Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bunun için kasım ayı çok önemli herşeyi oayda göreceyimiz gelişmeler belirliycek yani elde 31 ekim var atama aralıa görebiliriz diye düşünüyorum

Neden bu kadar Şansısız ?

Geçmiş yıllarda yılda 1 atamayı bırak bazen 3 atama bile olduğu görülüyor ne emeklerle şu sınava giriyor çalışıyoruz yüksek puan alıyoruz ama sonuç hep aynı ümitsizlik bazı kesimler(malum kesim) 2. 3. villasını alırken bizler daha hayata atılamıyoruz üstelik emeklerimize rağmen

yetiştirme yurdunda kalanlar için önceden bir haber yoktu. atama birden oldu. ekim sonunda toplanan kadrolar eğer çoksa Dpb ve ösym arasında netleşmesi kasım ortasını bulup klavuz kasım sonu gibi açıklanabilir. belki daha erkende olabilir. bunun için toplanan kadroların çok olması gerekir.

Saglık adalet meb üniversite falan yani mutlaka çıkması lazım 2500 kadro ben kadronun az olması taraftarı değilim ama aile Bakanı kadronun anlamlı bir sayıya ulaşacağı düşüncesinden bile uzak inşallah 31 elimden sonraki süreçte hayırlı gelişmeler olur bizde memur oluruz

kadronun az olması, diyanetin kadrolarının boşa çıkması bu defa bizleri etkilemez inşallah. 2019'un ilk ataması olacağı için belki kadro sayısı yüksek olabilir. sağlıktan 2018 ilk atama yapıldı belki bu atamada sağlıktan da alımlar olabilir. meb her atamada oluyor.

İlgi : Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nün 17.09.2019 Tarih ve 41515602-900[900]-95 sayılı yazısı

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53’üncü maddesinde belirtildiği üzere Kamu kurum ve kuruluşlar bu kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda %3 oranında engelli çalıştırmak zorundadırlar. 657 sayılı kanunun 10’uncu maddesinde “ Engellilerin atanmasına tahsis edilecek kadro sayısının tespitinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşunun, yurtdışı teşkilatı hariç toplam dolu memur kadro sayısının % 3’ü dikkate alınır.” hükmüne, 11’inci maddesinde; “ Kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için engelli memur yapacakları münhal kadrolarını; Devlet Personel başkanlığının internet sitesindeki “ DPB E-Uygulama ” kısmında yer alan bilgi alanlarını Nitelik Kod Kılavuzu ile başkanlığın öngördüğü koşullara göre tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle, ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar elektronik ortamda Başkanlığa bildirir.”
İlgi sayılı yazıya istinaden bakanlığınız bünyesinde istihdam edilecek münhal engelli kadrolarının tespiti konusunda çalışma ve bildirim yapılması; hususunda çalışma yapılıp yapılmadığının 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında tarafıma bilgi verilmesi arz ederim.

arkadaşlar yukardaki yazıyı cimer üzerinden MEB, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı , Çevre Şehircilik Bakanlığı , Orman Bakanlığı , Ulaştırma Bakanlığı ve sizinde eklemek istediğiniz bakanlıklara bunu gönderebiliriz lütfen 6 gün boyunca sırasıyla cimere buyazıyı yapıştırarak kurumları seçerek yollayın

Sağlıkçı arkadaşlar Sağlık Bakanlığına bu metni cimerden yollayabilirsiniz.
ben cimere yolladım.

şu atama bir an önc eyapılsa bende devlet memuru olmak istiyorum şu anda bir fabrikada ağır şartlarda çalışıyorum çok eziyorlar beni.. :( :(

Arkadaşlar Meb Bakanı Ziya SELÇUK saat 11.10 geçe tv nette konuk olacak. tweet atılabilirse atarız izleyelim mutlaka bilginize.

31 EkimSon gün ne zaman açıklama yapar yada takvim belirlenip belirlenmeyeceği ile ilgili bir açıklama yapacak engelli konFederasyonu baskanımız😊bize yardımcı olur mu birimiz arasak konusma yapsak konfederasyon başkanıyla iyi olur ozamana kadar bekletildik bari acı veya iyi bir haber alalım bu iş başımıza iş açacak muhatap olmadığımız kalmadı arayan olursa bana lütfen ozelden mesaj atsın teşekkürler hepinizin 29 ekimi kutlu olsun iyi bir cumhuriyette adaletle huzur ve güven içinde geçirmek dileğiyle kıskançlık ve fesadsız namuslu bir ülkede yaşarız inşaallah

2018 nisan ayında ilk defa sınava girenler için normalde haziran temmuz da tercih kılavuzu yayımlanırdı ama 2018 sınavına girenlere zulüm yapıldı ve tam 29 kasımda tercih kılavuzu yayınlandı aralık sonuna doğru da tercihler bitti

tam 6 - 7 ay alım bekledi ve 2500 gibi komik bir rakamı bize reva gördüler

alım miktarı ne olur bilemem ama sanırım yine aynı senaryo olacak kasım sonu gibi tercih kılavuzu açıklansa aralık ortası yada sonu gibi sonuçları açıklanır

böyle yapmaların önümüzdeki ekpss sınavına kadar tekrar bir alım yapılmaması için

yani şafak en kötü 30 diyebiliriz tercih kılavuzunun açıklanması için
her şeyin hayırlısı olsun arkadaşlar
tercih zamanı gelince acele etmeyin, elli kere düşünerek tercih de bulunun

kasım başı gibi olabileceğini düşünüyorum. kadro da 2019'un ilk ataması olduğu için yüksek olabilir. yalnız bu atamalar da öğretmenlerin atama belirsizliği ve atananların tekrar tercihte bulunması, diyanetin boş kadroları yine atama bekleyenlerin önüne set olacaktır.

Kadro 2019'un ilk ataması olduğu için yüksek olursa ve 2019/1 EKPSS atamaları Kasım başı gibi olursa kadro sayısı kaç olur sizce?10.000 mi 6.000-7.000 civarı mı?En önemlisi 2019/1 EKPSS atamaları Kasım başında olur mu?@Nurtan

CgrFb 5-6 bin olabilir 10 bin sanmıyorum. kasım başı olmazsa ortasına doğru olacaktır.

Nurtan inşallah dediğiniz gibi olur...Peki kadro sayısı 5-6 bin olursa atanma şansımız ne olur?Mesela ben EKPSS 2018 sınavından ortaöğretimden 78.24529 almıştım...

Lise den branş olarak atama daha çok düz olarak puanlar yüksek kapatıyor. diğer eğitim düzeylerinden farklı olarak liseden sınava girenler daha çok. son atama klavuzuna bakabilirsiniz.

geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 31 ekimde branş sıralamaları güncellenmişti. bakalım bu sene bişey olacak mı

Engelliler platformu dün bir yazı yazmış sizce ne demek istiyorlar atama olacak mı

evet olacak :) yakın zamanda klavuz açıklanacak demişler. hayırlısı olsun hepimiz için.

Atama için kadro sayıları belirlendikten sonra ( 31 ekim son gün yani bugün ) tercih kılavuzunun hazırlanması ve branş bazında sıralamaların düzenlenmesi ile birlikte atama tarihi aralık ayını bulur diye düşünüyorum. ama bakanlık kadro sayıları ile alakalı bir açıklamayı bu hafta yapar mı çok merak ediyorum.

benim bu yıl hakkım bitiyor 2 yıldı ortaöğretimde girdim önlisans mezunu oldum ınşaallah olurda bu yıl atamayı görürüz bari ne gelirse elimiz ayağımız bağlı bir yönden zaten yapacakları yoktu stres ve zan altında bıraktılar atama sayılarını herkese adil bir şekilde dağıtırlar inşaallah yani 89 aldım boş işsiz kalmaz raporu aldığıma degsin demokrasi bizede yarasın yoksa demokrasiden söz edilemez onu açık açık buraya yazma gereksiniminde bulunuyorum.Zaman geçiyor bizde yaşlanıyoruz duygularımız sorumluluklarımız değişiyor hayata olan inançlarımız farklılaşıyor her kapıdan yardım alamayacağımızın bilincinde bulunuyoruz bence bu bir +dır

Arkadaslar bu atamalarda hangi kurum istihdam kismina dikkat etmiyor.Benim raporumda bos o kisim.Vergi indirimi icin almistim.Atamada sorun yasarmiyim bos olmasindan dolayi..

Engelliler Platformunun açıklaması beni pek fazla tatmin etmedi.
Insallah en kısa zamanda takvim açıklanır. Bu konuda Turhan Beyle iletişim halinde olmalıyız. En doğru bilgiyi kendisinden öğrenebileceğimiz kanaatindeyim.

kpss 2019 tercih bu yıl olmamayabilirmiş
ancak biz 2020 yılında nisan sınavına ön lisanstan girebliyor muyuz çünkü ben 2019 da ortaöğretimden girmiştim 85 almıştım atanamadım
şimdi de ön lisanstan sansımı bu yıl 2020 yılında nisanda deneyim hakkım var mı bilginiz var mı yarımdıcı olabilir msiniz şimdiden teşekkür ederim
başvurular şimdi değil 2020 yılı şubat mı oluyor interntten de öyle yazılar okumuştum.

ekpss 2019 tercih bu yıl olmamayabilirmiş
ancak biz 2020 yılında nisan sınavına ön lisanstan girebliyor muyuz çünkü ben 2019 da ortaöğretimden girmiştim 85 almıştım atanamadım
şimdi de ön lisanstan sansımı bu yıl 2020 yılında nisanda deneyim hakkım var mı bilginiz var mı yarımdıcı olabilir msiniz şimdiden teşekkür ederim
başvurular şimdi değil 2020 yılı şubat mı oluyor interntten de öyle yazılar okumuştum.

ekpss 2019 tercih bu yıl olmamayabilirmişancak biz 2020 yılında nisan sınavına ön lisanstan girebliyor muyuz çünkü ben 2019 da ortaöğretimden girmiştimşimdi de ön lisanstan sansımı bu yıl 2020 yılında nisanda deneyim hakkım var mı bilgisi olan cevap yazabilirr mive başvurular şimdi değil 2020 yılı şubat mı oluyor

ferdaist arkadaşım sen haberleri nereden takip ediyorsun en son engelliler platformunun açıklamasında büyük ihtimalle 2019 ekpss atamasının yapılacağı ancak şu anda kadroların tam netleşmediği bilgisini paylaştı senin yazdığın o 2019 ekpss ataması olmayabilir muhabbeti en son 9 ekimde Turhan içliyle bakan görüşmesinde söylenmiş bir söz bakan eğer kurumların gönderdiği kadrolar yeterli sayıya ulaşmazsa olmayabilir demişti ama ben sana 2 gün önce engelliler platformunun yazdığı bilgilendirmeyi paylaştım lütfen biraz gündemi takip et twitterdan bakabilirsin insanları bilgisizce umutsuzluğa sevk etme biraz araştır bana burada geçmiş bilgileri paylaşma gündem bilgilerini araştır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt