik

muhtemelen geçen sene ocakta yapılan tarihlerle karıştırıldı. yeni atamalar için bir açıklama yok henüz.

EKPSS adayları, nisanda yüksek sayıda kadro istiyor

77114.jpg

Devlet Personel Başkanlığı, Ocak ayı içinde yaptığı açıklamada, 2015/1 EKPSS-KPSS tercih işlemlerinin Nisan ayında alınacağını açıklamıştı.

KPSS'ye giren 3,5 milyon aday, EKPSS ve KURA ile atanmayı bekleyen toplam 120 bin aday, Devletin bu kez yüksek bir sayıda alım yapmasını istiyor.
Geçtiğimiz yıl yapılan 2014/2 KPSS alımlarında, sadece 5.067 kadro yer almıştı. EKPSS 2014/2 alımında ise açlık grevi yapılarak 4.151 kadro açılmıştı.
Üstelik KPSS alımında, bir çok bölüme kadro açılmadığı gibi,
- sadece fakülte mezunu olma şartını gösteren 4001,
- önlisans mezunu olma şartını gösteren 3001 ve
- lise mezunu olma şartını gösteren 2001 gibi,
genel kodlara bile yeterince kadro açılmamıştı.
KPSS'ye giren 3,5 milyon aday Nisan ayındaki yerleştirme işlemlerinde Devletten, öğretmenlik, sağlık ve diyanet kadrolarının yer almadığı yüksek sayıda bir kadronun ilan edilmesini bekliyor.
EKPSS ve KURA ile atanmayı bekleyen 120 bin engelli memur adayı, devlet yetkililerinin "nitelikli kadro, nitelikli engelli" arayışları-bahaneleri yerine, kanuni hakları olan 20 bin boş engelli kontenjanının, "engelliye uygun kadro" açılarak yüksek oranda doldurulmasını bekliyor.

Engelliler Sitesi - EKPSS-KPSS adayları, yüksek sayıda kadro istiyor

Bakan Çelik Kamudaki Boş Engelli Branşlarını Açıkladı (Yine Hayal Kırıklığı)

Engelliler Sitesi - Çelik, kamudaki boş engelli branşlarını açıkladı çok saygı değer bakanımız faruk çelik kamudaki boş engelli branşlarını açkladı boş kadro sayısını ne güzelde söylüyor ama devamında sanki engellilere küfür ediyor ben açıkcası bu açıklamayı kendime bir engelli olarak ekpss sınavına giren bir engelli olarak küfür olarak algılıyorum

Bende 24 nisan da yapılacak diye duydum tabi herşeyi oyuncak haline getirdikleri için belli olmaz yinede bunların işi.

arkadaşlar attığım linki inceleyin bakan diyorki öğretmen sağlıkçı imam hatip mezunu zabıta gibi işlere kadro var bende diyorum ki bu bölümleri bitiren engelli kardeslerimiz zaten normal kpss ile atanır bu bölümleri bitirenlerin normal kpssde atanmasıda çok kolay yani bakanımız diyorki 25.000 küsür kadro boş ama siz unutun yinede o kadroyu ben öyle anladım saygılar

[FONT=sans-serif]1: en üst olabilecek kadro sayısı 5 binler şuanda 4ile 5 bin arasında kadro var.[/FONT]
[FONT=sans-serif]2 :en çok orta öğterim alınacak bu atamada.[/FONT]
[FONT=sans-serif]3: lisans en az olacak.[/FONT]
[FONT=sans-serif]4: öğrenim düzeylerine göre kadro sayısı dağılımında 300- 500 arası farklılıklar olacak( örnek: kimisine 500 fazla kimisine 300 az kadro olacak)[/FONT]
[FONT=sans-serif]çalışma yapılacaksa tam zamanı kimse hayyeller peşinde koşmasın tüm bildiğimi neyse paylaştım.

eylemleri organize eden boş konuşmuyan bi arkadaş bu bilgileri paylaştı ki benimde duyumlarım 4 bin civarıydı hakkımızda hayırlısı olsun.[/FONT]

Üst Alt