Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mrb arkadaşlar.raporumun süresi bitti.hemen yeniletmem gerekiyor mu?cevap verirseniz sevinirim

Sibeleymen TERCİH SONUÇLARININIZ AÇIKLANANA KADAR MEVCUT RAPORUNUZUN SÜRESİ BİTMEMİŞ OLMASI GEREKİYOR
HEMEN YENİLETSENİZ İYİ OLUR

TERCİH SONUÇLARI AÇKILANDIKTAN SONRA SÜRESİ BİTSEYDİ PROBLEM OLMAZDI

Teşekkür ederim.peki yenilettikten sonra osym bürosuna mi götüreceğim.sisteme nasil geçiriliyor.

yenilerseniz Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksınız. yalnız raporunuz aynı olmalı. düşmemeli. Sibeleymen

Arkadaşlar bugün umut olarak sonuncusunu bekliyorum inşaallah iyi hayırlı çıkar

mirivi merhaba arkadaşım kurayla memur alımları var mı sınavsız 2019 için yada 2020 için birde nereden başvuru yapıyoruz bu konuda beni ve bilmeyen arkadaşlarımızı bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar dilerim. Teşekkürler 😃

Teşekkür ederim.Nurtan ve skolyoz23 arkadaşım.bilgilendirdiginiz için.

Arkadaşlar atama ile ilgili olumlu bir sonuç çıkmadı mı bu aşamadan sonra ne yapılması gerekiyor bilen lütfen yorum yapsın

Gündem şu an ve bir süre sınır ötesi operasyon olarak kalacak zaten genel alarak tınlayan yoktu bu süreçte hiç olmaz
Tahminimce yeni sınav öncesi yine bi 2500 falan alıp kapatacaklar ve yeni sınav ile binlerce insanın sıralaması gerileyecek
Ne ilk kez gireceklerin ne de tekrar deneyeceklerin morali umudu yerinde değildir YAZIK! Bu düzensizliğe bu mağduriyete yol açanların sessiz kalanların Allah belasını versin.
Bu kadar insan ömür boyu ailesine yük veya devletin verdiği üç beş lirayla durduğu yerde sekerek mi yaşayacak o psikolojinden kurtulmaya yuva kurmaya hayallerini gerçekleştirmeye Hakkı yok mu? Yazık diyiyorum! Bu ana kadar zorluk içinde yaşamış insanların ümitlerini kıran herkesi Allah’a havale ediyorum! Almıyorsanız sınavı kaldırın insanlar başka yola yönelsin emekle, hayallerle oynamanın anlamı yoktur! Mülteci olsak iş hazırdı adamımız olsaydı çoktan meslek sahibiydik ne diyeyim sözün bittiği yerdir! Normal KPSS’ye giren arkadaşlar evet onlarında Hakkı ama kimse yanlış anlamasın orada kazanamayan farklı bir çok iş imkanı bulabiliyor bir şekilde ama EKPSS’ye girmiş insanın bu sınavdan başka şansı yok çoğu insanın olanında eminim ki bir yerlerde dayıları vardır sınavsız gider koltuğuna oturur YAZIK! Allah yar ve yardımcımız olsun dostlar

Ama sizlere de kızıyorum! Bakıyorum burada 100’e yakın farklı profilden yorumlar geliyor aynı anda hepiniz instagram veya Twitter sadece oturduğunuz yerden güzel bir üslupla etiket oluşturmak/yorum atmak çok mu zor geliyor? Bari bunu yapın bir tane davulun sesini herkes duymaz orkestra olacak ki hem herkes duysun! Ana haber whatsapp hatlarını yazın sosyal medyadaki ilgili sayfalara yazıp rica edin bakanlığın/bakanın profiline yorum yapın ne bileyim HAKKINIZI ARAYIN biz buradayız deyip emek verin pes etmeyin hepimizin GELECEĞİ için ki zor olan bir şey de değildir.

Şehit ve gazi yakınlarından sonra yetiştirme yurdunda kalanların ataması yapılacak büyük ihtimalle ekim sonu kadro toplanmasından sonra bizler içinde atama kasım-aralık gibi olacak. kontenjan ne kadar olur bilmiyorum fakat az olacağı kesin. Bizim atamalar genelde yetiştirme yurdunda kalanlarla beraber yapılıyordu.

Beni yanlış anlamayın moral bozmak için söylemedim sadece bu atama olacaklarını söyleyenler daha tecrübeliler diye bir duyum aldıklarını düşündüm çünkü Geçen sene bizde devlet koruması altındakilerle tercih yapmıştık muallak konuşmalar bizi geçiştirmeler falan umudumu tüketti bu yüzden sormak istedim

arkadaşlar, ankarada ki eyleme katıldım, gözlemlediklerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

1) engelli kardeşlerimiz arasında koordinasyon tek kelime ile sıfır.
2) malesef toplumun büyük kısmında olan dinlememe, söyleneni anlamama aramızda daha bi yaygın. mesela ankara metrosu ile ineceğimiz durağı (ankara dışından gelenler için) kesinleştiremedik bi türlü. bir grup mta'da indi bi grup milli kütüphanede filan
3) gezi parkı direnişini hemen hemen hepiniz hatırlarsınız. o direniş eylemlerinde ki yegane eksiklik kitlenin kendi liderini çıkaramamasıydı. işte aynı sorun biz engellilerde de fazlasıyla mevcut. isminde engelli kelimesi geçen beki yüzlerce dernek vardır türkiyede, hangi dernek veya vakıf engellilerin hakları konusunda başarılı girişimde bulunabilmiş?
4) hala bir çok engelli platformunda mevcut iktidara yaranarak iş yürütebileceğini, engellilerin sesini duyacağını sananların olması. şunu inkar etmiyorum ki; engellilere sınavla devlet memurluğu kapısını mevcut iktidar açmıştır ancak yine aynı iktidar ve bakanı 24 aralık 2018 tarihinde ki atama törenlerinde söylemiş oldukları sözleri söylememiş gibi yapmaktadır. bir diğer nokta da ülkenin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik tablo sebebi ile iktidar; işçi, memur, çiftçi, emeklilikte yaşa takılanlar, iç ve dış terör faaliyetleri, cari açık, artan işsizlik, durağan ekonomi gibi bir çok sorunla boğuştuğundan sağlıklı vatandaşlarına bile kulak tıkamışken biz engellileri duyacağını ve önemseyeceğini düşünmek sadece saftorikliktir.
5) eylem sırasında aramızdan seçilen 3 temsilci (kim kimi neye göre seçti onu da bilmiyorum ama) ve en önemlisi konfederasyon başkanı açıklama yapmadan ortadan kaybolarak engellilerin haklarını arama konusunda yetkili olan kişiye bile güvenmememiz gerektiği ortaya çıkmıştır.
6) daha önceden bakan ''31 ekime kadar ilgili kurumlardan engelli kontenjanları ile ilgili listeleri göndermelerini istedik'' tarzı bi açıklama gelmişti. bu açıkamaya istinaden; kasım ayı başında (aslında böyle bi liste personel dairesi başkanlığında mevcuttu ama ilgili kurum lağv edildi) listeye göre atama yapıp yapmayacakları belli olacaktır. atama listelerinin kasımın ikinci haftasında yayınlanmasını, üçüncü ve dördünce haftasında tercihlerin alınmasını ve 3 aralık dünya engelliler gününde tercih sonuçlarını açıklayarak ''bakın 2019'da söz verdiğimiz gibi atamaları yaptık'' diyerek şov yapmalarını bekliyorum.
7) şu an da bir tür ''cambaza bak'' oyunu oynanıyor. çünkü aralık 2018'de ki ortaöğretim, ön lisans ve lisans kadrolarının çoğu diyanet işleri başkanlığına ayrılmıştı ve atama şartı olarak da imam hatip lisesi mezunu olmamız isteniyordu. bu adaletsizliğe karşı hiç bir söylem geliştirilmedi. devlet ''engelli kamu personeli seçme sınavı'' yapmıyor da ''engelli imam-hatip mezunu seçme sınavı'' yapıyor sanki. eğer diyanete ayrılan kadrolar düşürülmezse veya diyanete atanmak için imam hatip mezunu olma zorunluluğu kaldırılmazsa isterse tek seferde 100.000 kişiyi atasınlar, yine açıkta kalma ihtimalimiz var demektir.
8) bana göre en büyük adaletsizliklerden biri de devlet korumasında olanların atamalarında yapılıyor. zira bir çoğumuz farklı eğitim durumlarına sahibiz ama hepimiz engelliyiz ve eğitimi yarıda kalan bir çok engelli var (en başta da ben) eğitim hayatımızı zorlayan fiziksel, ruhsal engellerimize rağmen bir sınava girdik ve atanma hakkı kazandık. ancak devlet korumasında olanlar ve/veya yetiştirme yurdunda büyüyen vatandaşlarımız herhangi bir sınava girmeden kura yöntemiyle devlet kurumlarında işe başlıyorlar. ya devlet korumasında olanlar için ayrı sınav açılmalı ya da devlet korumasında olanlara uygulanan pozitif ayrımcılık engelli vatandaşlardan mahrum edilmemelidir.

fikirlerimi anlatmaya çalıştığım bu yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
sevgiyle kalın.

Zzzjhf

Kusura bakmayın bu durum o kadar psikolojimizi bozdu ki herşeyi yanlış anlama noktasına geldik..

yetiştirme yurdunda kalanların kontenjanları da bizlerden farklı klavuzlarındaki çeşitlilik çok fazla aramızdaki eşitsizlik giderilmeli onlarda sınava tabi tutulmalı.

DanLev merhaba öncelikle başarılı yazından dolayı seni tebrik ederim. o eylemde beraberdik öncülerinden biri olarak bende eylemimizdeydim
bizim atama konseyi isminde başarılı bi whatsapp mücadele grubumuz var biz burada atamalar için aktif olarak mücadele eden arkadaşlarla biraradayız eyer kabul edersen senide aramızda görmek istiyoruz. yanıtını yazarsın

Herkes suspus oldu. Atamalardan ümidi kesip yeni sınava mi çalışıyorsunuz?

Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekim sonunu bekliyoruz kadrolar toplanacak denmiş. inşallah toplanan kadrolar çok olur da herkes atanır. yurtta kalanların tercihleri açıklandığına göre sıra bize geliyor.

arkadaşlar atanılan yerde kalma süresi, bulunulan yere tayin isteme hakkı adaylığını tamamlayana kadar mı her kurumda? yani 1 yıl?

Arkadaşlar atama olmadan Ekpss 2019/1 dışındaki konularla ilgili sorular sormasak?Ya da başka başlık altında sorsak olmaz mı?Çünkü bildirim gelince atamayla ilgili bir gelişme mi var diye çoğu kişi buraya bakıyor..

Cimere iki gun once mesaj yazdim kilavuz ne zaman yayinlanacak 2018 ekpss ye girenlere buyuk haksizlik yapilmistir yazdim.cevapsa kesinlesmis bir takvim yok, bakanligin ve osymnin duyurularini takip ediniz..kesinlesmis takvim yok derken kilavuz yayimlanmayabilir demek mi istiyor..yani kilavuz kasim gbi kesin yayinlanacakmi anlamadim kadro az olacak ama yayimlanacak diyorsunuz sevgili Nurtan insallah kilavuz yayimlanir bu cevap beni cok huzursuz etti..hic kilavuz yayimlanmayadabilir mi yani.hoscakalin

Ben yetkililerden doğrudan açıklama okumadım sürekli spekülasyon var. Umarım dediğiniz gibi çok sayıda alım olur ve atanırız. 88 puanla memur hayalini geçtim sadece ortada kalmamayı hedefliyorum.

Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt