Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 Ocak'ta 2022 aylıkları ne kadar olacak?

Bu ülkede engelliye, engel çıkaran bir bürokrasi var. Sadece bürokraside değil, insanlarımız da engelli insanlara daha çok engel çıkarmaktan başka birşey yapmıyorlar. Engelli bir bireyin kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için normal insanlardan daha çok maddi ve manevi desteğe ihtiyacı varken, normal insanlardan bile daha az bir para ile geçinmeleri bekleniyor. Kaldı ki bugün normal vatandaşlar, bir iş bulup çalışabilseler bile aldıkları asgari ücret, sadece kendilerini geçindirmeye bile yetmez, birde bu kadar para ile boğazına kadar borca batmış şekilde aile geçindirmeye çalışanlar var. En basit bir kolaylığı bile hükumetimiz engelliye sağlamak istemiyor. Kaç senedir hane geliri uygulaması kaldırılsın, kişinin şahsi gelirine bakılsın şeklinde yasa çıkarılmasını istiyoruz fakat sesimizi duyan yok. Bizi açlık sefalet içinde yaşamaya mahkum eden bu sorumlular kimse, onlara hakkımı helal etmiyorum!

bu arada ptt kart şifresi olanlar pazar günü atm lerden çekebilir diye duyum aldım

2022 Aylıkları ve Evde Bakım Aylığı;
-%40 - %69 arası 509₺'den 536₺'ye
-%70 ve üzeri 763₺'den 804₺'ye
-Evde Bakım Maaşları 1.384₺'den,1.457₺'ye

yasinnbb, nerden belli, Aralık ayı enflasyon açıklansın bi yarın 10.00 belli olacak

yasinnbb

Ayda 804 TL mi? ve her ay yatıyor mu? birde benim bir evim birde apartım var evde kendim oturuyorum apart 500 TL kirada başvurabilir miyim?

Memur maaş katsayısı netleşince zam belli olur oda pazartesi veya salı günü yayınlanır

Ocağın İlk haftası dedi bugün ayın 3. Erken yayınlanır sa hesaplar yayınlar

kenan91

Yatar kardeşim 2 kolunu 1 ayağını kir rapor al hemen baglarlar evim apartmanım var diyorsun sence baglarlarmi

Son düzenleme:
efe1234

BİRADER ben zaten %78 engelliyim, dalga geçmenin manası yok. Ya ADAM gibi cevap yaz ya da sus.

Sende dalga geçer gibi yazmışsın söylesene engelli oldugunu

Memur masş katsayısı belli olsun

2020 yılında asgari ücrete yapılan zammın ardından 2022 engelli maaşlarına da zam geldi. 2020 yılında yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 509 liradan 536, yüzde 70 üstü engeli olanların da 763 liradan 804 liraya çıktı.

Mevcuut aylığın üstüne 5.49 yuvarlak hesap 5.5 ekleyin bazı şeyleride sormayınverin kardeş :D))

01.01. 2020 ve 30. 06. 2020 tarihleri arasında
65 Yaş üstü yaşlılık aylığı: 672 TL
18 Yaş altı engelli yakını aylığı: 537 TL
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 805 Tl
%40-69 arası engelli aylığı: 537 TL

2020 Ocak ayında henüz maaş zamları belli olmadığı için zamsız yatmıştı şubat ayındaki farklarla bereber ödenecek tutarlar.

65 Yaş üstü yaşlılık aylığı = 707 TL
18 Yaş altı engelli yakını aylığı = 565 TL
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı = 847 Tl
%40-69 arası engelli aylığı = 565 TL bu hesap dogrumu acaba

Herkes kafasina göre burada maaş hakkında bilgi veriyo kalem abla gelse detaylı bilgi verse

Üst Alt