Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında sakatlık indirimi başvurusu yapanlar, sonuçlananlar..?

şükrü hangi ayda göndermiştinde geldi indirim falan olmuşmu hastaneyle kurul arasında açıklama yaparmısın .ayrıca bordroda indirim hanesi olarak göreceksin imzalarken

kasım 2012 de eksikleri tamamlatıp göndermiştim cuma günü ank. aradım numaranın birini düşürdüm tesadüfen genelde bakmıyorlarya samsuna gönderilmiş cevap denildi aradım yüzde altmış aynen onaylanmış,daha raporumu görmedim inanasım gelmiyor ama toplamda on ay falan oldu gitti geldi eksık evrak olayı gidip bir örneğini alacam .

2001 tarihli SÜrekli %65 raporum var.Özel bir şirkette özürlü kadrosunda çalışıyorum.Bu yıl emeklilik sürem doluyor bir kaç ay önce hazırda bulunsun diye vergi indirim raporu için izmir-bozyaka hastanesine maliyeden sevkimi yaptırdım.Rapor alım süreci sonunda Bana %16 rapor verdiler.Ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım.İl sağlık müdürlüğünü arayıp itirazı nasıl ve nereye yapacağımı sordum.Bana verilen raporun aslının Ankaradan geldikten sonra itiraz edebileceğimi söyleyerek beklememi söylediler.Ancak 4 ay oldu halen gelen bişey yok.Şimdi sırasıyle ne yapmalıyım Lütfen bir yol gösterin.(Köşe tümörü ameliyatı sonrası sağ kulağımı tamemen sağ gözümü kısmen kaybettim.yüz felci fasial paralizi var.)
Fatih AKTÜRK

Arkadaşlar dün aradım ankarayı 1. Ay raporları yazılıyormuş haberiniz olsun

arkadaşlar benim raporum istanbula geldi vergiden %40 ankaradan onaylandı işyerine gelmesini bekliyom 3 ay içinde geldi raporum

Arkadaşlar 2013 yılında ankara sağlık kurulundan raporu gelenler lütfen paylaşsın eksiklerini falan söylesin

Arkadaşlar,

alınan raporları artık ankara onaylayacak, düşürmeye yetkisi yok gibi haberler çıkmıştı Hatta ali tezelde bunu köşesinde yazmıştı

Bu haberlerden sonra rapor oranı düşürülen oldumu ?

Hala gelecek raporum bekliyorum.12.02.2013 hala gelmemiş kocaelide oturuyorum ARALIKTA BAŞVURU YAPANLARIN dahi gelmemiş arkadaşlar söylenen bu ne kadar doğru bilmiyorum.

Bende 04.01.13 te BLK vergi dairesine verdim raporumu. Hala cevap gelmedi.

Son 7 ay icerisinde Vergi indirimi sonucu gelen oldu mu?

Arkadaslar malum Vergi indirimine basvuruda bulunduk benim 6 ay oldu daha heyete bile girmemiş sans eseri ankara maliyesini telefonunu dusure bildim.
benim gibi bekleyen bir cok arkadasım vardı acaba OLUMLU-OLUMSUZ cevap alabilen oldumu cok merak ediyorum.
neden bu kadar uzadı ki .... :(

evet ankara 1.vergi mahkemesinden
size daha sonra burdan dva no sunu yazarım

Nisan ayı içinde başvuran oldu mu vergi indirimi için ?

ben 4 Nisan 2013 de vergi indirimi için maliye'ye başvuru yaptım.. maliyedeki memur elimdeki 2007 tarihli sürekli olan %96 (ortapedik) raporumu kabul etmedi. git yenisini çıkart dedi.. bunun üzerine tekrar rapor için başvuru yaptım 18 Nisan 2013 de rapor sonuçlanmış oran yine %96 ne yazikki halen sakatmışım pek bir şey değişmemiş memur bende ne gördüyse belkide umut etti bu oğlan düzelir diye :) yazık.. şimdi raporun akibeti hakkında son durumu maliye verecek rapor oranı düşermi aynımı kalır ilerki günlerde görecez ilk fırsatta paylaşırım..

Arkadaşlar, merkez Sağlık Kurulu tarafından özürlü sağlık kurulu raporundaki özür oranınız düşürüldüğünde ya da başka deyişle yeniden belirlendiğinde BİMER'e (Başbakanlıka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına vs) şikayette bulunun, bilgi edinme kapsamında soru sorun. En azıından yeni bir yol deneyelim. Kurumları rahatsız edelim.
Bu durumdan rahatsız olduğumuzu ve tek muhatap olarak maliyeyi almayacağımızı bu işin sorumlularının farkında olduğumuzu bilsinler. Şikayet etmek yanında aslında bilgi edinme kapsamında aşağıda hazırladığım metni gönderebilirsiniz. gelen cevaba göre bir başka yol bulmaya çalışırız o zaman da.
Önemli olan onları rahatsız etmek zaten. yeni düzenlemeler yapılmasını sağlamak bu şekilde...

"Elimdeki xx.xx.xx tarihli rapor, özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili xxxxxxxxxxxxx hastane tarafından ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'e göre düzenlenmiştir. Bu Yönetmelik 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'na dayanılarak hazırlanmıştır.
Aynı şekilde bu Yönetmelik, "MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır." demektedir. Bu şekilde il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulunun esas alınması gerektiğini belirtmektedir.

Ayrıca ilgili Yönetmelik, 193 sayılı Kanun 31. maddesinden yararlanmak için verilen sağlık kurulu raporları için merkez sağlık kurulunun nihai karar verme yetkisinden bahsetmemiştir.
Aksine ilgili yönetmelik, Özürlü sağık kurulu raporlarına itiraz kapısını açık bırakmış ve kurumlar isterlerse İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edebilir demiştir (MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur.)

Tüm bunlara dayanarak Merkez Sağlık Kurulunun özürlü sağlık kurulu raporumdaki oranı kabul etmeyip yeniden belirlemesini ve düşürmesini bahsettiğim bu yönetmelik hükümlerini yok sayan bir uygulama olarak görüyorum.
Eğer bu Yönetmelik hükümleri işe yaramıyorsa ve vergi indirimine esas olarak Merkez sağlık kurulunun yetkisi varsa ve nihai kararları belirleme yetkisi merkez sağlık kuruluna aitse o halde bu yönetmelikte niçin bahsedilmedi?
Böyle nihai karar verme yetkisine dair bir ibare bile geçmiyorken merkez sağlık kurulunun bu kararlarını keyfi olarak değerlendirmem kaçınılmaz olacaktır.

Vergi indirimi için esas alınan özürlü sağlık kurulu raporlarında nihai karar verme yetkisi, bu bahsettiğim ilgili Yönetmelik kapsamında değil midir?
Tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim."

kalp ten yuzde atmıs rapor aldım yanı vergı ındırımınden yaralanmak ıcın ıkıbucuk ay oldu ne zaman gelır raporun sonucu kalpten sonucu bellı olan arkadaslar varmı

ızmırde hastene katıpcelebıkatıp celebıunuverstesı ataturkegetım hastenesınden aldım raporu

arkadaslar vergı ındırımınden yaralanıpta emeklı ola varmı var sa ne yapmamız gerekıyo emeklı olmak ıcın

Arkadaşlar ben geçen hafta sağlık kurulunu aradım bana ,ocak ayında gelen raporları yazıyoruz dediler ona göre hesabınızı yapın bende benim raporum martta ulaştı size dedim , o zaman bir ay sonra arayın dediler

Selim kardeş sana bayağı olmuş bir anormallik var seninkinde sen iyice araştır raporunu ben geçen hafta aradım ocak ayında gelen raporları yazıyoruz dediler

ZEKİ Kardeş ankaradan onaylandımı raporun ayrıntıları verirsen sevinirim

oıcay kardes onaylanırsa ulastırrım ben sıbısten bakıyorum malıye bakanlına yazı gonderıldı beklenıyo dıyor

merhaba,

ankaraya giden raporu düşürmeye yetkileri olmayacakmış. hastaneden verilen raporlar gecerliymiş deniliyor. iyi de zaten raporlarımız daha Ankaraya gitmeden hastane tarafından düşürülüyo ( yeni ölçüt sayesinde) oranları düşürebilmek için değilmidir ki elimizdeki süresiz raporalrı gidin yenileyin demeleri. ozaman Ankaranın düşürme yetkisi yok sözü boşa çıkmıyormu? bence cıkıyo. hiçbir kıymeti kalmıyo.

ne kanun çıkarsa çıksın her zaman bu ülkede bürokrasi bir açık bulur ve o açığı keyfi veya kendi istediği şekilde yönlendirir bunu sakın unutmayın BURASI TÜRKİYE kraldan çok kralcı vardır.

KASIM-ARALIK da vergi indirimine bas vurupta sonucu gelen oldu mu arkadaslar neden bu kadar uzadı :(

Kalp pilim değiştiği için evde raporlu halde yatarkene şirketten aradılar. Benim vergi indirirmimde sonuclanmış. Yüzde yüz raporumla yüzde 60 vergi indirimi almış bulunmaktayım. Darısı diğer dostlarımın başına.

Murat kardeş hastane yüzde kaç verdi ankara kaç onayladı ve kaç günde sonuçlandı açıklarsan sevinirim bilgimiz olması açısından

Kardeş numune bana yüzde yüz verdi kalp yetmezliği+no kompaction kmp+icd pace maker takıldı ve EF 35-40 olarak ölçüldü.

Geçen sene taa mayıs ayında numunenin raporuyla başvurdum orayı kabul etmedi tekrar beni Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine sevk etti.

Orada işlemler tam 6 sürdü. ocakta kağıdım maliyeye ulaştı. İşte ocaktan bu yana kadar bekliyordum. Daha yeni sonuçlanmış.

Kardeş numune bana yüzde yüz verdi kalp yetmezliği+no kompaction kmp+icd pace maker takıldı ve EF 35-40 olarak ölçüldü.

Geçen sene taa mayıs ayında numunenin raporuyla başvurdum orayı kabul etmedi tekrar beni Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine sevk etti.

Orada işlemler tam 6 sürdü. ocakta kağıdım maliyeye ulaştı. İşte ocaktan bu yana kadar bekliyordum. Daha yeni sonuçlanmış.

Bugün başvuru için topkapıdaydım.1 ay başvuruları sonuçlanmış.5 ay gibi bir süre verildi.

Arkadaşlar sizin burada yazdıklarınızı görünce baya bir gözüm korktu. Bende Vergi dairesi sevki sonucu hastaneden 10.04.2013 tarihinde %50 kardiyolojiden rapor aldım Ankara dan cevap gelmesi 2-3 ay sürer dediler beklemedeyim inşallah uğraştırmazlar.

mtunc nasıl artık raporlar düşürülmeyecek. hastane zaten rapor verirken düşürüyo. yeni özürlülük ölçütüne göre. 2 yıl önce %45 verilen rahatsızlıga yeni yönetmeliğe göre % 20 veriyo doktor . ellerindeki ölçüte göre. . Ankaraya gitmesine gerek yok. yeniden rapor istemelerinin nedeni ne sanıyorsunuz. benim elimde 2005 sürekli raporum var %45 olan. adam git yeni al diyo. hastaneye gittiğimde oranlar değişti sana versem versem % 20 --25 diyo. ee ben iyileştimmi? yok hayır . hastalıgım daha da ilerledi ama oranlar iyileştirdi.

Yani denilen şu ki hastaneden bir şekilde %40 al tamam.Olay budur.Daha önceden hastaneden raporu almak bir zulumken birde Ankaranın düşürmesi olayı vardı.Şimdi en azından hastaneden aldığımız raporun oranı düşürülmeyecek.Yani iki engel vardı önümüzde bire düştü onu demek istedim.30 Mart ta Resmi Gazetede çıkan yeni kanuna göre böyle olmuş.Ha bu bir rahatlık veriyormu asla benim %42 olan raporum en fazla %25 ediyor malesef birde bunu düzeltseler sorun kalmayacak.Benimde durumum sürekli ve ilerleyici ama adamlar yeni raporları kabul ediyorlar malesef.

Üst Alt