Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylıkları ile ilgili yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı: Maaşlar aylık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Veysel süzgün
19 agustos yönetmelik değişikliği ile birlikte, 1 eylül'den itibaren 2022 maaşları 3'er aylık değil, 1'er aylık ödenmeye başlandı.

5-9 haziran 2018 tarihlerinde, doğum gununun son rakamına göre belirlenmiş günde,
haziran dönem aylığınız (haziran,temmuz ve agustos) 3 aylık peşin olarak ödendi size.

ancak 1 temmuzdan itibaren 2022 aylıkları zamlandı.
temmuz ve agustos haziranda size ödendiği için,
bu 2 ayın zam farkıyla birlikte + eylül maaşınız bu eylülde ödendi.

ayrıca:https://www.engelliler.biz/forum/20...ve-odeme-miktarlari-nedir-20.html#post2044139
ayrıca bu başlıkta ve linkini verdiğim başlıktaki yazılanları okuyunuz.

Selam abla 2 çoçugum var ikiside engeli 3 ayda 1 maaş aliyorlardi 2000 tl yakin aliyorlardi simdi 3 ay geçti aldiklari maaş 570 ne demek oliyor

Merhaba %51 engelliyim geçen perşembe sosyal yardıma başvuruda bulundum 2022 ayligi icin basvurdugum memur eve gelicekler dedi bu sabah eve grimed en kapıya inin dediler indim arabanın içinde eviniz kirami ne kadar diye sorup gittiler önümüzdeki ayin başında Kaymakamlığa gelip sonucu öğrenin diyip gittiler brn bişiy anlamadım eve gelmiyicekmisin diye sorduğumda engelli ayligi icin girmiyoruz dediler kafam karıştı sizce sonuç ne olur bilgi verirseniz sevinirim..

biraz okumayı öğrenin buraya yazmadan önce okuyun

şimdi bu aylık demek oliyor her ay ödenecek, yanlış yazmışsın 750 yerine 570 yazmşsın her ay 650 ödenecek

Yusufmuhammed
öncelikle çocuklarınıza ALLAHtan şifa dilerim.çocuklarınızın herbirimi 2000tl ye yakın alıyordu yoksa toplamdamı.eğer toplamda ise %70 dan az engel oranları.siz bundan böyle maaşlar aylık ödenecegı için aylık 433 +433 : 860 alacaksınız.yok ayrı ayrı 2 bin tlye yakınalıyolarsa engel oranları %70 ve üzeri demektir bu durumdada aylık olarak 650+650 : 1300 alacaksınız

@Burcu23_35
engellı maaşlarında eve giriyorlardı.siz aşağı inince girmeye gerek görmemişlerdir.evinizin kira olup olmadıgını sormaları 2022 maaşında sadece emsal kira bedeli gelir hesabından düşülüyor o yüzden sormuşlardır

artık bu tür sorulara cevap yazmayın kendileri araştırıp bulsun 2 3 konu okusunlar orada bulurlar

-mka

Allah razi olsun bilgileriniz için toplam 2000 tl aliyorlar di bende kaymakinliğa gittim bitane çugunu raporu suresi doldu dedi bana ama raporun süresi 2019 işarat ediyor Tşkler

Yusufmuhammed raporlarınız sizdeyse kontrol edın gerçekten 2019 da bitiyorsa götrüp gösterin.2019 da bitecek raporu bitiminden 1 ay kadar önce başvurup yeniden çıkarmaya bakın çünkü rapor yapılacak işlemlee ve yogunluga göre 15 günde sürüyor 3 ayda çünkü tahlıll röntgen mr vs gibi işlem isteyebiliyorlar.süresinden önce rapor çıkarmazasanz maaş kesilir baglatmak için yeniden uğraşmak durumunda kalırsınız

-mka
çok tşkler allah razı olsun 2017 12.09 çıkardık ama gıttım sordum kaymakanlıkta süresı doldu dedı yarın bı raporu götturup bı bılgı alayım

Yusufmuhammed
kaymakamlıktakıler dogru demiş raporun süresi 2 gün sonra bitiyo ve maaş kesilir.daha fazla geç kalmayıp yarın rapor çıkarma işlemlerine başlayın.

Yusufmuhammed
2 çocuğun da 18 yaş altı. dolayısıyla 2 çocuğunuz için 18 yaş altı aylığı denilen 2022 engelli yakını aylığı alıyorsunuz.
haziranda her ikisi için de 3 aylık (haziran,temmuz ve agustos) peşin ödeme aldınız.
bu eylülde ise iki çocuğun için de;
502,74 TL + 502,74 TL alacaksınız
bu 502,73 TL'NİN;
433,68 tl'Sİ EYLÜL MAAŞI
69,06 tl'si ise haziranda almış olduğunuz 2 ayın (temmuz ve agustos) zam farkı

çocukların için 570 TL aldığını yazmışsın. yanlış.
doğrusu 502,74 TL

çocuğunun birinin rapor süresi bu ay dolmuş. dolayısıyla rapo rsüresi dolan çocuğun için aldığın engelli yakını aylığı 1 ekim başında durdurulacaktır.
eger 1 sene içinde %40 ve üstü yeni rapor alıp vakfa teslim edersen,
engelli yakını aylığın durdurulduğu tarih itibariyle yani 1 ekim itibariyle açılacaktır (alamadığın aylıklar olursa toplu ödenir.
ama rapor oranı %40 altına düşerse engelli yakını aylığın kesilir.
rapor oranı %70 ve üstü olursa, yeni raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden ilk aybaşından itibaren aylık yükseltme yapılır.

NOT: yeni raporu vakfa verdikten sonra muhtaçlığın tekrar gözden geçirilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında bulunursa aylık durdurulduğu tarih itibariyle açılır. ama hane geliri uygun çıkmazsa aldığın 2 engelli yakını aylığı da kesilir.

bu açıklamaları yaptıktan sonra diğer çocuğun için aldığın engelli yakını aylığına geçeyim.
diğer çocuğun için aldığın engelli yakını aylığı için;
ekimde 433,68 TL
kasımda 433,68 TL
aralıkta 433,68 TL alacaksın.

Kalem

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN Ablam ama haziran temuz ve ağustos ayları almadık eylül 10 bugün sadece 570 tl aldık

Yusufmuhammed
ben sana yukarıda cevap yazmadan önce önceki mesajlarını tekrar okudum ablam.

2 çocuğun için 2022 aylığı baglandıktan sonra,
engelli yakını aylığı alan sana/ya da eşine,
5-9 mart'ta mart dönem aylığı olan 3 aylık peşin para (mart,nisan,mayıs)
5-9 haziranda haziran dönem aylığı olan 3 aylık peşin para (haziran,temmuz ve agustos) ödendi.

tekrar yazayım hatta miktarlarını da,
size 5-9 haziranda,
1197,45 TL ( 18 yaş altı engelli yakını aylığı)
1197,45 TL (18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı)
olmak üzere toplam 2394,90 TL ödeme yapıldı.

haziranda çektiğiniz para haziran,temmuz ve agustos aylarına aitti.

2 aylık farkla birlikte ise bu eylülde 502,74 TL alacaksınız.
ama sen 2 çocuk için 570 TL + 570 TL aldığını söylüyorsun. doğru mu?

eger boyleyse ,
haziranda 2 maaşı aldıysan (1197,45 TL + 1197,45 TL)
ve eylülde 570 X 2 yatırıldıysa size eylülde fazladan para yatırılmış demektir.
eylülde 502,74 TL + 502,74 TL almanız gerekiyor.

Bende bilmiyorum ikisine mi 570 verdiler birine mi bilmiyorum çok para kestiler bizden ben nereye baş vuru yapayım tam bilgi almak için tşkler biz 3 ayda ikiçoçugum toplam aldığı para 2.250 gibi para aliyorduk

Kalem melek hanim Merhaba ben geçen hafta engelli ayligi icin başvuruda bulundum bu sabah geldiler ama eve girmediler kapıya inin dediler indim ev kirami ne kadar filan diye sorup önümüzdeki ay başında sonucu kaymakamliktan ogrenirsiniz dediler eğer kabul edilirse ben ne kadar alırım % 51 raporum var

Yusufmuhammed

eylülde sadece 570 TL aldıysan toplamda,
çocuğunun birisi için aldığınız engelli yakıı aylığı kesilmiş.

size sadece bir engelli çocuğun için 502,74 TL
raporu süreli olan çocuğun için de sadece 2 ay zam farkı olan 69,06 TL yatırılmış.
ikisinin toplamı da 571,80 TL eder.

haziranda her ikisi için 2250 TL değil,
tam olarak 2394,90 TL almıştınız (2 çocuğun için aldığınız toplam para).

şimdi sana yardımcı olabilmem açısından şu istediklerimi yap.

rapor süresi 2 yıllık olan çocuğunun raporunun ön yüzüne bak.
aşağıda yazdığım yerlerin karşısında yazanları olduğu gibi buraya yaz.

rapor tarihi: ?
raporun geçerlilik süresi: -rakamla- (yazıyla belirtiniz?

Yusufmuhammed
evet, rapor süresi dolmamaış halen. 2019 aralık'ta dolacak daha var.
elindeki raporlarla birlikte bugün vakfa git.
2 çocuğundan dolayı 2 tane engelli yakını aylığı aldığınızı ama bu eylülde sadece 570 TL yatırıldığını söyle.
bir çocuğun için 502,74 tl diğer çocuğun için 69,06 TL 2 aylık zam farkının yatırıldığını, ama 433,68 TL'Nİn yatırılmadığını hatanın düzeltilmesini iste.
vakıftan 433,68 TL alacağın var.

gerekirse bu yazdıklarımı aynen onlara okut.
sonra da gelişmelerden beni haberdar et.

bu eylülde ödenen paraya göre bir engelli aylığnıı kesmişler gibi görünüyor. aslını astarını öğren bu işin. sonra da vakfın dediklerin buradan bana anlat.
ben akşama eve geldiğimde (bugün baya işim var okulda) devam ederiz.

arkadaşlar artık süreli rapor kalktı bundan sonra aldıgınız raporlar sürekli olacak haberiniz olsun

artı hastanede oda oda girip çıkma yok heyet doktorları direk sizi görecek ve raporunuz verilecek

@RAMAZN

Bu guzel haber için çok sagol zaten cocuk kalici bir hastalik tasiyor ne tedavisi var ne ilaci kas hastasi allah o dokturun belasi versin her 2 senede bir bizi oynatiyor bunlar nasil bir doktur bazen subheleniyorum hiç anlamiyorlar çakallar

@Kalem

Çok tsk edrim ablam gittim soyledim çoçugun raporu bize getirmeniz gerekir dedi bizde fotokopisini çektik ve oraya verdik ve numara mizi verdik size msj gelecek dedi galiba evi inceleme yapacaklar

Benimde genek saglik sigortam var abla ama ben yardim parasi alıyordum yardim durumunda kapsam disi cikti diyor

Evet abi yardim durumunda kapsam disi cikti yazıyor ama bu yardim kesildi diyorlar

Abla ekim maas günüm cumartesiye denk gelio sence cumami yoksa pazartesimi yatar

bi sitede okudum
engelliler aile bakanı ile görüşmüş
ekpss ve engelli maaşlarından haber var dio
site ismi vermek yasak galiba

Mirhat
Kaynak verirmisin detaylıca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt