Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Ortada ATAMA TAKVİMİ Yok!!
Devlet Personel Başkanlığı tarafından Atama takviminin en az 1 ay önce yayınlanması gerek!
Aksi takdirde bu sefer ben duymadım görmedim tercihleri muhabbeti sorumluluğu doğar!

Engelliler Konfederasyonu ve Devlet Personel Başkanlığı nı sürekli arayıp bıktırmadan bu iş olmayacak tek başıma mücadele vermekten yoruldum :(

tercih tarihi belli oldu, tercihleri yaptık ve sıra sonuca geldi öyle mi :eek:

Ben her allahin günü arıyorum ama cvp veren bakan yok.20 eylülde eylem yapmadigimiz kabahat

devlet personel başkanlığına giden bir arkadaşa söylenen kelimeyi söylüyorum
biz ekpss kılavuzunu yayınlamadan bir ay önce muhakkak resmi sitemizde duyururuz

o nedenle aralık sonuna doğru çıkabilir kılavuz çıkmazsa 2019 da kesin çıkacak demişler

3 aralık dünya engelliler günü gelmeden sesimizi yükseltmemiz lazım bakın kaynıyoruz arada kendinize gelin baylar bayanlar

2018/1. atamada 24 Ocak 2018’de Ekpss atama takvimi Dpb sitesinde yayınlanmış. Tercihler 8 martta başlamış. Yani 1 ay önce takvim ilan edilmiş. Bu sene nasıl olacak göreceğiz.

Dpb kasimin sonu veya araligin basi kesin klavuzu yayinlycklrini soylediler

dpb çalışanları da bilmiyor durumu sanırım herkese farklı şeyler söylenmiş

belirsizlik neden bu kadar uzadı inanılır gibi değil

kasımın 14'ü oldu halen ses yok demekki personel alımı 2019'a kaldı

Aciklama yapti tbmm de kontenjan artirimi yok 2.500 atama aralikda dedi aile ve sosyal pol. Bakani

Arkadaşlar ben engelli olarak aylar öncesinden kura için başvuruyu yaptım sizin gibi tercihleri bekliyorum venim ilk başvurum. aday işlemlerinden başvurumu görüntüleyebiliyorum fakat " SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİLERİM" Kısmına tıkladığımda "Geçerliliği devam eden Sağlık Durumu / Engel Bilgisi bulunmamaktadır." yazıyor. herekstemi aynı şey yazıyor ? yoksa benim müdahale etmem gerekiyormu

Emir_22
başvuru zamanında raporunu OSYM sınav merkezine götürerek engelli bilgilerni güncelletebilirsiniz

Sınav başvuru zamanımda götürmüştüm hatta başvuru kağıdıma da işlemişlerdi.Tercihlerde bir sorun olmaz değil mi?

Değerli arkadaşlarım şimdi ÖSYM ile görüştüm 444 67 96 nolu telefondan.Engel durumumuza Başvurularım-Ekpss 2018 kısmından bakacakmışız,geçerli olan burasıymış.Sağlık bilgileri kısmı değilmiş.

Arkadaşlar ben her gün yeni bir paylaşım yapan var mı? diye bu konuyu açıp bakıyorum.
tercih klavuzu yayınlandığında sizden ricam biriniz bu müjdeyi buradan paylaşarak her kesin haberdar olmasını sağlayınız

Sevgili arkadaşlar herkese merhaba. Çok kısa süre içinde yapmak istediğimiz eylem için gerekli hazırlıklar tamamlanmış, basın açıklaması için gerekli izinler alınmıştır. Arkadaşlarımız halen bizleri arayıp tarih konusunda ve saat konusunda sorular sormaktadırlar. Eylem için tarih ve saat
20 KASIM SAAT 13.30 ANKARA AİLE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÖNÜ OLARAK BELİRLENMİŞTİR.
Saat 12.00 da ANKARA GÜVEN PARKTA toplanılıp sonrasında metro ile bakanlık önüne geçilecektir. Arkadaşlar dikkat etmemiz gereken şeylerden biri hakkında bir uyarı yapmak istiyoruz. Bu eylemin amacı her hangi bir partiyi kötülemek veya lehinde aleyhinde slogan atmak değildir. Bu niyeti barındıran arkadaşlardan ricam eyleme gelmemeleri.
Yapılan eylem sebepleri aşağıdaki gibi sıralanmıştır.
1- Atama oranlarının %3 den %5 yükseltilmesi ,
2- 2019 yılı ilk atamalarının ilk çeyrek içerisinde hızlı bir şekilde yapılması,
3- 2019 ilk atama sayısının en az 5000 olması,
4- Sahte rapor olaylarının incelenmeye alınması,
5- Engellilerin iş kur üzerinden yapılan atamalarında daha rahat şartlarda çalıştırılması.
6- 2018 yılı içerisinde İş kur üzerinden yapılan atamaların sonucunda devlet kadrosuna atanan engellilerin merkezi atamalarda tekrardan aynı puanla tercih yapmalarının önüne geçilmesi
7- Daha önceki sınavlarda atanmış, hizmette aktif olarak görev alan engellilerin farklı sebeplerden ötürü tekrar sınava girip mağduriyet yaşatmalarının önüne geçilmesidir.
Bizler bu konularda sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Ankara da yaşayan veya Ankara ya gelmek isteyen arkadaşlar bu konuda hassas olur ve yanımızda olurlarsa çok mutlu oluruz.
Herkese saygı ve selamlarımızla
Ömer Faruk Yazıcı Muhammet Fatih Demirtaş.
0532 285 81 97

Aynı şey bende de yazıyor.
Şimdi açıp baktım 😧

Eyleme katilip haklarimizi arayacak arkadaslar benim gibi yaninizda olamicak arkadaslara hakkinizi helal edin gelmek isterdik yalniz mesefa ve sartlar uygun degil sayenizde hepimizin sevinecegi sonuclar elde ederiz umarim.

Engelli fedarasyonu diye bişey var ama aradığımızda azarlayan bir üslup ve ilgisiz biz tavır kim bu hakları savunacak ben artık pes ediyorum raporumu her şeyimi iptal ettiler. Koltuklarında rahat otursunlar artık.

Merhaba arkadaşlar ben engelli emekliyim bende sınava girdim 75 ouan aldım atama çıkarsa atana bilir miyim yoksa emeklilik engel olur mu yada atanirsam maaş kesilir mi. bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim..

erdal üzel
Tercih kılavuzu yaymlandığında zaten haberin olur
OSYM nin sitesinde ve burada gerekli bilgileri bulabilirsiniz

Nigdeli
2018 EKPSS/KURA İLE
ENGELLİ KAMU PERSONELİYERLEŞTİRMETERCİH KILAVUZU
2. BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI
2 2.3 Başvuru Özel Şartları
8-5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi hükmüne göre herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların, genel bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına açıktan tekrar atanamayacakları öngörüldüğünden, bu niteliği haiz adayların tercihleri arasında bahsi geçen kurumlara yer vermemesi gerekmektedir.Bu durumda olanların yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.

Slm arkadaşlar bende kuraya başvurdum ama bende iş kazası gecirdim bundan dolayı sürekli işgörmezlik parası alıyorum sorun olurmu atanırmıyım acaba

Arkadaşlar klavuz kasımda yayınlanır mı yoksa aralıkta mı yayınlanacak oda?

Biz ne diyoruz siz ne soruyorsunuz yaa.adamlar bilse kılavuzu ne diye eylem yapsinlar

Üst Alt