Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

slm arkadaşlar yeni üye oldum ekpss de lisans sınavından 79 puan aldım 2360.sıradayım bölümüm kamu yönetimi sizce atanma şansım ne bilen kişiler yardımcı olabilirmi

iso02
tercih klavuzundaki lisans mezunlarının alım sayısına bağlı
ama muhtemelen ilkte olmazsada ikincide atanırsın

çalıkuşu1 evet açıktan alan kurum işci statüsünde alıyorsa 1603 TL'dir DSİ Karayolları gibi kurumlar fazla maaş verir o da ilanda yazar günlük misal 100 TL dir (hafta sonları tatilde dahil yani 3 bin lira eder)

ben mülakata kaldım aradım kurumu ilanda ücret yazmıyor dedim
işci yazıyor beyefendi asgari ücret olacak dediler

varın siz düşünün

Arkadaşlar peki ekpss kura çekim sonuçları ne zaman açıklanıyor ? Nasıl anlayacağım kazanıp kazanmadığımı ?

Skolyoz23

skolyoz bende daimi işçi statüsünden girdim işe tedaş genel müdürlüğüne ama ben asgari ücret almıyorum nasıl olacak bir memurdan daha çok avantajları var (ikramiye,mesai, vb..

Arkadaşlar Lisans mezunuyum ve mesleğim dışında daha fazla para kazanabileceğim bir mevkii'yi tercih edebiliyor muyum ? varsa neler bunlar yardımcı olabilir misiniz ?

Dorsalis Pedialis

Diyetistenlik.. Bir arkadaşım da Fizik Tedavi mezunu.. Neredeyse aynı puanları almış durumdayız ortalama olarak 82 puan.. Kendi mesleklerimiz de atanabilir miyiz bilmiyorum ama tercih listesinde daha fazla para kazanabileceğimiz sektörler varsa oraları ilk sıralara yazmak istiyoruz.

normal bir işcinin 657 'e tabi anayasa ile korunan bir memurdan ne gibi avantajı olabilir
lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin

çalıkuşu1 teşekkürler cvbın için peki mesela tercih zamanı tercih yaptım ve düşünmediğim bi yere yerleştim eğer bu yerleşmeyi yapmaz vazgeçersem aynı puanla bi sonraki tercih döneminde tercih yapabilirmiyim yada nezaman tekkrar tercih yapabiliyoruz bilgi verirsen sevinirim

ekpss den 80 aldım atanma ihtimalim var mı arkadaşlar cevaplarsanız çok makbule geçer

Santiaqo
Bölümleriniz cok guzel.baska bisey dusunmeyin.insallh atanirsiniz.zaten onun disinda duz memurluk tercih edebilirsiniz.

Skolyoz23

memurun ikramiyesi yok fazla mesaisi yok maaşı daha düşük birde işçi emekli olursa maaşlarından fazla bir kesinti olmuyor yeterince bir açıklama oldumu...

hocam yanlış anlama ama sen balataları sıyırmışsın ya lütfen insanları yanlış yönlendirme

normal bir memur ile normal bir kamuda ki işciyi kıyaslaman bile saçmalık

ablam karayollarında işci ilk 5 yıl asgari ücrete çalıştı mesai ücreti farkı yok izin günleri memura göre kısıtlı

şimdi kadro geldi aynı işi yapıyor maaşı 3500 oldu mesai ile birlikte 4 bini geçiyor

sen tam tersini anlatıyorsun kamuda kadrolu memur kamuda işciden kat kat üstün haklara sahiptir
lütfen daha da yorum yazma
git başkalarına anlat

işin gücün rast gelsin
kamu da işci olarak kalmaya devam et o zaman memnunsan

Skolyoz23

Merhabalar,

Öncelikle arkadaş a bu şekilde hitap etmeni doğru bulmadığını belirtmeliyim.

Ablanız karayollarında taşeronda veya sözleşmeli işçi olarak mı 5 yıl asgari ücrete çalıştı?

"[FONT=sans-serif]DSİ Karayolları gibi kurumlar fazla maaş verir o da ilanda yazar günlük misal 100 TL dir (hafta sonları tatilde dahil yani 3 bin lira eder)"

bu yazınız ile biraz çelişki var gibi.

Arkadaşın anlatmak istediği şu benim anladığım. (Eğer devlette daimi işçi olarak ta çalışıyorsan da 657 ye tabisin zaten sadece statün farklı işçi veya memur diye biliyorum).İşçilerde ikramiye ,mesai v.b. haklar varken memurlarda yok bu yüzden daha avantajlı. Maaş düzeyi ikramiye ve mesailerden dolayı daha yüksek göründüğü için de emeklilikte maaş daha iyi oluyor.

Sanırım soylemek istediği bu. Veya benim anladığım.

[/FONT]

Arkadaşlar sizden rica ediyorum lütfen yardımcı olurmusunuz ekpssye bu yıl yeni girdim ortaöğretimden puanım 89,01151 sıralamam ise 820 memur olarak atanma şansım varmı lütfen yardımcı olun?

serwol Dsi Karayolları gibi ilanlar kamu işcisi alsa dahi ekpss üzerinden kast ettim günlük 100 TL dir aylık en az 3 bin TL dir yazarlar
benim ablam sağlıklı biri yani o normal işci olarak girdi zamanında 5 yıl sonra taşeron kadrosu değil normal kadro aldı yani 657 e tabi normal kadro aldı

aradaki farkı anlatmamıza gerek yok 5 yıl boyunca köle gibiydi şimdi kadrolu memur oldu hayatı değişti
yani kamudaki memur ile kamuda ki işci arasında uçurum fark vardır ama bu kamudaki memur için avantajdır çünkü anayasa da korunur işci korunmaz

ekpss alımlarında dsi karayolları gibi bazı istisnai kurumlar kamu işcisi alıyoruz desede memur gibi hakları verir ayırt etmez ama yüzde 70 diğer kurumlar malesef kamuya işci alıyorsa asgari ücret verir

nevşehir alanya belediyeleri en son alım yaptı ve verdikleri ücret buyrun açıp sorabilirsiniz asgari ücret net 1603 TL 'dir

şimdi benim de demek istediğim arkadaşa nasıl oluyorda kamuda ki bir memur kamuda ki işciden daha kötü oluyor :))

üslup konusunda yanlışım varsa kimse kusura bakmasın ama bilmedikleri konuda inat etmesin kimse
şimdi gidin herhangi bir sağlık bakanlığında çalışan işciye sorun hocam burada çalışan sizinle aynı işi yapan memurdan ne farkınız var
siz daha mı iyisiniz diye ??
eğer size bir tarafları ile gülmez ise ben buradayım

aynı işi yapmalarına rağmen memur ondan fazla maaş alır ve hakları ondan kat kat üstündür

yaşamadan etmeden sırf milletin lafı ile hareket etmesin kimse

bu söylediklerim düz memurluk düz işcilik için

haritacımış mühendismiş vs onları bilemem çünkü yaşamadım görmedim bilmiyorum

konuyu kapatalım kim hangi şartlarda çalışmak istiyorsa gitsin çalışsın
işci ile kadro memumuru aynı kefeye sokuyorsanız madem, memur olmayın işci olmaya devam edin hocam

şu anda konumuz merkezi atama ne zaman olacak
lütfen bu konu hakkında daha fazla yorum yazmasın kimse rica ediyorum...

dip not: gidin iş kur üzerinden misal veriyorum meb alımlarına bakın çoğunda vardiyalı çalışabilecek yazıyor :))

normal de kadrolu memur olmuş olsaydınız anayasada hakkımız olan şudur ki, engelli vardiyalı ÇALIŞMAZ

işci ile memur arasında dağlar kadar fark vardır

ama belirttiğim gibi haritacımış mühendismiş işci olarak çalışıyor kat kat mesai yapıyor daha çok maaş alıyor ben onu bilemem
ben düz memurluk düz işcilik için konuşuyorum

herkesin gönlünden geçtiği gibi bir alım olsun
inşallah herkes atanır bir yerlere de , özelden kurtulur

meb e engelli mühendis alımı varda işçi mühendis nasıl oluyor bir bilgisi olan var mı??bilgilendirirseniz sevinirim.

Skolyoz23

Şuan MEB’te açılan Büro İşçisi için ne düşünüyorsun kardeşim, maaş durumu, çalışma koşulları hakkında vs. bilgin var mı?

raptap bugün kurumu defalarca aramama rağmen ulaşamadım o yüzden net bilgi vermem zor

ama facebook grubunda herkes asgari ücret yazmış

ama ben direk ilk ağızdan duymadan inanmam hocam

inşallah asgari ücret değildir

DSİ ve Karayolları gibi normal memur maaşıdır

Deneme süresi 1 ay
1 ay boyunca asgari ücret, sonrasında sendika vs olursa ücret nasıl olması gerekiyorsa öyle olur.
Merak ettiğim mebde büro işçisi genelde ne işler yapar?

Emrdyl

Olması gereken ne işte mesele orada yani ona göre merkezi atamayı bekleyeceğim çünkü. :) Söylenilene göre müdürün insiyatifine bağlı diyorlar yani büronun temizliğini, kağıt getir götür iyi yaparsın diyende var, masa başında evrak işleri yaparsın diyende var. Ama nitelik olarak işçi olduğu için büronun temizlik işleri de istenirse yaptırılabilir gibi duruyor.

büro işcisi temizlikçi değil ondan emin olabilirsiniz
bilgisayardan iyi anlıyorsanız ona göre bir iş verilir anlamıyorsanız getir götür işleri verilir

ofisleri temizleyen elemanlar farklı hocam
siz kendi masanızı temiz tutarsınız orası ayrı ama temizlikçi almıyorlar

büro da iş yapabilecek elemanlar arıyorlar

Skolyoz23

Bende emin olamadım, ilk 1 ay deneme süresinde asgari ücret deniliyor sonrasında 2000 civarı olur deniliyor ama normalde kadrolu işçiler 3000-3500 civarı alıyor bu çok düşük...

Ayrıca bazı yerlere Büro Memuru bazı yerlere Büro İşçisi kadrosu vermişler ama nihayetinde bunların hepsi işçi sınıfında. Yapılan iş yönünden aralarında bir fark var mı bilginiz var mı? Maaş konusunda ve çalışma şartları konusunda emin olamadığım için başvuru yapamıyorum...

MeB kadro açıyor her alımda yine açar büyük ihtimal raptap ikiside kamu işcisi fark yok maaş konusunda malesef 4 d kadrolu diye geçeceğiz ve 4 d kadro alanların hepsi 2200 civarı alıyor evli vs oldukları için
normalde 2000 TL

normal memur maaşı verselerdi zaten merkezi atamadan alım yaptırırlardı burada ki ilanın amacı aynı işi daha ucuza yaptırmak hocam

Skolyoz23

Hmm Facebook'ta maaşın ilk 3 ay içinde kademeli olarak artacağı ve Toplu İş sözleşmesi kapsamında 3000 lirayı bulacağından bahsediliyor. O sebeple şuan kararsızım. Merkezi Atama ile işçi alamazlar o sebeple İşkur üzerinden alıyorlar yani maaşlar ilgili değil. :)

Bilgisayar kullanımım iyi, 10 parmak var lakin beni düşündüren merkezi atamayı bekleyip beklememek çünkü bu işe başvuru yapsak mülakatı güvenlik soruşturması falan derken zaten tercih dönemi geliyor. Gerçi onda da kısmet olurda atansak bile ortalama 3-5 ay atanma süreci geçecek o da ayrı bir olay. Birde aklıma takılan müdürün insaflı biri olup olmayacağı, her ne kadar masa başı beklesekte işçi sınıfında çalışılacağı unutulmamalı, ayrıca bakın İşkur Büro İşçisini nasıl tanımlamış:

https://esube.iskur.gov.tr/Meslek/ViewMeslekDetayPopUp.aspx?uiID=9112.11

Son düzenleme:
valla hi bilmiyorum eğer çalışmaya ihtiyacınız var ise başvurun merkezi atamadan atansak da kurtulsak
rabbim bize o günleri de göstersin

bende başvuracağım büyük ihtimal bu kadrolara çünkü artık bir işe girmem lazım
sınavdan çıkalı 5 ay olmuş hala ses yok şaka gibi ya

Arkadaşlar lisans veya önlisans mezunu olmak gerekiyor değil mi?

Arkadaşlar lütfen yardım edin ekpssye bu yıl yeni girdim ortaöğretimden puanım 89,01151 sıralamam ise 820 memur olarak atanma şansım varmı?

Üst Alt