Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

Hala graben sorurusuna acipayam diyen var, arkadaşlar doğru cevap Çarşamba. Bundan eminim. :)

1JqX2j.jpg
cevaplar bunlar....facebook ta paylaşımış.benim doğru sayısı 18 ya da 19

Bu cevaplara gore genel kültürden 28 doğrum var ins. :)

ahmet öztürk bilimsel makaleyi koyunca önünüze hepiniz çarşambadır diye emin oldunuz di mi nooldu ısrarla acıpayamı savunanlar

macasi benim de mat 15 te 15. Türkçe hatırlamıyorum ama 2 yanlışım kesin var gibi oradan.

Ben kendim arastrdim kimsenin lafiyla hareket etmedim ve acipayamin graben oldunu ogrendim . Ukalalik yapma

Zeyneps Doğru cevap devletle ilgili aksaklıklar bahsedilmesi. Arkadaş genelleme yapmış. Divan-ı Lugat-ı Türk siyasetname özelliği taşımaz diye. Yoksa şıklarda böyle bir şey yok.

Teşekkűr ederim.

O soruyu ben de tanımlama yapmıştım. O gayet anlaşılır idi ama ikilemde kaldığım çok Türkçe sorusu vardı. Nerdeyse çoğu klasikleri okumuş kitap kurdu biri olduğumu söyleyebilirim. Ama buna rağmen zorlandım. Turkce sorularını hazırlayan komisyonun kafasını merak ettim doğrusu. :)))

Malesef bende bir kitap kurdu olarak oldukça zorlandım. Eğer bu kadar zor olmasaydı pek çok şey zaman kalacaktı.

Arkadaşlar yukardaki listede verilen listede 9. Soru daki diğer siklari hatırlayan var mi? ( hangisi ayaklanmalara karşı alınan bir onlemdir sorusu)

matematikten 11 tane işaretledim 10 doğru,genel kültür 24 tane işaretledim.18 i doğru. türkçeden net sayısı hakkında bilgim yok ama çok basitti bence.10u geçmiştir....denemelerin üzerinde geldi.... ahmet22

Ama korkularım var.kendi branşımda zihinsel olmadığı halde zihinselden girenler beni geçebilir.ben genel görme işitme lisanstan girdim.

geçmiş olsun hocam. ben düzenli aralıklarla kan tahlili vereceğim ,duanıza ihtiyacım var

saygılarımla

ayaklanmalara karşı takri i sükun diyen de var vatana ihanet diyen de.Ben Hıyanet i vatan yaptım...
O Divan ı lügat sorusunda Arapça metinler diye de bir şık vardı.Kimse neden bundan bahsetmiyor?

pirlo21 parantez içi anlam sorusu en sinir olduğum soruydu yanlış yaptım, onu ben tıka basa yapmıştım yanlış olduğunu biliyorum ama doğru cevabı bilmiyorum diğer şıkları hatırlayamadım

hehe, baktım da zaten araplara türkçe öğretmek için yazılmış :) bu soru gitti ki zaten, ben de yanlış yaptım saymıştım

Zeyneps ben genel kültürden başlayarak sanırım en doğru kararı vermişim, Türkçe'den başlamış olsaydım düşük mod ile genel kültüre yetişmem zor olurdu.

Zeyneps ben genel kültürden başlayarak sanırım en doğru kararı vermişim, Türkçe'den başlamış olsaydım düşük mod ile genel kültüre yetişmem zor olurdu.

Bende őyle başlamayı dűşűndűm ama hep tűrkçe den başlamaya alışkın olduğumdan vazgeçemedim malesef. Genel kűltűr' ű yetiştirebildim ama dűşűk bir modla bu da sorularda beni endişeye dűşűrdű. Hayırlısı olsun inşallah.

pirlo21 parantez içi anlam sorusu en sinir olduğum soruydu yanlış yaptım, onu ben tıka basa yapmıştım yanlış olduğunu biliyorum ama doğru cevabı bilmiyorum diğer şıkları hatırlayamadım

Ben onu hatırlayamamaktayım 😐

Parantezli soru dibinde olmucak mıydı yanı başında ile tam olarak eş anlamlı değil

ahmet.öztürk e sıkkı cok anlamsızdı. yıne urkek ve cekıngen ars bag var. ahh bı hatrlasam e yi

Bu kişiler ''fobik'' olarak da adlandırılan utangaç, çekingen, ürkek, korkak bir kişiliğe sahiptirler. makaleden alıntı

Bence istemeye istemeye olacak cevap. Çünkü konuşmak için çekinerek yaklaşıyor. İstemeye istemeye değil istek var sonuçta birinin silah zoru ile konuşmuyor veya mecbur olduğu için değil. İsteyerek gidiyor ama utangaçlık var. Şeklinde yorumladım. Tabi bu kişisel görüşüm.

Belki bende işaretlemiş olabilirim tam emin değilim ama daha tanıdık geldi..

İlk baktığımda soruya yapmamıştım bende sonra dönüp baktım dibindeyi işaretledim sorular açıklandığında görcez artık

Arkadaşlar geleceğimiz için beş dakikanızı almaz şu yazıyı bimere gönderin

2018 yılında ilk kez Ekpss’ye girdik ama şu an büyük bir infial yaşamaktayız. sadece bizlere sunulan 2500 kadro. Bu kadronun içinde kurayla girecekler var, orta öğretimden girecekler, ön lisanstan girecekler ve lisanstan girecekler var. Son açıklamaya göre 88 bin kişi sınava girdi. Bu da her bir düzeye çok az kadro düşeceği anlamına gelir. Bu bizler için son derece üzücüdür.
2012 ilk alımda açılan kadro sayısı 7746,
2014 yılı ilk alımda açılan kadro sayısı 4151,
2016 yılı ilk alım sayısı 6113 kişi iken
2018 yılı puanı ilk alımda 2500 kişi. Yürekten soruyoruz size, bu adaletli midir?
%3 olan engelli kontenjanının yükseltilmesini, 10.000 kadro talebimizi saygılarımızla arz ederiz

Türkçeyi hiç sevmem yapamam da 2012 kpss ile memur olarak atadım 22 doğru yapabildim 30 soruda. 2016 kpss de neredeyse hiç birini yapamadım. İlk kez ekpss ye girdim orada da Türkçe ile boğuştum.

Tűrkçeyi full ya da 1 veya 2 yanlış civarlarında yapan biri olarak malesef çok vakit alan şıkları birbirine yakın sorulardı. Genelde bir okumayla en fazla iki okumayla çőzerken kimi soruları 3 defa okumak zorunda kaldım bu da zamanımın ćoğunu alıp gőtűrdű. Keşke sűre de soruların zorluğu ve uzunluğu gőz őnűne alınsa ve tabiki engelli oluşumuz.

Yaa benim bildigim AIS varya orda butun dogru ve cevaplar 2 3 gun icinde cikiyor ben normal kpss girdimde ordan 3 gun sonra bakmistim butun dogru ve yanlislara . Ekpss de nasi oluyor bilmiyorum

Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim. Ben ayaklanmalara karşı hangi tedbir alınmıştır diye bir soru hatırlamıyorum. Eğer vardiysa diğer siklarini hatırlayan bir allahın kulu olmaz mi yav. Sadece hangisi Şeyh Sait ayaklanmasindan sonra alınan tedbirlerden biri değildir sorusunu hatırlıyorum. Onun siklari da teklifi milliye, takribi sükun, hükümet değişimi, istiklal mahkemeleri... di..

Şeyh Said isyanı sonucu aşağıdaki gelşmelerden hangisi yaşanmamıştır şeklinde soru vardı. Cevabı erken seçim.
Hangisi TBMM tarafından ayaklanmalara karşı aldığı önlemlerden biridir olması lazım. Hıyanet-i Vataniye kanunu.

Soruyu şu an net hatırladım, aşağıdakilerden hangisi şeh sait isyanı sonrası oluşan bir gelişme değildirdir di... üç aşşğı beş yukararı... doğru cevap hükümet yahu meclis istifa etmedi yahu erken seçime gitmedi

türkçe sorularda büyük ihtimal tanımdı, cümlede tanım yoktu

parantesin içinde anlmında da dibinde durmak gibi bişey vard; parantez içi yanında durmaktı, birebir karşılamıyordu, yakınmıydı evet

nokta nokta yere gelecek sorusu vardı; ben ona diğer yazlara üstünlük sağlamak cevbının olduğuğu şıkkı işaretledim

kütüpanelerin mesayi saatleri içinde açık olmasını içern bir soru vardı ondada; anlamlı bir cümlede. cümle hangisi olurda onf-dada III. işaretledim, birde hangi ikisinde aynı ses olayı vardır sorusu vardı

aynı paragrafa o uzun devrik anlamsız cümleye 2 soru sormuştu, birinciye yazan anlattığından daha üstününü yapmalı gibi bir şık vardı onu işaretledim
sorunun ikincisinde, aşşağıdakilerden hansi diğer paragrafa benzemiyor gibi üç şıklı bir örnek vardı... ilk ikisi paragraftaki gibi kesin yargı belirtmeyen devrik cümleyken, biri kesin yargı bildiriyordu onu işaretledim

ilk sorunun cevabından emin değiliğim

O halde Şeyh Sait'li sorunun cevabı, tekalifi milliye olmalı zira t ekalifi milliye emirleri, ayaklanmadan 4 sene önce çıkarıldı ve bu ayaklanma sırasında hükümet değişmişti.. Yalnız ben hâlâ sorumun cevabını bulamadım. "Hangisi ayaklanmalara karşı alınan tedbirlerdendir" sorusunda diğer siklari kimse mi hatırlamıyor?

Üst Alt