Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Show Tv -05362669000
Tgrt -05467808080
Habertürk -0536 266 7766
Sözcü -05498072799
Kanal d -0532 349 1212
Kanal 7 -05526440707
Fox tv -05497800088
Beyaz tv -05493660606
Kon tv -05444420155
ATV -05051658888

Değerli basınımız,
Bizler, engelli olduğumuz için her hangi bir işte kabul göremeyen engellileriz.
EKPSS sınavına girdik 2018 de 2400 gibi çok cüzi bir atama oldu. 100 bin kişinin girdiği sınavda 97 binimiz hâlâ işsiziz.
Herkes engelli adayıdır.
Sadaka istemiyoruz, dilenci değiliz. Bizlerde kamuda çalışıp ailemize memleketimize faydalı olmak istiyoruz. Binbir zorlukla, maddi imkansızlıklarla Ankara ya geliyoruz.
Lütfen biz engellilere destek veriniz. Sizin güçlü sesiniz ile sesimizi duyurabiliriz.
Lütfen eyleme geliniz. Haberimizi yapınız.
2019 seçim öncesi EKPSS engelli alımı istiyoruz.
Sesimize, çığlığımıza ses veriniz.
Seçim öncesi EKPSS alımı için sizde destek veriniz.

Toplanma yerimiz:
27 şubat 2019
Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı önü
saat: 13.30

WhatsApp tan gönderelim arkadaşlar

Yarın ki eyleme toplamda kaç kişi katılabilecek bilgisi olan var mı arkadaşlar

Arkadaşlar, Ankara'da yaşadığım için eyleme katılmak istedim, derdimi sizinle paylaşmak için. Sizin dediğiniz bakanlığın hangi tarafında ve neresinde eylem yapılacak, iki yere baktım hiç kimse yoktu. Emin olamadığım için aranıza katılamadım, televizyona çıkarsanız artık oradan karşılaşırız.

Bu arada ben de sizin gibi dertlerimi paylaşıyorum.

Ben de kimseyi bulamadım ve geri döndüm tam olarak yerini de bilmiyordum

Biz atanmak istemiyoruz ki. Demek bir tek o 15 kişi atanmak istiyormuş

Arkadaşlar bizden bir şey olmaz 100000 kişi sınava giriyor 97000 yakın kişi atanamıyor ve Ankara’ya 10 , 15 kişi katılıyor bizlerde birlik yok arkadaşlar ben artık umudumu kestim bizler de birlik yok

Arkadaşlar benim umudum kalmadı çünkü bizlerde birlik yok

Atanan arkadaşlar bile desteklemedi

Neden kimse gelmedi bu eyleme en az 70 .80 kişi olmalıydk
öğretmenler gbi neden yapamıyorz nerdesinz ya nerde utanıyorm
hepinzden umutlarımzı basta szler yıkıyosunz yazklar olsn

Yazıklar olsun hepsine

Nerde bu 90000 kişi

Hepsine yazıklar olsun bite atama istiyoruz diyorlar hani nerdesiniz

Son umududa yok ettiniz

Seçim öncesi belki birlik olsaydık olurdu

Yazık bizden hiçbir şey olmaz

Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum diğerlerine hiç bir şey demiyorum

Diğer arkadaşlar sizden hiçbir şey olmaz bunu bilin

Sadece lafta kalıyor boşa sallıyorsunuz

Son umudumuzda bitti

Hiçbir federasyon bize güvenipte atama için veya kota arttırımı için hiçbir şey yapmazlar

Diğer arkadaşlar nerde size söyleyeyim mi. Hele de yüksek puan alanlar. Onlar bizim gibi birkaç kişinin çırpınışını izleyip ne de olsa az alım da yapılsa biz atanırız. Bunlar Bi çırpınadursun bir kenarda. İşte bu asalaklar yüzünden bişey çıkmadı. Hakkımız size de helal olmasın

