arkadaşlar,
önce bir özet geçeyim.
aile bakanlığı yönetmelik değişikliği için yönetmelik hazırlamış ve maliyeye göndermişti. temmuz ayı içinde de yeni yönetmelik yayınlanacaktı. bu gelişme üzerine ilk sayfada size gerekli açıklamaları da yapmıştım.
lakin aile bakanlığı ile çalışma bakanlığı birleştirildi ve aile bakanlığı ile çalışma bakanlığı kaldırıldı.
aile bakanlığı, çalışma, sosyal yardımlar ve aile bakanlığı oldu ve yeni bakan atandı. kurumda yapılanmalar da devam ediyor halen.
böylelikle 2022 aylıklarının ne zaman ayda bir ödeneceği ile ilgili net bir bilgi verebilmem imkansız.
bugün itibariyle yeni bir uygulama başlamış değil, ne zaman da başlayacağı belli değil.
yürürlükte olan yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre 2022 aylıkları 3 ayda bir ödenir. bu konuda henüz bir değişiklik yapılmış değil. yapıldığı takdirde sizi bilgilendireceğimi zaten defalarca söylemiştim, yine söylüyorum.
şimdi maddeler halinde yazayım:
1) 2022 aylıkları 3 ayda bir ödenir. ayda bir ödenmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. uygulama değişikliği olduğu takdirde bakanlık açıklama yapacaktır.
2) 2022 aylıklarının ayda bir ödenmesi için yönetmelik değişikliği gerekmektedir. yeni yönetmelik ne zaman yayınlanır belli değil. bu ayda da mümkün sonraki aylarda da mümkün. yönetmelik yayınlanır yayınlanmaz gerekli açıklamaları buradan yaparım.
3) 2022 aylıkları ayda bir ödenmeye başladığı takdirde sadece 65 aylıkları değil tüm 2022 aylıkları ayda bir ödenmeye başlar.
4) değişiklik eger eylüle yetişmezse eylül'de 3 aylık (eylül,ekim,kasım) alırsınız.
5) 1.1.2019 tarihinden önce zam yok.
özetle,yeni yönetmeliğin yayınlanmasını beklemekten başka çare yok. bekleyeceğiz.
bugün itibariyle mevzuat değişikliği yapılmamıştır. mevzuat gereğince 2022 aylıkları 3 ayda bir ödenir. bu uygulama aynen devam etmektedir. bu konuda değişiklik olduğu takdirde hemen gelip sizleri bilgilendireceğim.
kendinize iyi bakın, birbirinizi üzmeyin. biraz sabır...