Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet arkadaşlar ne yapmayı düşünüyorsunuz bir fikri olan var mı

Bir düşüncesi olan söylesin

Arkadaşlar engelliyiz diye iş veren yok ne yapacaz

Benim aklım hafsalam almıyor artık. Beynim durmuş vaziyette. Martın ortası ve hala tık yok. İnanılmaz bir umursamazlık bu nasıl olacak bilemiyorum gerçekten. Seçimden önce hiçbir şey beklemeyin kesinlikle belki seçimden sonra iki kelime edilir bu konuda. O da sadece iki kelimedir öteye gitmez

Arkadaşım herkes atanmış galiba. Bi biz kalmışız birkaç kişi. Böyle rahatlık görmedim ben yaaa

Ben de öyle düşünüyorum. Mayıs Haziran civarında olacak gibi.

Nisan, mayıs gibi alım olur kesinlikle ama kaç kişi alınacak , alım sayısı ne kadar olacak tam bir muamma.

Nisan gibi olsaydı bu ayın sonuna kadar açıklama yapmazlar mıydı siz bu sene atama olcak dedikçe içimde biraz da olsa umut doluyo ama çıt çıkmayınca tekrar çaresizliğe düşüyorum bana hiç alım yapmıycaklar gibi geliyo

Ülkemizde kamuda istihdam edilmeyi bekleyen engelli vatandaşlarımızdan sadece biriyim. Halihazırda EKPSS uygulaması ile kamuda engelli vatandaşlarımızın istihdamı sağlanmakta lakin uygulamada beklentiyi karşılamayan bir takım kurallar bulunmaktadır.
5378 Sayılı Yasa Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Genel Esaslar
Amaç
MADDE 1. (Değişik:6/2/2014-6518/62 md.)
Bu Kanunun amacı; engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek ve doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamaktır.

MADDE 3
d) Bendi " Engelliliğe dayalı ayrımcılık: Siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, medeni veya başka herhangi bir alanda insan hak ve temel özgürlüklerinin tam ve diğerleri ile eşit koşullar altında kullanılması veya bunlardan yararlanılması önünde engelliliğe dayalı olarak gerçekleştirilen her türlü ayrım, dışlama veya kısıtlamayı, "
j) Bendi " Makul düzenleme: Engellilerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya bunlardan yararlanmasını sağlamak üzere belirli bir durumda ihtiyaç duyulan, ölçüsüz veya aşırı bir yük getirmeyen, gerekli ve uygun değişiklik ve tedbirleri ifade eder.
Yine " Avrupa İstihdam Stratejisine Uyum Sağlama " kapsamında hazırlanan 2014 - 2023 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisinde Özel Politika gerektiren grupların istihdamının önündeki engellerin kaldırılması öncelikli hedef olarak belirlenmiş olup, bu doğrultuda engellilerin istihdamına ilişkin hükümlerin engellilerin çalışma hayatına devam etme süreçlerinde de geçerli olduğu düşünülmektedir.

İSTEM VE TALEP
1 - Kamuda yüzde 3 lük engelli istihdamı yetersizdir. Bu oranın asgari yüzde 5 e çekilmesi gerekmektedir.

2 - Branşlarda istihdam liyakat anlamında olumludur. Atamalarda branşların ön plana çıkarıldığı bir uygulama elzemdir.

3 - Engelliler olarak sınav koşullarımızın iyileştirilmesi gerekmektedir.
Cumhurbaşkanlığı 13 Nolu Genelge ve 3071 Sayılı Kanuna istinaden Gereğini rica ederim.
Saygılarımla.
Arkadaşlar şu yazıyı cimer ve açık kapı gibi platformlara göndermemiz gerekiyor...

Atanamayan engelliler olarak dilekçe gönderiyoruz
Sevgili arkadaşlar; Akim, Cimer ve Açık Kapı'ya gönderilmek üzere dilekçe hazırlandı. Ne kadar çok kişi gönderirse o kadar etkili olur. Atanan atanmayan herkesten destek bekliyoruz. Yakınlarımızdan da rica ederseniz çok seviniriz. Hadi birlik olalım. Anayasal hakkımız olan çalışma hakkını talep edelim.

https://www.cimer.gov.tr/

Açık Kapı

https://akim.akparti.org.tr/

linklerine aşağıdaki metni gönderelim.

Göndereceğimiz Dilekçe metnimiz: yukarıda paylasilmistir

plüfovil93

aynısını copy paste yapıp içişlerine yolladım. cimer e yazdım.

[FONT='inherit']
[/FONT]

[FONT='inherit'] İşlem Hareketler

SıraDurumİşlem Tarihi
1​
Başvuru Açık Kapı Birim Havuzunda
17.03.2019 16:59​

[/FONT]

Hadi arkadaşlar hadi!!Vurdumduymaz olmayın!!

Arkadaşlar açık kapıya yazdım bu dilekçeyi aradılar imza toplayın dedi sonra sordum bu sene atama olcak mı diye sordum merkezi atama durduruldu dedi kurumlar açıyor diyo kafam karıştı merkezi atama durduruldu derken atama olmayacak mı

Nasıl yani hep oluyor merkezi atama kpss ekpss hep merkezi atamayla bence o kişi bilmiyor kim demiş durduruldu diye deseydin ya daha yeni oldu diye

Valilikten aradılar inş durdurulmamıştır çok moralim bozuldu doğrusunu sormak istedim sizlere atama olur mu bu sene diye

Kamuda 40 Bin Kişiye İş Var! İşte Boş Kadrolar
ENGELLİLER UNUTULMUYOR: Öte yandan kamuda istihdam edilecekler kervanına engelliler de katılacak. Hali hazırda kamuda 53 bin engelli memur görev alırken, bu sayının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. Devlet Personel Başkanlığı’nın istatistiklerine göre kamuda hâlâ 9 bin 379 boş engelli kontenjanı bulunuyor. Bu haber yeni.

40 bin normal kadro engellilere ne kadar verecekleri belli değil açık kapanıyor zaten kontenjan artışına gidilmesi lazım bunlar seçim öncesi haberleri seçimden sonra göreceğiz.

Nurtan
Bu somut bilgi için teşekkürler. En azından unutulmadığımızı anladık

Demir60
Aynen öyle.
"9 bin 379 boş engelli kontenjanı" varmış, 2500-2500 giderler normal memur kontenjanları arttırılmadıkça ya da %3 olan engelli kontenjanı %5'e yükseltilmedikçe.

Atamalar ne zaman belli olcak??

2019/1 ekpss atamaları ne zaman belli olacak bileniniz var mı yardımcı olabilir mi?

Cumhur başkanı RTE daha geçenlerde atama yaptım. insaf yani atama falan beklemeyin dedi ya :mad: devlet kadroları şişti emekli olan yok çark dönmüyor artık

Bana kalırsa seçimden sonra en geç Nisan-Mayıs arasında belli olacak bence...

atamaların nisan-mayıs arasında yapılmasını bekliyorum.Gündemlerinde seçim olduğu için uğraşı yok.Ama fazla alım olacağını tahmin etmiyorum.

Bn ortaöğretim den girdim 81 aldm 4000 sıralamam var şansım var mı

Bakalım Nisan'da herhangi bir açıklama yapılacak mı??

Birazcık gerçekci olun atama yapacak olsalar seçimden önce yani bu ay içinde yaparlardı oy alabilmek için şimdi gündemde atama ile ilgili bir açıklama yok benim tahminim eylül ekim kasım 2019 dönemlerinde göstermelik bir atama olur ve çok az bir alım yapılır.
yada hiç atama olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt