Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nurtan

Bu konuyla ilgili bir sunum hazırlayıp TBMM de 3 farklı parti,den millet vekiline ve DPB da kpss ile ilgilenen daire başkanına sundurm. EKPSS atamaları için nitelikli kadro sayılarının minumuma indirilip yerine 2001 - 3001 - 4001 gibi genel kadroların açılması her atamada daha fazla engellinin ekmek sahibi olacağını anlattım. Bakalım bu atamada etkisi olacak mı? Öteki türlü yüzlerce kadro boş kalıyor yazık bu insanlara

bu ay içinde atama yapılsa bile yine bize sıra gelmez herzaman ki gibi ağır engelli çalışamayacak olan adamlar atanır bize sıra gelmez....

Dediğim gibi ilk atama da 500 küsür alım oldu eğer 2. Atamada 700 küsür ortaöğretim alım olursa ihtimal tabikide artar sıralama size gelmiş olur.

Aynen katılıyorum her seferinde onlarcası boşta kalıyor bilinçsiz şekilde kadro açılıyor örneğim her seferinde sadece önlisans’tan 60-80 hep boşa gidiyor

mkuli
DPB nin söylediği kurumlar genelde lisans mezunu istiyor. 2500 kişilik atamada defalarca kurumların taleplerinden sonra yazışmalar yapılmışta zorla ortaöğretim kadroları 500 lü rakamlara çıkarılmış. Gerçekçi olmak gerekirse açılacak kadruların büyük çoğunluğu lisans mezunu olacak

Arkadaşlar ne bekliyorsunuz bence de ençok nitelikli kadrolar alınmalı ben ön lisans mezunuyum burada bir sürü lisans mezunu var 4 yıl yada 5 yıl herneyse üniversite okudular engelleriyle birlikte benim görüşüm tabi ki en çok kadro onlar sonra önlisans sonra lise olmalı boşuna okumadı o arkadaşlar

türkiyede bütün liseler neredeyse aynı aynı eğitim düzeyini veriyor çıkan da vasıfsız olacak haliyle adam 2 yıllık da olsa 4 yıllık ta olsa bi alan da uzmanlaşıyor hele ki lisans lar liseler üni küçümsüyor vize finalin verdiği stresi hiç bişe vermiyor yaşamadan konuşmayın biraz da bu açıdan düşünün

Arkadaşlar daha önce söylenmişti engelliler nitelikli olsun eğitim seviyesi üniversite olsun. orta öğretimden nitelikli alımlar fazla yok. mecburiyetten hizmetli ve memur kadroları tercih edildiği için puan yüksek kapatıyor. işin tuhaf yanı ise Lisanta çoğu kadro da boşa çıkıyor. fazla kadro verilse yine boşa çıkar.
Diyanet 3 eğitim düzeyinde alım yaptığı için bu kadrolar da boşa çıkıyor. Diyanet düz memur alırsa kadrolar boşta kalmaz bu atama da inşallah boş kadro kalmasın sistem daha iyiye gitsin.

Arkadaşlar daha önce söylenmişti engelliler nitelikli olsun eğitim seviyesi üniversite olsun. orta öğretimden nitelikli alımlar fazla yok. mecburiyetten hizmetli ve memur kadroları tercih edildiği için puan yüksek kapatıyor. işin tuhaf yanı ise Lisanta çoğu kadro da boşa çıkıyor. fazla kadro verilse yine boşa çıkar.
Diyanet 3 eğitim düzeyinde alım yaptığı için bu kadrolar da boşa çıkıyor. Diyanet düz memur alırsa kadrolar boşta kalmaz bu atama da inşallah boş kadro kalmasın sistem daha iyiye gitsin.

Ben ilahiyat okuyup imam olcam karar verdim. 50 ile atanırım, gerizekalı olsam bile memur olurum maaşı da kebap en az 4 bin bildiğim kadarıyla ohh miss

Sen imam olsan bu defa imamların önü kapanır atama olmaz. Şans yok ki

Aslında bence sayıya göre alım yapılmalı atıyorum mimarlıktan 10 kişi varsa ilk alımda ona göre 5-6 kişilik kadro açılmalı ama hemşirelikten 300 kişi varsa bir 150 kişi alınmalı sonuçta engelliyiz engellilere pozitif ayrımcımlık var öyle deniyor aynı şekilde lise ön lisans ve lisans alımlarında bunlar göz önünde bulundurulmalı benim görüşüm yoksa kadrolar boş kalıyor geçen alımdaki gibi

Sınava hangi bölümden kaç kişi girdiği belli sonuçta

fztahmetygc

Kesinlikle ağırlıklı pratlaam alınmalı. İlk atamada ben bir istatistik çıkardım lisansın yerleşme oraı liseye göre 150 kat dajha yüksek. Bu hiç adil değil

Liseden gıdım gıdım alim olmasını hak görüyorsunuz Tamam eyvallah engellere rağmen bizden daha çok okudunuz bitirdiniz bu demek değildir ki biz liseyiz bizim hakkımız yok o zaman hiç açmasınlar kadro sınava girmiş 30 bin lisans 90 bin ortaogretim bunca insana ne umut veriyorsunuz kardeşim zaten devlet yeterince sıkıntı çıkarıyor bide gelmiş burda sizde lisanslarin hakkı diyorsunuz elinde olmayan sebeplerle devam edemeyenler var maddi sıkıntıları manevi sorunları olanlar var biraz Allahtan korkun siz bile diğer engelli kardeşlerinizi anlamayacaksaniz diğerlerinden bişey beklemeyelim hiç

Keşke herkes el ele versede engelliler olarak birlik olsak burda sorun 1.5 yıldır 2500 lük tek alimla kandırılmış olmamız bu tüm girenlerin sıkıntısı eğitim düzeyi önemli olmaksızın insanları ayristirmaktan vazgeçin

Ekpss iş imkanı daha fazla diyorlar doğru mu

Son düzenleme:
Kim neye ne emek verdiyse onun karşılığını alsın emeksiz yemek olmuyor burada fakülte bitiren sağlık personeli 16 aydır bekliyor 2018 ekpss sonrası hiç alım yapılmadı sağlık personeline peki bu adalet mi yüksek puanlarla üniversiteye yerleşip 4 yıl boyunca maddi manevi çile çekip okuyan insanlar var burada

Lütfen yanlış anlaşılmasın ben ortaöğretim alınmasın demiyorum ama biraz empati yapsın herkes

Lütfen yanlış anlaşılmasın ben ortaöğretim alınmasın demiyorum ama biraz empati yapsın herkes

Ülkemizde durum şundan ibaret; kim nereye nasıl kapak atarsa atıp kendini kurtaracak... Biz engelliler arasında da böyle, çünkü adama sistemi adam akıllı değil, düzenli değil vs.

Evet okuyup lisans bitirmiş olabilirsiniz, ben de önlisans mezunuyum lisansa tamamlayabilirdim ama istemedim bitirmedim. Lise mezunu da olabilirdim. Bu konuyu aramızda şu an konuşsak dahi hiçbir önemi yok.

Şu anki derdimiz yüksek atama rakamı alabilmek, herkes atansın arkadaşlar biz engelliyiz, çoğumuz masa başında çalışabilir durumdayız sapasağlam insanlar gişelerde oturuyor en basiti fatura alıyor, ya fiziksel engelli kardeşlerimiz o işleri yapabilir değil mi? biz akıl ediyoruz çoğu şeyi ama belli noktalardakiler edemiyor. Yani yine diyeceğim şu atama rakamını arttırıp kendimizi kurtarmaya bakmalıyız.

Sen ben o yok tek bi çatı altındayız engelliyiz birlik olup birbirimizi kurtarmamız gerek. Olur da ben atanır gidersem bir yerlere yine gelir burada mücadeleye destek olurum...

Ortaöğretimden daha fazla alım olmalıdır sayıları lisansa göre fazla ve alımlar çok olmadığı için şansları az, ağır engeli olan kişiler maddi manevi çok zorlanıyor bu kişilerin üniversite okuması çok zor, görece basit rahatsızlıklara bile rapor veriliyor şeker hastalığından rapor alıp üniversite bitirip memur olanlar dolu

ülkemizde engellilere ailelerin bile bakış açısı çok farlıyken engellilerin ciddi eğitimler alması gerçek anlamda çok zor. Bunu destekleyecek üniversite sayısı ne kadardır bilemiyorum bile? Örneğin görme engelli yada işitme engelli biri her ünv. de eğitim görebilir mi? yada tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalan biri ailesini bırakıp farklı bir şehirde hayatını idame ettirebilir mi? yaşadığı ildeki ünv lerin taban puanları ne alemde? Basit engellilerin ( engelinin hayatını idame ettirmesinde kısıt yaratmadığı) ağır engellileri bu denli örselemeleri ne kadar doğru? görme engelli birine özel sektör ne kadar iş veriyor? 23 senedir özel sekterde çalışıyorum daha bir tane görme engelli, işitme engelli yada tekerlekli sandalyede hayatını idame ettirmeye çalışan birirnin işe alındığını görmedim malesef. Bu arada 2018/2 atamasıyla atandım. Bu satten sonra bana ne de diyebilirdim ama biz birbirimize sahip çıkmazsak kimse bize sahip çıkmaz buna emin olurn

işkur üzerinden kamuya alımlarda engelli normal fark etmeksizin artık lise ve altı ise kuraya tabi tutulmaya başlandı
bence ekpss 2020 den itibaren veya daha sonra da olabilir malesef lise statüsünde girenlerde kuraya tabi tutulacak
bu benim kendi düşüncem
ne yazık ki lise mezunlarına artık değer verilmiyor lütfen gözünüzü açın ve imkanınız varsa en az 2 yıllık bir bölüm seçin

okuma imkanı olan varsa atanması zor olan varsa 2 yıllık en azından bir önlisans bitirse bence daha iyi olur, daha rahat atanmış olur
hakkınızda hayırlısı olsun dostlar

tato78

Çok haklısınız bu kadar zaman beklediğimiz için bizim de sinirlerimiz yıprandı haliyle insan bazen alınabiliyor Allah kimseyi darda bırakmasın bir an önce hepimiz atanırız İnşallah Allah hayırlısıyla herkesin gönlüne göre versin

ÖSYM dışı alımlarda oluyor takip edilebilir İŞKUR üzerinden ama ÖSYM üzerinden de hizmetli kadrosu alınıyor.

ekpss okul bitmeden girilince sıkıntı olur mu

Son düzenleme:
Osym dışı alımlarda hep işçi sınıfına kadro açılıyor.Osym alımlarında memur alınıyor.

Imam hatip için o kadar çok kadro ayrılıyor ki bizlerin atanması imkansız hale geliyor. Keşke imam hatip okusaydım en azından atanırdım diyorum artık

Az önce 2 hafta önce (23 Haziran) verilen "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine ilişkin" Kanun Teklifi meclisten geçti.

"Engelli kotası yüzde 5'e çıkartılsın" teklifi ise 7 aydır komisyonda bekletiliyor.

REZİLLİĞİN DİBİ.

Tarih net belli değil tahminim böyle bi 10 güne duyuru yayınlanır 5-6 gün sonrası da tercihler yapılır diye tahminim ve temennim o yönde İnşallah 🙏

ekpss okul bitmeden girilince sıkıntı olur mu
Ekpss iş imkanı daha fazla diyorlar doğru mu gökyüzü12
Hıhı Ekpss de çok iş oluyor, çokta alım şuan kimse açıkta değil. konunun başlığından da belli değil mi atama takvimi açıklansın diye?
böyle sorulara anlam veremiyorum.
tato78 Özel sektör kendine yük olacak bir engelliyi istemiyor. normal kişilerle aynı şartlarda, maaş olarak düşük çalıştırmakla yetiniyor. bende görmedim görme engelli birini özel sektörde. genelde özel sektör seçili olarak alıyor engellileri.
Arkadaşlar kontenjanlar eğitim düzeyinde hepsinde açılır. merak etmeyin. bizler tabi ki ayrım yapmıyoruz. sınava giren herkes aldığı puana göre tercih hakkına sahip. Burada ki bütün arkadaşlar atanır inşallah. temennimiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt