Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alay mı geçişin sen 2014 ten beri zamanın daraldığını bilmiyor musun cevaplama bide bunu sana inanmıyorum sustum

Fetewmre

[FONT=palatino linotype]
o kadar yazıdan çıkardığınız sonuca bakın... Bence de sussanız iyi olur...
-------------------------------------------------------
09.05.2014 yılındaki Ekpss Puanı : 76,53 ( Lise Mezunu Olarak ) *3 tercihte de puanlar 80'lerin altına düşmedi düz liseler için.
18.05.2016 yılındaki Ekpss Puanı : 77.62 (Lise Mezunu Olarak )
17.05.2018
[/FONT] yılındaki Ekpss Puanı : 73.60 (Üniversite Mezunu Olarak )

Anlar mısınız bilmiyorum ama ben son tercihlerle beraber 6-7 kez tercih yaptım en az sizin kadar isterim sözü orasından burasından alıp alıp boş laf destanı yazmayın...

redkit Kardeş kusura bakma ama Zaman daralıyor diyorsunda 1 senedir atama olmamış daha ne daralacak sen böyle yorum yaparsan insanların inancını kırarsan kusura bakma herkes sana en büyük tepkiyi verir. Ha bu arada sen bu kafayla 6 senedir bekliyorsun bir 6 sene daha beklersin.Bu eyleme en çokta senin katılman lazm sonuçta 6 senedir atanmayı bekliyorsun...

Sevgili engelli kardeşlerimiz 9 EKİM çarşamba GÜNÜ SAAT 13:00'DA T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığın önünde eylem yapmak için toplanıyoruz. Amacımız 2019 yılı bitmeden 2019/1 EKPSS atamaların yapılmasını sağlamak için devlet büyüklerinden net bir tarih almaktır. Bizlere destek vermenizi ve eyleme katılmanızı istiyoruz. Tek yürek birlik ve beraberlik olup aramıza katılmanızı istiyoruz.
etkimlik bildirimiz: https://www.facebook.com/events/400641113843672/?ti=icl Bağlantı
whatsapp grubumuz: https://chat.whatsapp.com/Fj55mfUD24QIOBNbhEb5ykeyu

Son dakika bakan selçuk;Türkiye'de 2012 yılında merkezi sınav sistemi ile E-KPSS'yi başlattık. 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısı 5 bin civarında iken, bugün bu rakam 10 kat artarak 56 bini aşmış durumda. İnşallah bu rakamları önümüzdeki günlerde de demin konfederasyon başkanımızın da ifade ettiği gibi ilerleyen günlerde bu rakamları daha da arttırmak istiyoruz.

Eylem öncesi sakinleştirip eylemi iptal ettirmek için yapılan bir açıklama daha...

Arkadaşlar bu konuşmaya aldanıp ta sakın vazgeçmeyelim lütfen birliği beraberliği bozmayalım bu konuşma eylemi iptal ettirmek için yapılmış emin olun

Atv Haftasonu Haber Bülteninde, 9 Ekim'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapacağımız eylem haberi duyuruldu. Haklıyız kazanacağız. Gümbür gümbür geliyoruz !

Türkiye Engelliler Platformu
Ankara İl Temsilciliği

Quwaxer kardeşim hangi gün hangi saatte çıktı haber ben bulamadım da linki varsa atar mısınız

şu atama bir a önce yapılsa çok iyi olur....öel sektör çok acımasız vicdan diye birşey yok bunlarda.. :( :(

@Quwaxer

Niye yalan soyluyon. atv haberi az once dinledim oyle engelli haberi yoktu uydurma

@hakan73

güzel kardeşim ben zaman daralıyor diye 2020 de ki sınava kalan zamandan bahsediyorum. benim yazdıklarımda eylem yapılmaması yönünde bir söz veya ima yok nasıl anlayıp yorumluyorsunuz hayret ediyorum. Gına geldi anlatmaya çalışmaktan kim nasıl anlıyorsa anlasın artık. Nisan 2020 ye 6 ay kadar zaman kalmış bir yandan da 2020 ye hazırlık yapmayı ihmal etmeyin eylem de tabiki olmalı sonuç alırsak ne ala gecen zaman geri gelmiyor diye dedim yoksa buradakilerle aynı sınavda yarışacağız hepimiz ne haliniz varsa görün der geçerim. Gerçi demek ki öyle demem gerekiyormuş... Ben herhangi bir art niyetle yazmadım. Yazdıklarımın neresinden anlam çıkarmak istiyorsanız çıkarın.
Herkes düsüncesini paylaşıyor burada aklına yatar yatmaz. Sanki ben 2020 ye hazırlanmayı da ihmal etmeyin dedim diye buradakilerin hepsi eylemden vazgeçip harıl harıl ders çalışmaya başladı. Allah herkes için en hayırlısını versin...

Bir gün önce çıkmış haber yalan filan söyledğim yok.

Quwaxer kardeş 28 ve 29 eylüldeki atv haber bültenine baktım bu konuda bir haber yok.Neden bakmadan etmeden böyle şeyler yazıyorsun,insanları yaniltiyorsun?

ATAMASI YAPILMAYAN ENGELLİLERİN SESİNE ORTAK OLUYORUZ:

Güncel veriler gösteriyor ki; ülkede yaşayan 9 milyon engellinin %92’si işsizlik kıskacında; yaşamlarını ailelerine bağımlı olarak sürdürmektedir. Hizmet ve üretim süreçlerinin dışında bırakılmalarının en az ekonomik yük oluşturmak kadar kaydedeğer diğer bedeli de günlük yaşamın, kent yaşamının ve toplumsal yaşamın dışında kalmalarıdır.

İşsizlik, engellilerin engelini büyüten bir bariyerdir. Çünkü engelliler için çalışmak, hayata tutunmalarının temelkoşuludur. Asıl rahatsız edici olan ise bu sorunun varlığı değil, çözme iradesinin yokluğudur.

yasa uyarınca kamunun %4 oranında engelli çalıştırması gerekiyor. Bu amaçla her 2 yılda bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) düzenleniyor. Sınavlar arasında ise en az 3 defa yerleştirme yapılıyor.

Ancak Nisan 2018’de yapılan son sınavdan bu yana sadece bir kez atama yapıldı. Sonraki sınava kadar da bir daha atama yapılıp yapılmayacağı belirsiz. Bununla ilgili bakanla yapılan görüşme de umut verici görünmüyor. İlköğretim, orta öğretim, önlisans ve lisans düzeyinde yaklaşık 130 bin engelli kamudaki boş kadroların doldurulmasını bekliyor.

Aşağıda imzası bulunan kurum ve kuruluşlar olarak; bu somut sorun ve haklı talepleriyleseslerini duyurmak üzere 9 Ekim Saat: 13:00’de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde buluşacak olan ataması yapılmayan engellilerin yerinde isteklerini ve yürüttükleri mücadeleyi destekliyor, ortak ve güçlü bir ses çıkarabilmek için sorunun farkında olan tüm kurum, kuruluş ve aktivistleri belirtilen yer ve zamanda birlikte olmaya çağırıyoruz.

İMZACI KURUM KURULUŞ ve İNİSİYATİFLER:

Engelliler Konfederasyonu
Türkiye Engelliler Platformu
Engelli Hakları Forumu
Aktif Görme Engelliler Derneği
Yunus Emre Görme Engelliler Spor ve Gençlik Derneği
Şişli İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği
Evrensel Görme Engelliler Derneği
Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası
Engelliler ve Aileleri Eğitim Derneği
Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi
Engelsiz Akademi Spor Kulübü Derneği
Sarıyer Ortopedik Engelliler Derneği
Silopi Engellileri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği
Boğaziçi Engelliler Derneği
Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği
Engelliler ve Gençlik Derneği
Engelliler Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği

Destek ve katılım bildirecek kurum, kuruluş ve inisiyatifler imzacılar üzerinden ya da engellihaklariforumu @gmail.com elektronik posta adresinden veyahut mesaj yoluyla ulaşabilirler.

2019 yılı EKPSS atama talepleri kurumlardan istendi

Kapatılan Devlet Personel Başkanlığının faaliyetlerini Çalışma Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütmeye başladı. 2019 yılına ait kamu kurumlarındaki boş engelli memur talepleri kurumlardan istendi.

Engelli memur adayların uzun süredir beklediği haber geldi. 2019 EKPSS atama süreci resmen başlamış oldu. Aile Bakanlığı EKPSS ataması yapılabilmesi için, kamu kurumlarındaki boş engelli memur kadrolarının Ekim ayı sonuna kadar bildirilmesini istedi.

Kurumlar boş EKPSS kadrolarını bildirdikten sonra ne kadar atama yapılacağı ortaya çıkacak. Atamaların 2019 yılı bitmeden yapılması bekleniyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde; "Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır. Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, engelli kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir." hükümleri yer almaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından Bakan imzalı olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarına 17/09/2019 tarihinde gönderilen yazı ile %3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu kurumlara hatırlatılarak, 31 Ekim 2019 tarihine kadar engelli memur alımları ile kadro taleplerinin bildirilmesi istenmiştir.

https://www.engelsizler.net/2019-yili-ekpss-atama-talepleri-kurumlardan-istendi/5214/

Peki ekim sonu toplanan kadrolardan sonra klavuz hemen kasım da açıklanır mı? yoksa Aralıkta mı açıklanır?
elde olan kadrolarla bu toplanan kadrolar birleştirilip atama öyle mi yapılacak, sağlıktan bu yıl atama olur mu? fikirlerinizi alalım.

Ankarada çok büyük bi organizasyon düzenleniyor ve herkes ölü taklidi yapıyor

KADRO bekliyoruz ama ne dümenler döndürüyor iktidar ALLAH bilir engelli olmayanları ekpss de memur yapıyorlardır ALLAHın adaletinin tez zamanda tecelli etmesini umarım
SsCd1X.jpg

Gamlı Baykuş

Arkadaşım 1 aydır 9 Ekimde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde engelliler olarak toplanıp sesimizi duyuracaz diye her yerde yaymaya çalışıyoruz sen hiçmi denk gelmedin. Demekki umursamazlıktan görmemişsindir . senide bekleriz.Watsap grubu bile var bekleriz .

LÜTFEN HERKES 9 Elkim’de orada olsun geleceğiniz için!.

alıntıdır
Değerli Arkadaşlar, uzun mücadelelerden ve basınç oluşturma çabalarından sonra nihayet Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile tam bir yıl sonra dün yani 18 Eylül 2019 Çarşamba günü görüşmeyi başardık. Görüşmeye, Konfederasyon yöneticisi sekiz kişinin yanı sıra iki de atama bekleyen engellileri temsil eden kişi katıldı. Bir saat süren görüşmenin başında Bakana geçmiş olsun dileklerimizi bildirdikten sonra engellilerin kimi uygulamadan kimi mevzuattan kaynaklanan birikmiş sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren kabarık bir dosya sunduk.

Mart ayından beri http://change.org üzerinden sürdürdüğümüz ve muhtaçlık aylığı ile evde bakım ücreti ödemelerinde hane içinde fert başına düşen gelir yerine, engelli bireyin kendi gelirinin esas alınmasını isteyen 78 bin imzayı içeren döküman ile change.ogr üzerinden sürdürdüğümüz kampanya görüntüsünün çıktısını Sayın Bakana teslim ettik. Sunduğumuz dosyada engellilerin 50’ye yakın talebi önem ve ivedilik sırasına göre yer almıştı. Bakana 17 Eylül 2018 tarihinde yapılan görüşmedeki sözleri anımsatılarak bunların hiçbirinin yerine getirilmediği ifade edildi. Özellikle 2022 ve 2828 sayılı yasa değişikliği ile taşeron işçi iken sürekli işçi kadrosuna geçirilen engellilerin erken emeklilik hakkını erken emeklilik zorunluluğuna dönüştüren yasada değişiklik yapılmasına ilişkin taleplerimiz vurgulandı. EKPSS atamalarından söz edilerek verilen sözlerin tutulmadığı, 2019 yılında hiçbir atamanın yapılmadığı anımsatıldı.

Binlerce engellinin bu yıl içerisinde atama beklediğinden, bu sayının 5 binin üzerinde olması gerektiğinden söz edildi. Özellikle atama sorunu uzun müzakerelere ve tartışmalara yol açtı. Bakan ısrarla geçtiğimiz yıl verilen sözleri tuttuğunu, 17 Eylül’den sonraki süreçte 2500’ e yakın engellinin atamasının yapıldığını belirtirken biz Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlardaki engelli kadrolarının, halen atama bekleyen öğretmen adaylarının tamamı atandıktan sonra kalan kadronun yardımcı hizmetli veya memur kadrolarına dönüştürülerek anlamlı bir atamanın yapılması gerektiği üzerinde durduk. Sayın Bakan bunun Milli Eğitim Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanlığının işi olduğunu, onların bu yönde hareket etmesi ve Ekim ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmesi halinde atamaları seve seve yapacaklarını belirtti. Buna karşılık biz “Siz bu yönde kamuoyuna bir açıklama yapın, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi engelli kadrolarını doldurmamış kurumları adres olarak gösterin; bizler de engelli örgütleri olarak oralara yönelip basınç yapalım.” Dediğimizde Sayın Bakan hükümet içerisinde bakanlıkları birbirine düşürecek bu çeşit davranışların doğru olmadığını söyledi.

Kurumlara boş engelli kadrolarını ekim ayı sonuna kadar bildirmeleri için yazı yazıldığını, bu kurum ve kuruluşlardan gelecek engelli kadrolarının anlamlı bir sayıya ulaşması halinde atama yapabileceklerini, ulaşmaması halinde atamaların önümüzdeki döneme kalacağını ifade etti. Bunun üzerine biz engelli kamuoyuna, Bakanın kesin bir söz vermediği yönünde bilgi vereceğimiz söyleyince “Böyle yaparsanız onları kışkırtmış olursunuz.” Diyerek itiraz etti. Biz ısrarla engelliler arasında büyük bir beklenti olduğunu, atama olmaması halinde gelebilecek tepkileri kestiremediğimizi vurguladık. Buna karşılık Sayın Bakan siz isterseniz bu çeşit tepkileri engelleyebilirsiniz şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu tartışmalar sırasında sık sık atama bekleyen engellileri temsil eden kişilere söz verdik. Onlarda kısa kısa taleplerini dile getirdiler.
Görüşme bundan ibarettir. Herkes verilen mesajları yorumlamakta ve bundan sonraki hareket tarzını belirlemekte özgürdür. Biz engellilerin temsilcisi üst bir kuruluş olarak elbette her zaman engellilerin taleplerinin, haklı ve meşru eylemlerinin destekçisi olacağız. Ama bu karar bize değil ihtiyaç sahibi engellilere aittir.
Turhan İçli
Engelliler Konfederasyonu Başkanı https://youtu.be/BPYTZUzJnVE

Teklif vereceklerine atama yapsınlar en azından taban erir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt