Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 EKPSS yerleştirme takvimi belli olmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saat 10:21'den beridir Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'yla iletişim halindeyim, en az 20 yere aktarıldım, numaralar aradım ama en sonunda yetkili birine ulaştım. Sayı vermiyor, 2020'ye sarkma durumu var diyor, çalışma yapılıyor diyor. Enteresan bir durum...

Arkadaslar osym 2019/2 kpss tercih tarihini verdi.3-12 aralik.ekpss den haber yok hala.

polynom

Osym sitesi yakindakiler linkinde.birde inat yapar gibi 3 aralik engelliler gunune koymuslar alimi.

Rezalet ya. Vallahi rezalet. O kadar süredir bekliyoruz adamlar 3 Aralık gününde kpss alımı yapıyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum artık...

engellileri neden kimse görmezden geliyor
bu kadar mı zor mu takvimi yayınlayıp engelli kardeşlerimizin yüreğine su serpmek

son 3 yıldır iyiydi aslında takip ediyorum ne olduysa bu 2018 sınavına girenlere oldu

kasım bitmeden tercihlerle ilgili mutlaka bir açıklama yapılması gerekiyor
aralık da en kötü tercihler olmalı ki insanlar ancak yerleşip işe girsin

kadro sayısı diyelim 700-1000 arası klavuzu neden açıklamıyorlar peki? çok sayı değil ki.
ösym kpss yerleştirme takvimini açıkladı çünkü ekpss belirsiz. ösym zaten sürekli geriden geliyor daha branş sıralamalarını bile güncellemiş değil.

Arkadaşlar raporunun süresi bitenler tercih verebiliyor mu ? Sıralama güncellendiğinde raporunun süresi biten önümüzdeki adaylar çıkarılıyor mu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

Nurtan

Gelen sayı 700 bunu 1000 yapmaya çalışıyorlarmış (sabah gazetesi yazarının söylediği bu) büyük ihtimalle 1000 küsür bir şey alacaklar, bu demek oluyor ki bu fiyaskoyu ne kadar geç açıklarlarsa o kadar iyi. Belki alım yapmazlar sayı az diye.

Crowley07 Aralığa kadar sayıyı 1000 yapmaya çalışırlar artık. sonra da engelliler gününe denk gelir atama. şimdiden engellilere müjde geldi haberleri şaka gibi 700 kadro. kadrolar da büyük ihtimalle Meb. ve Diyanettir. çoğunluğu da Lisansa ayrılmıştır.

700 kişi :) Hükümeti desteklemeye devam edin.
Engellilerin bir çoğu ( kendimde dahil) sorunlara kendileri çözüm bulmak yerine başkalarının çözüm üretmesini bekliyor.
Kaç tane engelli derneği var. Buralara üye olanlar. aileleri, çevresi arkadaşları min. %5 oy eder ki denge değiştirebilir. Ama bizim asıl problemimiz hakettiğimizi istemek yerine verileni kanıksamak. Lütfen kendi işinizi kendiniz görün ve o Bakan ile görüşen bizler için 1 arpa boyu yol ilerlemeyen dernek başkanlarının derneklerine üyeliklerinizi iptal ederek tepkinizi gösterin. Zahmet olmazsa.

Arkadaşlar raporunun süresi bitenler tercih verebiliyor mu ? Sıralama güncellendiğinde raporunun süresi biten önümüzdeki adaylar çıkarılıyor mu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar 700 kadro hangi haberde yazıyor göremedim ben var mı link teşekkür ederim

fztahmetygc raporunun süresi tercihten önce biterse yeniletmelisin atandığında kurum ister. tercihten sonra bitecekse sonra yeniletirsin.

Herşeyi anladım da ENGELLİLER PLATFORMU NEDEN sessiz ?? Gazeteci bombayi attı gitti 1000 kişilik kadro dedi ortalıkta bir sessizlik hakim ve ENGELLİLER Konfedarasyon başkanı da birşey söylemiyor. En azından bir AÇIKLAMA yapılabilirdi.

Engelli platformu 1000 kişilik kadro çalışmasını doğruladı. İleride birgün eylem yapacakmış Ankara'da hazırlanın dedi. Bu iş eylemle falan düzelmez. Bu iş siyasi çalışmayla düzelir. Gitsinler sarayla bir görüşsünler bakalım ikna ederlerse ertesi gün 10 bin atama oluyor mu olmuyor mu? Platform konfederasyon falan hikaye.

Arkadaşlar my memurun haberine göre de 10.000 diyor bu 700 engelli öğretmenler için olabilir mi

Ben cimere yazı yazdım bukadar sayı haksızlık diye sizde bu konuda cimere yazı yazınız

Bir seferde 10.000 atama vermezler .En az 1000 verecek gibi gözüküyor EN ÇOK taş çatlasa 2500 verir FAZLA vereceğini zannetmiyorum.

Nurtan cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Asıl sormak istediğim şuydu aslında rapor süresi bitenler tercih verirlerse ve kazanırlarsa o zaman kuruma raporlarını veremez ve işe başlayamasalar bile o kadrolar işgal edilmiş olacak rapor süresi bitenler tercih hakkını kullanabiliyor mu yoksa ösym rapor süresi dolanları sistemden çıkarıyor mu nasıl oluyor acaba

Canımdan bezdim yemin ederim, ne bir heves kaldı içimde ne umut... ilk kez girdim 2018’de 2017’de başladım ders çalışmaya 2019 atama beklemekle geçti, tam 3 yıldır bekliyoruz, atamanın esamesi yok, yaş 38 olmuş :(

https://www.isilanlarikariyer.com/ekpss-ile-en-az-700-memur-alimi-yapilacak-15039h.htm
700 engelli memur alım ile ilgili haberler arttı. Güya 1000 e tamamlayacaklardı. Bence hiç zahmet etmeyin 5 kişilik memur kontenjanı açın.Kimseden ses YOK .Herkes bu AZ 700-1000 kişilik memur alımı kabullenmiş gibi 700 kişilik memur alımı kime yeter ki ?? 😕

700 kadro olacağını sadece haber sitelerinden gördük. ösym ya da dpb'dan herhangi bir haber yok resmi olarak. eldeki mevcut kadrolarla birleşsin toplanan kadrolar. kurumlardan daha çok kadro toplanması gerekti. 2019'da hiç atama olmadı. kadroları netleştiremedikleri için klavuzun tarihini söylemiyorlar. bu haber başlıklarıyla belki de bizim tepkimizi ölçüyorlar. kadronun 700 olması kimseye yaramaz. genelimiz hem nitelik hem de puan açısından yine açıkta kalacak.

geçen yıllardan hareketle ortalama her yıl olduğu gibi 2000-3000 arası olacaktır. 1 aya kadar belli olur muhtemelen 3 aralıkta akıllara gelir...

Nurtan

Sorun şu "mevcut kadro diye bir şey yok" 7000 açık dedikleri şey 2018 yılının aralık ayına ait yani 2500 kişi alınmadan önce, kalan 4500'ü kurumlar İşkur üzerinden ilan açarak daha da aşağı çektiler, geri kalana kadrolardan bazıları Diyanetde bulunan açık yani özel kadro, biri kuyuya taş attı çıkartmak için 40 kişi uğraşıyor. Kadro falan yok, devlet kota dolduğu için alım yapmıyor.

Adalet bakanlığı aralık 2018 http://prntscr.com/pspysg
Diyanet aralık 2018 http://prntscr.com/pspzfp
Meb aralık 2018 http://prntscr.com/psq0c6 ve daha nicesi. Bizi temsil edenler gidip kotayı yükseltmeye çalışacağına bayramın 3. günü eylem yapmakla yetiniyorlar, biz de burada oturup raporun süresi geçmiş tercih yapsan ne olur diyenlerle uğraşıyoruz. Engellilerin durumu hiç iyi değil, biz anca varsa yoksa ötv indirimi, emeklilik ve rapor süresi ile uğraşalım. düzgün bir iş sahibi olmak bizim neyimize? Zaten bu ülkede engelli raporu denilen şey ötv indirimi dışında başka ne halta yarar ki?

Crowley07 o zaman sabah gazetesi yazarı ( Faruk Erdem) ya yalan haber yapıyor madem ALIM YOK ??? O zaman bu sene ALIM YOK

Burada oturup bakanlığa boşa suç bulmayalım, bu rezaletin tek sorumlusu bizi temsil etmekle görevli derneklerdir. Sabahtan akşama kadar hakkımızı arayacaklarına oturup Ekim'i beklediler, şimdi de çıkıp Tweet atarak kadro sayısını yükselteceklerini zannediyorlar. Ortamlarda dolaşan 9 bin açık tamamen bu derneklerin yeterli araştırma yapmayıp ortaya sundukları bilgilerdir. 2500-3000 alım bekleyenler boşa hayal kurmasınlar, puanı düşük olup da bu alımda olmasa da 2020 alımlarda gideceğini düşünenler boşa hayal kurmasınlar. Toplanabilen kadro 700

Kota yükseltilmediği sürece puanı ne olursa olsun kimse atanamaz. Benim puanım 90 benim tuzum kuru diyebilecek kimse yok (ben de dahil)
Size eylem yapacaklarını gidip Bakanlıkla görüşme yapacaklarını söylüyorlar, Bakanlığa gittiklerinde alacakları tek cevap "yasa gereği toplanan kadro bu" olacak, avuçlarına bakarak dönecekler çünkü iş işten çoktan geçti. Bu zaman kadar bu kota için uğraşmadılar, gerekli özeni göstermediler, herhangi bir gazetecinin gidip alabileceği bir bilgiyi dahi almaktan acizler. Yeterince iyi temsil edilmiyoruz, hakkımızı yeterince iyi savunamıyoruz. Bütün bir yıl oturup bazılarının keyfini bekledik. Kısacası "geçti Bor'un Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye"

Crowley07 o zaman sabah gazetesi yazarı ( Faruk Erdem) ya yalan haber yapıyor madem ALIM YOK ??? O zaman bu sene ALIM YOK

Ben ne anlatıyorum siz ne anlıyorsunuz? Adamın dediği ap açık ortada, neden yalan haber yapsın? Bu yukarıda saydığım şeylerin hangisi yalan , aksini çıkıp iddia edebilecek bir şey mi var? Koca bir yıl kota yükseltilmeli diye bağırdık çağırdık, şimdi oturup siz düşünün 700 mü 2000 mi

Ekpss ile 700 kişi alınacak diye haberler yayınlanıyor umarım doğru DEĞİLDİR lisans önlisans lise vee hepsi 700 kişi? 2019‘da hiç alım yapılmadı yeni sınava 5-6 ay kaldı ve 2018’de sınava girmiş binlerce insan aylarca çalışıp engelleriyle o psikolojiyle elinden geleni yapmış ve yaklaşık 1.5 yıldır umutsuzca bekliyor kendi ayakları üzerinde durmak sosyal hayata ortak olmak birilerine muhtaç şekilde bir ömür boyu yaşamamak için ama gel gör ki Engellilerin durumu hiç iyi değil, biz anca varsa yoksa ötv indirimi, emeklilik ve rapor süresi ile uğraşalım. düzgün bir iş sahibi olmak bizim neyimize? Zaten bu ülkede engelli raporu denilen şey ötv indirimi dışında başka ne halta yarar ki? Nasıl bir vicdandır nasıl bir yönetimdir bizim bir yerlerde dayımız yok yıllarca engelimiz yüzünden gerek eğitim hayatında gerek sosyal hayatta hep zorluk yaşadık sağlıklı bir insan her yerde iş bulabilir ama bu ülkede bırak engellinin iş bulması otobüste yer bile vermiyorlar bu moral ile tekrar mı sınava girelim? Ömrümüz hep bir umut bir beklemekle mi geçecek? Allah aşkına 700 kişi ne demektir çok samimiyim hiç olmasın daha iyi en azından bi kılıf uydurulurdu inanmak istemiyorum binlerce ENGELLİ insanın geleceğiyle hayalleriyle oynamak bu kadar kolay işte ne diyeyim bilemiyorum artık yine 3-5 kuruşa tamam deyip birilerinin eli ayağına muhtaç olmaya devam edeceğiz ve bu hayatı ‘dayıları olanları’ izleyip ölüp gideceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt