Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu hafta bişey çıkar mı sizce

Neyse ya böyle saçma sorularla sizi de geriyorum. Siz de benim gibi nerden bileceksiniz. Hepimiz bakıp görecez olacak mı olmayacak mı

Arkadaşlar engellilerin sağlığını bozdular belki bunlar bunlar yüzünden ben bu hastaliktayim bana bu durumu yasatanlara hakkım haram olsun burda bir avuç insanız kimse dunyalik menfaatleri için ahireti satmak ama sütü bozuklar istisna kim sütü bozuk kim değil bunlar beli olacak ben kimseden korkmuyorumda yargıyı arkasina alıp bizim haklarımızı konu basliyigim iz takvim açıklansindi ben burda sadece sinirlerimi bozan dunyalik için ahireti mayalayanlara laf söyledim 7 ay geçti bizim atamalarimizdan bir ses yok kimse yardım etmedi tabi allah farklı bize yardım etmeyenler ahirette bununda mukayesesini verecekler bunalıma girdim ailem kabul etmiyor ama ben bunları hakedecek ne yaptım sorusu onlara laf atar kafa kor Takvimi açıklayın tek istegimiz bu zaten elimizden tutacak biri değilsiniz çok çaldık sizin o kapilarinizi rabbim sizede kapı actirmasin actirmazda

Selam arkadaslar yeni bir gurup kurdum da linki burda nasil paylasirim watsapta kurdum

Bir aile ve sosya politikalar bakanı vardır zehra zümrüt diye ağzını açmıyor. sadece o değil hiç biri açmıyor zaten.
engelli birey bastırılır susturulur diye geçiştiriyorlar.

1 temmuz. 7 ay oldu biz halâ bir umut bekliyoruz. Engelliler Platformu eğer siz bir şekilde sesimizi duyuramayacaksanız bu saatten sonra kimse buraya tek satır yazmayacak. Çünkü yazacak birşey kalmadı. Yanıp kavrulup kıvranıyoruz ses yok. Türkiye git gide karışıyor ben çok endişeliyim. Şu ana kadar bizim çoktan atanmış olmamız gerekirdi.arkadaşlarım yanlış mıyım. 2019 atama takvimi yerine atananlar başlığı altında mutlu bir şekilde sohbet etmemiz gerekirdi. Yok kardeşim bizim bu içimizi rahat ettirmeyecekler.hani vardı ya başta bize karamsar olmayın daha çok var yeni atama yapıldı, çok aceleci davranıp içimizi karartıyırsunuz diyen arkadaşlarımız, neredesiniz? Yazdığınız bile yok.........

Bakan geldi diyelim ya yine yapMassa? Bu Bakan ya yapacak ya yapacak ben buna kafayı taktım listeme aldım arkadas😊

Bakan değişirse bu seferde aman bakan yeni göreve geldi,biraz bekleyin şöyle böyle diye oyalarlar. Durumumuz hiç iç açıcı değil. İşin kötüsü bu motivasyon bozuluğuyla ben oturup 2020 deki sınava falan da çalışamıyorum. Bazen bütün bunlar benim şanssızlığım mı desem de yalnız değilim sanırım :)

Eğer temmuzda olmasa bir daha olmaz. Evet hep temmuzda oldu ama takvim açıklanıyordu en azından

Ay vallahi bende aynı durumdayım bu atama olmayacak kır dizini 2020 çalış diyorum başladım zaten tarihten baya bitirdim baktım atanamiyorum ama bu aralar yaklaşık 1 aydır motivasyon 0 çalışamıyorum

Türkiye engelliler platformu da sürekli erteliyor önce seçimden sonra dediler sonra 1 temmuz şimdide 8 temmuzda tbmm görüşecez demişler bu gidişle temmuzda bitecek Arkadaşlar inşallah her meslekten bir an önce alıma çıkılır herkes atanır ama bir de biz sağlık personelini düşünün sınavdan sonra sağlık bakanlığı engelli sağlık personeli alımı yapmadı 13-14 ay oldu bekliyoruz tükendik

Umarım sağlıkçı alımı fazla olur diğerinde almadılar

Arkadaşlar yalvarırım yardımcı olun !! Bende 2018 sınavına girdim ortaogretim 87 le tercih yaptım atanamadim aylar sonra ilk kez şehrimde iskur kura ile gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğüne BÜRO ISCISI ALIMI var büro işçisi nedir ne iş yapar kurayla seçilen alimdan girersem puanımı kaybederim değer mi sizce bide maaşları nasıl

Puanını kaybetmezsin. Sadece işçi olursun. Tercih yaparsın merkezi atamada gelirse memur olursun zaten

Tabi atama olacağından çok umutlu değiliz. Sen yine de bu ilana başvur

Haberi yanlış anlamışım Özür dilerim

Haberler.com daki kpss ile ilgili haber benim heyecandan yanlış anlamam ile ekpss olarak okunmuştur. Özür dilerim

Son düzenleme:
Böyle giderse 2020 ye kaldı arkadaşlar inşallah atanırsınız.

