Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

ingilizce

merhaba ilkkes sınava girdim ingilizce öğretmeniyim 32 netim var atanma ihtimali nedir tecrübeli arkadaslar

Kutuphaneli soruyu, içinde 24 saat geçen ifadeyi işaretledim..
Yanlış esanlam sorusunda, "istemeye istemeye" olan sikki isaretledim.
Bosluklu soruda, diğer yazarlara üstün gelmeyi isaretledim.

500 kontenjan vermişler haziran için bilemedim tesekkur ederim

Türkçe'de aynı paragrafa bağlı sorulan 14 ve 15. sorularından 15. soru öncüllü bir soruydu, işte cümleler verilmişti bunları söyleyen hangi kişi paragraf ile aynı şeyi düşünmüştür tarzında bir soru. Tam hatırlamıyorum ama ben yalnız 3 yaptım sanırım. Siz ne yaptınız?

O halde Şeyh Sait'li sorunun cevabı, tekalifi milliye olmalı

Şeyh Sait sorusunun cevabı "Meclis erken seçime gitti" şeklindeki şık olmalıydı. Tekalifi Milliye diye bir şık yoktu diye hatırlıyorum o şık "hangisi isyanlara karşı alınan önlemlerdendir" sorusunda vardı. O sorunun cevabı da Hıyaneti Vataniye idi. Yani ben öyle düşünüyorum.

Türkçeden bir paragrafa göre 2 soru cevaplanacaktı ikinci soruda ben yalnız 1 şıkkını işaretledim siz neyi işaretlediniz

Türkçede 2 soruda paragrafta anlatılan en kapsamlı şıklardan hangisi

Öğretmende kontenjan sıkıntısı var; Örneğin 'edebiyattan farazi 100 kişi alıyorsa' başka bir öğretmenlikten ise, 1 kişi alıyor; bazen hiç umulmadık öğretmenlikliktense onlarca kişi, yanlışım yoksa kimya öğretmenliği idi; aldığı adette acaba engelli öğretmende dahil olmak üzre kimya mezunu var mıydı ? ben bilemem ama aklım takıldı

Esilaa o öncüllu turkce. Sorusu icin hangisi parcada yoktur diyo demi 1 ile 2 var 3 sik parcada yer almiyordu bende oyle yaptim

O soruda hangisi vardır demiyor muydu ben ona göre çözdüm( türkçede öncüllü soru)

Durun şu öğretmenliklik açılan enteresan kadrolara bir bakalım

42265Beden Eğitimi80
51119Bilişim Teknolojileri19
61123Biyoloji38

171386Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji50
181390Fizik
63

Cevabın doğruluğundan bende emin değilim ama yazarların olumsuz yönleri ele alınıp aşağıdaki cümlelerden hangileri onlara ait olduğu sorulmustu

Yanlışım varsa düzeltin geçmiş yıllarda Kpss birincisi fizikciydide, adama ayıp olmasın diye 2. atamada bir tane Fizik öğretmenliği kadrosu açtılar; burada 50 tane; anlam veremedim; öğretmenlik kadrolarına

O kadar kişiyiz ama türkçeden sorulari çıkartamayız bari çağrısı yapanları yazalim

Türkçede akıl tutulması yaşıyoruz; tarihte toplam vasat, çok eleyici bir sınav... aslında olması gereken

yusufyüreklim

Ne tuhaf ki soruyu net hatırlayamıyorum ama sanki hangisiyle paralel anlamda olduğunu sormuştu yalnız 3 'tür ins. :)

Aslında sınavın zorluğu yada soru şekli hiçte süpriz değil; neden mi?,
2012 ÖMSS sorularına; lisans düzeyi, aynı tip elek üstü sorular

Paragrafta hangi cümleler yer değiştirmeli diye soru varmiydi

EKPSS, de ne sorarsa diğer sınvalarda benzerleri geliyor; ama 60 dakikada da bu sorular olmaz ki; birde adil bir atama yok; branş dağılımında bazı kadrolar öne geçerken bazı kadrolarda puanında önemi kalmıyor; son atamada Bayburt'a atanan öğretmen puanına bir bakın

Bir de arkadaşlar 14. soruda hani yusuf atılgan ve oğuz atay'ın yer aldığı paragraf sorusu, onun cevabını da 'yazarlar dilin sınırlarını aşarak kendi özgünlüklerini tarzlarını oluştururlar' gibi bir şık vardı. O soruyu hatırlayan var mı, siz ne yaptınız?

Paragrafta hangi cümleler yer değiştirmeli diye soru varmiydi
yukarda verdikya; kütüpane sorusu

KPPSS ' de milyonlar insana kadro açma; EKPSS 'de
311627Kimya/Kimya Teknolojisi63

352353Matematik101

bu durumu yazın bimere cimere ; yetkililer haberdar olsun emekleriniz Heba olmasın

karanfili öncüllü olan soru değil aynı paragrafa dair sorulan diğer soruyu merak ettim, onu ne yaptınız?

Yazar basit bir dille çok şey anlattığı
Onunla ilgili cümleler hangisi gibi bi soru vardi

Benim aklıma başaka gel..miyo

bu duruma işte bir anlam veremedim ? alırken öğretmen başvurusu alsa tamam, ancak onuda almıyor,

bu kontenjanlar neye göre

Üst Alt