Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

çarşambayı graben oluşumuna gösteren 1 tane site bulursan haber ver

Iyı de bu soru zaten var, Şeyh Sait Ayaklanması verilen sorularda vardı, ayrı olarak ayaklanmalara karsi diye bir soru hatirlamiyorum. Bu olmasa gerek?

arkadaşlar cevap kağıdı/kitapçık görüntüleme kısmından mı bakcaz cevaplarımıza? ne zaman yayınlanır sizce?

Lisans sorularını hatırlayanlar buraya

Lisans sorularını hatırlayanlar buraya

Matematik oldukça basitti, Türkçe çok ikilemde bıraktı defalarca okudum anlamak için ama zor anladım zaman olsa belki daha detaylı bakılırdı, genel kültür çok basitti (hele güncel+anayasa+coğrafya resmen kekti), ancak genel yeteneğe zaman ayırmak için hızlı yapmaktan tarihte en komplike soruları çözüp (peçenek+divan-ı lügat+kağan) en basit üç bir ihtimal iki soru (osmanlı meclisi+brest livosk belki fethi okyar da olabilir emin değilim) yanlış işaretledim.

Türkçede zorlayan sorulardan biri, paragrafta hangisi kullanilmamistir diye bi soru vardı, siklarda tanımlama,sebep sonuç ilişkisi gibi şeyler vardı. Yine benzer bir soruda, siklardan biri mecaz anlatım di.

yas42 O soruya be tanımlama yaptım.
Kalender ŞAH İsyanlar için alınan önlemlerden biridir diye soruyu hatırlıyorum. O sorunun şıklarında tekalif-i milliye emirlerinin yayınlanması da vardı diye hatırlıyorum. Tekalif-i milliye emirleri isyanlara önlem amaçlı değil Sakarya muharebesi ve büyük taarruza hazırlık için Atatürk'ün başkomutanlık kanunu çerçevesinde yayınladığı emirlerdi. İçeriğinde ordunun ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli emirler vardır.

matematikten 11 tane işaretledim 10 doğru,genel kültür 24 tane işaretledim.18 i doğru. türkçeden net sayısı hakkında bilgim yok ama çok basitti bence.10u geçmiştir....denemelerin üzerinde geldi.... ahmet22

Ama korkularım var.kendi branşımda zihinsel olmadığı halde zihinselden girenler beni geçebilir.ben genel görme işitme lisanstan girdim.

Bende tanimlama yaptim tanimlama yok o soruda

ACIPAYAM GRABEN mis arkadaslar ben arastrdim

ekpss

Őncelikle sınava giren herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Ben daha őnce őnlisanstan girip 71 kűsűr puanla atamayan biri olarak bu sefer lisanstan ilk defa girdim.

Okul hayatım boyunca ve tum sinavlarda tųrkçesi iyi olan biri olarak tűrkçe de soruların uzunluğundan ve şıkların birbirine yakın olmasından dolayı oldukça zorlandığımı soyleyebilirim nalesef bu suare konusunda adeletsizlik olduģunu dűşűnűyorum sorular bu kadar uzun ve karmaşıkken ve bu sinava giren kişiler engelli bireyler iken bu sůre kesinlike uzatılmalı ve bu adetsizliğe son verilmeli.

Tarih sorularına gelecek olursam ise 5 veya 6 aya gibi bir sűredir calismama rağmen kesinlikle çalışanla, çalışmayanı ayirt edecek nitelikte sorular degildi simdi bőyle dűşűndűğűmde gűn boyunca durmadan ders çalışma 150yi geçen videoları dinlemelerime, defterlerce çıkardığım nota ve sabahlara kadar uykusuz kalıp çőzdűğűm testlere çok űzűlűyorum.

Coğrafya(tek soru hariç ve vatandaşlık sorularının ise olabilecek őlçű de olduğunu dűşűnuyorum ama guncel bilgiler bőlűmű ise bence yine haksızlıktı 2 defter kadar gűncel bilgi notu çıkarmıştım ama űzgűnűm ki tek soru bile çıkmadı gűndem de sorulabilecek sorular var iken neden sorulmadığını gerçekten anlamlandıramıyorum.

Sűrenin kısalığından dolayı malesef ki cevap anahtarımı dőnűp kontrol etme imkanım olmadı duam herhangi bir kaydırma yapmamış olmak. Bu kadar zorluğa,rağmen inşallah hakkımızda hayırlısı olur arkadaşlar.

1JqX2j.jpg
cevaplar bunlar....facebook ta paylaşımış.benim doğru sayısı 18 ya da 19

Ya arkadaşlar 9. sorudaki hangisi meclisin ayaklanmalara karsi aldığı onlemlerdendir şeklinde bir soru hatirlamiyorum. Eğer böyle bir soru var ise, diğer siklari hatırlayan var mi?

Herkese merhabalar.
Dünkü sınavdan sonra, moralim iyiydi.Ta ki, eve gelip, sorulara bakmaya başlayıncaya dek.Yanlışlar teker teker çıkıyordu.Ama bugün sınav sorularına bakmak için, bu siteye girene dek.Önce, Türkçe den herkesin muzdarip olması, beni sevindirdi.Kimse yanlış anlamasın.Şöyle ki, evdekilere durumu anlatamıyor ve, neden önce Türkçeden başlayıp da, zamanım kalmayacak diye, Türkçe'yi yarım bırakıp, matematik ve Genel külüre geçtiğimi anlatamıyordum.Keşke önce genel kültürden başlasaydım, keşke şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım diye, çok üzülüyordum.Öyle ya, önce diğerlerinden başlasaydım, muhtemelen panik yapmayacak ve 4. sorudan sonra Türkçe'yi boş bırakarak zaman yetmeyince de, hepsini 'C' olarak atmak zorunda kalmayacaktım.
Hala emin olmamakla birlikte, o sıralı olarak 4-15 arasını 'C' şıkkı yaparak, en azından 2 doğru çıkaracağımı düşünüyorum.Ya da 11 soruyu sıfır olarak sayarsam, 4Türkçe ve 11 matematik netim var. genel kültürde de 20 netim var.
Bu haliyle ben, 100 üzerinden 55 filan alırım diyordum, ancak bazı arkadaşlar 70-80 den bahsediyor.bu da en azından bana biraz umut verdi.Söylesenize, bu puanlar nasıl hesaplanıyor???

muhendisbey

Puan hesabı su şekilde yapılıyor.
Taban 50 puan kabul ediliyor ve her bir net 5/6 ile carpilip 50 ile toplanıyor, bu bakımdan 35 net le 78-81 (standart sapmaya göre) arasında bir puan alabileceginizi düşünüyorum.

kbenly
Divanı lügatı türk sorusunda devletle ilgili eksiklerin bahsedilmesi olması gerekmiyor mu doğru cevabın

yas42
Bende tanımlama olarak yaptığımı hatırlıyorum.

Zeyneps Doğru cevap devletle ilgili aksaklıklar bahsedilmesi. Arkadaş genelleme yapmış. Divan-ı Lugat-ı Türk siyasetname özelliği taşımaz diye. Yoksa şıklarda böyle bir şey yok.

arkadaşlar ben türkçe öğretmenliği mezunuyum sınavda genel yetenek 25 doğru 3 yanlış bekliyom genel kültürdende 20 doğru 9 yanlış bekliyom sizce ilk atamada atanabilirmiyim acaba

O soruyu ben de tanımlama yapmıştım. O gayet anlaşılır idi ama ikilemde kaldığım çok Türkçe sorusu vardı. Nerdeyse çoğu klasikleri okumuş kitap kurdu biri olduğumu söyleyebilirim. Ama buna rağmen zorlandım. Turkce sorularını hazırlayan komisyonun kafasını merak ettim doğrusu. :)))

Divan lugatu turk sorusunun cevabi E .aksakliktan falan bahsetmez cunku . Kesinlikle E

Üst Alt