Sabotaj eminmisiniz çünkü iskurda bana ilandan bi yere gidersen tercih hakkını yitirirsin dediler ve büro işçisi maaşlari hakkında bilginiz var mı

Arkadaslar öğretmen atamaları İle ilgili bir gelişme veya duyum var mı??

Bu bizim haklarımızı savunmuş gibi yapıp sırtımızdan para kazanan engelli hakları savunucusu topluluklar. Şuan sizin vicdanınız rahat mı? Gerçekten rahatsanız biz de rahatız. Sizi kesinlikle istemiyoruz istifa edin. Engelliler derneği başkanı istifa et. Allah bilir Nerde tatil yapıyorsunuz vicdanınız yok sizin

Arkadaşlar 4200 alım olacaktır 10-12 gün içinde kılavuz yayınlanır.

Resmî bilgi değildir kurum içi duyumlardan söylüyorum Temmuz ve Mart atamaları olacaktır iki atamada ayrı ayrı 4000-4500 arası kişi olur. Rabbim hakeden sabırla bekleyen herkese nasip etsin

mkuli

Merhaba teşekkürler umut ediyoruz genel olarak nereden bu duyumu aldınız doğruluk payı nedir

Medyada haber olmaya başlamış 7 aydır yapılmayan engelli atamaları

CHP'li Toprak: 14 bin engelli kadro boş tutuluyor; yasalar bizzat iktidar tarafından çiğneniyor

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı'nın engelli çalıştırmayan özel sektör iş yerlerine 3 bin 250 lira ceza keserken, devletin de 14 bin boş kadroya atama yapmadığı için cezalı duruma düştüğünü söyledi. Toprak, “Boş tutulan engelli kadrolarında 6 bin 167 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk sırada yer alırken bu kurumu, 1606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı izliyor” dedi.

Engelli istihdamında yasaların bizzat iktidar tarafından çiğnendiğini dile getiren Toprak, “Anayasa ve çalışma yasaları, engelli yurttaşlarımızın istihdamı açısından pozitif ayrımcılık öngördüğü halde, iktidar anayasa ve yasaları hiçe sayarak kamudaki binlerce engelli kadrosunun yıllardır boş tutulduğunu resmi verilerle itiraf etmek zorunda kaldı. 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarında yüzde 4, özel sektör işyerlerinde yüzde 3 engelli işçi istihdamı ve memurların da yüzde 3'ünün engellilerden oluşması yasa emri” dedi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre engelli işçi açığının kamu kurumlarında 4 bin 739, özel sektörde 21 bin 748'e ulaştığını belirten CHP'li Toprak, “Kamuda 9 bin 379 engelli memur kadrosu da halen boş. Boş tutulan bu kadrolarda 6 bin 167 kişiyle MEB ilk sırada yer alırken, bin 606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ikinci, 506 boş kontenjanla Adalet Bakanlığı üçüncü sırada yer alıyor. Kurala uymayan işyerlerine aylık 3 bin 250 lira idari para cezası kesen iktidar, kendisinin engelli istihdamı yükümlülüğünden kaçıyor'' ifadelerini kullandı.

https://t24.com.tr/haber/chp-li-top...r-bizzat-iktidar-tarafindan-cigneniyor,828668

"Kamu kurumları engelli kadrolarını boş tutuyor; MEB ilk sırada"

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak devlet ve özel sektör kurumlarının yasalara göre belli oranlarda engelli işçi çalıştırmak zorunda olduğunu hatırlattı. Toprak, Çalışma Bakanlığı'nın engelli çalıştırmayan özel sektör işyerlerine 3 bin 250 lira ceza keserken, devletin de 14 bin boş kadroya atama yapmadığı için cezalı duruma düştüğünü söyledi. Toprak, “Boş tutulan engelli kadrolarında 6 bin 167 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk sırada yer alırken bu kurumu, 1606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı izliyor” dedi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, engelli istihdamında yasaların bizzat iktidar tarafından çiğnendiğini dile getiren Toprak, “Anayasa ve çalışma yasaları, engelli yurttaşlarımızın istihdamı açısından pozitif ayrımcılık öngördüğü halde, iktidar anayasa ve yasaları hiçe sayarak kamudaki binlerce engelli kadrosunun yıllardır boş tutulduğunu resmi verilerle itiraf etmek zorunda kaldı. 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarında yüzde 4, özel sektör işyerlerinde yüzde 3 engelli işçi istihdamı ve memurların da yüzde 3'ünün engellilerden oluşması yasa emri” dedi.

MEB ilk sırada

Engelli işçi açığının kamu kurumlarında 4 bin 739, özel sektörde 21 bin 748'e ulaştığını belirten CHP'li Toprak, “Kamuda 9 bin 379 engelli memur kadrosu da halen boş. Boş tutulan bu kadrolarda 6 bin 167 kişiyle MEB ilk sırada yer alırken, bin 606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ikinci, 506 boş kontenjanla Adalet Bakanlığı üçüncü sırada yer alıyor. Kurala uymayan işyerlerine aylık 3 bin 250 lira idari para cezası kesen iktidar, kendisinin engelli istihdamı yükümlülüğünden kaçıyor'' ifadelerini kullandı.

https://t24.com.tr/haber/kamu-kurumlari-engelli-kadrolarini-bos-tutuyor-meb-ilk-sirada,828655

Yandaşlardan sıra gelmiyor: Engelli kadrolarına atama yapılamıyor

Binlerce engelli iş ararken, kamu işletmelerinde engelli kadrolarına atama yapılmıyor. İlk iki sırayı MEB ve Diyanet paylaşıyor. Yasalara göre devlet ve özel sektör belli oranlarda engelli işçi, çalıştırmak zorunda. Ancak devlette 14 bin engelli kadrosu boş tutuluyor ve atama yapılmıyor. Özel sektörde de çalıştırılması gereken 21 bin engelliye iş verilmiyor.CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı'nın engelli çalıştırmayan özel sektör işyerlerine 3 bin 250 lira ceza keserken, devletin de 14 bin boş kadroya atama yapmadığı için cezalı duruma düştüğünü söyledi.Toprak, “Boş tutulan engelli kadrolarında 6 bin 167 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk sırada yer alırken bu kurumu, 1606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı izliyor” dedi.

BİZZAT İKTİDAR ÇİĞNİYOR

Engelli istihdamında yasaların bizzat iktidar tarafından çiğnendiğini dile getiren Toprak, “Anayasa ve çalışma yasaları, engelli yurttaşlarımızın istihdamı açısından pozitif ayrımcılık öngördüğü halde, iktidar anayasa ve yasaları hiçe sayarak kamudaki binlerce engelli kadrosunun yıllardır boş tutulduğunu resmi verilerle itiraf etmek zorunda kaldı. 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarında yüzde 4, özel sektör işyerlerinde yüzde 3 engelli işçi istihdamı ve memurların da yüzde 3'ünün engellilerden oluşması yasa emri” dedi.

İLK SIRADA MEB VAR

Engelli işçi açığının kamu kurumlarında 4 bin 739, özel sektörde 21 bin 748'e ulaştığını belirten CHP'li Toprak, “Kamuda 9 bin 379 engelli memur kadrosu da halen boş. Boş tutulan bu kadrolarda 6 bin 167 kişiyle MEB ilk sırada yer alırken, bin 606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ikinci, 506 boş kontenjanla Adalet Bakanlığı üçüncü sırada yer alıyor. Kurala uymayan işyerlerine aylık 3 bin 250 lira idari para cezası kesen iktidar, kendisinin engelli istihdamı yükümlülüğünden kaçıyor'' ifadelerini kullandı. Kaynak: Yandaşlardan sıra gelmiyor: Engelli kadrolarına atama yapılamıyor

https://halktv.com.tr/gundem/yandas...engelli-kadrolarina-atama-yapilamiyor-397733h

Duyum aldığınız kişi kurum içi iyi bir bölümde mi çalışıyor hocam
Kusura bakmayın umut dünyası her bilgi biraz daha umutlandırıyor bizi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt