Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

Türkçe'de son 2 soru yerine sözel mantık sorsalardı daha çabuk ve doğru yapardım ama paragraf sözel mantıktan daha belirsizdi. :D :D Oğuz Atay'dan soğuttular resmen. :D

324967Konaklama ve Seyahat Hizmetleri3
337055Makine Tek./Makine Ressamlığı1

yada bu neye göre?

Türkçe'de son 2 soru yerine sözel mantık sorsalardı daha çabuk ve doğru yapardım ama paragraf sözel mantıktan daha belirsizdi. :D :D Oğuz Atay'dan soğuttular resmen. :D

öyle paragraf mı olur ya? muğlak,

okuyorsun olmuyor, baştan alıyorsun parçalara ayırıyorsun yok, olmuyor

1500 öğretmen ataması yaptıkları zaman en fazla kontenjanları edebiyat tarih matematik gibi bölümlere vermişlerdi. bu bölümlerden matematik 62 63 ile kapattı tarih veya edebiyattan biri 53 ile kapattı. öğretmen alımlarında kontenjanlar çok adaletsiz bir şekilde dağıtılıyor. bi zahmet 53 ile öğretmen ataması da olmasın. öğretmen bu.

Bankacılık ve finanstan mezun olacağım haziranda, nerelere kontenjan açılıyor genelde bilen var mı

Esilaa

Valla al benden de o kadar keske sözel mantik sorsaydilar bu kadar karmasik soru olamaz 10 dakika mi aldi o son iki soru ve dogru yaptigimdan da emin degilim karmakarisik birseyler sormuslar :)

1500 öğretmen ataması yaptıkları zaman en fazla kontenjanları edebiyat tarih matematik gibi bölümlere vermişlerdi. bu bölümlerden matematik 62 63 ile kapattı tarih veya edebiyattan biri 53 ile kapattı. öğretmen alımlarında kontenjanlar çok adaletsiz bir şekilde dağıtılıyor. bi zahmet 53 ile öğretmen ataması da olmasın. öğretmen bu.

Bu durum Bimer ve cimer yazılmalı; gerekirse Sn Bakanda bu durum hakkında bilgilendirilme mail twıt atılmalı

[FONT=sans-serif]ben Türkçeye soysala filan değinmedim, en azından bu dalda engelli vardır dedim; ancak fizik kimya, biyoloji?[/FONT]

Arkadaşlar % 3 olan engelli kontenjanın % 5 e yükseltilmesi için birşeyler yapalım bir kanuna bakar seçim öncesi bimere cimere yazalım twitter den vs. haber bültenlerine konu yapalım

2018 ilk alım Haziran 2018 de olmalı 2014, 2016 da da bu tarihlerde olmuştu

oguz442361

ben kayser ile kağan arasında gidip geldim 1 dakkadan fazla üzerinde düşünmüşümdür şimdi ne yaptım hatırlamıyorum ama aiste sorular açıklanınca görürüz naptığımızı birde ilk defa bir sınavda 10 dakka süre artırdım yds yi ve yökdili de saymazsak

[FONT=arial][SIZE=2]Fatihin unvanı şıklarda Kayser iken, Gerçek Unvanı kayser[/SIZE][/FONT][FONT=arial]-i rum ' dur, bu soruda eksik cevap var, bu soru iptal edilmeli[/FONT]

Kalender ŞAH

aynen öyle kayser ünvanını tek başına kullananlar bizans imparatorlariydi, Fatih, kayser-i rum (romanın imparatoru ) şeklinde kullanırdı, bu ikisi birbirinden ayrılamaz. Kaynaklarda da bu sekilde.. Bu soru kesinlikte iptal edilmeli.

Kalender ŞAH

Rum, Anadolu demek zaten. Kayser de Kral anlamina gelmektedir. Yani seceneklerde sadece Kayser olmasi onun esasinda Anadolunun Krali anlamina geldigi sonucunu degistirmiyor Yani soru dogru bence

@Esilaa

[FONT=sans-serif]"Kayser veya kaysar (Arapça ve Osmanlıca: Ù‚ÙÅ*صر), Roma ve Doğu Roma (Bizans) imparatorlarına verilen Caesar (Yunanca: καισαρ, kaisar) unvanının İslam ülkelerinde kullanılan biçimidir. Osmanlı sultanları II. Mehmet'ten başlayarak resmi sıfatları arasında Kayser-i Rum unvanını da kullanmışlardır."[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu kaynakta da görüldüğü üzere, ünvanı kayser değil, kayser-i rum dur. Ünvanı bu şekilde bilen biri, elbette iki şık arasında kalacaktır..[/FONT]

yas42
Bende iki şık arasında kalıp kayser'i işaretledim fatih tam olarak nasıl kullanıyorsa şıkta o şekilde yer almalıydı. Bu Å‘nemli bir ayrıntı

yas42
Romanın kralı demekle sadece kral denmesi arasında bence çok bűyűk fark var.

yas42 bu aslında şöyle bir olay oluyor: Mesela R.T. Erdoğan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı demek yerine R.T. Erdoğan Cumhurbaşkanı demek gibi. :)

Tartışılan konu çok komik bence. Bu arada tarih ile ilgili ünlü hoca Ramazan Yetgin ile konuştum sınavdan sonra özellikle bunu da sormuştum kesinlikle Kağan demişti. Bilginize. :)

macasi
Bunun içinde çakallık! vb. herhangi bir şey aramaya gerek yok, sorunun iki cevabı var dolayısıyla soru iptal olursa herkesin doğru yaptığı kabul edilecek. Burada en son suclanacaklar adaylardir..

Esilaa
Bu çok saçma! Sizin bahsettiğiniz şey isim. Burada ün andan bahsediliyor. Maradona için Karpatlarin Maradona'sı denirdi ama ona sadece karpatlarin denilmezdi. Ünvanı bölemezsiniz bu şekilde..

Bunun içinde çakallık! vb. herhangi bir şey aramaya gerek yok, sorunun iki cevabı var dolayısıyla soru iptal olursa herkesin doğru yaptığı kabul edilecek. Burada en son suclanacaklar adaylardir..

Bence de arkadaşlar her iki şekilde de dűşűnmemiz haklı olarak bir űnvan hangi şekilde kullanıyorsa bőyle bir sınavda da o şekilde yer alması gerekmez mi? Her ikisi de farklı anlamlar ifade ediyor sonuçta

Polemiğe gerek yok.
Kağanı kullanmış mi kullanmamış mi ona bakın.

macasi

Elbetteki biliyordum. Sizinki önyargı.. Eğer Kayser Fatih diye bir yerde gormusseniz haklisiniz derim ama diyemezsiniz cünkü boyle bir kullanim yok. Ayrica benim kağan isaretlemedigimi nerden biliyorsunuz? Ben hatali işlemden bahsediyorum. Ösym, buradaki yorumlara bakmayacak, ben iptal icin basvuracagim.

yas42

Sanırım anlamadınız. Ayrıca "cumhurbaşkanlığı" bir unvandir. Yani Türkiye'nin Cumhurbaşkanı demeyiz direkt Cumhurbaşkanı deriz. Aynı olay. Nerenin Kayseri, Rum Kayseri. Nerenin Cumhurbaşkanı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. Yok mu Türkçe'ci kimse bir dil bilgisi verip aydınlatsın. :)

Esilaa

Anlamayan sizsiniz.. Kayser imparator demektir ama Fatih bunu tek başına kullanmamistir onu diyorum. Açın bakın kaynaklara, Fatih'in ünvanlari yazin. kayser mi kullanmış kayser-i rum'mu.. bizim için Cumhurbaskanidir ama dünyanın her yerinde T.C. Cumhurbaskanidir. Hiç uğraşmayın bu soru hatalı..

yas42 tamam işte bizim için Cumhurbaşkanı ama dünyanın başka bir yerinde bahsedildiğinde Türkiye'nin Cumhurbaşkanı diye bahsedilir.

Rum zaten Anadolu demek, nerenin imparatoru olduğunun izahı için Kayseri başına Rum eklenmiş o kadar.

Esilaa

Işte onu diyorum ben de.. hakan, kağan, hünkar hep aynı manada. Neden onların sonuna Osmanlı ifadesi eklenmemiste sadece kayserde var? Dolayısıyla bu özel bir unvandir ve birbirinden ayrılamaz.. Bu tartışma bitmez. Ben bu soru için gerekli başvuruyu yapacağım..

herkesin istediği konuda başvuru yapma hakkı var nasıl olsa soru iptal falan olmayacak böyle bir ayrıntı için soru her türlü doğru siz yapın başvurunuzu bütün yanlışlarınız için 100 alın

yanlış yaptım.Kayser kullanmış demek.Ha rum ha mum.fark etmez bence

tkahveci86

Bu ülkede her hakkini itiraz edene bir kulp takma alışkanlığından vazgeçmemiz gerek.. Siz benim bu soruyu yanlış yaptığımı da nerden çıkarıyorsunuz ? Benim sinavim hakkında neye göre karar veriyor sunuz? Ortada kendimce mantığa aykiri bir durum gördüm ve bunu bildireceğim bu kadar basit. Eger bu tür şeylere müsaade edilirse, daha büyük bir hatada bir gün hepimizin başı yanabilir. Geçmişte neler yaşandığını hepimiz biliyoruz..

Katiliyorum ben de kayseri rum gordum ama kayser yok..cok mantikli itiraz olur ben de itiraz ederim

yorumumun başında herkesin başvuruya hakkı var dedim müsaade etmek etmemek diye bişey söz konusu değil yorumumda sınavınıza müdahele ile alakalı birşey göremiyorum. sizin de ortaya attığınız savla alakalı yorumlamaya "böyle bir ayrıntı için soru iptal olmaz yorumuna" bu kadar reaksiyon göstermemeniz gerekir o soruyu kağan olarak işaretleyip fazla puan alacakların da (sizin başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa) savunmasını böyle suçlamamış olursunuz

100 alanlar komple sınavı iptal için istesinler sorular mantıksız çelişkili ama hepsini doğru yapmış

Üst Alt