Ben de 80 puan aldım ama nedense hiç rahat davranamıyorum

Bu arada arkadaşım otizm derneği başkanıdır. Dün görüştük eylem için bir kişiyi yerime Ankaraya toplantıya artı eyleme gönderdim dedi. Büyük ihtimal seçimden sonra alım yapılacak dedi. Uğraşıyoruz görüşmeler yapıyoruz dedi. Ama bugün toplantı yapılmış yarın haberlerde çıkar

Didemdeniz. urfalı33. plüfovil93. Kader2017. Ceza Sahası bu arada sizlere De çabanızdan dolayı teşekkür ederim

İnanıyorum ki hak ettiğimiz yere gelecez

Kardeşim Öyle Diyorsun da Belki Gelmek İsteyip Gelemeyen Arkadaşlar Var Sonuçta Herkes Ankara da Değil Bu Lafını Bence Ankara'da Olanlara Söylesen Daha İsabetli Olur Diye Düşünüyorum. "Ankara da 5-6 Tane Engelli Var O zaman"

Hocam dünki eyleme katılmak için bakanlığa gittim, geciktiğimden hiç kimseyi göremedim.

İnsallah şu sıkıntılı süreci istediğimiz şekilde atlatabiliriz.Atanan arkadaşlar keşke hava atmak yerine bize destek olsalar..(Hepsi için demiyorum)

Arkadaşlar elimizdeki son şansı kaybettik benim artık umudum kalmadı çünkü bizde birlik yok kusura bakmayın arkadaşlar

2019 ekpss atama hakkinda

Arkadaslar geçenlerde 3 gun once 2019 yilinda kamuya 30.000 engelli alinacagi engelli annelerinede emeklilik hakki verilecegi haberi cikti bu konuda ne düşünuyorsunuz?

seçim yalanları inanma atanmak istiyorsan 90 puan ve üstü almaya bak!

@Alpxx

60 puanla astsubay olanda var 90 puan alıp mülakatta elenende var hayırdır:confused: sınava girmeden memur olanda var hayırdır:mad:

Son düzenleme:
hergün bakanın son twetine yazalım. Yazılanları okuyor. Ayrıca eylem fotoğraflarını da atalım. Hiç değilse bunu yapalım. seçim öncesi

Arkadaşlar biliyorum bizde birlik yok ama bir şey söyliyeyim Milletvekili Mustafa kalaycı ya Twitter dan yazın engelli kotasının %5 için kanun teklifini veren milletvekili şahsen kendisi Twitter dan yazın

2019 yılında iki buçuk milyon isdihdam var dio erdoğan bey doğruysa bunun en az 100000 ni engelli olmak zorunda alırsa hiç ümit yok ama belki binde sıfır virgül bilmem kaç olasılık

Milletvekili Mustafa kalaycıya Twitter atın engelli kotası arttırılması konusunda kanun teklifini veren kişi

MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle TBMM Başkanlığına “3 Kanun Teklifi” verdi. Teklife ilişkin yapılan açıklamada, Engelli olmayı atıl değil aktif hale dönüştürmek, üretim çarkının içinde özne haline getirmek, hayatın akışına bizatihi yön veren bir konuma taşımak gerektiği vurgulandı. Kalaycı, engellilerin toplumla bütünleşmeleri, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmeleri hedeflendiği belirterek, "Eğitimlerine ve sosyal yaşantılarına normal olarak devam edebilmeleri için fiziki ve sosyal çevrenin oluşturduğu engellerin kaldırılması başlıca beklentimizdir. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engeller kaldırılmalı, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesi yükseltilmelidir. Bu itibarla engelli bireylerin öncelikle işe yerleştirilmeleri, üretime katılmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmelidir" ifadelerinde bulundu.

Bu kapsamda, engellilerin yaşadığı bazı önemli sorunlara çözüm getirilmesi amacıyla hazırlanan 3 Kanun Tekliflerinde, "Engelli vatandaşlara bağlanan aylıklarda muhtaçlık durumunun, aile geliri yerine kendi gelirlerine göre belirlenmesi, başkasının yardımına muhtaç engelli aylığının ayda 985 liraya üç ayda 2 bin 954 liraya, engelli ve engelli yakını aylığının ayda 656 liraya üç ayda 1969 liraya yükseltilmesi, doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması, kamuda engelli kotalarının yüzde 5’e çıkartılması ve 2019 yılında en az 10 bin engelli atamasının yapılması" önerildi.

Kalaycı tekliflerin bir an önce yasalaşmasını temenni etti.

Bu kanun teklifini 3aralıkta verildi Mustafa kalaycı tarafından ama devamı gelmedi

O yüzden Mustafa kalaycıya Twitter atalım

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a engelli istihdamını sordu.

Milletvekili Candan yüceer e Twitter atın bizi desteklemiş

Engellilerin çalışma hayatında aktif şekilde yer almasının sosyal devletin bir gereği olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Engelli bireylerimizin eşitlik ve pozitif ayrımcılık çerçevesinde topluma kazandırmanın ve kimseye muhtaç olmadan bağımsız ve onurlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamanın en rasyonel yolu, onların çalışma yaşamına girebilmelerini temin edebilmekten geçmektedir. Anayasamızın girişinde yazılı olduğu üzere sosyal devlet olmanın gereklerinden biri engellilerimizin çalışma yaşamının içinde aktif olarak yer almalarının sağlanmasıdır” dedi.

YETERLİ ENGELLİ İSTİHDAMI YAPILMAMAKTADIR

Engelli istihdamının yeterli olmadığını söyleyen Yüceer, “4857 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde â€œİşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli işçiyi çalıştırmakla yükümlüdürler” denilmesine rağmen gerek kamu gerek özel sektör işyerlerinde yeterli engelli istihdamı yapılmamaktadır” diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖR VE KAMUDA ÇALIŞAN ENGELLİ SAYILARINI SORDU

Yüceer, Bakan Selçuk’a “Kamu işyerlerinde yüzde dört engelli işçi çalıştırma yükümlülüğü kapsamında Kamu işyerlerinde istihdam edilmesi gereken engelli sayısı kaçtır? Kamuda istihdam edilen engelli personel sayısı kaçtır? Kamuda istihdam edilen engelli personelin ne kadarı şef ve üstü yönetici pozisyonlarda istihdam edilmektedir? Elli ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesine göre çalıştırılması zorunlu engelli sayısı kaçtır? Çalıştırılması zorunlu olduğu halde çalıştırılmayan engelli sayısı kaçtır? Yapılan denetimlerde bu zorunluluğa uymayan kaç işyeri tespit edilmiştir?” diye sordu.

KAÇ ENGELLİYE İŞ OLANAĞI SAĞLANDI

Yüceer, ayrıca, “26.09.2003 tarih ve 25241 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Ceza Olarak Kesilen Paraları Kullanmaya Yetkili Komisyonun Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 2003 yılından bu yana yıllar itibariyle engelli çalıştırmayan işverenlerden ne kadar ceza tahsil edilmiştir? Kesilen cezaların ne kadarı engelli yurttaşlarımıza yönelik hizmetlerde kullanılmıştır? Kesilen cezalardan engelli yurttaşlarımıza yönelik hizmetlerde kullanılmayan kısım nasıl değerlendirilmektedir? Kesilen cezalardan engelliler için kullanılan kısım ile engellilere yönelik hangi hizmetler gerçekleştirilmiştir? Engelli yurttaşlarımızın mesleki eğitim ve rehabilitasyonuna, istihdamına ve iş kurmalarına yönelik olarak Bakanlığınızca kaç proje yürütülmüştür? Bu projeler sonucunda kaç engelli yurttaşımıza iş olanağı yaratılmıştır?” sorularını yöneltti.

Arkadaşlar milletvekili candan yüceer e Twitter atın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt