Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

sav sagu koşuk da varmış harita da.. o zaman cevap devlet konuları olacak herhalde

Anayasa bir soru vardı
Cevap olarak ben milletvekilliği dokulmazligi demiştin.soruyu hatırlayan var mi

Divanı Lugatı Türk sorusu sav sagu koşuk eminin arkadaşlar.:)

ohoo bayaa yanlış çıkıyo millet doğruları açıkladıkça. 30 nete razıydım ama o da gelmeyecek gibi :(

temsil heyeti erzurum kongresi falan hiç hatırlamıyorum kaydırma da yapmadım nasıl oluyo bu iş

O misakı milli miydi ben yanlış görmüş de olabilirim :(

divanı lugatı google dan aratın sav sagu koşuk var yani cevap o değil

EKPSS Lisans eleştri!!

Öncelikle herkese geçmiş olsun arkadaşlar ben gerçekten bu sınavdan birşey anlamadım gurur ego kibir olarak algılamayın lütfen çünkü türkçem berbat geçti ama anlamadığım bisey var

Böyle basit matematik böyle basit genel kültür soruları olurmu ya? Ösym nasıl ayıracak milleti ben hiç anlamadım bakkaldan iki sakız aldım kaç sakızım oldu tarzı matematik mi olur onu geçtim genel gültür çalışanla çalısmaynı ayrıt edecek sorular değildi ben hiç anlamadım 10-15 kişi fullerse hiç şaşırmam

Erzurum kongresi ile ilgili bir soru varmıydı anlamadım ben niye hatırlamıyorum?

Divani lugati türk sorusu devletin eksiklerini belirtir şıkkı

Sanırım milleti türkçeden eleyecekler ki sanırım beni elediler.

Aslında Türkçe de zor değildi. Neredeyse hiçbir soru zor değildi. Ben de bütün soruları doğru cevapladım ve hiç mutlu değilim. Çünkü herkes doğru cevapladı.

Sorular KPSS ye oranla kolaydır...ÖSYM Soruların %10 nunu yayınlıyor....Neden %90 nını yayınlamıyor dersiniz?

Sınava girenler ÖSYM hesaplarından birkaç gün içerisinde tüm sorulara erişebilir.

Soruların kolaylığı ile ne alakası var sen sonuçta bi sınav yapıyosun çalısanla çalısmayanı sadece türkçeden elemeye çalısıyosum saçma sapan bir sınavdı kimse kusura bakmasın

Ben nasıl aceleye getirdiysem Misaki Milliyi Temsil Heyeti olarak okuyup Erzurum Kongresini isaretlemisim. Mebusan Meclisini biliyordum tarihte iki tane soru dikkatsizlikten gitti benim. Sınavdan çıkarken mutluydum ama şimdi mutsuzum. Düşündüm de sorular gerçekten çalışan ile çalışmayanı ayırt edici nitelikte değildi. Ben aylarca çalıştım ama çıkan genel kültür soruları çok komik geldi mesela. MFÖ sorusunda içimden şarkısını mırıldanarak işaretledim. Çalışmadan önceki bildiğim şeylerle girseymisim neredeyse fark olmayacakmış. Türkçe ayırt edici olmamalı tam tersine genel kültür ayırt edici olmalıydı.

Ya ben çalışmadığımdan mantıkla gittim.

Divani- lugat ı türk
Türk -dili olan bir kitapta devlet eksiklikleri ne alaka? diyerek işaretledim...Benim şaşırdığım kabak gibi belli olan birşeyi nasıl farklı şıkları işaretlersiniz :)

Matematikte bir soru vardı okuldaki okuyan kızların oranı %40
sınavda erkeklerin %30 u kadınların %20 si başarısız olmuştur başarı olanları oranı nedir diye? Kaçtır? %74 bulmuştum.

Jasohan, bende devletin konuları yaptım. Çoğunluk sav, sagu diyince bir an tereddüt ettim de..

Ama diğer soruda, erzurum kongresi yapmıştım son anda silip başka bir şık işaretledim ya :(

Mebusam meclisinide bilmiyordum onu seçtim...
MALUM Türkiyede var olanı korumak osmanlıya satmaksa cumhuriyet dönemine kalmış bir şey diyerek mebusam meclisi izin vermemiştir diyerek onu seçtim. .Gördüğüme göre doğru cevap...

Valla bana göre divanı lugati türk tarihin en zor sorusuydu çünkü gerçekten çalısanlar bilir siyasetname özelliğide taşır diye bin tane soru çözdük düz mantıkla tabiki gene devlet şıkkını işaretledim ama kafa karıştırdı soru bankaları yüzünden!

Divani Lugati Türk sorusunun tüm şıklarını okumayıp sav sagu koşuk görünce işaretledim. Genel Kültürü hemen bitirip beynimi yoran o Türkçe'ye vakit ayıracam diye iki soruyu yanlış yapmışım aceleyle. :(((((((

benim dünyadan haberim yok seçilme yaşı 25ten 18e indirilmiş tabi güncel olmayan kitaptan çalışırsan olacağı bu

dilbilgisi sorusunu sıfat-zarf-edat-zamir yapan var mı

Stres ve heyecandan bir dakka bile uyuyamayıp sıfır uykuyla ve baş ağrısı ile girdiğim bu sınavdan kurtuldum. Iyi veya kötü, olan oldu artık. Allah hepimizin için hayırlı kapılar açsın inşallah. Emeklerimizi inşallah boşa çıkmayacaktır.

1-Nüfus sayımı (şıklar I-II olabilir)
2-Zeytin veya kivi(zeytin dedim en geniş alanlı)
3-Cezayir
4-18 yaş
5-Brest-litowsk
6-Güreş
7-Fethi Okyar
8-Hürriyet ve itilaf
9-Macron
10-gaziantep
11-danıştay
12-DDK Cumhurbaşkanı
13-munir özkul Tosun Paşa
14-Mazhar fuat özkan
15-Hakimler Savcılar Kurulu
16-Yasama Dokunulmazlığı
17-Egede Dalmaçya kıyıları yok
18-Cumhurbaşkanına TBMM Başkanı vekalet eder
19-Fatih Sultan Mehmet ünvanı sorusu idi olmayan
20-İlgiltere musul sonrası hangi konferanstı (haliç mi bilmiyourum)
21-Trans Anadolu Doğalgaz (Azerbaycan mı?)
22-Divanı Lügatıtı Türk Sorusu
23-Peçeneklermi ne istanbulu kuşatan bizansa paralı asker
24-Moskova anlaşması idi
25-Fransanın Çukurovayı işgalden vazgeçmesi
26-çarşamba ovası graben değil olmalı
27-Şeyh sait isyanı sonrası erken seçim idi
28-osmanlı mebusan meclisi
29-yabancı yatırımcıları teşvik idi milli ve devletçiliğe ters olan

Ama 30. soruyu hatırlamadım hatırlayanlar varsa yazarmı?

En büyük hatam saçma sapan türkçe sorularılarıyla uğraşıp zaman kaybetmek oldu.Kolay denilen matematik sorularını göremeden sınav bitti.Herkes mat fullemiş.Atanma umutlarıda çöp oldu gitti.

Cevabi Moskkva olan soru nasıldı hatırlayamadım. Yardımcı olabilecek var mı acaba ?
Birde Fethi Okyar seçenekleri arasında Rauf Orbay var mıydı?

ozon_t 26 dogru 4 yanlısım var . bıraz dıkkat etsem full cıkcaktı
Santiaqo moskow ikili antlasma. fethı okyar dogru cvp

30. soruyu hatırlamadım oda doğru olsa 22 doğru 8 yanlış olur

Üst Alt