Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

ilk bölüm eğer 15 net ise puanın 85'i geçmez.atanma durumun verilecek kontenjana göre değişir.ayrıca branşına göre ve düz memuriyet isteyip istemediğine göre....

Sınıf öğretmenliğinden inşAllah haziranda mezun olacağım. Sınav genelde iyiydi. Sınıf öğretmenliğine atanabilmek için en az kaç puan almam lazım. Başarı durumum ne olmalı? (Yani sıralamam)

TÜRKÇE

(PARAGRAF)

Anlatım bozuklugu
Ünlü ünsüz benzeşme,yumuşama,daralma
Sözde Anlam

Kısıtlı sürede Sacma sapan paragraf uzatmaları :( Kakao =)

Matematık

(Havuz Problem) (Yüzde Hesapları)

Tarih

*l.Dünya Cephelerınden hangısıdır?Veya degıldır? Soruyu anlamadım aceleyle (Kafkas Cephesı) yapmıstım.
Asağıda direk l.Dünya savaşı cephelerını vereyım

Kafkas Dogu Cephesı
Kanal Cephesı
Irak Cephesı
Çanakkale cephesi
Filistin Surıye Cephesı
Hıcaz-Yemen Cephesı

(Fakat soru ilk defa ingilizler ile hangı cephede savasıldı ? Buymus)
Cevap : ?

*Yeniçerilere Verilen Maaş

-Ulufe

*KHK(Kanun Hukmunde Kararnameyı Kım Cıkarır?

Cevap : Bakanlar Kurulu

*Bakanlar Kurulu Kımlerden Olusur ?

Cevap :
-Bakanlar (5 bakan)
-Başbakan

*Denetleme Kurulu
Cevap : -Cumhurbaskanı

*Manş Denizinden Fıransaya bağlanan ülke?

Cevap: İngltere

Atatürk ilkelerinin Anayasa'ya giriş tarihi ?
Cevap: 1937

(Aceleyle 1927 yaptım sanırım okadarda Atatürk ölmeden 1 sene önce diye Çalısmıstım )

Cevap- Devletcılık olan vardı ve Amasya Plat veya Genelgesı
Cografya :

*2017 De nufusu en az olan şehrimiz ?
Cevap: Bayburt

*Fırat ve Dicle nin birleşip aktıgı körfez ?
cevap: Bafra körfezi

*Akdeniz Ve Karadenız Daglar kıyıya paraleldır buna göre Diye bir soru vardı ?

*Nufuslanmada Yağışın az oldugu dıye bır soru vardı Cevap: Tuz gölü ve cevresı

*En Büyük Irmak Cevap : Kızılırmak

*Türkıye'dekı akarsulardan en çok ? Cevap :-Sulama ve -Elektirik elde etme,amaclarında kullanılır.

*Akarsular Tarafından Derınce yarılmıs yükseklikteki düzlüklere -Plato denir.

Vatandaşlık:

*Hangisi NATO ülkesi değildir ?
Cevap :-Rusya

Güncel Bilg:

*Alyazmalım _Türkan Şoray

*Vefat Eden Naim Süleyman oglu hangı spor dalındaydı ?

Cevap : Halter
-

Hatırladıklarım Bukadar. sızde ekleme yapın arkadaslar:

Benım ılk gırısım ve süreyi yetiremedım bıldıklerımı yapacak zamanım kalmadı hep Türkçe de oyalandım ..

Artık Olursu olur olmassa olmaz kımse kafaya takmasın En önemlısı Saglık.

(Cem Yaylamis)

bence yeter.benim sonuçlarıma baktıysan her geçen sene giren sayısı artıyor.aslında bunlar anlamlı çoğunluk değil.benim gibi keyfi girenler.puanın bu sebeple 85'i geçmez.ama düz memuriyete atanırsın.inş. da kendi şehrin olur.

ben 2012 yılında kpss ile şırnağa atandım öğretmen olarak.sonra gitmedim.ekpss ile mahallemdeki okula memur oldum.sonra 2014 ile aynı mahallleme öğretmen olarak atandım.inş. senin adına da hayırlı olur.

saolsın allah razı olsun inş. emeğimizin karş. alırız

Yusufyürekli arkadaşım,
Benim durumda aynı 75 puanı geçemiycem gibi.30 nete 71-72 puan gelir gibi.2016 sınavında 3 atama oldu.Bu seneki bizden aldıkları 2500 kadroyu 3. atama diye 2016da girenlere verdiler.Bize haksızlık oldu.Puanlar o yüzden düştü.İlk atama 85 ve üstü olur minumum.Kadro sayısını artırmak için birşeyler yapmazsak anlıyacağın 70-75 puanla atanmak hayal.3. atama olmayacak.İşimiz çok zor.

ya bu cevap kağıdında sınav kitapçık no vs yuvarlakları karaladığımız doldurduğumuz bi bölüm yoktu di mi sadece yazıyla yazıyorduk

galiba döküldük

tarihte yanlış çok gibi anlam veremedim
musulun cevabı yok, kars batum ve benzeri bir soru vardı ortada cevap yok, İngiltere ikili görüşme netlik yok... Fatihin sorusu [FONT=Verdana]Sultanu’l guzât va’l-Mucâhıdın ; yani yanlış şık kağan... [/FONT]
[FONT=Verdana]guzât'ı ilk defa bu sınavda duydum

Kars moskova gümrü anlaşmaları anlam veremedim

[/FONT]

Rusya ile ikili anlaşma moskova

Türkçede tek bir sorudan bile emin değilim, uzun devrik cümleler doluydu

Arkadaşlar misaki milli sorusunun şık larında saltanat şurası vardı ve ben soruyu misaki milli değil sevr antlaşması olarak hatırlıyorum sizler emin misiniz sorudan

30. soru tbmm nin ayaklanmalara karşı aldığı önlem hıyaneti vataniye kanunudur.

soru aldığı; değil almadığı olacak; oda muhtemeldir saltanatın kaldırılması

şıklar yakın
sorular karmaşık

Allah rızası için biriniz cevap yazsa.. cevap kağıdında kutu karalayıp doldurulan bir bölüm (tc no vs) var mıydı lütfen söyleyebilir misiniz

Graben ovalar sorusunda şıklardaki egedeki ovalar alüvyal tarzıydı ama Acıpayam ovası karstik diye geçiyor graben değil.Doğru şık denilen çarşamba ovasıda delta ama oda alüvyal ovalardan.Acıpayam süprizi olabilir mi doğru cevap için :)

soru aldığı; değil almadığı olacak; oda muhtemeldir saltanatın kaldırılması

şıklar yakın
sorular karmaşık

Bence almadığı değil aldığı önlemlerdi soru.Türkçe okadar karışıktıki kafa allak bullak oldu :) türkçe ve tarih zamandan çaldı

Muhtemel çarşamba ovasıydı

60 dakika 60 soru; bu sorular uçuk, tarih bile uç noktada

Türkçe Allah'a emanet, sadece zaman yok diye işaretledik, ne anladık nede bişey

tamamı devrik cümle, birde şıkların yeri farklı

az soru çok puan, zor sınav aslında iyidir; seçici eleyici olur

matematiğine birşey diyemem, bilene basit soruyor, lakin zaman şartında göz önüne alınırsa bu kadar zor bir sınav yok

kbenly neredesiniz bugün sizi göremedim hocam?

umarım istediğiniz gibi geçmiştir.

InsAllah herkes emeginin karsiligini alir genel kültür 19 net civari gelecek buyuk ihtimal 4 mat net turkceyi de cok uzerine yogunlasarak cevapladim ama bilmiyorum ne olur sorunun az olmasi gercekten bi dezavantaj

benim genel kültür güzeldi tarihçiyim zaten 25 net var güreşle halter arasında kaldım halteri yaptım. Yargıtay filan yanlış 1-2 bişey daha vardı diğerleri doğru.
genel yetenek için aynı şeyi söyleyemiycem 15 üzerine gelir ama 20yi bulmaz 2 tane kolay matematk sorusu vardı onları yaptım diğerlerinde önceden pratiğim olmadığı için bakıştık sorularla matematiği fullesem şimdi haritadan yer beğeniyordum. 83-84 puan bile gelse 2016 taban puanlara baktımda 84-86 arası. Kİ ozaman atanan sayısıda fazlaymış şimdi azalacak birde 2500 deniyor pasta dilimi azaldı puanlar artar. Önceden diğer normal kpssyede girdim diğerine göre kolaydı bu. Matematiğe daha çok eğilmem gerekiyormuş. Keşkem keşkem türküsü söylüyorum. :))

Türkçe sorularını hatırlayanlar var mı?
Ürkek (çekingen) diye bir soru vardı. Tanımlama ile ilgili vardı. Kuş, karga ile ilgili vardı. Sıfat-edat ile ilgili bir soru vardı.
Asıl türkçe çok zordu zaten, basit gibi görünüyordu ama hep ikilemde bırakıyordu.

AYAZ1 Kalender ŞAH arkadaslar cvp acıpayam .dıgerleri delta ovası
didem . turkce cok karmasıktı . hatırlagım 2 tane unlu dusmesı vardı altı cızılı. bıde sıralama 3 olcak

pirlo internette sorunun aynısını (şıkları değişik) buldum cevabı bafra ovası. bafra çarşambanın kardeşi olduğuna göre? bi yerde de şöyle okudum: tektonik çöküntüyle başlayan ova oluşumu karstik oluşumla devam edebilir

2018 ilk atamaya 2500 kadro büyük haksızlık Bimer ve Cimer e vekillere mail adreslerine bakanlıklara her uere yazalım arkadaş lar zor bir şey değil lütfen üşenmeyelim

ozaman soru yanlıs olur senın dedıne gore bu da ımkansız. dıger hepsi deltaaaa . cvp acıpayam tkahveci86

delta için illa graben gerekmiyor bafra ve çarşamba geriye aşındırma sonucu oluşmuş deltalar. graben demek kırıklı dağ demek orda öyle bi dağ yok ayrıca iç bölgelerde de bir sürü graben mevcut

Arkadaşlar hatirlanmayan 13. Tarih sorusu hâlâ bulunamadı mi? Sanki ben ingiltere imzalanan antlasma hangisidir diye bir soru hatirliyorum. O olabilir mi? Birde ben hangisi Fatih'in kullandığı ünvanlardan değildir sorusunun 2 cevabi olduğunu düşünüyorum. Hem kağan hem de kayser. Zira Fatih, kayser değil 'kayser-i rum' ünvanını kullanıyordu. Yani roma imparatoru. Kayser ünvanını yalın halde kullananlar bizans imparatorlariydi. Kaynaklarda da böyle geçiyor. Ben bu soruya itiraz edeceğim. Fikriniz nedir?

Üst Alt