Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aralık ayında 2500 kişilik bi alım oldu ya ondan bahşediyorum onu bile 3000 e çıkarmaya çalıştılar ama olmadı şimdi 10 000 mi alacaklar hiç inandırıcı değil diyorum

23 Hazirandan sonra grevin etkisi olmaz seçim öncesi bir şeyler yapmak lazım kota arttırımı zor benim korkum 2019 da atam olmaması net bir bilgiye ulaştınız mı

Geçen hafta cimere yazı yazdım atamlar olucakmı nezaman olucak diye 2019/EKPSS/KURA yerleştirme takvimi ösym ve dpb kurumsal sayfasından yayınlanacaktır takip ediniz diye cevap geldi bugün. Yazıdan anladığım kadarıyla 2019 da atama var ama zamanı belli değil

10.000 atama olmaz da, eğer olursa tahmini en düşük puan kaç seviyesine düşer?

memurluk lisans 75-80 mühendislik 80-85 gibi olur bence ön lisans 70 bandına düşer en azından 2019 yılında atama olacağını biliyoruz artık sevindirci bir haber 10000 olmaz ama inşallah 3000 civarı olur.

Öğretmenler isyan etti ses getirdi 500 kişi alıyorlardı 750 ye çıkarıldı hatta 2018 ekpss den sonra 1250 öğretmen alındı sadece öğretmen aralıktaki 2500 Ataman’ın yarısına denk geliyor düşünebiliyormusunuz sağlıkta mülakata hayır dediler bence o da ses getirecek kısacası bir şeyler yapmadan bir şeyler olmuyor kişisel görüşüm bu

Allah büyük.. Yine çok şey yazmak istiyorum ama durduruyorum kendimi..

72.9 almıştım sınavdan, eğer 10 bin atama olursa atanırım diye düşünüyorum. Ama geçenki gibi 2-3 bin olursa yine hayal..

Hiç çalışmadan girmiştim sınava çok pişmanım..

memurluk 75-80 diyen arkadaş 1250 tane öğretmen artı 1000 tane memur gitti farkında mısın 75 puan sıralama 3800 lerde 1200 tane lisans bile alınsa rahat 72 leri görecektir

Kardeş burdan söylemekle olmuyor hepimizin o gün meclise gitmemiz gerekiyordu ama nerde kimse yok bir protesto yapacaz diyorlar bakıyorsun 3-5 kişi gelmiş ne bekliyorsunuz daha çok bekleriz, ama burdan herkes ahkam kesiyorlar eger gerçekten sesinizin duyulmasını istiyorsanız bir olmaktan çaremiz yok 85 bin atanamayan lise önlisans ve lisans ögrenci var hepsindede telefon var hepside sosyal medyayı kullanıyorlar ama gel gelelimki mesele kendileri olunca hepsi susar anlamadım bu işten ben şunu anlıyorumki herkes mutlu hayatından devletin verdiği harçlık onlara yetiyor yada çok zenginler ihtiyaçları yok herkesin.ama unutmayınki gün gelecek çok pişman olacaksınız ama o gün çok geç olacak.

Diyanete çok kadro ayrılır gibi eğer atama kotası yüksek olursa. nitelikli alımlarda puanlar düşebilir. hizmetli/Vkhi gibi tercihlerde puanlar yüksek kapatabilir.

Bende senle aynı puanı almışım yaklaşık sanırsam senin siralalaman 800 ben tercih olursa hizmetlide yazacam sende yaz derim nolur nolmaz ayriyeten benimde 804 siralamam

2018/2'ye bakmıyorum hiç.

2018/1'de EKPSS 2018'e girenler tercih yapamamıştı yerleşen en düşük ortalama puan 72.
531 kontenjan vardı 465 kişi yerleşti 66 kişi açıkta kaldı.

2017'de sadece 1 atama olmuş en düşük ortalama puan 74 imiş.
507 kontenjan varmış 458 kişi yerleşmiş 49 kişi açıkta kalmış.

2016'da da 1 atama yapılmış fakat 1.340 kontenjan varmış 1.233 kişi yerleşmiş 107 kişi açıkta kalmış.
En düşük ortalama puan ise 75-76 civarı oynamış.

2019'da iki atama olmasını sağlamalıyız kesinlikle bu tabloya bakınca. 2020'ye kaldığı takdirde tekrar sınav olacak ve çoğumuz yine açıkta kalacağız. Şu durumda puanlar 70 seviyelerine düşer gibi tahmin ediyorum güzel bir kontenjan açıldığı takdirde. Eğer ki iki atama olursa 68'lere dahi düşer bu da hepimiz için sevindirici bir haber olur :)

2019 da iki atama imkansız bence zaten 5. ayın sonundayız 1 atama olur ama uğraşmamız gereken 3000-4000 civarı alım olması 2019 da.

bilmüh

3-4 bin atamayla yine büyük kısım açıkta kalacak. Katılıyorum sana çok zor gerçekten iki atama, en kötü kontenjan için baskı yapmalıyız, şu konuştukları 10 bini yapsalar harika olacak ama zor evet, çok zor..

Engelliler federasyonu basın açıklamasında 10000 atama için söz aldıklarını seçimden sonra sözler tutulmazsa greve başlanacağını söylemiş ancak kadro seçimden önce alınabilirse alınır seçim evi geçim evi derler yani seçimden sonra yapılacakların önemi yok bence

Aynen öyle seçim evi geçim evi.. Umurlarında olursak, vicdanlarını dinlerlerse verdikleri sözü tutarlar bundan başka bir şey diyemiyorum..

Plüfovil93 sana birsey diyim mi millet birbirine suç yukleyecekse bende sana yükler bidaha bu foruma girmem ayriyeten ta 2020 sınavdan önce bir atama olur kanaatindeyim hadi eyv.😈

10 bin atama bir ilk olur verirlerse eğer. olmazsa 5 ya da 6 bin atama yapılabilir. 10 binin bahanesi olabilir.

Olsa şahane olacak ama ben 5-6 bin bile sanmıyorum max. 3 bin yapacak bunlar.

Ben de senin gibi düşünüyorum 3000 bin olma ihtimali bile garanti değil 10000 imkansız zaten bu 3000 ile yine bir çok kişi atanamaz ancak 1000 kadrodan iyidir en azından

Adamların ne söyldiğini bizler fazla sorgulamadan yazıyoruz amaişin aslı öyle değil adam demişki seçimden sonra 10 bin atama yapacaz bunu tek seferde yapacağını söylememiş bunu önümüzdeki 3 yıl için söylemiş olabilir ben bunu anladım çünkü :)

Devlet Personel Başkanlığındaki verilere göre engelli memur açık aday sayısı 4500 civarı
eğer kanun çıkarıp engelli kotası artmazsa 10 bin alım sözü resmen havada kalır

yani dikkat edin kamu da çalışma zorunluluğu yüzde 3 ve açık 4500
nasıl olacak da devlet personel başkanlığının belirlediği rakamların iki katına bir anda alım yapacaklar ?
aklınız alıyor mu ??

şöyle olabilir kamuda engelli çalışma zorunluluğu yüzde 5 yapılırsa
basit bir matematik hesabı ile kamuda engelli açığı direk 50 bin üstüne çıkar

bu rakamda 5 - 6 yıl alımlarda rahat nefes aldırır

10 bin atama vermesi için önce yüzde 5 e çıkarması gerekiyor yoksa aksi taktirde vereceği maksimum rakam 4500 'dür arkadaşlar

arkadaşlar, dostlar...

artık bazı şeyleri anlama ve kavrama zamanı gelmedi mi? memlekette engelliler kimin umrunda? muharip güneydoğu gazileri bile çok zor şartlarda hayat mücadelesi verirken; seni beni bizleri kim önemser? normal sağlıklı yurttaşlarımız arasında dahi çok ciddi işsizlik varken, zor bela işe giren vatandaş işini kaybetmekten korkarken, ekonomik canavar bizi her geçen gün yavaç yavaş çiğnerken engelli yurttaşların sorunları her zaman olduğu gibi yine sümen altı eliyor.

malesef hata yine biz engellilerde. çünkü birlik değiliz. beraber hareket etme alışkanlığımız yok. sanıyorum türkiyede 100'den fazla engelli derneği var ama hiç birinin bi işe yaradığı yok. mevcut konjonktürde işe yarayamaz da. bu derneklerin temsil ettiği bizler siyasiler için oy, dernekler için varlık sebebiyiz sadece. geçen yıl seçim sebebi ile neredeyse 9 ay sadece tercih klavuzlarını bekledik. şimdi zannediyor musunuz ki 2019 atamaları şipşak hemen yapacaklar? komik olmayın, geçen sene ki gibi bizleri bekletecekler ve yapmış olmak için atama yapacaklar.

10.000 kişi deniyor ama bu da çok gülünç. kendinizi kandırmayın ve aklınızla dalga geçilmesine müsade etmeyin. niye biliyor musunuz? personel dairesi başkanlığının içtihatları ortada. kamuda ki zorunlu engelli istihdam oranı %3 ve mevcut tüm engelli personelin, tüm personele oranı (%2.2) şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim. emekliye ayrılan, son bi kaç yıldır ihraç edilenlerle beraber her sene ortalama 2.000 kişilik bi değişkenlik oluyor. bu açığı da ekpss ile kapatıyorlar. ancak kamuda ki zorunlu engelli istihdam oranı %5'e çıkartılsa bu sayı en az her yıl 6000-7000 engelli yurttaşımızın kamuda işe başlaması demektir.

eğer kurbanlık koyun gibi sıranın bize gelmesini beklemeye devam etmek istiyorsanız; ona saygım sonsuz. siz bekleyedurun. ama ortak akılla, kanunlar çerçevesinde, el ele vererek demokratik şekilde ve anayasal hakkımız olan protesto hakkımızı kullanmalıyız. partisi ne olursa olsun her siyasi partiye ortak bir metin şeklinde %5 istihdam talebimizi iletmeliyiz. mecliste etkin olan milletvekilleri ile iletişime geçmeli; bu konuda kanun teklifi verilmesini, siyasi partilerin bunu gündemlerine taşımalarını sağlamalıyız. görsel, basılı ve sosyal medyayı entegre kullanarak bunu gündeme taşımalıyız. ancak bu şekilde koordine hareket edersek; bizlerin ve diğer engelli kardeşlerimizin haklarını layıkıyla savunmuş oluruz.

kalın sağlıcakla

Benim merak ettiğim, mecliste engellileri temsilen yer alan Milletvekilleri neden bizi aydınlatmak adına açıklama yapmıyor? ya da bizim sosyal medyadaki bu çabamıza karşılık olarak biz sizi görüyoruz, duyuyoruz demiyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt