Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS sınav ve başvuru takvimi belli oldu

Emekli olanlar da EKPSS’ye girebilirler. Atandıklarında ilk emeklilikten aldıkları maaş kesilir. Engeli memur emeklileri için; bu kişilerin tercih listesinden seçim yaparken her kuruma yönelik tercih yapamazlar. Şöyle ki; bu kişiler, genel bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına hiçbir şekilde tercih yapamazlar. Ancak; fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklara ait kadrolarda tercih yapabileceklerdir. Örneğin; emekli engelli bir memur, Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastane için, sağlık memuru olarak tercih yapamayacak ancak bir belediyeden şartlarına uygun tercih yapabilecektir. Engelli Bağ-Kur ya da işçi emeklileri için yukarıdaki ayrım yoktur.

Malulen emekli olanlar EKPSS ya da kuraya katılabilirler. Bu kişiler tercihleri sonucunda atanırlarsa, malullük durumlarının kalktığına dair sağlık raporu alıp, raporu SGK’ya sunmalı ve SGK’nın onayını beklemelidirler. SGK Sağlık Kurulunca “çalışabilir” ibareli rapor alınması halinde; bu durumda atanması uygun bulunanların malullük maaşı kesilir.
nette bu şekilde bilgi denk geldi paylaşmak istedim .

Ben gecenki sinavdan (lise duzeyi sinavi) 86puan aldim. Tekrar sinava girmek istemiyorumdum ama bir arkadasim bu 2020 yilindaki sinavdan dusuk yaparsan yuksek yaptığın sinav gecerli olur diyor.

Boyle bir bilgi dogru mu yanlis mi?

merhaba arkadaşlar ilk kez sınava girmek istiyorum.sınav için gereken raporun bir özelliği var mı mesela bende evde bakım aylığı için rapor ve ötv indirimi raporu var bunlar olur mu.bunlarla nereye başvurmam gerekir bilgilendirirseniz sevinirim.

sambacı

Evet. En yüksek yaptığın puan geçerlidir. 86 puanla nasıl atanamadın en azından hizmetli olarak.

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS): 26 Nisan 2020

EKPSS İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ : 24 OCAK-12 ŞUBAT 2020 (Ücret ödeme için son gün 13 Şubat 2020)

KURAYA KATILACAKLAR İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ : 28 NİSAN-12 MAYIS 2020 (Ücret ödeme için son gün 13 Mayıs 2020)

EKPSS SINAV TARİHİ : 26 NİSAN 2020

SINAV SAATİ : 10.15

EKPSS SINAV ÜCRETİ : 120,00 TL (SINAV ÜCRETİ SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN
120,00 TL’DİR. 35,00 TL ADAY TARAFINDAN 24 OCAK-13 ŞUBAT 2020 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR
85,00 TL İSE AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR
ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA YATIRILACAKTIR.)

KURAYA KATILACAK ADAYLAR İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ : 20,00 TL (BU ÜCRET, ADAY TARAFINDAN 28 NİSAN-13 MAYIS
2020 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR.)

EKPSS İÇİN GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 11-12 Mart 2020 (Sınav ücreti Geç Başvuru Gününde ödenir.)

KURAYA KATILACAK ADAYLAR İÇİN GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 3-4 Haziran 2020 (Başvuru ücreti Geç Başvuru Gününde ödenir.)

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda; adayların öğrenim düzeylerine ve engel gruplarına uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür
Testlerini içeren bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testler her öğrenim düzeyi
ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlanacaktır. Her aday sadece bir soru kitapçığı
kullanacaktır. Soru kitapçıklarında yer alan sorular 5 cevap seçenekli olacaktır.

EKPSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı:

1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı:

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap
sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar
kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve
standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart
puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5
olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.
Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların
ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3
puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular
değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle
puanlama yapılacaktır.

Dilekçe yazılmaması gereken konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her
sınav için https://ais.osym.gov.tr internet adresinde kendileri gerçekleştirecektir.
- “Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve
Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) yaptırmalıdır.
Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına
aktarılması işlemi, aday tarafından https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yapılacaktır.

- “Sınava İlişkin Bilgileri” veya “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday
bu değişikliği https://ais.osym.gov.tr internet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.

- “Eğitim Bilgileri” alanında değişiklik olanlar.

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:

Adaylar, aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazacaklardır:

- Sınav ve yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği
- “Engel Durumuna İlişkin Bilgiler” alanında değişiklik isteği
- Aday İşlemleri Sisteminde mevcut olan fotoğrafın değiştirilmesi isteği
- Uyruk bilgisinde değişiklik isteği

Kılavuzun Tamamını Görmek için Tıkla

Kura çekiliş tarihi ne zaman ve gerekli belgeler neler acaba

Ortaöğretim için kura çekimi tarihi ne zaman ve gerekli belgeler neler arkadaşlar bilgisi olan yazabilirmi

merhabalar,

belli bir süreyi geçtik sınav başvurusu için. yalnız benim yarınki rapor sorun olmazsa ben mebe öğretmen olarak atanacağım (kesin gibi)
peki yinede başvurmalı mıyım ekpss ye aceba?

şöylede bir durum var ben öğretmenlik değilde memurluğu çok istiyordum ama öğretmenlik nasip olacak sanırım.(tabi yarın alacağım rapor sorun olmazsa)

hayırlısı..

merhaba ekpss puanı 4 yıl geçerli atandığımız puan ile üst ünvan için tekrar atama döneminde tercihte bulunabilirmiyiz.(2018 puanı ile 2020 de tercihte bulunabilirmiyiz.)

kage44

Hayır puanın bir defa geçerlidir. Atandığın takdirde o hakkın bitiyor.

kar&yağmur

Ne güzel işte. İmkan önüne gelmiş. Değerlendirmesi sana kalmış. İş bulamayan milyonlar var unutma.

lacivert21

o doğru bende mezuniyetten sonra 8 yıldır iş bulamadım malesef o yüzden öğretmenlik gib bi mesleği kabullenmek zorundayım.
sonrasında memurluk veya akedemisyenlik yapmak hedefim olacak. neden memurluk demeyin,düz memuriyet öğretmenlikten çok daha iyi.

Kotan BEN ŞİMDİ LİSEYİ BİTİRDİM ÖNLİSANTA YIM RAPOR SÜREMDE DOLDU ,YENİ RAPORDA ALDIM ,TEKRAR ÖSYM YE GİDİP GÜNCELLEMEM GEREKİR Mİ? AMA ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİNDEN BASVURU EKRANI ACILIYOR CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM ŞİMİDİDEN TESEKKÜRLER :)

Biri sormuştu kim hatırlamıyorum evet 4 yanlış 1 dogrunuzu götürür arkadaşlar :)

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekpss Ortaöğretim kura çekimi ne zaman arkadaşlar ruhsal duygusal raporum var

hard_

aday sayfanızda eski raporunuz görünüyorsa güncellemek faydanıza olacaktır.

Kotan gittim ama gerek yokmuş oradaki personel raporun yüzdeliği aynıysa güncellemeye gerek yok dedi,değişirse güncelliyorlarmış.

Başvuru tarihini kaçırmışım geç başvuru kimi kapsıyor acaba bilen var mı ?

bu sınavda ne kadar alım yapılacak belli mi ?

selam.. geç başvuru sonrası sınava basvuru mümkün olur mu ? çünkü benim raporm gec basvurudan 1 hafa sonra cıkacak gibi?

yasarb
Hayır olmaz. Son başvuru tarihinde başvurman gerekiyor.

Liberal
Alım yapılacak derken? Sınava girecek sayısı 100 binin üstünde olur. Memur, hizmetli alımları ise çok az.

Herkese selamlar. İlk mesajdaki pdf linkine erisim hatasi aldim. Daha once hic ekpps ye katilmadim bundanda gec haberim oldu :( basvuru yarin son gun sanirim nasil basvuruluyor. Dokumana erisemedim yardimci olabilirmisiniz

arkadaşlar internetten başvuru yaptım hangi okulda gireceğim nerde yazıyor yada yazacak bulamadım yardımcı olabilirmisiniz

Üst Alt