Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aerk78
100 kere yazdık kaale almıyorlar oy atarken bunları düşünseniz(genel konuşuyorum) keşke hurraaa pekeke fetoooo

2019 yılı 8. aydayız ve halen Aile Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk atama takvimini açıklamadı, neden engelliler hep geri planda bırakılıyor, hani engelleri kaldıracaktınız, önümüzü göremiyoruz, lütfen bu anlayış düzeltilsin, saygılar.

Tayyip Erdoğan'ın bu yaptığı besbelli bir zulüm işkence hakkımızı alamadık bir açıklamayı bile çok gördü kaç yıldır issizim atama yapamayacak kadar ekonomisi olmamalı değil nedir ya 8 aydır bekliyorum her kafadan bir ses çıkıyor yorulduk bunaldık benden yaşça küçükler işe girdi ben giremedim koyuyor bu bana işkencenin olası ölüm tehditini yaşıyorum ya kendime zarar verecem yada başka bir caresini bulacam iş yok arkadaş ne yapayım yazmadik beğenip kaldık ikinci tercihe şimdide bize kalan kaldı

aynen, sizi alkışlıyorum, hep kendi boğazlarını düşünüyorlar, engellileri düşünen yok...

Devletin illede MEMUR alma zorunluluğu yok.
Kadroda açık yoksa MEMUR ALMA zorunluluğu yok.
Yayınlanan kadro ihtiyaç olan kadro değil çalışan memura hesapla %4 olan açık sayısıdır. Devletin hedefi...Devlet kendi çapında hedefine yaklaştı. 10 bin boş kadro kaldı.
Devlet ben hedefimi tutturdum derse ne olacak? Hala Memurluk için bekleyecek misiniz?

2000 den fazla yorum yapmak yerine iş arasaydınız belki bulurdunuz. Elinizi kolunuzu DEVLETE bağlarsanız daha çok beklersiniz.
Bekleyecekseniz de çalışarak bekleyin. Tüm gün ders çalışın alın 90 95 atanırsınız zaten. Zor değil.

Salim sana ağır küfür yazardım ama yazmıyorum sosyal bir devlet engeli hastalığı olanlara yardım eder, ne iş bulmasından bahsediyorsun hastalığı olanı zaten kimse işe almıyor

Oturduğu yerden ahkam kesenlere ayrı bir gıcık oluyorum. İş çok sanki işe almak için de sıraya girmişler de biz beğenip çalışmıyoruz zaten. Ne çok biliyorsunuz her şeyi siz öyle ya. İş arayıp aramadığımı ders çalışıp çalışmadığımı sen bileceksin zaten dimi ben nerden bileyim. Tuzunuz kuru buraya gelip insanların sinirini zıplatlamayın bari.

Salim G. Sen ne dediğinin farkındamısın kardeş tabi seni tuzun kuru sen ve senin gibiler böyle düşündükten sonra engellilerin atanmamasının bir sebebide sen ve senin gibileridir.vicdadınını sorgulamanı istiyorum.Kendini birazda engelli kardeşlerimizin yerine koysaydın böyle konuşmazdın. Herkesin dedirdi hastalıgı engel durumu farklı bazı arkadaşlarımız devlette olmassa hiç bir yerde çalışamayacak durumlardar olnları anlamanı beklerdim.şayet iş arasınlar diyorsun iş vardamı gitmiyorlar en ufak bir işkur alımı oluyor 10 bin kişi kayt yapıyor.Ha şunuda yazıyorum durumu ağır olan arkadaşlarımıza genellikle iş verenler iş vermiyorlar böyle bir durumda var. Onun için bişey yazarken 10 kere düşünerek yaz. Yoksa Bukadar insananın günahına girmene rızan varsa zateb hepsinin günahına girdin.

Salim G. yüksek puan almadığımızı nerden biliyorsun? burada ki çoğu arkadaş özelde çalışmak zorunda değil. Engelini düşünmeden zorluklarla üniversite okumuş, atanamamış insanlara karşı empati yeteneğinizi kullanın biraz. atanıp işi bitenler nedense destek yerine köstek oluyor. kahkalarla da burda yakarışlarımızı okuyarak zevk alıyorsunuz çok belli.
ne oldum dememeli, ne olacam demeli insan.

yamtar16

Hastalığı olanı devlet nasıl işe alsın o zaman? Engelli olan demek istedin sanırım. Özelde de iş arayabilir. Yorumu yazarken içinden ettiğin küfürü aynen iade ediyorum :)
denizkızı

Ders çalışıyorsan iş arıyorsan lafım sana değil demek....Niye üzerine alınıyorsun o zaman? Demekki haklıyız ki işinize gelmiyor:)
hakan73

Kendimi niye engellilerin yerine koyayım ben zaten engelliyim. Ama iş arayıp bulan çalışan. Hatta Memur olarak atanan ama özel sektörde çalışan bir engelliyim...Empati kurarak size akıl verdim zaten...Aklı almayacaksanız problem değil.. Bi 2000 yorum daha yapabilirsiniz.
Nurtan

Ben 10 yıldır özel sektördeyim atandım ancak memur olmadım. İşi bilen olarak akıl veriyorum. Dediğim gibi bi 2000 yorum daha yapabilirsiniz sorun değil.

Ama yorum yazdıkça iş gelmiyor bilin.

Salim G. Arkadaşım senin için özel daha karlı olduğu için onu seçmişsindir. herkes senin gibi şanslı değil işte. Önemli olan senin engellilerin derdinden anlayabilmek onlara yardımcı olmaktır. Atama yapmayanların ekmeğine yağ sürmekle bir yere varmasın kardeş ...

Tabii canım özel sektörde çalışmak daha avantajlı.Devlet memurluğunu kabul etmediysen müdürlük ya da şeflik yapıyorsun sanırım.Bu palavralara karnımız tok bizim.

selimG gibi olan düşünce yapısındaki yaratıklara "yazıklar "olsun diyorum! sen hangi kafayı yaşıyorsun acaba? foseptik ağzını kapat bari de milliyet huzursuz olmasın

Salim G. sadece ego'nu tatmin amaçlı gelmiş yorum yapıyorsun! madem çalışan birisin işinle meşgul ol. işsiz olmak kimsenin ayıbı değildir.
işsiz dediğin insanlar çalmıyor-çarpmıyor en azından mücadelesi ve atanma umudu var. gidin başka siteler de zaman geçirin.

Salim G. Evet en haklı sizsiniz,en doğruları siz söylüyorsunuz,mükemmel insansınız kim burda nasıl haksız olduğunuzu iddia edebilir ki zaten. Oldu mu? Tamam mı? Egonuz tatmin olmuştur umarım,şimdi insanları sıkıntılarıyla rahat bırakıp "işinize" devam edebilirsiniz!!!

İşte boş konuşuyorsunuz. Size yön verenlere ağız yapıyorsunuz. Sıkıntı bu bunu anlatmaya çalışıyoruz. 2000 mesaj...Boş...Hiç....Değersiz...

Salim G.

Alım olmadıktan sonra puanın bir anlamı yok, 90 aldım atanamıyorum, iş başvurusu yapıyorum bize daha az engelli biri lazım deyip eliyorlar, son çare deyip beden işçisine başvuruyorsun sanki engelli personel değil de ırgat arıyorlarmış gibi iş veriyorlar. 60 soruda 48 net yaptım sırtımda tuğla taşımaya mecbur muyum? Puan dediler aldık, rapor dediler yenilettik. Canımı mı vermem gerekiyor?

@druid işinize bakın hadsizlik yapmayın.

Crowley07
hocam o kadar haklısınız ki isyanda da umutsuzlukta da. sınava hangi düzeyde hangi branşta girdiniz bilmiyorum ama ekpss normal kpss gibi olmuş bizlerde boşuna çalışıyoruz bence. öğretmen olarak girecektim sınava ama bıraktım.
@jumanjii hocam bölüme ve branşa göre değişiyor herhalde...

engelli statüsündeki insanlar nispeten daha rahat islerde çalısmak isteyebilir haklarıdır. özel sektör daha zorlu. bu yüzden kimseyi yargılayamayız. fakat su var, 70-75 puan alan bile gelip sürekli atanamadı diye veryansın ediyor bu saçma.hepiniz atanacaksınız diye bir sey yok. sınava girmek atanmaya hak kazanmak değil sınavdan yüksek puan almak atanmaya hak kazanmaktır ama çok az puan alan bile sanki devletin göreviymis gibi atanamadı diye kızıyor. böyle bir sey yok.

Devletin görevi devlet kadrolarında istihdam olanakları oluşturmak olduğu kadar, özel sektörde de teşviklerle ve diğer destekleyici unsurlarla dezavantajlı durumda olan insanlara alan açmaktır. Eşitlik bozulmuşsa, engelliler, olmayanlara göre daha az iş imkanına sahipse o zaman bu eşitsizliği ortandan kaldırmak da devletin sorumluğundadır.

Japonya'da kota diye bir uygulama yok, zira ihtiyaç da yok. Türkiye'de bir zaman gelince kalkmalı ancak bugün için değil. Bunu yerinde devlet engellilerin iş yaşamına katılmayı kolaylaştırıcı etkisi göstermelidir. Örneğin nitelik kazandırmak olabileceği gibi kendi çalıştıracağı personeli de engellilerden seçebilir.

%3 kota bir üst sınır değildir, asgari olandır. Emniyet ve dış işleri teşkilatları engelliler bakımından kota dışıdır. Örneğin bu alanlar pekala açılabilir.

Devlet halen hukuk fakültesini bitirmiş, stajını tamamlayarak avukat olmuş engellilere hem de kanuni gerekçelerle "hakim olamazsın" diyor. Devlet önce eşitliği sağlamalı, önce ayrımcılığı ortadan kaldırmalı. Özel sektörün keyfi işe almama süreçlerini izlemelidir. Gerisi mi, devlet mecbur değil diyenlerin amacı bellidir. Ya provokasyon peşindedir ya da geçmişte yaşadığı olumsuzluklara karşı bir öç alma ihtirası vardır.

@jumanji 66 ile atandım.

Yanlış tercih yapmıştır.
Yanlış tercih diye de bir şey yok aslında tamamen Kumar....Şans gelirse.

Salim G. Bu hatsiz tartışmayı benim yorumum üzere başlamışsan hakkımı helal etmiyorum bu dünyanın ahiretide var huzursuzluk verdin kafamı kurcaladın odesiriz elbet

Toplu sözleşme sonuçlandı sesimizi duyurmamız gerek gündeme başka konular gelmeden.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt